Eşimin ailesiyle münasebet

3 aşağı 5 yukarı 1 yıldır içinde bulunduğun bir normun içindeyken ( bu aile olabilir , iş ortamı olabilir . yurt ortamı olabilir , okul arkadaş ortamı vs olabilir ) . Böyle tehlikeli yardımlardan kaçınmalısın .
1) Kv çok kötü biri olup sana ayrı eşine ayrı oynayabilir bu süreçte ve sen eşini tanımadığın için nabza göre şerbet veremez suçlu ve küs durumuna düşersin şimdiki gibi .
2) İyilik yaptığın kişi istemediği sonuç alınca sana iftira atabilir.
3) Arkadaşın olan doktora yollamak ful yanlış zaten arkadaşı olduğu için o tanıyı koydu olur ileride .
4)Arkadaşının etik davranmayıp hasta ilişkisini başkasına yansıtması aşırı hatalı ne yazık ki güzel ülkemin psikologları etik ne demek haberdar değil !

Bunlar sana ders olsun . Bence eşin aile konusunda hassas ve çabuk dolduruşa gelen biri o yüzden eşinin hareketlerini iyi analiz et ve biraz onun açısından yaklaş olaylara yani ilk önceliğin eşin olsun . Evet yardım veya kavga edebilirsin ama bu yaptığının sonucunda eşinle arana mesafe girerse pişman olur musun ? Bunu düşün ...

Bir de mesafeli olmak kavramını çok yanlış anlamışsın bu kafayla gidersen daha çok sorun yaşarsın .
Maalesef ülkemin güzel kadınları da okumaktan haberdar değil bir daha okuyun isterseniz kim anlatmış konu sahibine

Maalesef ülkemin güzel kadınları da okumaktan haberdar değil bir daha okuyun isterseniz kim anlatmış konu sahibine

Keşke okumadığım kısmıda alıntılasaydınız.
Direk konu mesaji baz alınarak yazılmış bir yorumdu. Konu sahibi dip not : ... şeklinde yeni düzenleme yapsaydı böyle bir sorun yaşamazdık. Ama dediğim gibi psikologların daha etik davranması gerektiğine inanıyorum . Arkadaşının kv bakması bence hata . Konu sahibi umuyorum bir daha boyle bir sey yapmaz .iyi günler

Merhaba

Ben 8 aylık evliyim. Tanıştıktan 3 ay sonra nişan yaptık 3 ay sonra da evlendik. Hala yeni yeni tanışıyoruz. Hem birbirimizi hem ailemizi. 28 yaşındayım.

Geçen hafta kayınvalidem psikolog arkadaşımdan seans alsın diye oğlundan çok benim teşvikimle bulunduğumuz şehre geldi.

Ama çeşitli lafları giyimime karışması ve bugüne kadar yaşadığı tüm sorunları bana anlatması sebebiyle hem yoruldum hem sıkıldım. Çok detayla hiç susmadan uzun uzun anlatıyor. Ki ben hiç sevmem. Yine de saygıyla dinlemeye çalışıyorum (oğlu annesi konuşurken uyuyor nerdeyse ve kadın bana dönüp anlatıyor, oğluyla anca bayramlarda vs görüşmesine rağmen)

En sonunda gitmeden önceki akşam iyice yoruldum. Yüzüm düştü artık. Ama aramızda ne kötü söz var ne gönül kıracak bişey. Gece uyumamış ağlamış. Sonra arkadaşımla seansta da kendi tüm dertleri bitmiş beni anlatmış(psikoloğa eşim götürüp getirdi yolda ona anlatıp ağlamış. Seanstan sonra eşim de arkadaşımla ayrıca görüşmüş ne yapalım diye). Ben misafirim ayıp etti diye.

Yani iyilik edeyim derken kötü ben oldum. Yine de neyse diyorum eşim alttan alabilirsin dese de bana da hak verdi. Arkadaşım kvyi psikiyatriye yönlendirdi. Durumu ciddiymiş gerçekten. Ben de daha mesafeli davranmaya karar verdim. Daha hesaplı ne düşünür diyerek.

Giderken de ağladı telefonla aradım uçağa binmeden özür diledim. Size faydası olsun diye çağırdım ama kötü oldu dedim. Evet dedi ben de pişman oldum :KK43:(

Kayınvalidem gideli bir hafta oldu ne ben kendime gelebildim ne de eşimle aramız eskisi gibi.

Bugün görümcem aile grubunda Nişan düğün tarihleri belli olmuş. Onu yazmış. Ben de gördüm bilerek cevap yazmadım artık ailesiyle mesafeli olacağım diye.

Eşim işten geldi. Ablamın günleri belli olmuş dedi. Ben de gördüm dedim. Sonra zaman geçtikten sonra tekrar ablamA yazmış miydin dedi. Ben de yok, sen de benim aile grubuma yazmıyorsun ya ben de öyle çok yazmamaya karar verdim dedim.

