Eşimin aklına karpuz kabuğu mu düşürdüm

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yanlış düşünüyorsunuz bence ,size eşiniz böyle bir yaklaşımda bulunsa ,şu erkeğe uzun uzun kötü bir bakış attın,diye nasıl tepki verirsiniz?
Kusura bakmayın ama eşim bana olmadığı halde böyle bir cümle kursa sonuçlarını şu an kendim bile tahmin edemem.
Yapmadığım şeyle itham edileceğim,normal bir tepki abes olur zaten.
Fikrinize saygı duyuyorum ama fikrim bu yönde bunun öncesinde kadının hissettikleri var ama durduk yere bu konu açılmamış ki ilk postu okuyun bi konusu geçtiğinde verdiği ilk tepkiler falan garşo öyle tepkiler verdikten sonrada eşinin o bakışı yakalaması. Tabikide bu şekilde sorulması yanlış olmuş o anlık bir sinirle ama ne diyecekti evet baktım beğendim mi diyecekti. Zaten birebir itham etmiyoruz hislerden davranışlardan hareketle fikrimi söylemek istedim ki bu konuda da hala aynı düşünüyorum

Kız arkadaşınıza bir hayranlığı olabilir.
Okuyunca taaa buradan ben öyle hissettim.
Ay böyle yazmak doğru değil biliyorum ama nedense böyle hissettim. 🫣

Merhabalar eşimle aynı kurumda çalışıyoruz. Çok hızlı ve aşk dolu bı evlilik surecimiz oldu. Tüm kurumda aşkından ne yapacağını şaşırmış adam diye bilinir. Neyse, benim bir arkadaşım var yine aynı kurumda hoşsohbet tatlı bir kız. Fakat değişik bir şekilde bana batmaya başladı. Eşimin aynı ortamda o kız da varken gerildigini hissettim. Konuşmuyor zaten mümkün oldukça. Fakat garip bı şekilde bunu seziyorum bilerek uzak duruyor gibi. Halbuki samimi arkadaşım kiz benim. Daha öncesinde onun gıyabında konusu geçince egoist birisi pek sevmiyorum onu falan demişti. Başka bir zamanda konusu gecince sen de onu hiç sevmiyorsun dimi diye sormuştu gülerek. Niye öyle dusundun deyince her halinden belli falan demişti. Onun konusu her açıldığında sert konuştuğumu falan düşünüyormuş. Bilmiyorum ben fark etmiyorum. Bugün artık çok sacmalamdim. Burada okuduklarım beni etkiledi sanırım. Bu kız mesai sonu merdivenden aşağı inerken eşimin kafasını çevirip bı kaç saniye baktığını gördüm. Sinirlerim acayip bozuldu. Eve geldim konusunu açtım. Meraklı meraklı etrafına bakmasından hoslanmadigimi daha önce söylemiştim oradan actim konuyu. Sakin sakin dinlerken uzunca baktın deyince birden inanilmaz sinirlendi. Gözlerinden ateş çıktı. Sen beni neyle itham ediyorsun falan dedi. Bu konu oncesinde halbuki gayet normal diyalog kuruyorduk sikayetlerimi güzel güzel dinliyordu. Birden kızın ismi geçince ve baktığını soyledigimde çok ciddi ve sert tepki gösterdi. Oradan o kız değil de haska biri iniyor olsaydı böyle tepki gosterecek miydin bana sen dedi. Ne demek istiyorsun niye bunu soruyorsun deyince gozlerinden ateş çıktı resmen. Beni neyle itham ediyorsun, sakın falan dedi bana.Şimdi ben yersiz mi kıskançlık yapıyorum. Eşeğin aklına karpuz kabuğu mu sokuyorum ne tavsiye edersiniz
Bu konuyu bir daha hiç açmayın sessizce gözlemleyin zaten sizde aynı yerdesiniz. Kadın hisseder diye düsünüyorum belki eşiniz hoşlandı ama aralarında bir sey geçmedi bu ani öfkesi bundan olabilir. Benzer durumu bi yakinim yaşadı eşi öfkelendi nasıl bana yakıstırırsın demeler abartmalar hatta esini suclamalar sonuc: boşandi o kadinla evlendi. Yani erkekler bence uzun zamanlı tepkisel düşünemiyor anlık panik ile tepkilerini belli ediyorlar. Sizin konunuzda bir şey olcagini sanmiyorum eğer çok şüphe duyarsaniz bir ortamda daha bulunun ve bir kez daha gözlemleyin sakince hatta cok rahat davranarak yine bir elektrik sezerseniz yavastan kizla arkadasliginizi çekin eşinize kizdan bahsederek aklına sokmayin kendinide bir sey sanmasin hemen havalaniyolar.
Kurumda daha önce bu kadınla ilgili duydugunuz şeylere ek esinizin kücük davranislarini ekleyince icinizde buyutmussunuz. Yoksa eşiyle dedikodu herkes yapar yani bizde ayni kurumdayiz ortak arkadaslarimizdan bahsederiz samimi olmadigimiz kisiler icin bekar mi cocugu var mi vs diye konusu gecer yani bunda bir sey yok.
Birde eşiniz size ayni şekilde sorsa ne kadar ağır sinirlendirici bir sey diyenler olmus ama ben burda kadin erkek ayridir diyorum kadina sorulacak sey var sorulmayacak sey var. Pozitif ayrimciyim😄

