- 24 Ocak 2021
- 11.669
- 26.390
- 548
- Konu Sahibi cheryblossommm
-
Çalışan kadınsın mahkeme çocuğu sana verir, bahane bulma , maaşını da başına silah dayayarak mı aldı elinden ...Değil. Boşanmayı da düşündüm.cocugu sana vereceğimi mi saniyosun dedi.vasat bı ailesi var.cocugumu hiç ederler
Sene olmuş 2025, hala kadınlarımız, erkeğin ‘’çocuğu sana bırakmam’’ lafından korkuyorlar. Tabi yersen. Ona mı bağlıymış çocuğun velayetinin kimde olup olmayacağı? Bahane olarak görüyorum ben bu savunmayı. Hayatınızı elinize alın. Maaşınızı vermeyin önce bununla başlayın. Değmez, yıllarınız heba olur böyle.
+1 ama çalışmadığım hale üzülmuyorum olarak. Burda veya çevremde çalışan bazı kadınlara bakıyorumda evde olduğum halimle daha fazla ekonomik ozgurlugum var. Ne bu böyle maaşı kocaya ver, o ne derse hep o olsun. Ee başka?Ay varya ben bir ara çok üzülmüştüm çalışamadım diye. Şimdi bakıyorum da benim çalışmayan halim burda ki çoğu kadından daha özgür.
Evlenmeden anne bana para istese elli laf söylenir her ay koca eline maaşı sayıyorlar.
Yemek meselesine gelince. Eşin gitmeni istemeyebilir,rahatsız olduğu bir şey olabilir. Aynısı ters şekilde de olabilirdi. Ama konu konuşulur üzerine fikir alışverişi olur ortayol bulunur. Ne demek karar mı sorguluyorsun kimsin ki sen? Nasıl veriyorsunuz bu özgüveni bu kadar? Ulan madem ortamım kötü niye evin tüm geçimini sen sağlamıyorsun? Bay arkadaş
Yani senin yazdığın ayıp aslında. Hakim bilecek değil bunu, ne haddine. Tabi konu sahibinin eşi karar verecek .Bir de o ne özgüvenvermeyecekmis çocuğu sjsj
Hakime der artık " çocuk bende kalacak, ne o kararımı mı sorguluyorsunuz Hakim bey ??"
Konu sahibesi de korkmuyor, itaat etmek işine geliyor
Ben buna katılmıyorum. Ortama bakıyorum çalışan kadınlarız ve belki 1-2 kişi tanımışımdır eşine parayı sayan. Çoğunluk öyle değil . Size bir şey diyemem herkes sevdiği şekilde yaşasın ama çalışanlar olarak çoğumuz Maddi Özgürlüğümüzün keyfini çıkarıyoruz.+1 ama çalışmadığım hale üzülmuyorum olarak. Burda veya çevremde çalışan bazı kadınlara bakıyorumda evde olduğum halimle daha fazla ekonomik ozgurlugum var. Ne bu böyle maaşı kocaya ver, o ne derse hep o olsun. Ee başka?
Siz de doktora görünün lütfen, hiç normal değil bu haliniz ..Dahiliyeden tiroidinize bı baktırın asabiyet yapiyo sizde.
Ben tamamı kapsayan şekilde konusmadım zaten. Tabiki olması gereken çalışan bir bayanın ekonomik özgürlüğünün keyfini cıkartmasıBen buna katılmıyorum. Ortama bakıyorum çalışan kadınlarız ve belki 1-2 kişi tanımışımdır eşine parayı sayan. Çoğunluk öyle değil . Size bir şey diyemem herkes sevdiği şekilde yaşasın ama çalışanlar olarak çoğumuz Maddi Özgürlüğümüzün keyfini çıkarıyoruz.
Çalışan her kadının ekonomik özgürlüğü yok , hatta öyle ki birçoğu eşine çalışıyor, alınan mallar bile sadece erkeğin üzerinde oluyor, boşanınca da dımdızlak ortada kalıyorlar, kadınlarımızın para kazanma becerisi var ama parayı kocadan koruma becerisi ve aklı yok , evlenir evlenmez eşine yaranmak için veriyor kartı bir daha da alamıyor, adamlar da böyle hayatlarına çörekleniyorlar işte, kadınlarımız koca delisi ...Ben tamamı kapsayan şekilde konusmadım zaten. Tabiki olması gereken çalışan bir bayanın ekonomik özgürlüğünün keyfini cıkartmasıburda bu gibi konular ve cevremdeki bu gibi örnekler için yazdım suan bu konuyu okuduğum için. Yoksa sizin gibi birçok arkadaşım da var Nakit/Kart her zaman elimin altında, istediğim alışverişi yapabiliyorum. Hemde cocuklarımla evdeyim böyle olunca bide böyle örnekler okuyunca çalışan her kadının ekonomik özgürlüğü olduğunu dusunmuyorum. Bu örnekteki gibi. Çok yazık yani mesela bir arkadaşım var gayet güzel mesleği olan bir kız kendisine bişey alırken eşine soruyor çok şaşırıyorum ben sormadan alırım gibi gibi..
