- 12 Ocak 2025
- 42
- 91
- 3
- 26
- Konu Sahibi cheryblossommm
-
Bana bırakır ben de ona. İzin istemem. O da istemez. Arkadaşlarla çıkacağım der. Tamam anahtarını unutma derim. Ben de gezmeye çıkarken çıkıyorum der çıkarım. İşteyse mesaj atar kalın giyin hava soğuk der. O namazlı abdestli ailesi sofu. Ben açığım. Üzülüyor ama kapan bile demez. Dar giyerim bazen. Bu çok dar ama sen bilirsin der. Üzülmesin diye üstüne uzun tunik giyerim.Hiç mi eşinizin ne dediğinin önemi yok sizde. Güdüm altına girmekten bahsetmiyorum.
Arkadaşınız çalışıyor olsaydı kv öyle demezdi:) bambaşka biriyle evlenirdi.
Kendi adınıza konuşun ben evde işleri ortak yapıyorum. Çoğu arkadaşımda da öyle. Çalışmayan kadın olunca çocuğu tek büyütmek yine doğru değil bu arada. Paşa erkeklerle evlenip evde çalışmadan bekleyince ne oluyor mesela ? Ekonomik özgürlüğü olan kadın çoğunlukla kendini ezdirmiyor.
Ortam benim göremediğim kadar kötüyse işten ayrılıyorum deyin .Kızlar ben iç Anadoluda küçük bi ilçede kamuda çalışıyorum. İşyerinde bi abi emekli olacak. O emekli olacak diye de yemek düzenlediler iş çıkışı .öğretmenevinde o da. Yenilecek dağılıcaz. Akşam eşime söyledim. Ben razı değilim girmeyeceksiniz sizin ortamınız bozuk dedi kesti atti..sonra konuşmaya calsitim akşama kadar gördüğüm yüzler bana mı güvenmiyorsun ne bu diye. Ukala ukala ben ne diyorsam o ya kararımi mi sorguluyosun diyo bana. İşyerinde bile yemek yemeyecekmişim onlarla. Kendimi kötü hissediyorum neyle itham ediliyorum ya ben
Ben kimseyi avutma mercii değilim. Olanı açıkça yazmak dokunuyor ama yazdıklarımı bire bir yaşaması dokunmuyor.Var mi yalan yazdıklarımda? Ailesinin okusun eli ekmek tutsun kendini ezdirmesin denilen kızlar evlenince bir hâl oluyor,tüm maaşını kocaya veriyor , çocuğu alırım tehdidine inanıyor senin çalıştığın ortam namussuz diyen adama cevap veremiyorum.Ne yazalım istersiniz?????Nasıl bir ortamınız var bilmiyorum ama sizden destek bekleyen bir hemcinsinize bu sözlerle yüklenmek size ne kazandıracak
Ben şeyi merak ediyorum: mesela ortamda sevmediğin bir kız olsa eşine o yemeğe gidemezsin desen o da gitmez miydi ?Kızlar ben iç Anadoluda küçük bi ilçede kamuda çalışıyorum. İşyerinde bi abi emekli olacak. O emekli olacak diye de yemek düzenlediler iş çıkışı .öğretmenevinde o da. Yenilecek dağılıcaz. Akşam eşime söyledim. Ben razı değilim girmeyeceksiniz sizin ortamınız bozuk dedi kesti atti..sonra konuşmaya calsitim akşama kadar gördüğüm yüzler bana mı güvenmiyorsun ne bu diye. Ukala ukala ben ne diyorsam o ya kararımi mi sorguluyosun diyo bana. İşyerinde bile yemek yemeyecekmişim onlarla. Kendimi kötü hissediyorum neyle itham ediliyorum ya ben
Siz okuduğunuzu anlamamışsınız. Benim mesajıma verilen cevaba siz ilk dahil oldunuz. Yarası olan kim bu durumda ?Sırf cevap vermek için yazma ya. Boşa konuşmayalım bence. Benim dediğim şey ünide daha okulu bitirmeden önceydi. Umarım evlenmemiştir o adamla. Ne yaptı bilmem yıllar oldu.
Sizin adınıza konuşmadım ama üstünüze niye alındınız? Yarası olan gocunurdan yola çıkarak inandırıcı bulmadım sizi.
Paşa erkeklerle evlenen herkes yandı bu arada.
Ekonomik özgürlüğü var sanan kadınlardan bahsediyoruz biz. Israrla yok öyle bişey diye konuşuyorsunuz. Ama görünen köy klavuz istemez. Evde oturan kadından daha az harçlık alan ekonomik özgürlüğü olan(!) kadınlar var.
Çalıştığını eşine versin bişey demiyorum belki birlikte birikim yapıyorlar ama sözleri yoksa o para üzerinde kendilerini kandırmasınlar. Kölelik bunun adı.
Ben sizinle aynı dusunmek durumunda değilim hanım efendi. Sizde benimle aynı dusunmek durumunda değilsiniz. 100 kere de alıntılasanız sizin gibi dusunmiycem. Tartısmaya kapalı diyorsunuz sürekli alıntılayarak beni tartışmaya çekmeye çalışıyorsunuz. Ben halimden memnunum sizde memnunsanız konuya yardımcı olun lütfen beni alıntılayıp durmayın. Bakın bayan örnekteki gibi mesela konuya odaklanın bana değil.İyi de bu örnek ben çalışan insan olarak az görüyorum diyorum. Şunu da inkar etmeyelim isterseniz. Çalışan kadınlar mı çalışmayan kadınlar mı daha çok ekonomik özgür ? Hani bu tartışmaya kapalı bir realite . Neyini kabul etmeyeceğiz? Çalışmayan kadınların evden çıkmasına bile karışan eşleri var örnekse eğer ? Çoğunluk ne istisna ne ?
