çıkmaza düştüm zaten.o kadar bunaldım ki.evlendik eşim rahatsızlandı. sonra gözaltına alındı.hala yargılanıyor.kardesim diplopi diye bir rahatsızlıga yakalandı.annemin kanser oldugunu öğrendm dünya basıma yıkıldı. sonra kendi hastalıgımı öğrendm.ya bide eşimin ailesi eklenince boguluyorum. psikiyatrise gidiyim dedim gittim. bu sefer psikiyatrisin ilaçlarından hipofiz bezimde kitle oluşmus. bütün herseyle bogusurken yinede eşimin ailesini kndi ailem gibi bildim. kv sözümden bu yana yapmadıgı kalmadı. yine de neyse dedim. ama insan bu hastalık zamanlarında bari bir çöküş yaşıyor ve bekliyor işte.Evet de çözüm ne, yapmiyolarsa zorlayamazsin? Ayrıca annen damada çok iyi bakmış, karşılık mi beklemiş? Siz istemiş yapmışsınız, onlar yapmiyo, öyle kabul etmeyip napacaksiniz yani?
şu umursamamayı Allah için bana da öğretin.Ben neden yapamıyorum.nasıl yapıyorsunuz barş usulunu anlatın bana.tanımadıgım birisiniz.tanıdıklarımın sözü samimi gelmiyor.çünkü illa bir duygusal bağ var ve aman kötü olmasın diye hareket ediliyor.Ama sizinle aramızda duygusal bir bağ yok.lütfen anlatın nasıl başarabilirim?Şahsen eşimin ailesi beni aramış mı sormuş mu halimi hatrımı merak etmiş mi umrumda olmaz. Ben de beni el kızı yerine koyduklarını,KV’nin arkamdan konuştuğunu vs öğrendikten sonra samimiyeti kestim ki zaten samimi de değildim. Gerek tok. Eşimi memnun edecek kadar nasılsınız iyi misinizin ötesine geçmedim. Siz neden böyle beklentilere girdiniz acaba onu bir düşünün . Mutsuzluğunuz beklentinizden kaynaklı. Beklentinizi düşürün bence.
Çok basit. Kendinizi severek. Başkalarının sizi veya ailenizi düşünmesine ihtiyacınız olmadığına kendinizi inandıracak kadar, kimsenin sizden üstün olmadığını kabullenecek kadar, sevdiğiniz adamla aranızı başka insanların tavırlarının bozacağını düşünmeyecek kadar kendinizi severek bunu aşabilirsiniz. Ben o frekansta kendimi seviyorum galiba ve yanlış hareketi olan bir insana hayatımda hakettiği kadar yer veriyorum sanırım. Sizin kv’nin hayatınızda hakettiği yer de anlattıklarınızdan anladığım kadarıyla o kadar, “merhaba anne nasılsın , iyiyim eşim de iyi. İyi olduğunuzu duyduğuma sevindim. Görüşürüz.” Gerçekten bazen bunun ötesine gerek yok.şu umursamamayı Allah için bana da öğretin.Ben neden yapamıyorum.nasıl yapıyorsunuz barş usulunu anlatın bana.tanımadıgım birisiniz.tanıdıklarımın sözü samimi gelmiyor.çünkü illa bir duygusal bağ var ve aman kötü olmasın diye hareket ediliyor.Ama sizinle aramızda duygusal bir bağ yok.lütfen anlatın nasıl başarabilirim?
daha çok kayınvalidem sınır bilmiyordur belkide???? kendisi benden herşeyi bekliyor zira.böbreklerim ağrıdı aramadın şu oldu yapmadın.bayramda eltinin ailesine gitmedin.üstelik herşeylerine koşturdum. cenazelerine ayrı hastalıklarına mutluluklarına ayrı.kanser anneme bir geçmş olsuna bile gitmediler.lafa gelince aileyiz diyorlarsa sizce benimde birşeyler beklemek hakkım değil mi? onlara gelince aile de bana gelince aile değil miyiz?
Koşmayınca olay yaratıyorHepiniz birbirinizi bir serbest biraksaniz hiç derdiniz kalmayacak aslinda ama dert yaratiyorsunuz.
Kaynanamin ne her şeyine koşarim, ne de onlardan beklerim. Mükemmel olay deneyin.