Eşiniz haklı burada ama arkasından uygunsuz şekilde konuşup evine gitmek ikiyüzlülük. Bende olsam tepki gösteririm. Bence eşinizden çok arkadaş ayağına kıza takmişsinız. Sizin gibi arkadaş da olmasın mümkünse.
Ya bekar diye onun evine gidiyor bütün kızlar ben napayım onun evinde diye diğer arkadaşlarımla gorusmeyeyim mı bı yerde mecburiyet. Yoksa başbaşa ikili oturmuyorum zaten.

yani sinirlenmesinin altında başka bişi var denmişte allah korusun eşim de bana böyle bi ithamda bulunsa bende deliririm sen ne demek istiyorsun diye. eminim aynı şekilde konu sahibi de delirir eşi aynısını kendisine yapsa.

ama şurda hak veremedim size, kızla iyi misiniz kötü mü? hem arkasından konuşup hem evine gitmek, hem yakın arkadaşım diyip hem biraz şey hareketleri var demek falan. orada bi sıkıntı var haberiniz olsun.

Ya bekar diye onun evine gidiyor bütün kızlar ben napayım onun evinde diye diğer arkadaşlarımla gorusmeyeyim mı bı yerde mecburiyet. Yoksa başbaşa ikili oturmuyorum zaten.
Gitmeyin.
Onun evinin dışında görüşüldüğünde dahil olursunuz arkadaşlarınıza.
Evine gidiyorsanız da arkasından çirkin imalarda bulunmayın.
Siz evine gidip, çayını çorbasını içtiğiniz kadına hafif meşrep diye kafayı takmışsınız, eşinizin aklı kayacak diye de içiniz gidiyor. Sorun sizin ikiyüzlü tavrınızda.

Hoşlanıyorsa, neden kız hakkında olumsuz konuşuyor? Çünkü ergenyus tavrı. İlkokul çocukları da hoşlandığı kızın saçını çeker, ya da arkadaşları olacak diğer ergenyuslar çocuğu kızın üzerine iter. Baktığınız zaman hepsi normalde sinir olunan kişiye yapılacak şeylerken, bizim toplumda hoşlanma belirtisidir.

Hem ne diyordu Freud?
“Bir insan bir yere bakıyorsa orada ilgilendiği bir şey vardır. Bir insan bir yere hiç bakmıyorsa, orada ilgilendiği bir şey kesinlikle vardır.”

