Eşimin babası kendi ağırlamak istediği misafiri bizim evde ağırlamaya karar veriyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Mantıklı olan eltinin evinde buluşmaları değil mi? Elti hem kendi ailesini hemde kayınpederleri çağırsın onda toplansın işte dünürler niye size toplanılıyor ben anlamadım.
Tamam işte öbür dunurunu hoş edicek ya kendi evi diye bizim evde agirlicak şimdi öbür gelinin annesi ya çok istiyorlarsa bencede kendi kızları ağırlasın yeter ben agirlsdim herkesi bunca zaman

Ne münasebet herkes kendi misafirini kendi evinde ağırlasın. Evi müsait olmayan da misafir çağırmasın.
Eşiniz size sormadan etmeden nasıl böyle bir şeye tamam diyor? Çok net kabul etmeyin, bunun arkası kesilmez
Düşündükçe kan beynime çıkıyor kimseye anlatamıyorum da

Tamam işte öbür dunurunu hoş edicek ya kendi evi diye bizim evde agirlicak şimdi öbür gelinin annesi ya çok istiyorlarsa bencede kendi kızları ağırlasın yeter ben agirlsdim herkesi bunca zaman
Sakın kabul etme ara kayınvalideni ben müsait değilim de bi bahane uydur üzerine de akıl ver eltinin evinde toplansanıza daha iyi olur sizin içinde falan de yok falan derlersede yinele ben müsait değilim o zmn siz ilçedeki eve çağırın diye açık açık söyle. Anlasınlar istemediğinizi şimdi önünü kesmezseniz hep böyle devam edersiniz şimdiden alın önünü bu toplantıyı iptal ettirin.

empati yapmayi denedim. Annem arasa deseki söyle söyle.. misfiri sende agirlasak. Ok derim.
Ama arada fark var. Sizinle kv iletisiime gecip sormaliydi. Ve elti ailesiyle nekadar aranizda sorun var bilmiyorum. O kadina karsi ayip olur.... yani düsünüyorum da misafirlige gitsem ve ev sahibi evde olmasa veya surt assa asiri huzursuz olurum. Ama bi yandanda " ben düünürüme gidecekken gelini agirlamasi da sacma"
Kaldi ki kadin daveti onayladiysa zaten o yolu göze almistir. Zor. Ama esinizle kavga etmeyin. Onun sucu yok. Erkekler böyle ince düsünemiyor hep. Yinede güzelce anlatin durumu belki bir ortak cözüm bulunur. Kayin ailesi ile araniz iyise orada agirlayip hazirliklara yardim etmeyi teklif edebilirsiniz

Kayınvalidenizi arayıp "babamla eşim böyle böyle konuşmuşlar ama haftasonu arkadaşlarımla plan yaptım onlar gelecekti çok önceden yaptığımız için eşim unutmuş bu hafta olduğunu" deyin ya da planım vardı ailenize arkadaşınıza vs geçin o hafta sonunu evden uzakta geçirin. Kavga gürültüye gerek yok politik davranın 🥰

empati yapmayi denedim. Annem arasa deseki söyle söyle.. misfiri sende agirlasak. Ok derim.
Ama arada fark var. Sizinle kv iletisiime gecip sormaliydi. Ve elti ailesiyle nekadar aranizda sorun var bilmiyorum. O kadina karsi ayip olur.... yani düsünüyorum da misafirlige gitsem ve ev sahibi evde olmasa veya surt assa asiri huzursuz olurum. Ama bi yandanda " ben düünürüme gidecekken gelini agirlamasi da sacma"
Kaldi ki kadin daveti onayladiysa zaten o yolu göze almistir. Zor. Ama esinizle kavga etmeyin. Onun sucu yok. Erkekler böyle ince düsünemiyor hep. Yinede güzelce anlatin durumu belki bir ortak cözüm bulunur. Kayin ailesi ile araniz iyise orada agirlayip hazirliklara yardim etmeyi teklif edebilirsiniz
Beni arayan biri yok işte sanki ben yokum sanki oğulları ağırlayacak misafiri oğullarını ariyolar onada zaten sormak yok fikir beyan ediyorlar aramızda büyük bı sorun olmadı eltimin ailesiyle ama kimse agirlayamayacagi misafiri çağırmasın ben evlendigimden beri kaç kere ağırladım onun ailesini sürekli sürekli agirlayamam benim ailem buraya girmedi o kadar

