Kızlar selam, biraz uzun olacak ama bugün yine kötü günümdeyim. Eşimle 4 senelik evliliğimiz var, 18 aylık da bir kızımız. Anlaşarak evlendik, evleninip işe aileler girince bilinen sıkıntıları yaşadık, atlattık derken yaklaşık 1 sene önce şehir değiştirip büyük şehre yerleştik;benim kursa gidebilmem için. eşimle 5-6 ay kadar farklı şehirlerdeydik ama herşey iyiydi. Ta ki eşimin ataması buraya olana kadar. Her neyse ben kızımdan dolayı 2 sene ücretsiz izine ayrılmıştım, sınavlara hazırlandım bu araa daha iyi bir kurum olsun fln derken olmadı, kimin yazılı kiminin ssözlü elendim. eşim de bunlar yaşanırken geldi buraya göreve başladı. sanki eşim gitmiş başkası gelmiş.önceden iyi kötü ev işinde yardım ederdi, gezelim deyince mırın kırın etse de gezerdik, kızımla ilgilenirdi. başlarda önemsemedim, 5-6 ay bekar hayatına alışmış, adapte olur dedim ama olmadı. bu arada kızımın 1-2 ay boyunca rahatsızlanması, benim sınavların olmamaından dolayı moralimin bozukluğu, eşimin bu halleri, benim annem, onun abisi derken çok yıprandı ilişkimiz.en son mayısın 1 iydi hiç unutmam, sineği öldürmeye kıyamayan eşim bana tekme tokat girişti, sebep benim artık onun bu hallerine tahammülüm kalmadığı için o gün beni yine abuk subuk şeylerle itham etmesine karşılık ağır konuşmamdı(evlenmeden önce ve sonrasında eşime tek söylediğim şey:senden 2 sebepten biri olduğu gün ayrılırım derdim.1.si şiddet,2.si aldatma)tabii ayrılmadık, ablamlar geldi, yapmayn etmeyin faln oldu, eşim çok pişman özür üzerine özür. arada kızım var tabii, tek düşüncem o ve eşim özünde (eskiden yani) iyi bir insandı. düzelir gibi olduk sonra. Neyse, devamında;;;biz kirada oturuyoruz, ev almaya karar verdik, borca girdik, arabamızı sattık, herşey iyi güzel, onun abisi de maddiyat bitip borca girdiğimiz için bıraktı peşimizi, rahatladık.
Eşim iş yerini değiştirdi, bu işyerinde hep bayanlarla çalışıyor ve işe başladığı ilk ay eve gelince baana sürekli oradaki bayanlardan bahediyor. Önceden hiç böyle konuşmazdı eşim. Mesela birinin kaç haftalık haMiş olduğunu, diğerinin eşinden neden ayrıldığını, kayınvalidesi ile eşi ile ne sorunlar yaşadığını, vs.vs. biliyor. Aynı birimde çalıştığı 2 bayanın tel.no.sunu almış önemsemedim, sonuçta iş için gerekli oluyor. sonra baktım başka birimden bir bayanın nosunu daha kaydetmiş, bu ne dedim. inanmayacaksın ama diyerek anlatıyor bir kpss sorusunu mesaj atmak için almış kadın eşimin nosunu, bir de kadın eşimden telini isterken eşin kızmazsa demiş-ACABA BENDEN NASIL BAHSEDİYOR ORDAKİLERE, O BAYANIN YERİNDE SİZ OLSANIZ DURDUK YERE EŞİN KIZMAZSA DER MİSİNİZ???-bu arada işyerinde herkesin dahili nosu var. sonra başka bir bayan daha, ben tepkili yaklaşmadım ama en son geçen hafta eşimi arıyorum arıyorum meşgul 20 dk. kadar. kimle konuşuyodun dedim, işten bir abiyle dedi. ok. akşam tele baktım en son nosunu aldığı bayanla hafta içi hergün 2-3 kez konuşmuşlar, uzun konuştuğu da o. neyse eşim gördü baktımı, inanmazsın ama valla o bayanın teli ücretsizmiş, o birimden bir abiyle konuştuk iş için vallahi dedi. ben yine üstelemedim. yok aşkım bişey demedim ben dedim geçtim.