Eşinizin verdigi tepkiye takılanlar olmuş. Kocam beni de böyle bir şeyle itham etseydi benimde bir yerlerimden ates cıkardi kesinlikle. Bir insanim boyle bir durumu sakin karşilaması daha abes bir durum bence.

Sadece ilk mesajınıza binaen yorum yapıyorum:
Meraklı meraklı etrafına bakmasından hoslanmadigimi daha önce söylemiştim oradan actim konuyu.
Kabus gibi evlilikler. Eğer eşiniz milleti kesen bir abaza değilse, nasıl yani meraklı meraklı etrafa bakma????? Tasma geçirin isterseniz???? Üstüne de at gözlüğü takın.

Sadece ilk mesajınıza binaen yorum yapıyorum:

Kabus gibi evlilikler. Eğer eşiniz milleti kesen bir abaza değilse, nasıl yani meraklı meraklı etrafa bakma????? Tasma geçirin isterseniz???? Üstüne de at gözlüğü takın.
Aynen katılıyorum. Zehir oluyor hayat millete. Sonra da evlilikten soğuyor kaçıyorlar. Ve zaten ona baktın, buna güldün gibi kısıtlayıcı, takipçi olunduğu sürece o erkek mutlaka yapıyor.
Kontrol altında tutmak başlıbaşına zaten sorun. Erkek olsam ben hayatta durmazdım böyle bir evlilikte

Evine gittiğiniz insanın sofrasına oturuyorsunuz yahu . Hakkı geçiyor size . Ne kadar bencil bir bakış açısı bu .

Kızın bu rahat tavırlarını eşimle paylaşırken beni de zor durumda bırakıyor beni ziyarete geldiğinde peşinden erkek getiriyor vs dediğimde görüşmeyi azaltmami istemisti.
Benim dikkatimi çeken bir taraftan eşiniz ve kurumda geri kalan hemcinslerinin kız hakkında düşünceleri iyi değil. Eşiniz pek hoşlanmadiğını dile getirdiğinde "neden ki" diye merak etmişsiniz. Belkide içten içe başka bir şey söyleyeceğini düşündünüz.

Öte yandan aynı durumun şikayetini sizde eşinize yapmışsınız. Yani bu konuda hemfikirsiniz. Sadece o ilk etapta size asıl sebebin bu olduğunu söylemeyecek kadar zeki iken siz de yazınızın başında aynı şekilde düşündüğünüzü söylemeyecek kadar zeki davranmışsınız.

Bence ortada bir aldatma yok. Eşinizin dikkatini çeken bir durum var olabilir fakat bu aldatma değil. Birazda siz arkadaşınız hakkında böyle duyar ve düşünürken yakınlığınıza devam ettiğinizden ötürü böyle hissediyorsunuz çünkü insan bilinçaltı ister istemez biz farketmeden böyle yakıştırmalar yapabiliyor ve onu olaylarla ilişkilendiriyor.

Eşinizi hiç kıskanmadınız çünkü ilişkinizi tehlikeye atacak bir durum daha önce olmadı ve siz daha fazla sevilen o taraftınız. Arkadaşınızla farketmediğiniz bir rekabet içinde olduğunuz için aslında hala eşinizi kıskanmıyorsunuz. Arkadaşınızı da sizin kadar beğenip beğenmemesini kıskanıyorsunuz üzgünüm.

"egoist birisi pek sevmiyorum" cümlesi biraz tuhaf . Egoist olduğunu nerden anlamış mesela ? Erkekler genelde bariz bir oynaklık durumu olmadıkça partnerlerinin arkadaşları hakkında yorum yapmaz . Yapıyorsa bilerek bir b*klama durumu oluyor altta .Bilemedim . Aynı ortamda iken geriliyor demişsiniz . O havadaki gerilim gerçekten hissediliyor . Kadın hisseder diyorum . Biraz gozlemde kalın.