Şimdi küstü kırıldı erkenden yattı. Aileler konusunda anlaşamıyoruz. Daha da uzatmaK istemiyorum. Haksız olduğum yerleri görebilmem için yorumlarınız faydalı olur diye düşündüm.

Ben ailesiyle görüşmemeye razıyım ama o iyi geçinmemi her hafta annesini aramamı istiyor (benim ailemle aynı şehirdeyiz haftada bir gidiyoruz) . Başlarda yaptım ama artık içimden gelmiyor.. Ben mesafe koymak isteyince de böyle aramız bozuluyor.

Çözüm nedir sizce?
bakin evlilikte % 100 aile meselesi yüzünden eşler arasi kötüleşiyor.
o yüzden mesafeli olman lazim ki. yakin olursan daha üstüne düşecekler.
yeni evlisin 8 ay çok uzun zaman degil. daha ilerde sorun yaşamak istemiyosaniz kötü olmayacaksiniz.. iyi olun iyi geçin ama MESAFELİ olun...
eşinize sen benim aile grubuma yazmiyosun ya demen kötü olmuş. bişey demiyceksin işte.
kaynanam rahatsiz işte yahu ben ağlak kaynanalari sevmiyorum ya.
benim kaynanamda ağlayip duruyor. ne bilim işte. iyi de herşeye karışıyor sonuçta herşeyi anlatinca felakete çeviriyor işler. dikkat ediyorum işte.

kadın rahatsızmış zaten gelip güle oynaya evinizde misafir edemeyceğiniz çok açık. başınıza iş almışsınız. sonrasında iki ağlama ile sizi özür diletecek kıvama getirmiş, burda da hatalısınız. madem mesafe koymak,bazı şeylere tahammülünüz olmadığını göstermek istediniz, geri adım atmamalıydınız.

sonrasında görümceye bi hayırlı olsun yazabilirdiniz. araya mesafe koymak demek bu demek değil.

ayrıca 6 aydır tanıdığınız biri ile evlenme cesaretini gösterdiğinize göre bu tip sorunlar olabileceğini bilmeniz lazım.

Ortada görüşmeyecek ne sorun vardı onu anlamadım hanımefendı

Biraz politik olmakta fayda var diye düşünüyorum. Mesela görümcenin yazdığı şeyi gördüğünü eşine söylemen gereksiz olmuş. - aa öylemi görmemişim deseydin keşke
Araya mesafe koy elbette ama bu mesafe koyma çabanı eşine çaktırma sonuçta onun ailesi hoşuna gitmeyecektir.
Ve kendi ailenle görüşmeler konusunda eşine kıyas yapma umursama bile

kesinlikle mesafeli oldugunu sadece sen bilecen eşine söylemene gerek yok , görümceni ara çok yogumdum aramak için gruba yazmadım hayırlı olsun falan de ama bildigin yoldan gitmeye devam et .

Zaten kadın şuan belli ki zor bir zamanda bayramdan bayrama görüşüyormuşaunuz daha ne kadar mesafe koyabilirsiniz ki. Haftasa bşr arayıp yarım saat konuşmakta ne gibi bir zarar olabilir ki , insanları kazanmayı gönülleri hoş tutmaya çalışmak en iyisi bence. Ayrıca görümcenize yaptığınız çok ayıp olmuş. İkinizin arasında bir sorun yokken böyle bir şey yapmak hoş değil bence , ben sizin yerinizde olsaydım kusura bakma o an meşguldüm geçiştirmek istemediğim için yazmadım müsait bir zamanda aramak istedim vs diyip tebrik ederdim

siz mesafe koymayı çok yanlış anlamışsınız,
komşunun bile evlilik haberine hayırlı olsun denir, nezakettendir bu,
sonrasına karışmamak, misafir gibi katılıp dönmek ise mesafedir.
mesafe koyucam diye muhattap olmamışsınız siz insanlarla.

buraya bu kadar yazana kadar görümceye bir "hayırlı olsun" yazsaydınız eşiniz de tavır yapmazdı, bir derdiniz de olmazdı.

derdim olsun ben buraya daha çok yazayım istiyorsanız böyle "mesafeli" olmaya devam edin. ancak bu mesafeli durmaktan daha çok kabalık ve kırıcılık.

Düğünümde sebepsiz yere kv bana aileme küstü tripler attı 7 düvele rezil olduk oğlu ile bi süre konuşmadı. Ama hala eşim ile evlerine giderim güler yüzümü de eksik etmem sırf eşim için. O benim aileme saygıda kusur etmez güler yüzünü eksik etmez. Bu kadar büyük sorunlar yaşamamışsınız ki kadın gerçekten psikolojik sorunları olan bi kadın Ken buna alınmayın bence sebepsiz yere eşinizle aranızı açmış oluyorsunuz

Back
X