Eşimin babası kendi ağırlamak istediği misafiri bizim evde ağırlamaya karar veriyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evet yeri geldiğinde guleryuzluyumdur ama istemediğim bişey olduğunda kim olduğuna bakmadan çok güzel sınır çizerim laf sokarım evliliğin baslarinda bu şekilde yapıyodum eşim rahatsız oldu babasıyla atismamdan o benim babamla o şekilde konuşmu aileyle ilgili bı problem olduğunda birbirimiz yoluyla çözmeye karar verdik o yüzden ben değil onun müdahale etmesi gerekiyor yoksa kişi umrumda olmaz ben istemediğim biseyi yapmam yani
Bu sıradan bir durum değil. Kocanı beklersen daha çok beklersin.

Baska mesajda yazdim detayli. Esinin kizkardeşi evlenirken dugunde kizkardesinin es ailesi bunlarda kalmiş onu da sorun etmis burada haksizsiniz dedim.

Asil olayda tabiki konu sahibi haklı. Tepkisini versin.
Kız bunuda yanlış anlamissiniz eşimin erkek kardeşi evlendi kız tarafını ağırladık bizde kız kardeşi yok

Bu çözülmez. Onlar ne derse desin sen bildiğini okursan ikisi kavga eder ve seni salarlar. Öyle kurtulursun.

İkisi bir olup sana da sarabilir? 😬

Ben çözüm değil de nedenini merak ediyorum. Tartışma sevmeyen insan eşle de kavga etmek istemez. Bu daha çok kıymet vermekten dolayı mıdır yoksa amaan uğraşamam modundan dolayı mıdır çözemiyorum.

1 yıldır evliyiz biz merkezde oturuyoruz eşimin ailesi bulunduğumuz şehrin ilçesinde oturuyor ve 1,5 saatlik bir mesafe.Eltimin annesi umreye gidecekmiş ve babası esimi arıyor bizim ev uzak yemeğe alalim senin orda yapalim diyor kardeşinin düğününde bir kaç tatsız bişey oldu biz konuşmuyoruz normalde iyi insanlar ama tatsizliktan sonra bir daha konuşmadık esimde ben konuşmuyorum diyor oda sen değil ben cagircam sen günü öğren falan diyor esimde tamam diyor ben tabiki sinir oldum ev bizim evimiz tamam ailesi olabilir ama benim evimde agirlanacak misafire bizden başka kim karar verebilir Allah aşkına zaten kardeşi evlenirken köy uzak dediler kinadan sonra kız tarafını benim evimde ağırladık şimdide yemeğe burda alalım diyorlar bana soran yok kavga mı etseydim tamam dedim napayım diyo onunla kavga etmemek için benimle kavga ediyor resmen ve tavır yapmama sinir oluyor bu durumda olsanız siz ne yapardınız Allah aşkına ben abarti tepki mi veriyorum ya evime misafir gelicek babası karar veriyor istemiyorum dedim diye bana tavır yapıyor kaç gündür bende ona tavır yapıyorum ama ne yapacağımı bilmiyorum gerçekten konusmaya çalışsak konuşamıyoruz bağır çağır ben Mevlana miyim her gelene gel diyecegim ev uzak diye herkesi ben mi agirlayacagim gidilmicek bı mesafede değil arabaları var 1.5 saatlik mesafe yani
Başıma ağrılar giriyor şöyle konuları okudukça arkadaş, evlilik bu olmamalı ya. Babasına, baba öyle şey olur mu ya?, dahi diyemeyen adamlar evlenmesin bari 😒

Sonucu yaz mutlaka, bekliyoruz
Evden gitmeleri evliliğin başlarında çok yapıyodum ben işler daha çok çıkmaza giriyor zaten genelde tutuyor izin vermiyor gitmeme napicam bende bilmiyorum ama bı şekilde söyleyecek ailesine ev uzak diye her defa onların misafirlerini ben agirlayamam

Ben çözüm değil de nedenini merak ediyorum. Tartışma sevmeyen insan eşle de kavga etmek istemez. Bu daha çok kıymet vermekten dolayı mıdır yoksa amaan uğraşamam modundan dolayı mıdır çözemiyorum.
İkisi bir olup bana saramaz, adamı ortadan ikiye keserim ben 😁 ailede benim adım geçince destur çekmeyen azdır 🤣 saygımı bozmam karşımdakine de bozdurmam ama lafımı da asla esirgemem, o yüzden böyle hareketlere maruz kalmıyorum.

