Esimin Ailesinin Misafirperverligi!!

biz de eşimin ailesinin yanına 8 saat uzaklık yoldan gidiyoruz. geleceğimizi bildikleri halde, evde yemek olmuyor çoğu zaman. bizde dışarı da karnımızı doyurup, öyle evlerine gidiyoruz. ne yapalım..
siz çok beklenti içerisine girmişsiniz, ve hayal kırıklıkları uğramışsınız. girmeyin, beklentiye. relax olun. planlarınızı eşinizle yapın. elalemin hesabını da ödemeyin.. alman usülü yapın..
bence yılda 2 kere gitmek de fazla.. 1 e düşürün.. kışın aileleri ziyarete gidin, yazın da tatile gidin.. turlara katılın. hem arkadaş da bulursunuz..
herşeyden en önemlisi, ufak tefek şeyleri kafanıza takmayın.. sizi hasta eder.. en değerli servetimiz, bence sağlık sıhhatimiz...

eski konularına baktım da, bir de bebiş varmış.
ona karşı nasıllar?
en azından onu özleyip ona özel plan yapıyorlar mı?

Esim yillik iznini iple cekiyor memlekete gitmek icin. Orda arkadaslari da oldugundan gitmeyelim diyemiyorum cunku yilda iki kere stres atcak adam onu da cok gormiyim diyorum. Ama sonuc hep boyle oluyor.

5 yıldızlı otelde romantik gecelerde emin ol çok daha güzel stres atar bune yaaa ,
benim anam bacım yapsa kapılarına ayak basmam ,kimse kusura bakmasın ,

okurken bile sinirlendim ,kendinize ve eşinize yapmayın bunu

eski konularına daldım çıkamadım, ne güzel anlatıyorsun valla, gayet güzel bir dille, gayet anlaşılır.

şimdi tüm konularının değerlendirmesini yaparak şunu diyorum:

sen var ya en haksız kişisin.
evet haksızsın.

çünkü kendi hakkını aramak da kişinin en büyük görevidir.
ezdirmişsin kendini ve aileni.
onun annesi gelirken, ona bilet alınmış, senin ailene alınmamış, neden? sen diyemedin mi benim ailemin de parasını ben vericem diye.

sizden başkaları adına kredi çekmeniz istenmiş, o kısmı anlamadım çektiniz mi çekmediniz mi, bunu diyebilmeleri bile seni ne kadar yok saydıklarının göstergesi.

elti ile olan o kadar kıyaslama, o kv ye neler denmez bunun üzerine, gene dememişsin ya.

o kayınların tavırları, hadi eşinin kardeşi, sen ne çekiyorsun adamların nazını, çıkıp gidemedin mi o evden.

ısmarlama olayına gelirsek, çok aşırı maddiyat farkı varsa hoş görmek gerekir, hani hayır hasenat olsun diyerek, ama başka durumlar varsa yazık gerçekten. asgari ücret kazanan akrabalarımdan bu muameleyi görmedim bugüne kadar, onu da diyeyim de.

en sona da tatil süresi kaldı. kendi ailende 2-3 gün, eşin ailesinde 15-20 gün, neden? sen aileni özlemiyor musun?

hayır bir de üniversite mezunu, eli ekmek tutan kadınlarımız kendini ezdirmiyor mu, deli oluyorum.
anne babanız sizi niye okuttu, neden bu kadar çile çekti, bu garip insanlara hizmet etmeniz için mi.
kendinize acımıyorsanız ailenize acıyın azıcık ya.

Benim koca gitmezse kizamik cikarir!
Sen kurdesen dökecegine sinirden o kızamık çıkarsın. Tek başına gitsin ozaman senin gidecek yerin yok mu. Eşim arkadaşları ile gezecek diye tatilimi hiç te mahvedemem. Olmadı ayıp olmasın diye eşimle gider arabadan inince yemeğimi yer kv ye geçip bir gece kalır kahvaltı da yapmadan çıkarım yola

Zaten senede 2 defa gidiyormuşsunuz biraz dayanabilirsiniz ortada çok da büyütecek bir mesele yok. Eğer uyuyorsa kardeşi çıkıp gelin kalmayın sonra geliriz deyin. Genelde yurtdışından gelenlerden şçki vs. istenir orada uygun diye eşinizde ne isityorsunuz diye sorunca istemişler ayrıca siz o evde kendinizi neden misafir olarak görüyorsunuz ki yok bize ödetiyorlar falan senede iki kere orada para harcasanız eşinizin ailesine ne olmuş yani. Normal zamanda kendiniz kazanıp yiyorsunuz sizden para mı istiyorlar yok soğuk gelmesi gereken yemek sıcak gelmiş falan olabilir yeni yapılmıştır. Hakaret yok, aşağılama yok size iş yaptırma yok ayrıca iş yapsanız ne olacak senede 1-2 gördüğünüz insanlar.

istenmediğiniz yere neden gidiyorsunuz ki?
hadi eşin ailemdir der gider, sen neden gidiyorsun?
bir akşam eşim görümceme gitmek istedi, aradı ertesi gün gitmek için anlaştık. gitmeden önce ve yola çıktığımızda da haber verdik, geliyoruz diye. eve gittik ki kapı duvar. görümce hanım diğer kardeşine gitmiş, bekleyin geliyorum diyor telefonda bize. yürüyerek 15 dk lık mesafede. ben çok sinirlendim ama eşim ısrar ediyor beklemek için. dedim senin kardeşin sen bekle, ben gidiyorum, böyle terbiyesizlik olmaz.
eve döndük, eşim de kızdı görümceme. şimdi kendi gider, gelir, ben gitmem. çünkü özür bile dilemedi.
bana bu kadar beleşçilik yapacaklar, ziyarete geldiğimde horul horul uyuyacaklar, daha kapılarının önünden geçmem. eşim giderse gitsin, ben de kendi ailemle vakit geçiririm.

Yok bacim bizi dinleyen mi var. Piknik yapalim dedik herkes o is var bu is var dedi yan cizdi. Kocam da ben karimi alir cikarim iyi kimse gelmezse gelmesin dedi. Isi olan kv ne dedi biliyo musun. Tamam oglum hazirlaniyim o zaman ben!!!!!

Ay yok artık. Yüzsüzlüğün bu kadarı.

Sikintilarimin ozeti olmus tesekkur ederim..

O kadar yoldan gidip o kadar masraf yapana. Kadar kisin kis tatiline yazin yaz tatiline gidin yazik gunah o paraya.

genelde tam tersı olur almanyadan gelenlere hesapı ödetırırler:))

Kısa ve net : Gitmeyin.

Giderseniz de bir kaç saat oturup kalkın, gerekirse misafirhanede konaklayın. Gündüz zaten eşinle beraber gezip tozarsınız, arkadaşlarıyla takılırsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…