• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin ailesiyle ortak aldığımız araba

Aynen bizim durumumuz ya . Bide biz binince vay efendim ' sen niye gittin, x gidip gelseydi işte , hadi çabuk çabuk gelin, nelr neler
Peki bu durumlarda siz hiç neden ben gitmiyormusum ya da niye çabuk çabuk gidip geliyoruz diye sormadınız mi. Ya da araba ortak değil mi ben kullanırken niye karışıyorsunuz demediniz mi neden ezdirdiniz kendiniz. Madem benzin döker yakarım demiş siz de benim kullanmama laf ederseniz asıl ben yakarım diyemezsiniz mi? Kusura bakmayın ama bu saygı değil. Sadece küçükler büyüklere saygı duymaz. Büyükler de küçüklere duymak zorunda. Ezdirmeyin kendinizi

Doğru vallahi. Gerçi onlardan para almasakta hak görürdü kp o arabaya binmeyi kendinde. Birde bana diyolar babanlar senin parana mı göz dikti :KK57: sanki onların hakkı o para zaten benim babamın hakkı.. Ama ben parayı versinler diye öyle dedim alıp bankaya atacağım geri. Başka türlü alamazdım. aman hiç umursamıyorum eşimde istediği kadar tavır yapsın annesinin laflarını gelip bana söylüyor
Yok siz göz diktiniz deseydin . O nasıl söz ya...

kredi çekip alsalardı araba yada siz üstüne kredi çekip alsaydınız .
kendi arabanızı almadan kurtulamazsınız artık eşinizin de ailesine gıkı çıkmıyor ne güzel sizin paranızla ailenizi araba sahibi yapmış.

Seen

Sen Ne mahcup hissediosun sen de tavir yap onlar yaptikca.parani almaya bak.annenler ne diyor bu konu icin.haberleri vardir umarm esin sorarsa bide
Anneme mesaj atmayı düsünüyorum kim sorarsa ben o parayı sana verdim sende martta doğum borçlanması yapacağını söyle demeyi düşünüyorum . Annemler o parayla araba aldığımızıda bilmiyor

Gitti kv kızlar borç istemeye. Bide bana kendimi kötü hissettirmeye çalısıyolar off moralim sıfır .
Niye moralin sıfır, paraları yoksa arabayı satsinlar borç almasinlar.Borç almayı onlar tercih ediyor.

Eşin sana trip yapıyorsa sen bin katini yap, hakliymis gibi hissetmesin kendini.Hem suçlu hem guçlü mübarek.

Canim parayi da ya dolar hesabına yatir ya altin. Uzun vadede daha cok kâr edersin. Kayinvaliden paranı getirince haber ver. Bana eksik getirecek gibi geliyor ama hayirlisi.
Tamam canım her bankadan dolar veya altın hesabına yatırabilir miyimm? Banada eksik getirecek gibi geliyor hatta eminim. 14.500 tl param vardı. Arabaya verdim telefon alamadım. 1 milyar onlar bana telefon icin verdi ,400 de biz kattık telefon aldım. Onuda sayıyolar. en az 13 getirmeleri gerekiyo ben 13 buçuk diyorumda eşim beyfendi " telefonada 1 buçuk onlar verdi " diyor. Neyse 13 getirsinde , geriside başımın gözümün sadakasi olsun. :( bakalim bekliyorum

Arkadaşlar hemen anlatayım ben evlenirken evlenme ödeneği aldım 15 milyar verdiler. Banka hesabımda duruyordu 3 ay önce eşime ne dediysem ikna olmadı bende istemeyerekde olsa kıramadığım icin parayı verdim annesigilde üstüne kattı yarı yarıya araba aldılar.