Ay bu kesin kayınvalidenin işidir. Evde uğraşmamak için senin eve çağırtı

Ay bu kesin kayınvalidenin işidir. Evde uğraşmamak için senin eve çağırtıyor.
Zaten pratik değil yani onun onayı olmasa orda niye agirliyoruz der yani benim misafirimi eşim başka birinde ağırlamayı onerse ben istemem kendi misafirimi kendi evimde ağırlamak isterim

İkisi bir olup bana saramaz, adamı ortadan ikiye keserim ben 😁 ailede benim adım geçince destur çekmeyen azdır 🤣 saygımı bozmam karşımdakine de bozdurmam ama lafımı da asla esirgemem, o yüzden böyle hareketlere maruz kalmıyorum.
Bence siz bunu destekleyebilecek birine denk gelmissiniz çünkü bizde bende esimde otoriter davranıyoruz her konuda her taraf kendi tarafına çekince ortak yol zor bulunuyor

Ugrasmak istemiyor babasıyla normalde soyleyemecek pisirik biri değil eşim zaten sürekli goremiyo ya kalbini kırmak istemiyo bence ona göre

Ben olsam kayinvalidemi arar anne ben çalışıyorum zaten yoruluyorum. Misafir agirlayamam kusura bakma derim.

Ailelerine b.k sürdürmeyecekler, temel mesele o. Kültürel anlamsız bir çaba. Hak edene hakkını verseler her şey güllük gülistanlık olacak aslında ama haberleri yok.

Zaten pratik değil yani onun onayı olmasa orda niye agirliyoruz der yani benim misafirimi eşim başka birinde ağırlamayı onerse ben istemem kendi misafirimi kendi evimde ağırlamak isterim
Kendi kayınvalidemden biliyorum😐 düğünümümüzü kendi oturdukları ilçede değil de il merkezinde yapmıştı. Ben de daha güzel bi yerde yapalım düğünü diye düşünüyor falan sanmıştım. Ama sonra ağzından kaçırdı. İyi oluyor eve misafir gelmiyor demişti. Orda da 2 tane erkek kardeşi var. Kendi ağırlaması gereken misafirleri onlara yıktı resmen.

Evden gitmeleri evliliğin başlarında çok yapıyodum ben işler daha çok çıkmaza giriyor zaten genelde tutuyor izin vermiyor gitmeme napicam bende bilmiyorum ama bı şekilde söyleyecek ailesine ev uzak diye her defa onların misafirlerini ben agirlayamam
Maalesef söylemeyecek. Adım gibi eminim. İyiymiş ha, kimse kimsenin ailesine laf söylemesin, herkes kendi ailesiyle konuşsun meselesinden sen zararlı çıkıyorsun yalnız. Çünkü adam konuşmuyor. Sizin işleri çıkmaza sokan kocan, senin gitmen değil. Her yerden önünü kapamış.

Tutuyor ne ya, markete diye çıkarım dönmem. Evi terket diyen yok ki, bu akşam ben evde yokum, annenle baban misafirini istediği gibi ağırlasın, ev onların, diyeceksin. Siz her evden çıkmayı evi terketme olarak görüyorsanız yandık. Kendi evleri gibi misafir çağırıyorlarsa kendi evleri gibi ağırlasınlar.

Ailelerine b.k sürdürmeyecekler, temel mesele o. Kültürel anlamsız bir çaba. Hak edene hakkını verseler her şey güllük gülistanlık olacak aslında ama haberleri yok.
Aynen öyle kan beynime sıçrıyor ya bunda soyleyemeyecek bisey yok kardeşim normalde soyleyemeyecek biri de değil hayır evlendigimizden beri benzer durumlarda ben tavır yapıyorum surat asıyorum istemiyorum diyorum hala daha benim böyle bı emrivaki yi kabul edemeyeceğimi öğrenemez mi bı insan ya

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X