Eşimin anlayışsızlığı

Değil. Boşanmayı da düşündüm.cocugu sana vereceğimi mi saniyosun dedi.vasat bı ailesi var.cocugumu hiç ederler
Çalışan kadınsın mahkeme çocuğu sana verir, bahane bulma , maaşını da başına silah dayayarak mı aldı elinden ...

Sene olmuş 2025, hala kadınlarımız, erkeğin ‘’çocuğu sana bırakmam’’ lafından korkuyorlar. Tabi yersen. Ona mı bağlıymış çocuğun velayetinin kimde olup olmayacağı? Bahane olarak görüyorum ben bu savunmayı. Hayatınızı elinize alın. Maaşınızı vermeyin önce bununla başlayın. Değmez, yıllarınız heba olur böyle.

Bir de o ne özgüven vermeyecekmis çocuğu sjsj

Hakime der artık " çocuk bende kalacak, ne o kararımı mı sorguluyorsunuz Hakim bey ??"

Konu sahibesi de korkmuyor, itaat etmek işine geliyor

+1 ama çalışmadığım hale üzülmuyorum olarak. Burda veya çevremde çalışan bazı kadınlara bakıyorumda evde olduğum halimle daha fazla ekonomik ozgurlugum var. Ne bu böyle maaşı kocaya ver, o ne derse hep o olsun. Ee başka?

Bir de o ne özgüven vermeyecekmis çocuğu sjsj

Hakime der artık " çocuk bende kalacak, ne o kararımı mı sorguluyorsunuz Hakim bey ??"

Konu sahibesi de korkmuyor, itaat etmek işine geliyor
Yani senin yazdığın ayıp aslında. Hakim bilecek değil bunu, ne haddine. Tabi konu sahibinin eşi karar verecek .

Ben buna katılmıyorum. Ortama bakıyorum çalışan kadınlarız ve belki 1-2 kişi tanımışımdır eşine parayı sayan. Çoğunluk öyle değil . Size bir şey diyemem herkes sevdiği şekilde yaşasın ama çalışanlar olarak çoğumuz Maddi Özgürlüğümüzün keyfini çıkarıyoruz.

Ben tamamı kapsayan şekilde konusmadım zaten. Tabiki olması gereken çalışan bir bayanın ekonomik özgürlüğünün keyfini cıkartması burda bu gibi konular ve cevremdeki bu gibi örnekler için yazdım suan bu konuyu okuduğum için. Yoksa sizin gibi birçok arkadaşım da var Nakit/Kart her zaman elimin altında, istediğim alışverişi yapabiliyorum. Hemde cocuklarımla evdeyim böyle olunca bide böyle örnekler okuyunca çalışan her kadının ekonomik özgürlüğü olduğunu dusunmuyorum. Bu örnekteki gibi. Çok yazık yani mesela bir arkadaşım var gayet güzel mesleği olan bir kız kendisine bişey alırken eşine soruyor çok şaşırıyorum ben sormadan alırım gibi gibi..

Çalışan her kadının ekonomik özgürlüğü yok , hatta öyle ki birçoğu eşine çalışıyor, alınan mallar bile sadece erkeğin üzerinde oluyor, boşanınca da dımdızlak ortada kalıyorlar, kadınlarımızın para kazanma becerisi var ama parayı kocadan koruma becerisi ve aklı yok , evlenir evlenmez eşine yaranmak için veriyor kartı bir daha da alamıyor, adamlar da böyle hayatlarına çörekleniyorlar işte, kadınlarımız koca delisi ...

Yok kız ben ara ara üzülüyorum valla. Özeniyorum arkadaşlarıma. Boşa mı okuduk 4 yıl matematik öğretmen olduk diye ama şartlar böyle ilerledi

Yani işte bu durumlarda istisnaları bırakıp çoğunluktan ortalama almak lazım. Siz istisna taraftasınız şanslısınız. Kendi paranı kazanmak kısmında tek kazanç parayı vermemek de değil zaten... kendin için kendi paramı kazanıyorum tatmini de istiyor insan bazen . Biraz da kariyer yapma , toplumda var olma rolleri vs.

Yok kız ben ara ara üzülüyorum valla. Özeniyorum arkadaşlarıma. Boşa mı okuduk 4 yıl matematik öğretmen olduk diye ama şartlar böyle ilerledi
Haklısın aslında bende İşletme mezunuyum ama dediğin gibi şartlar böyle ilerledi. Belki ileride tekrar döneriz hem belli olmaz ki. Simdilik durum bu. Bizim mesela çocukları bırakacak kimsemiz yok o yüzden biraz daha buyumeliler. (8-5 yaşlarındalar) Ama şuan oldugum durumu da seviyorum yani

Öyle haklısın ki. Arkadaşıma çalışırsan sana talip olcaz demiş bi kv. Oğulları para biriktirecek kadınlar da çalışıp mutfak masrafı ev ihtiyacı görecek.

Şimdilerde kadınların üstünde tüm yük. Hem çalışıp eve gelip ev temizleme çocuk bakma da hep kadının üstünde. Çalışan erkeklerin kafasi sanki tek onlar çalışıp yoruluyor gibi. Paşa yetiştirmiş anneleri bı bardak su görse oğullarının elinde yıkıyorlar ortalığı.

Yazacak çok şey var da. Çok akıllı zannediyor erkek anaları kendilerini. Yermiyim yemem.( Kül yutmazi düşünün burda)

Sonra da insana zor geliyor valla. Ben de öyle diyordum şimdi 12-8 oldular. Özel okuldalar bir de sabahtan akşama kadar yoklar. Ama zor geliyor şimdi sıfırdan başlamak. Hayatımın en prime dönemini yaşıyor gibiyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…