eşimin annesi...

elnare

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Aralık 2012
808
51
32
merhaba akadaşlar .9aylık evliyim .eşim türk ben azeriyim .eşimle baküde tanıştık .3sene flort etdik ne benim ailem nede eşimin ailesi evlenmemizi hatda görüşmemizi istemiyorlardı .gizli saklı görüşürdük .neyseki 3sene sonunda baktık ikna edemiyoruz aileleri bizde kimsenin rızası olmadan evleneelim dedik .nikaha eşim arkadaşlarını toplayıp istemeye gelcektı annem kabul etmedi .bizde nikaha gün aldık eşe dosta davetye dagıtdık .nikahımızı kıydık evlendik .dugünde eşimin arkadaşları benim arkadaşiarım ve 10 15 tanede benim akrabalardan vardı onlarda kuzenler ablamlar fln .kimse gelmedi nikahıma .kira tutduk dayadık döşedik eşimin lokantası var .maddi sıkıntımız oyuzden olmadı cok şükür eşim herşeyimi kendisi yaptı takılarıma kadar aldı sagolsun ..evlendik kendi kendimize öksüz gibi.... neyse rabbim ayırmasın .!
eşim cok ikna etmeye calıştı her iki tarafı .zaten hemende cocuk yaptık zaten 3senedir boş boş takılıyorduk .neyseki öbür aya gebe kalmışım .ablama söyledim cok sevindi oda anneme söleyince .bi akşam kapımız calındı .actık annem bisürü hediyelerle gelmiş .ki 1hafta önce biz denemiştik barışmayı asla demişti .şindi gelelim eşimin ailesine eldigimzden 2ay sonra türkiyeye gitdik eşimin kardeşleri ısrarla davet etdiler annesinin elini öpmeye gidiyoruz sözde .neyse vardık.herkes normal karsıladı eşimin abılerı ablası altık fln taktılar bana kolye bilerzık fln .anneside ole bile hoş geldiniz fln fena degildi herkes biaradayken yapmacık sevgi gösterdi bize .akşam oldu herkes dagıldı kalık eşim ben annesi kücük görümcem .kadın 180derece döndü .bize agzına geleni söledi .yok merak etmeyin 5aya kalmaz boşanırsınız .elin gavurunda bana gelin olmaz ben sana teyzenin kızını alıcaktım bilmem ne bisürü laf benm yanımda eşime agzına geleni sovdu bagırdı cagırdı kadın .bana ben oglumu azerbaycana calışıp parasını kazansın diye göderdim oglumu baştan etdin sözlüsü vardı onun fln azeriler böle söle .o gece okadar agladımki neye ugradıgımı şaşırdım eşim aldı beni vurdu kapıyı gitdik abisi gilde kaldık .neyse 15 gün kalmıştı eşimin dosya işlemleri vardı .hekes bizle cok güzel geciniyordu .şimdi kendimi kötü hisediyorum eşim annessiyle konuşmuyor kac ay oldu arayıp sormadı annesini ama gecimini saglıyor her ay parasını gönderir ama konuşmuyor bende buduruma kötü oluyorum benim yüzümden annesiyle arası acıldı .teyzelerı bircok akrabası eşime düşman kesildiler.teyzesinin ogluyla birbirine girdiler neymis sen nasıl benim kardeşimi 4sene oyalayıp gedip azeri alırsın .kendimi cok kötü hisediyorum .eşimle aramızda sogukluk yarandıgı zamanlar oldu bazen .napıcagımı bilmiyorum kayınvalidem beni görecek gözü yok herseferindede bana beddua edip duruyor .bisürü olay yasadık aramızda bi ülke kadar ara olmasına ragmen kaynanam arayıp beni rencide ediyor guya ben eşimi dolduruyormusum annesiyle konuşmasın diye ama benle bir alakası yok eşim konuşmak istemiyor annesiyle .32haftalık hamileyim kizimiz olucak inş .bide şu durum var eşim kızımıza gülnaz ismini vermek istiyor .hem babaannesinin hemde kaynananam olacak o karının ismide gülnaz .eşime baska isim koyalım diyorum kavga cıkıyor .seniniçin neler yaşadım herkesten oldum mukafatım bumu kizima istedigim ismi vere bilecek kadar hakkım yokmu diyor .ne yapacagımı şaşırdım biyandan eşimin akrabalarıyla arasının acılması biyandan beni kabul etmemeleri biyandanda dogacak kızımın ismi .akıl verin arkadaşlanrneyapa bilirim kendimi cok kötü hisediyorum :KK43:((

Son düzenleme:
eşinle tanıştığınız da nişanlı mıydı yoksa ortada bişey yokken eşinin ailesi kendi kendilerine birini mi düşünmüşlerdi?