Aynen katılıyorum. Zehir oluyor hayat millete. Sonra da evlilikten soğuyor kaçıyorlar. Ve zaten ona baktın, buna güldün gibi kısıtlayıcı, takipçi olunduğu sürece o erkek mutlaka yapıyor.
Kontrol altında tutmak başlıbaşına zaten sorun. Erkek olsam ben hayatta durmazdım böyle bir evlilikte
Aynen. Kadin da durmaz ki. Dusunebiliyor musunuz esiniz etrafa bakma diyecek?! Sanki siz nasil davranmasini bilmeyen bir çocukmussunuz gibi

Aynen. Kadin da durmaz ki. Dusunebiliyor musunuz esiniz etrafa bakma diyecek?! Sanki siz nasil davranmasini bilmeyen bir çocukmussunuz gibi
Ne münasebet derim yani erkek de demeli. Ama işte şöyle bir algı var: Uyardım, şüphelendim, takip ettim, gizlice izledim... vs bunlar olunca eşler sanki yapmayacak korkacak yada sadık kalacak.

Kuzenim böyleydi adam kime baktı, kimi aradı diye diye koruduğunu sandı hatta whatsapp kopyası ondaydı.. 3 yılın sonunda adam defalarca aldatmış ruhu duymamış. O da oynadığı kelime oyunundan😂

Ne münasebet derim yani erkek de demeli. Ama işte şöyle bir algı var: Uyardım, şüphelendim, takip ettim, gizlice izledim... vs bunlar olunca eşler sanki yapmayacak korkacak yada sadık kalacak.

Kuzenim böyleydi adam kime baktı, kimi aradı diye diye koruduğunu sandı hatta whatsapp kopyası ondaydı.. 3 yılın sonunda adam defalarca aldatmış ruhu duymamış. O da oynadığı kelime oyunundan😂
Ben yurtdışında okurken bir arkadaş grubumuz vardı. Bir erkek arkadaşımız nişanlıydı. Bana hiç denk gelmedi ama kızlı erkekli buluşmalarda nişanlısı fotoğraf isterse kızları masadan kaldırıp fotoğraf çekip gönderiyordu. Her akşam TSİ 22'de evde olurdu ki nişanlısı o hikaye anlatmadan onunla konuşmadan uyuyamazmış. Nişanlısı memlekete gidince bizimle gece yarılarına kadar takılırdı, memlekette internet çekmiyormuş. O haftalar bayram gibi gelirdi ona. Kıza son çıkan iphone ları alır, tek taşını, tam turunu eksik etmezdi. Yani kız onun bütün kontrolünü elinde tuttuğunu düşünürdü ama bu arkadaş kendisine numarasını veren kızların numarasını saklar, başka insanlarla flört etmenin kendisine iyi geldiğini açık açık söylerdi. Okul bitince evlendiler. O kızın yerinde olsam bu kadar sıkıp kendimi de kandırılıyor pozisyonuna düşürmezdim. Yapacak olan her türlü yapıyor, bari ben kendimi komik duruma düşürmeyeyim diye düşünüyorum.