Çok uzattım özür ama işin esasına geleyim. Bunları kafama takmam aslında ama dedim ya eşimin bana karşı tavırları çok değişti. Sürekli daha iyi bir işe giremedim diye beni aşağılıyor, ücretsiz izindeyim ya bana sen diplomanı yak, ev kadınlığını sevdin sen vs. tarzı hakaretler ediyor, maaşım çok değil die sürekl, strese giriyor, arkadaşlarına işimi söylerken kendini kötü hissediyormuş, giyidiğim kıyafetler nasılmış, konuşmalarım dedikoducu boş kadınlar gibi olmuş, ben kadın mıymışım, ne biçim anneymişim, amele gibiymişim, çok ezikmişim vs.vs. adam giyim kuşam manyağı, marka ddelisi oldu çıktı. benim özümde yok bu tarz şeyler. esasında ben de bakyorum kendime ama inanın kızım çok zor bir çocuk, sadece o uyurken ev işi yemek ve kalan zaman da kendime psikolojik terapi yapıyorum ki delirmeyeyim diye.
eşimin başkasıyla ilşkisi olmadığından(somut manada) eminim ama kafamı karıştıran; acaba yeni iş yerinde gönlünü birine mi kaptırdı diye düşünüyorum hep. ona dediğimde saçmalama, nerden çıkarıyorsun diyor, sebeplerini söylüyorum, hayır sadece sen varsın olacaksın diyor ama tavırları hiç öyle değil. ve psikolojimi inanılmaz derecede bozdu, geçenlerde alışveriş merkezinde kendime bir baktım ki, cidden ezik ezik yürüyorum. acaba neden yapıyor bana bunları.çok uzattım farkındayım ama yardım edin bana akıl verin ltfn kızlar.:2:
senin sayfalarını okuyordum cnm ve orada tel. ayrıntısını görebileceğimi yeni öğrendim,ona bakıyordum ben de. senin yazdıklarını sonradan okudum, 4 senelik evliymişsin sen de ve yaşadıklarını benzettim kndi yaşadıklaıma. çok sağol, çok haklısın. 1 ay sonra işe başlayacağım sanırım bu psikolojiden de kurtulurum birz ama şu an itibariyle durum bu iştebak canım ben burdakı kızlar sayesınde ayakta kaldım
silkindim ve kendime geldim özüme döndümm
sende silkin bakalım güzelım artık sen çalışan ,güzel ,alımlı ve çok güzel bir annesınn
eşin maddı sorunlardan dolayı sana tasabılırr
cunku eskıden calısyormussun
..........
bayan olayını cözemedım valla ama tel dokumanlarına bak yınede ıstersen şüpheye gırme yınede bak benım şüphelerım yersız cıktı boşa uzdum kendımı haftalarcaa
,,,,,,,,,,,
ayrıca dayak olayınıda şiddetle kınıyorumm
bende yaşadım vee bu konuda kadına kalkan eli aciz görüyorum ....
canım benım canını sıkm a umarım hersey duzelır mınıcık evladın ıcın dım dık ayakta durmalısın
ve ayrıcada "EZİK" kelimesini hiç sevmiyorum...sakın bır daha böyle düşünme
o kelime kimlere yakışır biliyormusun ...
başkalarına gücü yetmeyen hırsını karısından ve cocuklarından alan onlara el kaldıracak kadar şrf...z lere denirr birtanemm..
senın gıbı asil bır kadına asla yakısmıyorrr sen öncelıkle bır annesın ve hıc bır anne "EZİK" kelımesını hak etmıyor etmeyecektee...
O bunları yüzüne söylerken sen ne yapıyorsun peki
eşınızın ezıklığı olmasın o
bı kadınla nasıl konuşulması gerektığını bılmıyor galıba
pekı sızın tepkınız ne oldu bu durumda? sız ne dedınız
kusura bakmasın ama size ezik diyormuş ya
ewlenmeden önce gözleri yerinde değilmiymiş
kompleks var sizin eşinizde hemde aşağılık kompleksi
milletin hanımı ew işlerine temizliğe gidiyor da gurur duyuyor
bence aklını çelen ve kafasını karıştıran birileri var
ayrıca cnm benim eşinin hiçmi erkek arkadaşı yok
hep arayan bayan ve işle ilgili onla bunla ilgili konuşuyormuşlar
ilginç somut olarak aldatmıyor demişsiniz ama erkek milleti tatlım
hiç güvenme,sana kıyamayıp tekme tokat sille giren adamdan bu tarz karaktersizliğide beklemelisin
çok ağır oldu ama dayağa karşıyım ve seni küçümsemesi de sinirimi bozdu.....
