Eşimin babası kendi ağırlamak istediği misafiri bizim evde ağırlamaya karar veriyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
1 yıldır evliyiz biz merkezde oturuyoruz eşimin ailesi bulunduğumuz şehrin ilçesinde oturuyor ve 1,5 saatlik bir mesafe.Eltimin annesi umreye gidecekmiş ve babası esimi arıyor bizim ev uzak yemeğe alalim senin orda yapalim diyor kardeşinin düğününde bir kaç tatsız bişey oldu biz konuşmuyoruz normalde iyi insanlar ama tatsizliktan sonra bir daha konuşmadık esimde ben konuşmuyorum diyor oda sen değil ben cagircam sen günü öğren falan diyor esimde tamam diyor ben tabiki sinir oldum ev bizim evimiz tamam ailesi olabilir ama benim evimde agirlanacak misafire bizden başka kim karar verebilir Allah aşkına zaten kardeşi evlenirken köy uzak dediler kinadan sonra kız tarafını benim evimde ağırladık şimdide yemeğe burda alalım diyorlar bana soran yok kavga mı etseydim tamam dedim napayım diyo onunla kavga etmemek için benimle kavga ediyor resmen ve tavır yapmama sinir oluyor bu durumda olsanız siz ne yapardınız Allah aşkına ben abarti tepki mi veriyorum ya evime misafir gelicek babası karar veriyor istemiyorum dedim diye bana tavır yapıyor kaç gündür bende ona tavır yapıyorum ama ne yapacağımı bilmiyorum gerçekten konusmaya çalışsak konuşamıyoruz bağır çağır ben Mevlana miyim her gelene gel diyecegim ev uzak diye herkesi ben mi agirlayacagim gidilmicek bı mesafede değil arabaları var 1.5 saatlik mesafe yani
Sen değil ben çağırıcam dediğin de eşiniz çağırdığın ev benim evim diyemiyorsa suçu kimsede aramayın .Ben olsam o gün evden giderim .

1 yıldır evliyiz biz merkezde oturuyoruz eşimin ailesi bulunduğumuz şehrin ilçesinde oturuyor ve 1,5 saatlik bir mesafe.Eltimin annesi umreye gidecekmiş ve babası esimi arıyor bizim ev uzak yemeğe alalim senin orda yapalim diyor kardeşinin düğününde bir kaç tatsız bişey oldu biz konuşmuyoruz normalde iyi insanlar ama tatsizliktan sonra bir daha konuşmadık esimde ben konuşmuyorum diyor oda sen değil ben cagircam sen günü öğren falan diyor esimde tamam diyor ben tabiki sinir oldum ev bizim evimiz tamam ailesi olabilir ama benim evimde agirlanacak misafire bizden başka kim karar verebilir Allah aşkına zaten kardeşi evlenirken köy uzak dediler kinadan sonra kız tarafını benim evimde ağırladık şimdide yemeğe burda alalım diyorlar bana soran yok kavga mı etseydim tamam dedim napayım diyo onunla kavga etmemek için benimle kavga ediyor resmen ve tavır yapmama sinir oluyor bu durumda olsanız siz ne yapardınız Allah aşkına ben abarti tepki mi veriyorum ya evime misafir gelicek babası karar veriyor istemiyorum dedim diye bana tavır yapıyor kaç gündür bende ona tavır yapıyorum ama ne yapacağımı bilmiyorum gerçekten konusmaya çalışsak konuşamıyoruz bağır çağır ben Mevlana miyim her gelene gel diyecegim ev uzak diye herkesi ben mi agirlayacagim gidilmicek bı mesafede değil arabaları var 1.5 saatlik mesafe yani
Ney tepki koymanız gereken bir tavır. Surat astım trip attım olmaz, devamı gelir. Kendi evinizde yok sayılırsınız.
Evlendigim ilk yıl benzer bir durum yasadim. Eşim bana danışmadan çaya gelmek için arayan çok yakınımız olan bir çifte tamam demiş. Kendilerini çok sevmeme her zaman gidip gelmemize rağmen o sinirle evi terk ettim. Ben yürüyüşe cikiyorum gelen misafiri sen agirla dedim.
Eşimin yaptığı hareket ilk ve son oldu. Keskin bir çözüm bulmanız gerekiyor.

Bu olayda haklisiniz ama. Kiz tarafinı tabiki agirlayacaksiniz abartmayın

Bu olayda haklisiniz ama. Kiz tarafinı tabiki agirlayacaksiniz abartmayın
Biz üç kız kardeş evlendik. Sehir dışından gelen de çoktu ama her gelen aile evimize geldi. 4 yengem olmasına rağmen. Ve böyle bir beklentimiz de olmadı. Olamaz da. Düğün yapmayı bilen agirlamayi da bilmeli. Düşünceniz yanlış.

Yani şöyle kv arayıp tatlı bir dille rica edip kızım sen hiç uğraşma ben her şeyi ayarlicam falan dese yine bı nebze kabul edilir.
Ama sizi arayan danışan olmamış.
Ayrıca umreye gidiyorsa gidiyo dünür ne alaka ağırlamak ?
Bana çok saçma gelmiştir bu durum.
Tatile giden birini ağırlama gereği duyuyor muyuz mesela ?
Ben olsam kv yi arayıp konuşurdum tam olarak niyetleri nedir yani ?
Çalışan bir kadın olduğumu da hatirlatirdim ayrıca.
Onun eşini uyarması lazım gelinimiz çalışıyor yormayalim diye.