Bu konuyu bir daha hiç açmayın sessizce gözlemleyin zaten sizde aynı yerdesiniz. Kadın hisseder diye düsünüyorum belki eşiniz hoşlandı ama aralarında bir sey geçmedi bu ani öfkesi bundan olabilir. Benzer durumu bi yakinim yaşadı eşi öfkelendi nasıl bana yakıstırırsın demeler abartmalar hatta esini suclamalar sonuc: boşandi o kadinla evlendi. Yani erkekler bence uzun zamanlı tepkisel düşünemiyor anlık panik ile tepkilerini belli ediyorlar. Sizin konunuzda bir şey olcagini sanmiyorum eğer çok şüphe duyarsaniz bir ortamda daha bulunun ve bir kez daha gözlemleyin sakince hatta cok rahat davranarak yine bir elektrik sezerseniz yavastan kizla arkadasliginizi çekin eşinize kizdan bahsederek aklına sokmayin kendinide bir sey sanmasin hemen havalaniyolar.
Kurumda daha önce bu kadınla ilgili duydugunuz şeylere ek esinizin kücük davranislarini ekleyince icinizde buyutmussunuz. Yoksa eşiyle dedikodu herkes yapar yani bizde ayni kurumdayiz ortak arkadaslarimizdan bahsederiz samimi olmadigimiz kisiler icin bekar mi cocugu var mi vs diye konusu gecer yani bunda bir sey yok.
Birde eşiniz size ayni şekilde sorsa ne kadar ağır sinirlendirici bir sey diyenler olmus ama ben burda kadin erkek ayridir diyorum kadina sorulacak sey var sorulmayacak sey var. Pozitif ayrimciyim😄
Misal dünkü tartismadan sonra şuan sanki o tartışmaları hiç yapmamışız gibi davranıyor. Fakat bariz bı durgunluğu da var o şen şakrak hali yok bugün. Şaka yapmiyor gülmüyor eglenmiyor. Durgun . Ben mi işkillendim. Aslında hasta da grip belki ondandir

Ben yurtdışında okurken bir arkadaş grubumuz vardı. Bir erkek arkadaşımız nişanlıydı. Bana hiç denk gelmedi ama kızlı erkekli buluşmalarda nişanlısı fotoğraf isterse kızları masadan kaldırıp fotoğraf çekip gönderiyordu. Her akşam TSİ 22'de evde olurdu ki nişanlısı o hikaye anlatmadan onunla konuşmadan uyuyamazmış. Nişanlısı memlekete gidince bizimle gece yarılarına kadar takılırdı, memlekette internet çekmiyormuş. O haftalar bayram gibi gelirdi ona. Kıza son çıkan iphone ları alır, tek taşını, tam turunu eksik etmezdi. Yani kız onun bütün kontrolünü elinde tuttuğunu düşünürdü ama bu arkadaş kendisine numarasını veren kızların numarasını saklar, başka insanlarla flört etmenin kendisine iyi geldiğini açık açık söylerdi. Okul bitince evlendiler. O kızın yerinde olsam bu kadar sıkıp kendimi de kandırılıyor pozisyonuna düşürmezdim. Yapacak olan her türlü yapıyor, bari ben kendimi komik duruma düşürmeyeyim diye düşünüyorum.
Normalde sıkmam eşimi, bu örnekler benim ilişkimi yansıtmıyor çünkü sorsanız eşine karınız kiskanir mi sizi diye hiç kiskanmaz der. Hatta bu durum onu rahatsız ediyor ben sağdan soldan kıskanınca mutlu olan biri

Yani bu bile kafa karıştırıcı. Normalde kıskançlık yapınca mutlu oluyordu muzip muzip gülüyordu. Beni gıcık etmek için körüklüyordu. Ama dün bariz öfkeyle karşılık verdi çok garip değil mi

Burada kadını b.klayan konu sahibi.
"Arkadaşı' hakkinda sürekli ileri geri konusmus, esine ona karsi ciddi ol demis ve üstüne kadının evine gidiyor.
Bu kadar dengesizlik arasında eşi de ne diyeceğini bilememiştir.

"egoist birisi pek sevmiyorum" cümlesi biraz tuhaf . Egoist olduğunu nerden anlamış mesela ? Erkekler genelde bariz bir oynaklık durumu olmadıkça partnerlerinin arkadaşları hakkında yorum yapmaz . Yapıyorsa bilerek bir b*klama durumu oluyor altta .Bilemedim . Aynı ortamda iken geriliyor demişsiniz . O havadaki gerilim gerçekten hissediliyor . Kadın hisseder diyorum . Biraz gozlemde kalın.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X