- 23 Ağustos 2019
- 521
- 1.312
- 113
- 35
Üff nerden tutsan elinde kalan konu. Ne demek nikah yapalım ailem düğüne acele ederNikahi kiyarsak ailem düğün yapar yani işi hızlandırır dedi ama öyle olmadı. Söylediklerinizde haklısınız herkes aynı şeyi diyor acı da olsa gerçek bu . Bende hatalıyım ama acı bir tecrübe edinmiş oldum
Ay rezillik vallahi. Siz acilen ayrılın asalak bu adamHem de bu gelmemesine tepki verdiğim için nankör dedi. Biletle değil normal ilden ilçeye giden otobüsler var saat başı. Ama ona bile param yok dedi neye parası var ben bilemedim. Bedellisine bile nisanda takılan Birtane bilezik var onu istedi . İstemeye geldiğinde biz eşiz diyor Ben istediğimde para yok diyor can sıkıcı cidden. Hiç bir şey yapmıyor diyemem ama onlarda onun gücünün yettiği şeyler bi zahmet eş olarak yapsın. Hiç bir şey isteyince salak gibi görüyorlar işte böyle küçük şeylere bile layık görülmüyorum.
Eşiniz kendini gecindiremiyorsa sizinle kurduğu yuvayı nasıl gecindirecem. Borçları var demişsiniz memur adam ne aldığı maaş az çok belli bir seviyenin üzerinde. Ne kadar borç yapmış ki hala odeyememis. Düğüne değil de eşinizin bu durumuna takıldım yol yakinken vazgecseniz daha mantıklı gibi.Merhaba. Ben eşimle tanışıp evlilik yoluna girdiğimizde neyi nasıl yapacağımıza dair konuştuk ben beklentilerimi soyledim 100 gr altın istedim oda ailemle konuşmam gerekiyor dedi .Bu arada eşim memur ve ailesinden ayri belediyenin verdigi konteynerde yasiyor. Eşimin kendi borçları olduğu için kendi geçimini zor sağlıyor . Düğün işini ailesiyle konuştu hatta ailesiyle konuşmadan önce ben düğün olmasın nikahla da evlensek olur dedim ailesi de dugunsuz olmaz diyip destek vereceklerini söylediler çünkü daha önce abilerinin hepsini ailesi yardım edip evlendirmisler. 100 gr altına karar verdik ailesi ailemle tanışmaya gelince altın pazarlığı yapıldı ve 85 gr ye düşürüldü depremzedeyiz durumumuz yok dediler ailemde tamam dedi anlayış gösterdi. Neyse bundan bir kaç ay sonra eşimin ailesine hac kurası çıktı ve bizi borç alıp evlendirecekleri parayla oğullarından bizi evlendirmek şartıyla helallik alıp hacca gittiler. O zaman nisanliydik . Neyse hacdan geldiler ve tarlasını satarak evlendirecegini söyledi babası. Neyse bizde buna güvenerek eşimle 4 aydır nikahliyiz düğünümüzü yaparlar diye ancak tarlayı babası kendi istediği fiyatin altında satmadığı için tarlada gitmiyor . Tarla satilmadan da düğün olmuyor ve ben düğün olmadığı için hala ailemin evimdeyim. Bu süreçte ailesi ne beni ne ailemi hiç arayıp hal hatır sormadılar ne davet ettiler ne de kendileri geldi. Eşimle bu durumu konuştuğumda ne yapayim beni dinlemiyorlar ben de bıktım diyor. Hasta vs olduğumda eşim benden 40 km uzakta param yok diyip eşim olarak yanımda olamıyor yeri geliyor 1 ay bulusamıyoruz. Bu durumlardan dolayı ailem, ailesine ve eşime çok tepkiler hatta boşanmamı istiyorlar. Eşimde sabret duzelecek diyor Ben de hala sabrediyorum satilirda evleniriz diye. Bu ara ben beyaz eşyaları vs hallettim eşimde mobilyaları zar zor halletti . Ev tutacak bile maddiyata sahip değil. Düğünde takılan altınların eşimin borçlarını kapatacağız .Bunları odemedigimiz taktirde evi gecindiremeyecek yine. bu arada esimin borçları benden önce arabası için edindiği kredi kredi karti borçları. Arabasi da cok yeni bi model degil ama cok masraf cikartiyor satsak cok parada etmiyor Siz olsaydınız ne yapardınız sevginiz uğruna sabreder mi yoksa ayrılır / boşanır miydiniz yorumlarınızı merak ediyorum. Kafam aşırı derecede karışık
Üff nerden tutsan elinde kalan konu. Ne demek nikah yapalım ailem düğüne acele ederbei yaşında mısınız siz? Biz evlenirken de eşim işsizdi. Düğünümü yaptım ama sadece kendime güvendim. Kendim de ödedim hamd olsun. Cidden siz tamamen elin şeyiyle gerdeğe girmek istiyorsunuz. Bakın bu adamdan olmaz. Adam size değer vermiyor. Tek derdi düğündeki altınlar. O borcun altından da başka şey çıkacak. Ya bu adam hiç mi, arabayı kullanıp bi yerlere gitmiyor, o araba sürekli kapıda yatıyor mu ki kalkıp yanınıza gelmiyor? Buna bile layık görmüyor sizi
Kafam çok karışıktı bunlara rağmen hala kendimi suçluyordun acaba ben mi büyütüyorum diye. teşekkür ederim ciddenEşiniz kendini gecindiremiyorsa sizinle kurduğu yuvayı nasıl gecindirecem. Borçları var demişsiniz memur adam ne aldığı maaş az çok belli bir seviyenin üzerinde. Ne kadar borç yapmış ki hala odeyememis. Düğüne değil de eşinizin bu durumuna takıldım yol yakinken vazgecseniz daha mantıklı gibi.