Ben kesinlikle kabul etmezdim kavgaysa çatır çatır kavgamı eder bundan sonra evimde bana sormadan misafir ağırlayamayacaklarını öğretirdim, hazırlık falan yapmayın ve o gün evde olmayacağınızı belirtin eşinize...

Yani şöyle kv arayıp tatlı bir dille rica edip kızım sen hiç uğraşma ben her şeyi ayarlicam falan dese yine bı nebze kabul edilir.
Ama sizi arayan danışan olmamış.
Ayrıca umreye gidiyorsa gidiyo dünür ne alaka ağırlamak ?
Bana çok saçma gelmiştir bu durum.
Tatile giden birini ağırlama gereği duyuyor muyuz mesela ?
Ben olsam kv yi arayıp konuşurdum tam olarak niyetleri nedir yani ?
Çalışan bir kadın olduğumu da hatirlatirdim ayrıca.
Onun eşini uyarması lazım gelinimiz çalışıyor yormayalim diye.
Aynen ya. Bana ne eltimin anasından babasından. Ne tuhaf istekler bunlar.

Zaten haftaici çalışıyorum haftasonuda temizlikti bilmem neydi kendime zor bela zamanım kalıyor kaç gündür bide tavır yapmıyor mu bana bu konudan dolayı gerçekten o kadar canım sıkkın ki yaparken herşey iyi güzel hoş yapmiyoken kötü agirlayamam valla bir di iki oldu ikiyken üç olur uzaklık azalmicak yani zamanla kimse kimsenin hizmetçisi değil ileride çocuğum olduğunda ne yapacağım isteyen kendi evinde ağırlasın ben mi mantıksız düşünüyorum gerçekten kimseye anlatamıyorum da artık ney doğru ne yanlış karar veremiyorum ya
Siz hhaklısınız ama taviz tavizi doğuruyor, bu sefer izin vermeyin evden gidin hazırlık yapmayın...

Evden gitmek kısmı çok yapılır gibi değil bence.
Kayinvalideyi arardım yerinizde olsam , babam bizim evle ilgili plan yapmis ama hafta içi çalışıyorum malum, temizlik,yemek bunların hepsi beni zorluyor kusura bakmayın deyin.
Ondan sonrasını kendileri düşünsün.

Eşinizin de size sorması gerekiyor böyle bir misafirde, hatta direkt babasına da söyleyebilir olmaz diye. Onlara gelince sesi iceri kaçıyor herhalde.

Bu insanlarla işi yokuşa sürmek istiyorsanız o gün benim işim vardı oğlunuzla ağırlarsınız dersiniz. Yani manasız. Sizin evinizde ağırlayacakları misafir için sizi aramayıp oğullarını arıyorlar. Sözü veren de her işi yapsın paşa gönülleri bilir.
Misafirlik yüzde yüz şart olan bir şey değil. Görüşmek isteyen için de 1,5 saat mesafe değil.
Yokuşa sürmek istemiyorum derseniz de kibarca kayınvalidenizi arar, anne çalışırken normal misafir dahi davet edemiyorum. Kendimize kadar iş yapabiliyorum vs gibi istemediğinizi ifade edin. En azından iş bölümünün ağır topunu onlara atın.

Maalesef sanki o ev o evin erkegine aitmis gibi düşünüyorlar. Şimdi düşünüyorum da bu şekilde ne kadar çok misafir ağırlamışım. İlk evlendigim zamanların cahilliği mi acemiliği miydi? Bilemiyorum. Bana hiç danışılmadan 1 ay sessizce ağırladığım misafirler olmuş. İnsanın iyi niyeti sürekli suistimal edilince artık bir yerden sonra tahammülü kalmıyor sonra da işte böyle ne olur sanki idare etsen, ben nasıl hayır diyeyim, neden böylesin gibi cümlelerle karşılaşıyoruz. Kimse geçmişte yaptığın iyilikleri hatırlamıyor bir hayırın bütün iyilikleri siliyor.

Biz üç kız kardeş evlendik. Sehir dışından gelen de çoktu ama her gelen aile evimize geldi. 4 yengem olmasına rağmen. Ve böyle bir beklentimiz de olmadı. Olamaz da. Düğün yapmayı bilen agirlamayi da bilmeli. Düşünceniz yanlış.
Degil bence aile evinde yer yoktur belki. Ya da dugun evi olunca ayak altinir. Ne var yani kardesim evlenirken es ailesini agirlasak. Ya da esimin kardesinin. O kadar misiniz yahu. Ben arkadasim evlenirken teklif ettim uzak ilden gelen kiz arkadaslarini kendi evimde agirladim. Az yardim etseniz faydaniz olsa ne olacak sanki. Insan toplumsal bir varliktır aile olmak da öyle. Misafir cagirma olayi yanlis o ayrı. Ama diger oayda katilmiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X