Eşimin babası kendi ağırlamak istediği misafiri bizim evde ağırlamaya karar veriyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tamam nolur agirlasaki dügünde

Konuyu okuyup öyle yorum yapsanız ya. Konu sahibinden eltisinin umreye gidecek olan ana babasını ağırlamasıni istiyorlar hatta ona söylemeyip direkt eşini arıyorlar. Konu sahibinr tenezzül edip müsait misin diye sormuyorlar ki hafta içi çalışıyormuş.

Konu sahibi arkadaşim kayınvalidenizi arayıp eltinizin hem kendilerini hem ailesini ağırlamasınin daha mantıklı olacağını söyleyebilirsiniz, siz ne alaka.

Konuyu okuyup öyle yorum yapsanız ya. Konu sahibinden eltisinin umreye gidecek olan ana babasını ağırlamasıni istiyorlar hatta ona söylemeyip direkt eşini arıyorlar. Konu sahibinr tenezzül edip müsait misin diye sormuyorlar ki hafta içi çalışıyormuş.

Konu sahibi arkadaşim kayınvalidenizi arayıp eltinizin hem kendilerini hem ailesini ağırlamasınin daha mantıklı olacağını söyleyebilirsiniz, siz ne alaka.
Baska mesajda yazdim detayli. Esinin kizkardeşi evlenirken dugunde kizkardesinin es ailesi bunlarda kalmiş onu da sorun etmis burada haksizsiniz dedim.

Asil olayda tabiki konu sahibi haklı. Tepkisini versin.

Elti nerede yaşıyor? Neden onun evinde ağırlanmıyor? En mantıklısı arayıp misafir kabul edemeyeceğinizi söylemek. Kayınvalide kayınpeder çok iyilerse hatırları için yapılabilir ama bu alışkanlık olur.

Bu mesaja ithafen abarymayın yazdım. Düğunde tabiki agirlamak normal
Kız kardeşi değil ya aynı kisilerden bahsediyor eltisinin ailesini evinde ağırlamış düğün zamanı iyilikse evet iyilik yapmış zaten buna rağmen eltisinin ailesiyle konu sahibi ve eşi arasında anlaşmazlık olmuş zaten gorusmuyorlarmis .
Kayınpeder ne hakla gorusmedigi insanları emrivaki yaparak defalarca benim evimde agirlayabilir üstelik eşim de ona hak verip bana bir kere bile danışmadan fikrimi sormadan diyor konu sahibi de

En mantıklısı eltinin evine hem kendi ailesini hem de eşinin ailesini çağırması olur ne münasebet aileler diğer eltinin evinde bir araya gelecekmiş ki çok alakasız .
Kayinvalidenizi arayıp ben çok yorgun oluyorum temizlik bile yapamam bunun bir de sonrası temizliği var üstelik eltinin ailesini ektim kendi evinde ağırlasin bana sorulmadan da kimse misafir davet etmesin lütfen minvalinde bir konuşma yapmanız gerek bence

Evden gitmek olmaz gibi ama bence eltinizi arayın malum çalışıyorum eve yorgun geliyorum annenler gelmeden bi uğra da temizlik yapalım deyin ardından temizlik yapıp giderken de kayinvalidem bi kısmını sen bi kısmını yap yemeklerin ben burada servis sofra ayarlarım deyin bi daha da asla kabul etmeyin . Eltimin kayınpederimin evi dururken anne babası ile hic bir bağım yok yemek yapıp ağırlayacagim hem de bana sorulmadan .. düğünden beri konuşmuyorsunuz ona rağmen kayinpeder benim misafirim diyor o zaman kendi evinde ya da elti evinde agirla yani ayy cok sinir bir durum

Bence biran önce bizzat siz kayınpederinizi arıyarak kendi evinizle ilgili misafir ağırlama planları yapmaması gerektiğini ve bu misafirleri ağırlayamayacağızı söyleyin aksi halde misafirlerim geldiği gün evden giderseniz fln bu çok saçma olur ayrıca ev sizin siz niye gidiyorsunuz acil bir sınır çizmelisiniz sizim ayrı bir aile olduğunuzu kendinizinde çalışıp yorulduğunu ve hafta sonu buna göre dinlenme yaptığını belirtin

Umreye gidecek dünürleri yemeğe çıkarsınlar madem. Sizin ev ne alaka? Bence kayınvalidenizi arayıp söyleyin istemediğinizi. Çalışıyorsunuz birde.
Kayınpederim annemleri eltimin evine çağırsa gitmezler mesela. Çok alakasız ve saçma bir durum.

Tamam nolur agirlasaki dügünde
Düğün yok ki, yanlış anlamissiniz, dugun mevzusu farkli.
Eltisinin annesi Umreye gidiyor,
Konu sahibinin kayinpederi de bu umreye giecek insanlari yemege davet ediyor ama kendi evine degil, davet edilen insanlarin kizi olan elti var onun evine degil, konuyla en alakasız kişi olan konu sahibinin evine.
Ve bu daveti emrivakiyle konu sahibine kizim musait misin bile denmeden, kendi ogluna soyluyor.
Konu sahibi o malum düğün de ki bu geçmiş zaman, eltisinin ailesiyle bir tatsizlik yaşıyor ve o gunden bu yana kendisi ve eşi o aileyle görüşmüyor.

Şimdi şu durumda siz olsaniz;
etinizin evi varken,
kayinpederinizin evi varken,
üstelik size hic sorulmadan,
eltinizin görüşmediginiz aliesini, emrivakiyle evinizde yemek icin agirlar miydiniz?

