Esimin Ailesinin Misafirperverligi!!

Ay evet ya anne olunca yani üreme faaliyetini yerine getirince kutsallasiyoruz ya kadın milleti olarak

Kutsallastircaklari yerde ya ölduruyolar
Yada Değerinden fazla gereksiz değer veriyorlar ortasını bulamadık milletcek...

Evet bazilari oyleymis ya. Benimki sevmiyor ki kiskansin:))))))

Ufff ya az kalmis. Doguda baska problem batida baska problem. Kurtulus yok.
doğu hizmetimiz olmayacak inşallah. kıbrıs olması yönünde dua çalışmalarımız sürüyor :) dua ediyorum. oysa buraya gelirken ne çok sevinmiştim. ne hayallerim vardı. bana diyor sen hep hayal et zaten ne yapayım senin gibi karamsar ve bencilmi olayım. hayata kara karamı bakayım. dertlerimi başımın tacımı edeyim ne yapayım. ayy öyle zehirli dili varki arkadaşım anlatsam günler yetmez sadece 5 gün kaldı evimde evimin tüm enerjisini aldı gitti. kız valla belki inanmayacaksın yattığı odada 3 yıldır sorunsuz yanan avize lambası patladı. oğlumun odasında yanan gece lambasını onun odasına takmıştım inan gece yanıp yanıp sönüyordu çok tuhaftı. enerji vampiri diye bir tabir varya son zamanlarda vallahi öyleydi. oğlum bile anne babaannemle oynamak istemiyorum bana kızgınık bakıyor diyordu. öyle nemrut öyle nursuz biri. enerji vampiri gerçekten. eşim bile lambayı değiştirirken hayret nasıl patlamış bu tasarruflu ampul dedi. bende enerjimizi emiyor annen dedim haklısın dedi benide bitirdi dedi. düşün oğlu bile güçsüz kaldığını itiraf etti. nasıl annesin sen evladını bile düşünmüyorsun. lafta anne sözde anne

Hanimlar ben uyumak zorundayim sabah esim erken gelcek kalkamazsam vir vir eder uyumadin mi gene der:))) kahvalti yapariz filan. Napiyim o da benim kiymetlim:))) kimse sevmesin ben severim onu:)))
sev tabi annesi bile sevmiyor allah eşine zeval vermesin hep başınızda olsun inşallah siz iyi olun iyi geçinin tatlı tatlı kvdeyide halledersiniz.

Sifatlara cok guldum:))) keske bi tek lambalari patlatsalar:)) kafalar da patliyo:))

sev tabi annesi bile sevmiyor allah eşine zeval vermesin hep başınızda olsun inşallah siz iyi olun iyi geçinin tatlı tatlı kvdeyide halledersiniz.
Insallah. Amaann kapinin disinda diyorum da iste siziyo bi sekilde iceri:) ben yattim hanimlar sohbete doyum olmadi yine:) optum herkesi

Gitmeyin.

Allahtan sene de bir kez gidiyoruz:)düğün alayı gibi karşılanıyoruz ama gel görki eşimin annesi bize bir hafta sarma yedirir ha birde ayran çorbası hakkını yiyemem ....öyle böyle 1 hafta geçer ama gelen giden ,misafir, tatlısına, poğaçasına kadar kılını kıpırdatmaz,görümcem desem ayrı, zaten misafirin yanında misafir olur ,yapmasını geçtim geliniyim evin yaparım ama umursamaz hiç misafirin kaydına düşmez ,benle eltimi yönlendirmez mesela yemek vaktiyse mutfağa çağırırız anne yemek yapalım kalıcılar diye yok şimdi giderler der,aradan bir saat geçer,millet mutfağa göz atar benle eltim mahçup gibi bakarız hani evin sahibi biziz de kimseye bişey sunmuyoruz gibi,neyse içeri gireriz bakar millet gitmiyor polyanna23 ve eltimin adını söyler yemeğe neyapalım diye....her gidişimizde bu böyleydi malesef en son gittiğimde her seferde gelen akrabalar yine geldi ben geçtim yemeği sormadan hazırladım....anlayacağın hizmete gidiyorum eşimde arkadaşlarıyla ama 1 hafta olsun geçiyor hemen...

