Eşimin ailesinin yaptığı ayrımcılıktan bıktım.Yuvamı dağıtacak hale geldim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evet de çözüm ne, yapmiyolarsa zorlayamazsin? Ayrıca annen damada çok iyi bakmış, karşılık mi beklemiş? Siz istemiş yapmışsınız, onlar yapmiyo, öyle kabul etmeyip napacaksiniz yani?
çıkmaza düştüm zaten.o kadar bunaldım ki.evlendik eşim rahatsızlandı. sonra gözaltına alındı.hala yargılanıyor.kardesim diplopi diye bir rahatsızlıga yakalandı.annemin kanser oldugunu öğrendm dünya basıma yıkıldı. sonra kendi hastalıgımı öğrendm.ya bide eşimin ailesi eklenince boguluyorum. psikiyatrise gidiyim dedim gittim. bu sefer psikiyatrisin ilaçlarından hipofiz bezimde kitle oluşmus. bütün herseyle bogusurken yinede eşimin ailesini kndi ailem gibi bildim. kv sözümden bu yana yapmadıgı kalmadı. yine de neyse dedim. ama insan bu hastalık zamanlarında bari bir çöküş yaşıyor ve bekliyor işte.

şu umursamamayı Allah için bana da öğretin.Ben neden yapamıyorum.nasıl yapıyorsunuz barş usulunu anlatın bana.tanımadıgım birisiniz.tanıdıklarımın sözü samimi gelmiyor.çünkü illa bir duygusal bağ var ve aman kötü olmasın diye hareket ediliyor.Ama sizinle aramızda duygusal bir bağ yok.lütfen anlatın nasıl başarabilirim?

Çok basit. Kendinizi severek. Başkalarının sizi veya ailenizi düşünmesine ihtiyacınız olmadığına kendinizi inandıracak kadar, kimsenin sizden üstün olmadığını kabullenecek kadar, sevdiğiniz adamla aranızı başka insanların tavırlarının bozacağını düşünmeyecek kadar kendinizi severek bunu aşabilirsiniz. Ben o frekansta kendimi seviyorum galiba ve yanlış hareketi olan bir insana hayatımda hakettiği kadar yer veriyorum sanırım. Sizin kv’nin hayatınızda hakettiği yer de anlattıklarınızdan anladığım kadarıyla o kadar, “merhaba anne nasılsın , iyiyim eşim de iyi. İyi olduğunuzu duyduğuma sevindim. Görüşürüz.” Gerçekten bazen bunun ötesine gerek yok.

Hepiniz birbirinizi bir serbest biraksaniz hiç derdiniz kalmayacak aslinda ama dert yaratiyorsunuz.

Kaynanamin ne her şeyine koşarim, ne de onlardan beklerim. Mükemmel olay deneyin.

Hepiniz birbirinizi bir serbest biraksaniz hiç derdiniz kalmayacak aslinda ama dert yaratiyorsunuz.

Kaynanamin ne her şeyine koşarim, ne de onlardan beklerim. Mükemmel olay deneyin.
Koşmayınca olay yaratıyorgörev addetmiş bize.

Yani aslında bayramdan bayrama görüşmek gibi mi? birde ben sanırım kendimi sevmiyorum ya. ne biliyim kendime güvenim hiç yok. mesela eşim sesin çok güzel bayılıyorum bir şarkı söyle der.ortamlarda över. ben kızarım. bunda övülecek ne var yapma şöyle derim. yada hukuki olarak çok iyi oldugumu söyler öyle olmadıgımı söylerm. ben dünyada minicik bir noktayım derim.sadece nokta.

1 ay hastanede yattım.eşim bu süreçte ailesinin yanında kaldı.hastaneden cıktım bana tutup otobuse bin gel dediler ya

Şu durumda boşansaniz yeriymiş. Ailesi değil eşiniz de sizi önemsemiyor bu daha mühim bir durum. Boyle davranan eşiniz varken kv ilgilenmiyor boşanacak duruma geldim diye konu aciyorsunuz. İnsanlar okuyunca sanki evliliginiz normal de kv ve kpedere ilgi diye tutturup eşinizle durduk yere sorun cikartiyor gibi algilaniyordu.

eşimin önemsemediği hissine kapılmadım o zaman hiç. çünkü herkes covid pozitifti.ben hastanede yatıyordum.gelse zaten göremeyecekti.nerede kalacaktı.o zamanlar böyle düşündüm.

eşimin önemsemediği hissine kapılmadım o zaman hiç. çünkü herkes covid pozitifti.ben hastanede yatıyordum.gelse zaten göremeyecekti.nerede kalacaktı.o zamanlar böyle düşündüm.