Kafam çok karışıktı bunlara rağmen hala kendimi suçluyordun acaba ben mi büyütüyorum diye. teşekkür ederim ciddenEşiniz kendini gecindiremiyorsa sizinle kurduğu yuvayı nasıl gecindirecem. Borçları var demişsiniz memur adam ne aldığı maaş az çok belli bir seviyenin üzerinde. Ne kadar borç yapmış ki hala odeyememis. Düğüne değil de eşinizin bu durumuna takıldım yol yakinken vazgecseniz daha mantıklı gibi.
Kafam çok karışıktı bunlara rağmen hala kendimi suçluyordun acaba ben mi büyütüyorum diye. teşekkür ederim ciddenAy rezillik vallahi. Siz acilen ayrılın asalak bu adam
Kafam çok karışıktı bunlara rağmen hala kendimi suçluyordun acaba ben mi büyütüyorum diye. teşekkür ederim ciddenÜff nerden tutsan elinde kalan konu. Ne demek nikah yapalım ailem düğüne acele ederbei yaşında mısınız siz? Biz evlenirken de eşim işsizdi. Düğünümü yaptım ama sadece kendime güvendim. Kendim de ödedim hamd olsun. Cidden siz tamamen elin şeyiyle gerdeğe girmek istiyorsunuz. Bakın bu adamdan olmaz. Adam size değer vermiyor. Tek derdi düğündeki altınlar. O borcun altından da başka şey çıkacak. Ya bu adam hiç mi, arabayı kullanıp bi yerlere gitmiyor, o araba sürekli kapıda yatıyor mu ki kalkıp yanınıza gelmiyor? Buna bile layık görmüyor sizi
Eheheheeh siz böyle yazınca bende güldümAy kusura bakma konu sahibi ama hayatımda gördüğüm en saçma yaşam ve evlilik planını yapmışsınız....Konu baştan sona saçmalıklar silsilesi, hikayedeki tüm karakterler de alınan bütün kararlar da aşırı irrasyonel .... Konteynirda yaşayan depremzede damat, gırtlağa kadar borç, bu adamın borcuna yardımdan aciz depremzede ailesinden istenen milyonluk altın ve onların yemekli düğün ısrarı, bütün bu sacmalik içinde alelacele kıyılan nikah, var mı yok mu belli olmayan bir arsa ve hac macerası...Affedin ama çok güldüm
Gül ama sakın evlenme bu herifle ok?Eheheheeh siz böyle yazınca bende güldüm
Geçinemeyecek durumda olduğunuz halde neden ısrarla evleniyorsunuz?Yaşadığım şehirde 6 şubat depremleri oldu ve ben şuanda iş bulamıyorum her yer yikilmaya devam ediyor. Eşim de şuanda borçlarından kendini bile gecindiremeyecek durumda . Düğünü oda bekliyor bu nedenle
Düğünde takılacak altın takıyla hiçbir şeyi halledemezsiniz. Takı takanlar da size davetiye vermeyecek mi ; onlar da sizin düğünlerine gitmenizi ve takı takmanızı bekleyecek.Düğün istemeyen taraf bendim zaten dugunsuz evlendirmem diyen kendi ailesi oldu yazdığımı tam okumadınız galiba. Şuan da kendisi konteynerde kendi hayatını zor idame ettiriyor düğünde takılacak altın takiyla bir şeyleri halledeceğiz
Bencillikte edebilirler. Depremden sonra hayatları boyunca isteyip yapamadıkları şeylerin kıymetini anlamış olabilirler.Mirta din alimleri bile evini barkını depremde kaybeden birinin hacca para vermesi konusunda bu kadar keskin konusmaz hangi dini bilgiyle konusuyorsun?adamlar fizyolojik ihtiyacı barınmayı zor karsılarken hacca gitmelerini normallestirme. bu insanların evlenip düzgün bi yuva kurmaya ihtiyacları var. kaynana bencillik etmis
Devlet memuru adam niye ek iş yapsın ? Hem yasak hem de zaten yeterince işsiz var. Bırakalım da o ek işleri, tek işleri olarak şu an işsiz olan insanlar yapsın.Eşiniz borcunu ödemek için sizinle evleniyor. Düğünden para kazanacak. Sevdiğiiçin evlenseydi 4 aydır ayrı olmazdınız.
Kayınaile, tarlayı satıp düğün yapmak yerine, o parayı size versinler.