bence sonuna kadar haklısınız bızdede eve gelen mısafıre yenmez yedırılır, en ozel koseler onlara ayrılır, mısafıre ayak uydurulur sonucta bırkaç gun hem sız akrabasınız cansınız....
esınızle konusun , aılesının yanına gıttıgınızde gunduzlerı free takılın yanınızada kımseyı almayın....
akşamda kımse elını cebıne sokmuyorsa sızde sokmayın yada ustunuze dusen pay ne ıse onu ortaya atın cekılın kenara..

bizimkilerin 2 oğlu var biri köyde , biri yurtdışında köydeki babasının parası ile geçinir, yurtdışındaki gelince, oğlum arabamız yok babanı doktora götüremiyoruz der annesi, dayı telefonum bozuk der yeğenleri, bizimolan elim çok sıkışık elde avuçta yok der kardeşi...
evet sormuyorlar abi senin cebinde para var mı diye, ayrıca kapısının önünde araba vardır ama araba isterken o araba çalışmıyor, yeğenin cebinde 2binlik telefon vardır ama o telefon isterken çalışmaz, son kardeşin banka hesabında binlerce euoro binlerce tl ve ahırında 40-50 kadar ineği vardır ama paraya gelince yok..
diğeri yurtdışndaki zar zor ailesinden kurtardığıyla bir ev alabildi birde iyi kötü bir araba tamam.2 çocuk okutuyor yetiriyor musun yok ...

of dertli olduğum konulardan biri, ama benim derdim seninkinin yanında devede kulak.

Allah bilir 2-3 saatlik mesafedeyiz, hep sultan gibi ağırlandık, hep davet edilen olduk.
sizin durum acayip rahatsız edici.

benim derdimse, hep siz gelin demeleri, onlar bize mesela yılda bir belki gelirler ama biz 1-2 ayda bir gideriz, biraz geciktirsek hiç gelmiyorsunuz tafrası yeriz.
hayır tüm akrabalar böyle diyor bir de, benim kapımı çalmamış kişiler "bize hiç uğramıyorsunuz" diye laf ediyorlar.
hep uzakta olan gelsin, tamam haklılar, onlar orada daha kalabalık, bizim gitmemiz daha uygun, ama bu kadar da beklenti içinde olunmaz.

neyse seninki bence hiç hoş değil.
senin yerinde olsam kış tatili için belki neyse de, yaz tatilini Ege sahillerinde değerlendiririm.

Esim yillik iznini iple cekiyor memlekete gitmek icin. Orda arkadaslari da oldugundan gitmeyelim diyemiyorum cunku yilda iki kere stres atcak adam onu da cok gormiyim diyorum. Ama sonuc hep boyle oluyor.

Anlattıklarını göre böyle hissetmeniz çok normal. Anladığım kadarıyla eşin de rahatsız çünkü son seferde yine hesabı bize kitlediler demiş.

Bunların hepsi ders aslında. Ama siz bu dersi almamaktadır ısrar etmiş gibisiniz. Yani akşam yemegine çağırıp sonra yemek hazırlamamak çok ayıp yanlış anlaşıldıysa da bunu siz çözmeyin bir zahmet. Aaa anne yemege geldik nasil yemek mi pisirmemis. Ee o zaman niye yemege cagiriyor? Madem yemek pisirmedi eve gidelim orda yiyelim vs gibi kendilerini kotu ve rahatsiz hissettirebilecek herseyi yapmaniz lazimdi. Boyle olayi buyuttukce buyutmeniz gerekiyordu. Normalde sizin davranışınız nezaket göstergesi. Ama işte onlar çok kaba. Diğer yandan esinizin ailesiyle dışardan yemek söylemeyin ve yemek yemeğin. Akrabalar ile içmeyin artık.

Yani arkadaşları ve çevresini ozluyor diye oraya gidiyorsaniz her aksam bir plan yapın madem dışarı çıkın. 2 akşam da evde oturup yiyin.

Kayınbirader mevzusunda ise esiniz elini cebine atmayacak. Zaten arkadaşla gitmisseniz restorana ya herkes kendi ve eşinin yediğini oder ya da hesabı adam sayısına bolerler. Esiniz hesap ona geldiğinde Sizinkini ve kendisininkini ödeyecek. Bu kadar basit. Çok zor değil aslında. Ama eger yapamazsa hesabı söz ödeyip 2 kişilik ödeyip sonra hesabi Kayınbiraderinize uzatın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…