Bende dedim ailem uzakta ya belki eşim rahatça götürür ama nerde ben o arabaya binsem olay oluyor kayınpederim biyere gitsek nereye gittinz sen niye gittin ne gerek vardı. Giderken : hadi çabuk gelin vs vs. Arabayı benden kıskanıyor resmen ! Sinir olmaya basladım. Kendi paramla rezil oldum yani. Evdekilerin hepsinde bi havalar.
Hiç değilse bankada vadelide üstüne ekleniyordu. Zaten sırf eşim yorulmasın boşuna yol yürümesin diye verdim ama o bile doğru düzgün binmiyor anca kp biniyor gereksiz yere .En sonunda dedim ki eşime ; ben bu şekilde olacaksa niye bu arabaya güvencem olan parayı verdim ?en iyisi sat ben vadeliye atarım ilerde elimize gelir. Eşiminde satmaya gönlü varken ben deyince değişti. Konu açıldığında babası eşim gidince arkasından" hee ben bikere aldırmısım o arabayı sattırır mıyım , benzin döker yakarım vallahi "dedi. Bende öylemii öyle baktım eşimde satmıyor geçen eşime ben o parayı babamlara vericem istiyolar maddi durumları yokmuş dedim. Başka türlü alamayacagımı anladım cünkü. Dün Annesine söylemiş. Annesi Bugün diyo "e başta deseydin hiç aldırmazdık sen vermeyecem dedin ben şimdi nerden getiriyim satsın arabayı ozaman vs birsürü şey " dedi . Hiç bişey de yokken son 2 gündür eşimle kavgalıyız. Bana karşı kin tutmuş anneside doldurmuş aynı onun laflarını söylüyor . Sinir oldum ! 'Ben arabayı satmıycam ,merak etme senin paranıda vercekler bi şekilde borcla felan' dedi bugün. ama görseniz suratta beş karış. Yarı yolda bırakmışım güya. Ne alakaysa . Ya kızlar ben hata mı yaptım ? Haksız mıyım sizce? Ben binmedikten sonra binince olay çıktıktan sonra ne anlamı var? :/

Buarada eşimin maaşıda ailesiyle ortak. Benim hesabımda ki parayla bi ilgisi yok eşimin.
hayatta ortsk birsey almazdim. Üstelik esin seni kandirdi bastan belliydi böyle olacagi... ortsk ev araba alinmaz...

Çok haklısınız teşekkr ederim yorumunuz için zaten ne yaparsa ne trip atarlarsa atsınlar mecburlar vermeye .. bundan sonrada asla bir kurus vermem. Eşimde almayacakmış evede sokmazmış o parayı bidaha . eli kırılsaymışta almasaymış triplere bakın triplere aman umrumda değil kendide biliyor ama herkes işine geldiği gibi
Ailesini haklı görüyor yaptıklarını görmüyor çünkü sakın geri adım atma

Tamam canım her bankadan dolar veya altın hesabına yatırabilir miyimm? Banada eksik getirecek gibi geliyor hatta eminim. 14.500 tl param vardı. Arabaya verdim telefon alamadım. 1 milyar onlar bana telefon icin verdi ,400 de biz kattık telefon aldım. Onuda sayıyolar. en az 13 getirmeleri gerekiyo ben 13 buçuk diyorumda eşim beyfendi " telefonada 1 buçuk onlar verdi " diyor. Neyse 13 getirsinde , geriside başımın gözümün sadakasi olsun. :KK43: bakalim bekliyorum

Doviz hesabi her bankada var altin da çoğunda var diye biliyorum. Versinler de gerisi önemli değil bahane bulmasin da.

Tamam canım her bankadan dolar veya altın hesabına yatırabilir miyimm? Banada eksik getirecek gibi geliyor hatta eminim. 14.500 tl param vardı. Arabaya verdim telefon alamadım. 1 milyar onlar bana telefon icin verdi ,400 de biz kattık telefon aldım. Onuda sayıyolar. en az 13 getirmeleri gerekiyo ben 13 buçuk diyorumda eşim beyfendi " telefonada 1 buçuk onlar verdi " diyor. Neyse 13 getirsinde , geriside başımın gözümün sadakasi olsun. :KK43: bakalim bekliyorum
Vay eşime de bravo yani oldu olacak ailesinin evinde yediğin lokmaları da saysınlar. Düşürsünler paradan.
Kızım biz hesapladık sen bes para etmezsin desinler.
Vay arkadaş sen nasıl bi aileye düşmüşsün canim ya.
Allah sabır versin.

Oncelikle bastan hata yapmissin vermekle...hadi verdin bi ton laf ettiler hic mi birine cewap veremedin...neyse geri gelecekmis...bir daha cop dahi verme bunlara deymez...