Daha kendini geçindiremeyen adamla niye evleniyorsunuz? Erkekse ek iş yapsın.
Niye nikahlandınız onu da anlamadım.
Keske 100 gram altin isteyene kadar esinizin borclarinin bitip ev tutabilecek kivama gelmesini sart koysaymissiniz
Evet borcu istediğim altından daha fazla
Bende sizin gibi düşünüyorum. Askerliği bile bedelli yapacaktı bana nisanda takılan bir tane bilezik var parayı denklestiremeyince onu istedi benden
Adamın 100 gram altından daha fazla borcu var ve adam bu şartlar altında dahi izin yapmazsa 5 ay 5 günde bitecek askerlik hizmetini yapmak yerine; yuvarlak hesap 250 bin TL vererek bedelli askerlik yapma peşinde.Hem de bu gelmemesine tepki verdiğim için nankör dedi. Biletle değil normal ilden ilçeye giden otobüsler var saat başı. Ama ona bile param yok dedi neye parası var ben bilemedim. Bedellisine bile nisanda takılan Birtane bilezik var onu istedi . İstemeye geldiğinde biz eşiz diyor Ben istediğimde para yok diyor can sıkıcı cidden. Hiç bir şey yapmıyor diyemem ama onlarda onun gücünün yettiği şeyler bi zahmet eş olarak yapsın. Hiç bir şey isteyince salak gibi görüyorlar işte böyle küçük şeylere bile layık görülmüyorum.
85 gr altın verildi mi? Olay düğün mü altın mı? Altın olmayıversin. Ev tutulup eşyaların dayanıp döşenmesi gerekiyor. İki kişinin evlenmesi için gerekli olan bunlar. Altın talebi bana çok çirkin geldi. Kaçıncı yüzyıldayız ya? Kaldı mı hala böyle şeylerMerhaba. Ben eşimle tanışıp evlilik yoluna girdiğimizde neyi nasıl yapacağımıza dair konuştuk ben beklentilerimi soyledim 100 gr altın istedim oda ailemle konuşmam gerekiyor dedi .Bu arada eşim memur ve ailesinden ayri belediyenin verdigi konteynerde yasiyor. Eşimin kendi borçları olduğu için kendi geçimini zor sağlıyor . Düğün işini ailesiyle konuştu hatta ailesiyle konuşmadan önce ben düğün olmasın nikahla da evlensek olur dedim ailesi de dugunsuz olmaz diyip destek vereceklerini söylediler çünkü daha önce abilerinin hepsini ailesi yardım edip evlendirmisler. 100 gr altına karar verdik ailesi ailemle tanışmaya gelince altın pazarlığı yapıldı ve 85 gr ye düşürüldü depremzedeyiz durumumuz yok dediler ailemde tamam dedi anlayış gösterdi. Neyse bundan bir kaç ay sonra eşimin ailesine hac kurası çıktı ve bizi borç alıp evlendirecekleri parayla oğullarından bizi evlendirmek şartıyla helallik alıp hacca gittiler. O zaman nisanliydik . Neyse hacdan geldiler ve tarlasını satarak evlendirecegini söyledi babası. Neyse bizde buna güvenerek eşimle 4 aydır nikahliyiz düğünümüzü yaparlar diye ancak tarlayı babası kendi istediği fiyatin altında satmadığı için tarlada gitmiyor . Tarla satilmadan da düğün olmuyor ve ben düğün olmadığı için hala ailemin evimdeyim. Bu süreçte ailesi ne beni ne ailemi hiç arayıp hal hatır sormadılar ne davet ettiler ne de kendileri geldi. Eşimle bu durumu konuştuğumda ne yapayim beni dinlemiyorlar ben de bıktım diyor. Hasta vs olduğumda eşim benden 40 km uzakta param yok diyip eşim olarak yanımda olamıyor yeri geliyor 1 ay bulusamıyoruz. Bu durumlardan dolayı ailem, ailesine ve eşime çok tepkiler hatta boşanmamı istiyorlar. Eşimde sabret duzelecek diyor Ben de hala sabrediyorum satilirda evleniriz diye. Bu ara ben beyaz eşyaları vs hallettim eşimde mobilyaları zar zor halletti . Ev tutacak bile maddiyata sahip değil. Düğünde takılan altınların eşimin borçlarını kapatacağız .Bunları odemedigimiz taktirde evi gecindiremeyecek yine. bu arada esimin borçları benden önce arabası için edindiği kredi kredi karti borçları. Arabasi da cok yeni bi model degil ama cok masraf cikartiyor satsak cok parada etmiyor Siz olsaydınız ne yapardınız sevginiz uğruna sabreder mi yoksa ayrılır / boşanır miydiniz yorumlarınızı merak ediyorum. Kafam aşırı derecede karışık
Düğünde kim ne takmak istiyorsa takar. Arkasından çok taktı az taktı diye dedikodusu yapılır belki ama bu devirde peşin peşin pazarlık yapıldığını bende hiç duymadım.Ben düğün yapilipta altinsiz evleneni gormedim komik olmayın ,teşekkür ederim yine de
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?