Biraz sizin de yüzünüz yumuşak galiba. Ondan cesaret alıyorlardır.

Keşke yorumlarda önerilen gibi kayınvalidenize ve eşinize buyurun misafirinizi ağırlayın deyip o gün annenizin evine gitseniz. Ama sanki yapamayacaksınız bunu.
Evet yeri geldiğinde guleryuzluyumdur ama istemediğim bişey olduğunda kim olduğuna bakmadan çok güzel sınır çizerim laf sokarım evliliğin baslarinda bu şekilde yapıyodum eşim rahatsız oldu babasıyla atismamdan o benim babamla o şekilde konuşmu aileyle ilgili bı problem olduğunda birbirimiz yoluyla çözmeye karar verdik o yüzden ben değil onun müdahale etmesi gerekiyor yoksa kişi umrumda olmaz ben istemediğim biseyi yapmam yani

Konu sahibinin kayinpederi de bu umreye giecek insanlari yemege davet ediyor ama kendi evine degil, davet edilen insanlarin kizi olan elti var onun evine degil, konuyla en alakasız kişi olan konu sahibinin evine.
Ve bu daveti emrivakiyle konu sahibine kizim musait misin bile denmeden, kendi ogluna soyluyor.
Konu sahibi o malum düğün de ki bu geçmiş zaman, eltisinin ailesiyle bir tatsizlik yaşıyor ve o gunden bu yana kendisi ve eşi o aileyle görüşmüyor.

etinizin evi varken,
eltinizin görüşmediginiz aliesini, emrivakiyle evinizde yemek icin agirlar miydiniz?
Ben düğünde zaten ağırladım tamam ikramlara karismadim annesi getirdi ama evi temizledim 40 küsur insan geldi kız tarafından ağırladık yani düğünde uzak dediler hadi 40 kişi köye gidemicegine göre gece vakti şimdi kalkmislar umreye giderkende senin orda diyolar zaten daha öncede eltimin ailesi oturmaya olsun kayınpederlerim geldiğinde geldi kayınpederim hastaydı hastaneye geliyordu bendelerdi geçmiş olsuna geldiler kaç defa ağırladım zaten ben yeter artık yani

etinizin evi varken,
Gerçekten beni en iyi anlayan insanlardan olabilirsiniz

Sizin ailenizi çağırdıkları zaman nereye çağırıyorlar. Ya da diğer gelinin evine de böyle misafir çağırıyorlar mı?
Diğer gelinin evine daha kendileri giremedi doğru düzgün benim ailemide ben eve daha 2 kere yemeğe aldım onların oraya gidemiyolar zaten araçları yok ama onun haricinde benim ailemi ağırlama gibi bı dusunceleri yok düğün zamanıda ev uzak diye bekar evinde ağırlandı benim ailem

1 yıldır evliyiz biz merkezde oturuyoruz eşimin ailesi bulunduğumuz şehrin ilçesinde oturuyor ve 1,5 saatlik bir mesafe.Eltimin annesi umreye gidecekmiş ve babası esimi arıyor bizim ev uzak yemeğe alalim senin orda yapalim diyor kardeşinin düğününde bir kaç tatsız bişey oldu biz konuşmuyoruz normalde iyi insanlar ama tatsizliktan sonra bir daha konuşmadık esimde ben konuşmuyorum diyor oda sen değil ben cagircam sen günü öğren falan diyor esimde tamam diyor ben tabiki sinir oldum ev bizim evimiz tamam ailesi olabilir ama benim evimde agirlanacak misafire bizden başka kim karar verebilir Allah aşkına zaten kardeşi evlenirken köy uzak dediler kinadan sonra kız tarafını benim evimde ağırladık şimdide yemeğe burda alalım diyorlar bana soran yok kavga mı etseydim tamam dedim napayım diyo onunla kavga etmemek için benimle kavga ediyor resmen ve tavır yapmama sinir oluyor bu durumda olsanız siz ne yapardınız Allah aşkına ben abarti tepki mi veriyorum ya evime misafir gelicek babası karar veriyor istemiyorum dedim diye bana tavır yapıyor kaç gündür bende ona tavır yapıyorum ama ne yapacağımı bilmiyorum gerçekten konusmaya çalışsak konuşamıyoruz bağır çağır ben Mevlana miyim her gelene gel diyecegim ev uzak diye herkesi ben mi agirlayacagim gidilmicek bı mesafede değil arabaları var 1.5 saatlik mesafe yani
Ooo yuzu almislar. En nefret ettigim sey kayinvalide kılığına burunen kayinpederler. Bunla başedemessin tavrini kendin koyacaksin. Gerekirse suratini dusureceksin. Ama misafirlere degil o kayinpederine

Evet yeri geldiğinde guleryuzluyumdur ama istemediğim bişey olduğunda kim olduğuna bakmadan çok güzel sınır çizerim laf sokarım evliliğin baslarinda bu şekilde yapıyodum eşim rahatsız oldu babasıyla atismamdan o benim babamla o şekilde konuşmu aileyle ilgili bı problem olduğunda birbirimiz yoluyla çözmeye karar verdik o yüzden ben değil onun müdahale etmesi gerekiyor yoksa kişi umrumda olmaz ben istemediğim biseyi yapmam yani
Eşiniz iyi hoş demiş ama o zaman sizi bu durumlarda bırakmayacak.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X