Parayi eksik getirirler tel alindi filan demissin...onu da soyle yap...15 getirsinler senin eksigi esin yarim aylik veriyormus sanirim ordan bi iki ay saydir babam miktari 15bin biliyor 15 vericelek dersin..o kocan da burnundan getir boylece...ne karaktersizler var yaaa...allah sana sabir versin...

Vay eşime de bravo yani oldu olacak ailesinin evinde yediğin lokmaları da saysınlar. Düşürsünler paradan.
Kızım biz hesapladık sen bes para etmezsin desinler.
Vay arkadaş sen nasıl bi aileye düşmüşsün canim ya.
Allah sabır versin.
Yakında ondan korkuyorum canm onuda derler :( eşim olarak bana bi telefon alamaz mıydı bu adam? Üstelik benim annemin aldığı telefonu kardeşine kızıp yere fırlatarak paramparça etti kendisi . ah ah allah herkesi iyilerle karşılaştırsın gerçekten zor eşimin bu hallerini görünce şok geçiriyorum nasıl sevdim evlendim diye .

Ortak maldan nefret ederim. Her zaman sorun yaşanır böyle. Hiç gerek yok. Haklısınız.

Yahu ortak bir işe mi girilir kocanın ailesiyle??

Bizde ilk evlendiğimizde arabamız yoktu her yere metrobüsle otobüsle giderdik.

Bir yaz tatil için arabayı istedi eşim babasından, bizim peşimize takıldılar nasılsa boş araba gidiyor diye, o bize ders oldu.

Borca girdik araba aldık tabi araba alacağımızı duyunca babası coştu, benim arabam var neden alıyorsunuz ihtiyacınız yok alın koyun kapınızın önüne benim arabamı dedi. Ben istemedim eşim yanaşır gibi oldu, benden gizli annesiyle konuşmuş kaynana da ağzından kaçırmış. Arabayı bize verip, yüklü miktardaki masrafını bize yaptıracakmış hatta yıllardır doğru düzgün ödeyemedikleri kredi kartlarını da bize kitleyeceklermiş. Sonra da orda burda ben oğluma arabamı verdim der dururdu herhalde.

Kocam korktu herhalde olay çıkaracağımdan annesiyle tartıştı geldi kabul etmedik. Gittik aldık borca da girdik ödüyoruz az kaldı taksitlerimiz. Kimseye minnet etmem hele de kocamın ailesine asla.

Canım en başta sana kızdım o paradan neolursa olsun eşinin aşkındanda ölsen haberi olmayacaktı. Ha oldu da duydu ozaman hoooop annene vericek tin aldı diye. Bu adamlar ailesi için evlendikten sonra ölüp bitiyorlar, nişanlıyken annem söyle babam bunu yaptı aman bırak ben tek evlenir onlara muhtac olmam derler bi düğün olur anneme bunu alıcam yazık kadına! babam araba istiyo yaşlı adam e baba sonucta ama o aşkından öldüğü kadınada kabullenmiyosan aha kapı anammm anammm babam bacım gardasım aman bi kıymet bi kıymet hele gelinin ailesi yok olsun anası gardası babası hısım akrabası ne arasınlar ne sorsunlar ne gidilsin me gelinsin. E benimkide anne dersin kavga dövüş sen haksız olursun. Böyle insanlarla ortak olmak cok kötü. O parayı vericeklerini yada tastamam vereceklerini hiç sanmıyorum. Ve verildiği gün eşin eve hiçbirsey almıcak koş anana verdigin paradan al dicek hatta altlı üstlü oturuyosunuz o ailesinde yiyip eve gelince sen neyaparsan yap gözlerine batar artık babamda maaşımı vermiyo dicek. Cık işin içinden paranla rezil oldugunamı yanasın o ailenin tüm pisliğini gördüğünemi eşine mi Allah yardımcınız olsun. Evlilik zor zanaat...

Ortak malı köpek yemez derler .

Böyle sorunlu kayınvalide kayınpeder çok sinir bir durum.
Kayinvalidemlerin arabasına binince olay olur bizde. Çok kıskanırlar.
Ama bizim arabaya bizim araba derler :))

Baştan hata yapmışsınız ama kararinizdan donmeyin ve alın parayi o zaman kim ne puk yerse yesin

Back