canım bence eşine karşı kontra.ya geçmen gerek...şiddet olayını tamamen kınıyorum zaten bence ezikliğin en büyüğünü eşin yapmış, ama sana ayrıca sürekli uyguladığı sözel şiddet var....artık psikolojik olarak sende kendini inandırmışsın onun söylediklerine...yok 'baktım gerçekten ezik yürüyorum' fln... bence sana bu tarz konuşmalar yaptığında sende onun damarına bas..tepkisiz kalma bu kadar aşağılayıcı konuşmaları karşısında....kendine saygını yitirirsen kısır döngüye girip gerçekten onun anlattığı gibi ezik bi tip olur çıkarsın...silkelen ve kendine gel....eşinin iş yerindeki kadınların yerinde olsaydın sende ona cazip gelirdin bu erkeklere nedense elinin altındaki cazip gelmiyo kendince havalara girip küçümsemeye kalkmış aklı sıra...
o sınavı kazanıp iyi biyere atansam giyimime daha da özen göstersem sende benim gözüme batarsın çok ezik kalırsın yanımda deyin bence bu konuyu açtığında....hazırlasın kendini şimdiden
biz evlenmeden önce nil karaib.. şarkısı vardı "o beni prenses peri sanıyor" diye. eşimi düşünürken hep bu şarkıyı dinlerdim, bana prensesmişim gibi davranırdı, evlenmeden önce acı bir şekilde ve aniden babamı kaybettiğimde ondan ayrılmak istedim annemi üzmemek için, ama beni bırakmadı, sevgisiyle aşkıyla hep yanımdaydı(ben de onun). sonradan çok farklılaştı. en öenmli etken AİLELER. öncelikle onun ailesi beni kabullenmedi ki kendileri koşa koşa gelip istediler vs.sonradan sıkıntı çıkardılar hep onların yaşadığı şehirde olmmızı istediler, annem de benm çektiklerimi gördükçe hem eşimden hem ailesinden nefret etti derken annemle eşimin ilişkileri çok bozuldu. hep bağlantılı olarak bugünlere geldik sanırım.
ama kızlar hala anlamış değilim bazen aile büyüklerinin çocuk gibi davranıp böyle huzur kaçırmalarınıbiir de eşim 1 ay öncesine kadar 5 aydır her gün gece vakti de olsa annesiyle abisiyle konuşurdu sürekli. onların yanına gitmemiz için eşime istifa et gel para kazan diyorlardı hep. neyse o büyük kavgamızın olduu gün eşim kızımı kucağına alıp ben gidiyorum adapazarına 1 aylığına kızımla sen de psikolojini düzelt dedi. sanırım kayınvalidemler de çok etkiledi bu halimizi yani. eşime gel, o gelmezse de kızını al gel dediklerini düşünüyorum. çünkü kayınvalidem 4 yıldır hala yanlarına gidip tekrar dönerken ağlayamaz ama burnundan kanlar akar üzüntüsünden, her gittiğimizde oğlum elimden gitti der durur. halbuki beni istemeye geldiklerinde açık açık dedim, babam yok, annemi yanında olmam gerek diye, onlar da olur dediler konuşuldu herşey ki; bizdaha 1 senedir annemle aynı şehirdeyiz öncesinde anneme daha da uzaktık. sanırım biz annemin ve ablamın yaşadığı şehre geldik diye de onlar da ara bozdular. ve burdan ev aldığımız günden beri ne kaynım ne kaynanam eşimi aramıyor hep eşim onları arıyor. (( yine uzattım...
ailesinin etkisi var anlaşılan bu değişimde..artık evi almışsınız istediğiniz yerde olmuş dönüşü olmaz bence...kayınvalidenle arayı sıcak tutmayı denesen, yakında oturmuyoruz ilgimiz azalmıycak imajı çizsen iyilikle karşılık verir mi acaba? nasıl bir kişiliği var? sen aranı iyi tutarsan eşinde tekrar düzelir gibi geldi...tek taraflı olmaz tabi ama denemekte fayda var...