Yani aslında bayramdan bayrama görüşmek gibi mi? birde ben sanırım kendimi sevmiyorum ya. ne biliyim kendime güvenim hiç yok. mesela eşim sesin çok güzel bayılıyorum bir şarkı söyle der.ortamlarda över. ben kızarım. bunda övülecek ne var yapma şöyle derim. yada hukuki olarak çok iyi oldugumu söyler öyle olmadıgımı söylerm. ben dünyada minicik bir noktayım derim.sadece nokta.Çok basit. Kendinizi severek. Başkalarının sizi veya ailenizi düşünmesine ihtiyacınız olmadığına kendinizi inandıracak kadar, kimsenin sizden üstün olmadığını kabullenecek kadar, sevdiğiniz adamla aranızı başka insanların tavırlarının bozacağını düşünmeyecek kadar kendinizi severek bunu aşabilirsiniz. Ben o frekansta kendimi seviyorum galiba ve yanlış hareketi olan bir insana hayatımda hakettiği kadar yer veriyorum sanırım. Sizin kv’nin hayatınızda hakettiği yer de anlattıklarınızdan anladığım kadarıyla o kadar, “merhaba anne nasılsın , iyiyim eşim de iyi. İyi olduğunuzu duyduğuma sevindim. Görüşürüz.” Gerçekten bazen bunun ötesine gerek yok.
1 ay hastanede yattım.eşim bu süreçte ailesinin yanında kaldı.hastaneden cıktım bana tutup otobuse bin gel dediler ya
eşimin önemsemediği hissine kapılmadım o zaman hiç. çünkü herkes covid pozitifti.ben hastanede yatıyordum.gelse zaten göremeyecekti.nerede kalacaktı.o zamanlar böyle düşündüm.Şu durumda boşansaniz yeriymiş. Ailesi değil eşiniz de sizi önemsemiyor bu daha mühim bir durum. Boyle davranan eşiniz varken kv ilgilenmiyor boşanacak duruma geldim diye konu aciyorsunuz. İnsanlar okuyunca sanki evliliginiz normal de kv ve kpedere ilgi diye tutturup eşinizle durduk yere sorun cikartiyor gibi algilaniyordu.
eşimin önemsemediği hissine kapılmadım o zaman hiç. çünkü herkes covid pozitifti.ben hastanede yatıyordum.gelse zaten göremeyecekti.nerede kalacaktı.o zamanlar böyle düşündüm.
Evet bu temelden gelen hislerinizin üzerine çalışırsanız bence onları veya başkalarını umursamak veya umursamamak konusu üzerine düşünmenize gerek kalmaz bile. Çünkü zaten kendi değerinizi kendinize ispatlamış olacaksınız.Yani aslında bayramdan bayrama görüşmek gibi mi? birde ben sanırım kendimi sevmiyorum ya. ne biliyim kendime güvenim hiç yok. mesela eşim sesin çok güzel bayılıyorum bir şarkı söyle der.ortamlarda över. ben kızarım. bunda övülecek ne var yapma şöyle derim. yada hukuki olarak çok iyi oldugumu söyler öyle olmadıgımı söylerm. ben dünyada minicik bir noktayım derim.sadece nokta.
E sizde laf sokun, sizde potansiyel var carlayinn hatta.benim etrafımda dönüyor diye bir iddiam yok ama ne bilim insanın kanser olmuş annesine de saygısızlık yapmazsın. yani ben o ailenin geliniysem biraz düşünmeleri gerekmez mi.üstelik benden herşey bekleniyor.kv küçük eltimi çok sever. kendi memleketlisi.bayramda eltimin ailesine ziyarete gitmedim diye bana yapmadığını bırakmadı. ama kendisi benim kanser anneme bir geçmiş olsuna gitmedi. bunu söyleyince de biz ameliyat günü aradık gelmeyin dediniz ne yapalım diyor. hadi kemoterapi kanser hastasına tehlikeli.şuan annem iyi insan bir ziyaret etmez mi
zaten canımı yaptıgım halde kötü olmak ve bir Allah razı olsun bile duymamak yakıyor.Madem bu durum size zarar veriyor tek yapmanız gereken uzak durmak.
Madem siz kvye ne fedakarlık yaparsanız yapın kötüsünüz o halde yapmayıp kötü olun?
Bu kadar canınız yanmaz en azından.
yanlıs anlasıldı sanırım. eşim babamın kızması ve benimde büyük tepkim üzerine geldi ve beni alıp eve döndük.ama inanırmısınız tepki göstermesek gelmeyecekti. ilk o da bin gel dedi.sadece hastanede yatma sürecinde yanımda olamadı.Hastaneden cikmaya yakin gelseydi bir otele, o da olmuyorsa en azindan almaya gelmek zorundaydi illa arabayla da olmasina gerek yok fiziksel olarak sizinle birlikte olmasi gerekirdi.