Kaç yıldır çalışıyorum onlarca ortam iş arkadaşım oldu. En Doğuda bile çalıştım. 3 maksimum 4 örnek vardır bahsettiğiniz gibi.
Tüm kadınlara meslek sahibi olmalarını , hayatlarını bir erkeğin kendilerine nasıl davranacağı şansına bırakmamalarını tavsiye ederim ben. Hem ekonomik hem sosyal bir özgürlük bu .
Siz şuanda neden alıntılayıp yazıyorsunuz? Yazmasanız konu kapanıyor. Ben aksine fikrimi değiştirmiycem. Sınıyorsunuz akşam akşam.ısrarla her mesajıma emoji bırakarak ne kadar tutarlısınız ... Konuya yardımcı olun peşimi bırakın ...Ben sizinle aynı dusunmek durumunda değilim hanım efendi. Sizde benimle aynı dusunmek durumunda değilsiniz. 100 kere de alıntılasanız sizin gibi dusunmiycem. Tartısmaya kapalı diyorsunuz sürekli alıntılayarak beni tartışmaya çekmeye çalışıyorsunuz. Ben halimden memnunum sizde memnunsanız konuya yardımcı olun lütfen beni alıntılayıp durmayın. Bakın bayan örnekteki gibi mesela konuya odaklanın bana değil.
İyi forumlar.
Siz okuduğunuzu anlamamışsınız. Benim mesajıma verilen cevaba siz ilk dahil oldunuz. Yarası olan kim bu durumda ?
Israrla yok diye bir şey demedim. İstisna dedim. Çalışan kadın ekonomik ve sosyal özgürlüğü olandır dedim. Çalışmayan biri karşısındaki erkeğin parasını bekler maalesef böyle. Harçlık almak çok değişik bir tabir mesela... Çalışıp kendini bu duruma sokana hepimiz şaşırıyoruz çünkü hoş değil, çalışmayanların çoğu böyle. Bu devirde ekonomik özgürlük çalışmayandadır demek tuhaf bir şey olur.
Siz konunun nerden başladığını tekrar tekrar okuyun sonra konuşalım. Kimse kendini kandırmasın bence de . Üslubunuz da değişik. Yazma ya falan çok itici . Siz benim yorumuma dahil olmasaydınız diyalog başlamazdı.
Hayır ben herkes bana yorum yapabiliri savunurum. Siz bana bu ithamı yapınca ben de yukarıda alıntıladığınız mesajımdaki gibi neden o zaman benim yorumuma cevap verdiniz ben de bu sebeple yazdım dedim. İlk ben yazmamıştım yani. Akışa bakarsanız görürsünüz. İnanılmaz manipüle ediyorsunuz bu şekilde diyalog kurulmazBana atılan cevaba yorum yazdınız mı? Kusura bakmayın hanımefendi ben kim size atılan yoruma cevap vermek kim.
Burada yarası olan gocunur tarzında tuhaf bir yaklaşımınız olunca ben de mesajıma dahil olduğunuzu söyledim. Nesi anlaşılmadı?Sırf cevap vermek için yazma ya. Boşa konuşmayalım bence. Benim dediğim şey ünide daha okulu bitirmeden önceydi. Umarım evlenmemiştir o adamla. Ne yaptı bilmem yıllar oldu.
Sizin adınıza konuşmadım ama üstünüze niye alındınız? Yarası olan gocunurdan yola çıkarak inandırıcı bulmadım sizi.
Paşa erkeklerle evlenen herkes yandı bu arada.
Ekonomik özgürlüğü var sanan kadınlardan bahsediyoruz biz. Israrla yok öyle bişey diye konuşuyorsunuz. Ama görünen köy klavuz istemez. Evde oturan kadından daha az harçlık alan ekonomik özgürlüğü olan(!) kadınlar var.
Çalıştığını eşine versin bişey demiyorum belki birlikte birikim yapıyorlar ama sözleri yoksa o para üzerinde kendilerini kandırmasınlar. Kölelik bunun adı.
Söyledim ay calistiriyosun da o ortamda ki senin yüzünden hala burdayiz benim istediğim an tayinim cikiyo dedim. Bir saat kavga ettik biz . Bayanlar da saniyo ki pıstım oturdumMadem ortamımız bozuk, istifamı vereyim diyemediniz mi? Parayı alırken iyi, 8 saat bir arada durmanıza razı ama. Bu nasıl iş?
Cidden söylesenize 8 saat bozuk ortamda duramam artık diye.
Ben de öyle en çok ona sinirlendim. Ben akşama kadar iç içeyim zaten iş yerindekilerleGitmenizi istememesinden ziyade ben ne dersem o, kararimi mi sorguluyorsun demesi asil sorun. Insanin sen kimsin ki karar veriyorsun hanzo diyesi geliyor.
Eşinize yemeğe gideceğinizi söylediniz değil mi? Söylediyseniz konu kapanmıştır, akşam iş çıkışı yemeğe katılın emekli olan meslektaşınıza iyi dileklerinizi iletip yemekten sonra evinize dönersiniz.Ben de öyle en çok ona sinirlendim. Ben akşama kadar iç içeyim zaten iş yerindekilerle
Kendisi de kaç defa gitti iş arkadaslariyla yemeğe .birkere bişey demedim sormadım bile.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?