Eltimin annesi umreye gidecekmiş ve babası esimi arıyor bizim ev uzak yemeğe alalim senin orda yapalim diyor kardeşinin düğününde bir kaç tatsız bişey oldu biz konuşmuyoruz normalde iyi insanlar ama tatsizliktan sonra bir daha konuşmadık esimde ben konuşmuyorum diyor oda sen değil ben cagircam sen günü öğren falan diyor esimde tamam diyor
Saçmalıklar silsilesi.
İnsanlar ne yiyip ne iciyorda bu kafalara giriyorlar

1 yıldır evliyiz biz merkezde oturuyoruz eşimin ailesi bulunduğumuz şehrin ilçesinde oturuyor ve 1,5 saatlik bir mesafe.Eltimin annesi umreye gidecekmiş ve babası esimi arıyor bizim ev uzak yemeğe alalim senin orda yapalim diyor kardeşinin düğününde bir kaç tatsız bişey oldu biz konuşmuyoruz normalde iyi insanlar ama tatsizliktan sonra bir daha konuşmadık esimde ben konuşmuyorum diyor oda sen değil ben cagircam sen günü öğren falan diyor esimde tamam diyor ben tabiki sinir oldum ev bizim evimiz tamam ailesi olabilir ama benim evimde agirlanacak misafire bizden başka kim karar verebilir Allah aşkına zaten kardeşi evlenirken köy uzak dediler kinadan sonra kız tarafını benim evimde ağırladık şimdide yemeğe burda alalım diyorlar bana soran yok kavga mı etseydim tamam dedim napayım diyo onunla kavga etmemek için benimle kavga ediyor resmen ve tavır yapmama sinir oluyor bu durumda olsanız siz ne yapardınız Allah aşkına ben abarti tepki mi veriyorum ya evime misafir gelicek babası karar veriyor istemiyorum dedim diye bana tavır yapıyor kaç gündür bende ona tavır yapıyorum ama ne yapacağımı bilmiyorum gerçekten konusmaya çalışsak konuşamıyoruz bağır çağır ben Mevlana miyim her gelene gel diyecegim ev uzak diye herkesi ben mi agirlayacagim gidilmicek bı mesafede değil arabaları var 1.5 saatlik mesafe yani
Canım evleri uzaksa çok misafir seviyorlarsa senin olduğun yerde otursunlar istedikleri kadar misafir alsınlar belki ben rahatsızim konu misafir değil insanı hesabı almamak tm bende o zaman misafir geldiğinde çekip annemlere giderim

Beni arayan biri yok işte sanki ben yokum sanki oğulları ağırlayacak misafiri oğullarını ariyolar onada zaten sormak yok fikir beyan ediyorlar aramızda büyük bı sorun olmadı eltimin ailesiyle ama kimse agirlayamayacagi misafiri çağırmasın ben evlendigimden beri kaç kere ağırladım onun ailesini sürekli sürekli agirlayamam benim ailem buraya girmedi o kadar
Sizi adam yerine koymuyorlar mecbursun diye adını bile anmıyorlar işin kötüsü eşin de onlardan taraf.Eşinde bitiyor olay onun söylemesi lazım zaten kötü olacaksın çağırmadan kötü ol ..kabul etmiyorum gelmesinler de bahane bulsun eşin

Hicbir ise karismayacaginizi esinize soyleyin temizlikmis yemekmis gelsin kvde yapsin geldigindexe birdaha boyle bir durumda kalmak istemediginizi soyleyin esiniz soyleyemiycek belli. Benim oglumun evi falan dersede hayir burasi bizim evimiz ben sizin misafirlerinizi agirlayamak diceksiniz yapcak bise yok

Her şey tamam da normalde hacca/ umreye giden insan tanıdıkları kendi misafir etmez mi, uğurlamaya gidilir falan. Onları yemeğe çağırmak ne alâka? Aranız kötüyse ağırlamayın tabii. Ha insan gibi sizi arayıp düzgünce rica etseler bir şekilde halleder yapardınız. Ama bu şekil emrivakiler hiç hoş değil. Eşiniz de tırt kusura bakmayın.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X