Korona var diye insan eşini bu şekilde ortada birakamaz. Eşinizin sizi almaya gelmemesi bile sizi rahatsiz etmiyorsa ailesinin otobusle gel demesi hiç rahatsiz etmeyecek o zaman kusura bakmayin.
peki eşiniz de mi 2 3 haftada bir konusuyor. onun görüşmelerine karısır mısınız?Evet bu temelden gelen hislerinizin üzerine çalışırsanız bence onları veya başkalarını umursamak veya umursamamak konusu üzerine düşünmenize gerek kalmaz bile. Çünkü zaten kendi değerinizi kendinize ispatlamış olacaksınız.
Bayramdan bayrama görüşmek de uzuuuun bir ara olup tabii ama onun dinamiğini siz ayarlayabilirsiniz. Biz farklı şehirlerdeyiz mesela bazen 2 haftada bir bazen 3 haftada bir konuşuruz.
Tamam işte yapmayın bundan sonra. Bir söz vardı yanlıs hatırlamıyorsam fazla fedakarlık da kişinin kendi kul hakkına girmesidir diye.zaten canımı yaptıgım halde kötü olmak ve bir Allah razı olsun bile duymamak yakıyor.
Şunu okumadan ilk mesajı yazmıştım,o zaman sizin oralarda sen ölürsen yenisini alırım nolacak demek veya kanser olmuş bir anneyi falan umursamamak normal.avrupada evlilikler tango gibidir türkiye de halay gibi diye bir söz vardı. soğumayıp nabayım. bu insanlar bu adamın ailesi.ömür boyu hayatımda olacaklar.bunaldım bıktım. ben dünya benim etrafımda dönüyor demiyorum.aslında herşeyi anlatsam daha çok dünya onların etrafında dönüyor. onların hastalıkları onların çocukları hep çok önemli. ama biz sanki ağaç kovugundan cıkmısız. kardesleri üniveristeye baslayacak 2 araba kazandığı yere götürelm diye ayaklandılar. bnm annem kanser oldu bana da dedilerki sen git oğlan nabacak.ailemin oldugu sehirde covid oldum. 1 ay hastanede yattım.eşim bu süreçte ailesinin yanında kaldı.hastaneden cıktım bana tutup otobuse bin gel dediler ya. nefes alamayan insana şehirlerarası bin gel demek ne demek.ama kendi diğer oğulları şırnakta görev yaparken her yaz tatili hususi arabayla o kadar yol gidilip alınıyordu. annem aman kızım gönüllerini iyi tut derdi hep bana. bir kere eşime demedilerki kv ni ziyaret et. aman nabacak aman ne olacak.şimdi sizce dünya benim etrafımda mı dönüyor onların etrafında mı?
Gerçekten güzel bir sözmüş. aslında doğru.bnm sanırım öncelikle duygusallıgı bırakmam ve kafamı toparlamam lazım sanırım.Tamam işte yapmayın bundan sonra. Bir söz vardı yanlıs hatırlamıyorsam fazla fedakarlık da kişinin kendi kul hakkına girmesidir diye.
Sonradan böyle detaylar ekleyip insanları azarlamanız hoş değil. En başta konunuza ne yazarsanız onu yorumlarız biz doğal olarak. Dürüst olayım gözlerim kapanıyor yorumunuzu pek okuyamadım. Ama anneniz rahatsızmış sanırım, Allah şifa versin inşallaho zaman sizin oralarda sen ölürsen yenisini alırım nolacak demek veya kanser olmuş bir anneyi falan umursamamak normal.avrupada evlilikler tango gibidir türkiye de halay gibi diye bir söz vardı. soğumayıp nabayım. bu insanlar bu adamın ailesi.ömür boyu hayatımda olacaklar.bunaldım bıktım. ben dünya benim etrafımda dönüyor demiyorum.aslında herşeyi anlatsam daha çok dünya onların etrafında dönüyor. onların hastalıkları onların çocukları hep çok önemli. ama biz sanki ağaç kovugundan cıkmısız. kardesleri üniveristeye baslayacak 2 araba kazandığı yere götürelm diye ayaklandılar. bnm annem kanser oldu bana da dedilerki sen git oğlan nabacak.ailemin oldugu sehirde covid oldum. 1 ay hastanede yattım.eşim bu süreçte ailesinin yanında kaldı.hastaneden cıktım bana tutup otobuse bin gel dediler ya. nefes alamayan insana şehirlerarası bin gel demek ne demek.ama kendi diğer oğulları şırnakta görev yaparken her yaz tatili hususi arabayla o kadar yol gidilip alınıyordu. annem aman kızım gönüllerini iyi tut derdi hep bana. bir kere eşime demedilerki kv ni ziyaret et. aman nabacak aman ne olacak.şimdi sizce dünya benim etrafımda mı dönüyor onların etrafında mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?