sizin adınıza çok üzüldümeşiniz çok hatalı davranıyor, size böyle yapması herşeyden önce günah, terbiyeden hiç bahsetmiyorum bile,uzun olucak ama okur okumaz aklıma bunlar geldi,bilmişlik taslayarak değil canı gönülden yardımı dokunması için düşüncelerimi yazıyorum, eşinizin konuşmasını yakaladığınızda ya da başka kadınlara olan ilgisinden şüphelendiğinizde bence ona belli etmeyin,bu işi gizlice halletmeniz gerek,yani siz ona kızdıkça bağırdıkça o sizden daha çok soğur,ilgiyi tekrar kendinize çekmelisiniz ama bu kavgayla olmamalı, birgün o yanınızdayken aynaya bakın 'aaa nasıl salmışım ben kendimi hemen bakıma girmem gerek' falan deyin,eskiden şöyle böyle yapardım diye biraz lafla anlatın,mesela bekarken sürekli cilt maskesi yapardım ne bilim düzenli yürüyüşe çıkardım gibi şeyler söyleyin artık o sıra aklınıza ne gelirse, sonra yavaştan bunları yapmaya başlayın süslenin, püslenin, yeni kıyafetler alın,ona gösterin,kiloluysanız hemen spora başlayın sonra kendinize olan güveniniz gelecektir, sizde onu beğenmemeye başlayın, hafiften eleştirin,biz erkekleri her haliyle seviyoruz diye iyice göklere çıkarıyoruz sonra kendi gerçeklerini unutuyorlar,eksikleri olduğunu anlasın ama gururunu kırmadan yapın bunu,' seninde göbiş 2 aylık galiba nasıl da iyi bakmışım ben sana ' falan deyin göbeğini sevin, ya da saçlardan dem vurun ,'saçlarda iyice gitti şimdi tam baba gibi oldun' deyin ki özünü hatırlasın ,sizin kıymetli olduğunuzu belirtin, mesela kendinize bir sevimli bir lakap bulun,evin gülü ya da evin 2. direği gibi ya da evin neşesiyim deyin böylelikle zamanla o da buna gerçekten inanacak ve sizi o şekilde görecektir ama tatlı dilli ve neşeli olmayı unutmayın,eğer başka kişilere olan ilgisinden şüpphelenip illa bahsetmek isterseniz ( çünkü insanın içi içini yiyor böyle durumlarda biliyorum ) bunuda tatlı dille hafif laf sokaraktan yapın ama çok önemsemiyormuş gibi,sanki kocanız o kadınlarla hiç ilgilenmiyorda o kadınlar musallat oluyor gibi davranın,kendi çevrenizden bir iki örnek uydurun benim eski iş yerimde de vardı öyle bir kadın bir adamın numarasını falan aldı ,bide kadın evliydi tüm departman kadının durumuna gülüyordu deyin o anlar,sonra aa merak ettim ne oldu bir ara birini arayıp sorayım bari durum ne olmuş deyin, kocanızı az çok tanımışsınızdır onun huyuna suyuna göre laflar söyleyin ama kavga çıkarmayın,umarım dediklerim yardımcı olur çok klişe laflar gibi ama bence böyle durumlarda yapılacak en güzel şey üstünlüğü ele geçirmek kaleyi içerden fethetmektir,kolay gelsin:) işiniz içinde dua edicem inş en kısa zamanda olur en azından o açıdan rahat olursunuz
aslında k.validemle görünürde sıkıntı yok. inan o kadar laf etti bana, ama ona anneciğim dedim hep anne dahi demedim. soğuk bir kadın, akıllı bir kadın. çözdüğüm kadarıyla ben ağzımı hiç açıp konuşmadığım zamanlar kadın benden nefret etmiyor, ben de bunu uygulayorum çünkü ben annecim desem kadın ne var ne oldi diye yüzünde nefret ifadesiyle bağıran biri. iyilikten de almıyor ki! ama para bitti aşk bitti hesabı olacak sanırım, bankadaki paramızın eve gittiğini ve üste borca girildiğini duyunca aramayı kestiler:))
yazdılarından etkilendim inan canım. teşk ederim. bu tarz şeylerı inan eşime bu yaşadıklarımızdan beri tatlı dille söylemedim, bıkmışım sanırım. ama çok doğru dediklerin. yapıyordum ama pek tatlı dil de değildikızdım kendime şimdi. tekrar saol
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?