Yok kız ben ara ara üzülüyorum valla. Özeniyorum arkadaşlarıma. Boşa mı okuduk 4 yıl matematik öğretmen olduk diye ama şartlar böyle ilerledi+1 ama çalışmadığım hale üzülmuyorum olarak. Burda veya çevremde çalışan bazı kadınlara bakıyorumda evde olduğum halimle daha fazla ekonomik ozgurlugum var. Ne bu böyle maaşı kocaya ver, o ne derse hep o olsun. Ee başka?
Yani işte bu durumlarda istisnaları bırakıp çoğunluktan ortalama almak lazım. Siz istisna taraftasınız şanslısınız. Kendi paranı kazanmak kısmında tek kazanç parayı vermemek de değil zaten... kendin için kendi paramı kazanıyorum tatmini de istiyor insan bazen . Biraz da kariyer yapma , toplumda var olma rolleri vs.Ben tamamı kapsayan şekilde konusmadım zaten. Tabiki olması gereken çalışan bir bayanın ekonomik özgürlüğünün keyfini cıkartmasıburda bu gibi konular ve cevremdeki bu gibi örnekler için yazdım suan bu konuyu okuduğum için. Yoksa sizin gibi birçok arkadaşım da var Nakit/Kart her zaman elimin altında, istediğim alışverişi yapabiliyorum. Hemde cocuklarımla evdeyim böyle olunca bide böyle örnekler okuyunca çalışan her kadının ekonomik özgürlüğü olduğunu dusunmuyorum. Bu örnekteki gibi. Çok yazık yani mesela bir arkadaşım var gayet güzel mesleği olan bir kız kendisine bişey alırken eşine soruyor çok şaşırıyorum ben sormadan alırım gibi gibi..
O zaman işten ayrılıyorum bundan sonra de sen de. Maaşı yerken kütür kütür iki dakka keyif yapacaksın yokBen razı değilim girmeyeceksiniz sizin ortamınız bozuk dedi kesti atti
Haklısın aslında bende İşletme mezunuyum ama dediğin gibi şartlar böyle ilerledi. Belki ileride tekrar döneriz hem belli olmaz ki. Simdilik durum bu. Bizim mesela çocukları bırakacak kimsemiz yok o yüzden biraz daha buyumeliler. (8-5 yaşlarındalar) Ama şuan oldugum durumu da seviyorum yaniYok kız ben ara ara üzülüyorum valla. Özeniyorum arkadaşlarıma. Boşa mı okuduk 4 yıl matematik öğretmen olduk diye ama şartlar böyle ilerledi
Çalışan her kadının ekonomik özgürlüğü yok , hatta öyle ki birçoğu eşine çalışıyor, alınan mallar bile sadece erkeğin üzerinde oluyor, boşanınca da dımdızlak ortada kalıyorlar, kadınlarımızın para kazanma becerisi var ama parayı kocadan koruma becerisi ve aklı yok , evlenir evlenmez eşine yaranmak için veriyor kartı bir daha da alamıyor, adamlar da böyle hayatlarına çörekleniyorlar işte, kadınlarımız koca delisi ...
Sonra da insana zor geliyor valla. Ben de öyle diyordum şimdi 12-8 oldular. Özel okuldalar bir de sabahtan akşama kadar yoklar. Ama zor geliyor şimdi sıfırdan başlamak. Hayatımın en prime dönemini yaşıyor gibiyimHaklısın aslında bende İşletme mezunuyum ama dediğin gibi şartlar böyle ilerledi. Belki ileride tekrar döneriz hem belli olmaz ki. Simdilik durum bu. Bizim mesela çocukları bırakacak kimsemiz yok o yüzden biraz daha buyumeliler. (8-5 yaşlarındalar) Ama şuan oldugum durumu da seviyorum yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?