Hastaneden cikmaya yakin gelseydi bir otele, o da olmuyorsa en azindan almaya gelmek zorundaydi illa arabayla da olmasina gerek yok fiziksel olarak sizinle birlikte olmasi gerekirdi.
Korona var diye insan eşini bu şekilde ortada birakamaz. Eşinizin sizi almaya gelmemesi bile sizi rahatsiz etmiyorsa ailesinin otobusle gel demesi hiç rahatsiz etmeyecek o zaman kusura bakmayin.

Evet bu temelden gelen hislerinizin üzerine çalışırsanız bence onları veya başkalarını umursamak veya umursamamak konusu üzerine düşünmenize gerek kalmaz bile. Çünkü zaten kendi değerinizi kendinize ispatlamış olacaksınız.
Bayramdan bayrama görüşmek de uzuuuun bir ara olup tabii ama onun dinamiğini siz ayarlayabilirsiniz. Biz farklı şehirlerdeyiz mesela bazen 2 haftada bir bazen 3 haftada bir konuşuruz.

Madem bu durum size zarar veriyor tek yapmanız gereken uzak durmak.
Madem siz kvye ne fedakarlık yaparsanız yapın kötüsünüz o halde yapmayıp kötü olun?
Bu kadar canınız yanmaz en azından.

E sizde laf sokun, sizde potansiyel var carlayinn hatta.
Anlamadigim, burada eşin ve evliliginizin suçu nedir?
Pireye kızıp yorgan yakacaksıniz

Madem bu durum size zarar veriyor tek yapmanız gereken uzak durmak.
Madem siz kvye ne fedakarlık yaparsanız yapın kötüsünüz o halde yapmayıp kötü olun?
Bu kadar canınız yanmaz en azından.
zaten canımı yaptıgım halde kötü olmak ve bir Allah razı olsun bile duymamak yakıyor.

yanlıs anlasıldı sanırım. eşim babamın kızması ve benimde büyük tepkim üzerine geldi ve beni alıp eve döndük.ama inanırmısınız tepki göstermesek gelmeyecekti. ilk o da bin gel dedi.sadece hastanede yatma sürecinde yanımda olamadı.

peki eşiniz de mi 2 3 haftada bir konusuyor. onun görüşmelerine karısır mısınız?

Şunu okumadan ilk mesajı yazmıştım,
Covid olmuş, hastaneden çıkan karısının otobüsle gelmesini bekliyor adam.
Kocanın ailesinden önce kocanı sorgula
Suç kocanın ailesinde değil bizzat kocanda.
Kocanın aklı fikri yok sanırım ki ailesinin akıllarıyla hareket ediyor.

Tamam işte yapmayın bundan sonra. Bir söz vardı yanlıs hatırlamıyorsam fazla fedakarlık da kişinin kendi kul hakkına girmesidir diye.
Gerçekten güzel bir sözmüş. aslında doğru.bnm sanırım öncelikle duygusallıgı bırakmam ve kafamı toparlamam lazım sanırım.

Beklentiler mutsuzluk demektir
Kimse yerine düşünüp onları kafanızdaki şekle göre biçimlendirmeyin
Sİz sadece kendinizi düşünüp yaptıklarınızın /yapmadıklarınızın sorumluluğunu alın yeter

Sonradan böyle detaylar ekleyip insanları azarlamanız hoş değil. En başta konunuza ne yazarsanız onu yorumlarız biz doğal olarak. Dürüst olayım gözlerim kapanıyor yorumunuzu pek okuyamadım. Ama anneniz rahatsızmış sanırım, Allah şifa versin inşallah

Dünya ne sizin etrafınızda dönsün ne de onların.

Hak etmediğini düşündüğünüz kişilere ısrarla haddinden fazla verici olup, beklentinizi karşılamayan geri dönüş aldığınızda bu şekilde ağrınıza gider maalesef.

Siz de biz şunu şunu yaptık, ama onların yaptığına bakın vb duruma düşmemek için, yaptıklarınızdan vazgeçin. Onlar size nasılsa siz de öyle olun. Israrla böyle insanlara verici davranıp sonrasında kendi kendinize bilenmenin manası yok. Madem öyle tepkinizi açıkça belli edin yüzlerine. Mesafe koyun.

Hiçbir şey olmamış gibi davranıp içten içe kendinizi yemeyin yani. Sizin için söylüyorum.

Yarın sakin kafayla tekrar okuyacağım, şu an dediğim gibi yorumunuzu okuyamadım. İyi geceler

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…