Oyle bos bos dolanirken cocuk yapalim da bari oyalanalim diye mi cocuk yaptiniz? Ilginc...

Esiniz sizi korusa da ailesinden vazgecmez ,
belki de annesinin ismini koyarsa sizi affedip kabullenecegini dusunuyordur..

Siz esinizle gorusurken sozlu oldugunu bilmiyor muydunuz?

Ayrica 3 yil flort ettik demissiniz
akrabalardan biri de 4 yil diger kizi oyaladin demis

Doru anladiysam sozluyken mi sizinle flort etmis esiniz?

eşinle tanıştığınız da nişanlı mıydı yoksa ortada bişey yokken eşinin ailesi kendi kendilerine birini mi düşünmüşlerdi?
yok ne nişanı .
kendi kendilerine karar vermişler eişle tanıştıgımda bilmiyordum ama 3ay sonra eşim anlatmıştı böle bişe oldugunu

Ayrica 3 yil flort ettik demissiniz
akrabalardan biri de 4 yil diger kizi oyaladin demis
Kod:
Doru anladiysam sozluyken mi sizinle flort etmis esiniz?
.hem ben aralarında ufak birşey hisetmeim sözlemediki kimseyi onlar kendi aralarında aldılar bu kararı eşim cok sölemiş bu iş olycak .dinletememiş .bilmiyorum ya

Oyle bos bos dolanirken cocuk yapalim da bari oyalanalim diye mi cocuk yaptiniz? Ilginc...

Esiniz sizi korusa da ailesinden vazgecmez ,
belki de annesinin ismini koyarsa sizi affedip kabullenecegini dusunuyordur..

Siz esinizle gorusurken sozlu oldugunu bilmiyor muydunuz?
yok be hemen cocuk yapmamızın sebebini soledim .evlendik cocuk yaptık

Bence esinin boyle bir duruma, tek basina karar vermezsi haksizlik. O cocugu tek basina yapmiyor, benim cocugum olcakdi o cadi annasinin ismini koyacak? vallah kiyameti koparirdim:)
sen canim akili ol, zeki ol, kocanla yinede arani asma. Zadece yanliz bu karari veremeyecegini soyle. Ortak bir isim bulup beraber vermeniz gerekiyor. Ha eyer hic bir sey duymak istemiyorsa, ozaman kura cekin. Gunaz ve senin istedigin bir isimi bir kagida yazip, katlayin sonra beyfendi bir kagit secsin, ve cikan isim cocuga verilsin.

Ne olursa, olsun kalbini hos tutmaya calis, kaynanani ne kadar kafana takarsan o kadar sorunlar cikar, yani kayin validanin 'K'si bile aklindan gecirme. Cunku kayin valideler okadar tehlikelidir. Ne savun, ne kotule:) susup, otur, eyer oglu gorusmuyorsa bir bildigi vardir.
Kocanla ve cocugunla mutlu olmaya calis.:KK16:

Eşinin seni alıp kapıdan çıkıp gitme kısmını çok takdir ettim al işte erkek
Annesinin hakaretleri üzerine çekip gitti ne güzel dedimki...
Kızına sadece kendi istediği ismi,hele de annesinin ismini koymak istemesi
beni bile sinir etti. Çocuk ikinizin 9 ay taşıyan sensin.. İnsan sevgili eşim
ne isim koyalım benim aklım da bu var ama ister misin diye sormaz mı?
Kavga ile yaptığı fedakarlıklarla susturmaya çalışması hoş değil.
Sizden önce ciddi bir söz olayı olsaydı farklı bakardım ama aileler kendi
kendilerine gelin güvey olmuşlar bu durumda sizin suçunuz yok..
annesiyle küsmesi de sizin suçunuz değil.
Oğlumun eşi diye saygı duymalıydı en azından böyle bir kv için kendinizi üzmeyin derim:KK14:

Bence esinin boyle bir duruma, tek basina karar vermezsi haksizlik. O cocugu tek basina yapmiyor, benim cocugum olcakdi o cadi annasinin ismini koyacak? vallah kiyameti koparirdim:)
sen canim akili ol, zeki ol, kocanla yinede arani asma. Zadece yanliz bu karari veremeyecegini soyle. Ortak bir isim bulup beraber vermeniz gerekiyor. Ha eyer hic bir sey duymak istemiyorsa, ozaman kura cekin. Gunaz ve senin istedigin bir isimi bir kagida yazip, katlayin sonra beyfendi bir kagit secsin, ve cikan isim cocuga verilsin.

Ne olursa, olsun kalbini hos tutmaya calis, kaynanani ne kadar kafana takarsan o kadar sorunlar cikar, yani kayin validanin 'K'si bile aklindan gecirme. Cunku kayin valideler okadar tehlikelidir. Ne savun, ne kotule:) susup, otur, eyer oglu gorusmuyorsa bir bildigi vardir.
Kocanla ve cocugunla mutlu olmaya calis.:KK16:
hem bikere o ismi hic sevmem kac zamandır kendime alıştırma yapıyorum hala alışamadım .eşimin babaanesininde ismı gülnaz annesininde .eşime başka isim koyalım diyorum kavga cıkıyor küsüyor benden .senin için nelere katlandım bi ismi cok görüyörsu diyor .susuyorum napayım haklı ama neden o ismi istedigini tam olarak çözemedim.sabr et deyip duruyo sordugumda

Eşini çok taktir ettim senin yanında olduğu için...
Kimi erkek anasının eteğinden ayrılmaz sülük gibi yapışır.
Ama seninki haklının yanındaymış ne güzel maşallah.
Allah bozmasın.

İsim meselesine gelince bana beddua eden kim olursa olsun ASLA onun adını vermezdim.
Eşini ikna etmelisin bu konuda bence.

hem bikere o ismi hic sevmem kac zamandır kendime alıştırma yapıyorum hala alışamadım .eşimin babaanesininde ismı gülnaz annesininde .eşime başka isim koyalım diyorum kavga cıkıyor küsüyor benden .senin için nelere katlandım bi ismi cok görüyörsu diyor .susuyorum napayım haklı ama neden o ismi istedigini tam olarak çözemedim.sabr et deyip duruyo sordugumda

Valla ne yalan soyleyeyim, benimde hic hosuma gitmedi gulnaz ismi:KK43: bence sen kocana bir teklif et su kurayi, yada iyi bir konusma yapmalisin( sevimli ve tatli olmayi unutma:KK53:)

Eşini çok taktir ettim senin yanında olduğu için...
Kimi erkek anasının eteğinden ayrılmaz sülük gibi yapışır.
Ama seninki haklının yanındaymış ne güzel maşallah.
Allah bozmasın.

İsim meselesine gelince bana beddua eden kim olursa olsun ASLA onun adını vermezdim.
Eşini ikna etmelisin bu konuda bence.
ne istersen yaparım ama isim konusunda orda dur diyor iki isim koymak istiyorum bizim kanunlarda öle bişey yok

Tabii ki yapacak fedakarligini..eşime gavur diyecek hakaret ed ecek ben susacagim!! Buna gosterdigi tepkiyi isim bir meziyet saymasin!! Hem şu anne baba isimi koyma işine de sinir oluyorum !!! Sanki kendileri tasiyorlar 9 ay!! Benim kardesime de babam dedemin adini koymuş..şimdi dedemin mezarina gidemiyorum!! Ad soyad ayni!! Tuhaf oluyor insan!!!

Menim oglumun adinda yoldasim qoyub emisinin adiydi hec sevmirdim o adi istemirdim...ama oz ovladim o adi dasiyandan sonra dunyanin en gozel adi oldu menim ucun

X