Eşimin ailesinin borçları

Yandım bittim deme. Blöf yaptığını düşünüyor. Taviz verme. Boşan demiyorum ama kararlı olduğunu anlasın.

Bir msj çek ya da ara. Eşyalarımı topladım gidiyorum bitti de. Ve gerçekten eşyalarını topla git. Birkaç gün annenlerde kalırsın. Anlarsa kararlı olduğunu belki çekmez.

Gerçi ben çekse bırakıp giderdim kesin.

ben de bunu düşünüyorum.
yani bir evladım var, ikinci yolda.

koca onun rızkını birilerine yedirmek niyetinde olsa, o kocayı ne yaparım gerçekten bilemiyorum, ama sanki boşanma hafif bir bedel gibi kalıyor benim aklımdaki planlara göre.

buradan şunun anlaşılmasını da istemem, kardeş dünyadaki en kıymetlimizdir belki de, evlat yokken eş yokken o vardı, hatta evlattan bile daha yakın akrabadır insana, düşünsene ana bir baba bir, ama evlatta bile bir başkası ile ortaklık var. her zaman derim, kardeş en yakın akrabasıdır kişinin.
ama işte bu kardeşler virüs gibi, mikrop gibiler. tamamen çıkarcı ve saygısız. yine de belki eşin açısından bakılırsa anlaşılabilir davranışı, ama konu sahibinin yerinde olsam, eşimi anlasam ve affetsem bile evladımın rızkı deyip bu değirmenin suyunu kuruturum.

hımm, tamam anladım.

vay arkadaş, ne pis iş.

valla akıllı mantıklı olmak bu devirde ceza gibi, sen sağduyulu isen, sağduyusuz kafasına göre hareket eden insanları resmen çekmek zorundasın.

konu sahibinin eski konularını da az çok biliyorum, olmaz olsun böyle aile.
görümceden alır arkadaşlar 25 binlik borcu 9 olmuş sevine sevine verir ...hamileyken aile olayına girip bebeğini kaybetmiş biri olarak şu an kızı ve bebeğinin sağlığı hiç bir şeyden önemli değil
para bu ödenir bişey olmaz kadın hemşire söke söke öder kardeşine yangına körükle gitmeyelşm zaten üzülmüş

Çok sınır bozucu bir durum.böyle eslere sinirrrr oluyorum.boşanacak olsan bile çeker o krediyi emin ol;((

görümceden alır arkadaşlar 25 binlik borcu 9 olmuş sevine sevine verir ...hamileyken aile olayına girip bebeğini kaybetmiş biri olarak şu an kızı ve bebeğinin sağlığı hiç bir şeyden önemli değil
para bu ödenir bişey olmaz kadın hemşire söke söke öder kardeşine yangına körükle gitmeyelşm zaten üzülmüş

25 binlik borç 9 bin olmaz ki.
o iş başkadır bence.
artık tefeciye mi borçlandı kime borçlandıysa.
mümkün değil o para geri gelmez.

ama haklısınız hamile birinin önceliği bebeğidir. ve stres en büyük düşmanımız.
ben açıkçası konu sahibinin babasının evinde daha stresten uzak bir hamilelik ve doğum geçireceğini düşünüyorum.

ama buradan bakarak bilemeyiz elbette.

konu sahibi çok akıllı mantıklı biri, buradan birimizin gazına gelip bir davranış sergileyeceğini sanmıyorum.
sadece alternatif çözümler konusunda buradan fikir alabilir sadece, yoksa biz boşan desek veya babanın evinde geçir hamileliğini desek hemen gidip onu yapmaz.
ama böyle bir alternatif yöntem aklına gelmediyse getirmiş oluruz diyorum.

25 binlik borç 9 bin olmaz ki.
o iş başkadır bence.
artık tefeciye mi borçlandı kime borçlandıysa.
mümkün değil o para geri gelmez.

ama haklısınız hamile birinin önceliği bebeğidir. ve stres en büyük düşmanımız.
ben açıkçası konu sahibinin babasının evinde daha stresten uzak bir hamilelik ve doğum geçireceğini düşünüyorum.

ama buradan bakarak bilemeyiz elbette.

konu sahibi çok akıllı mantıklı biri, buradan birimizin gazına gelip bir davranış sergileyeceğini sanmıyorum.
sadece alternatif çözümler konusunda buradan fikir alabilir sadece, yoksa biz boşan desek veya babanın evinde geçir hamileliğini desek hemen gidip onu yapmaz.
ama böyle bir alternatif yöntem aklına gelmediyse getirmiş oluruz diyorum.
başta da anlattığım gibi bu borç ödenmemiş bankadan avukata oradan da banka tahsili güç alacakları topluca varlık firmalarına satıyor onlarda ucuza aldıkları bu borçları borçluyla anlaşarak nakitte indirim yapıyor bu durum böylesi bir durumdur ...
50 bin 100 bin çekse sorun olurdu da 9 bin tmm para kolay kazanılmıyor ama hemşire kadın öder ki olan olmuş hamile biri üzmesin kendini görümcesiyle arası iyiymiş alır parasını

başta da anlattığım gibi bu borç ödenmemiş bankadan avukata oradan da banka tahsili güç alacakları topluca varlık firmalarına satıyor onlarda ucuza aldıkları bu borçları borçluyla anlaşarak nakitte indirim yapıyor bu durum böylesi bir durumdur ...
50 bin 100 bin çekse sorun olurdu da 9 bin tmm para kolay kazanılmıyor ama hemşire kadın öder ki olan olmuş hamile biri üzmesin kendini görümcesiyle arası iyiymiş alır parasını

:KK37:
sizin kadar olumlu düşünmesem de umarım haklısınızdır.

dediğiniz doğru 9 bin çok para değil, stres yapmamak en doğrusu şu anda.

sen çok iyimsersin. 10 senedir elin adamına para yedirmekten, maaşına haciz gelmiş, kesintilerden elinde asgari ücretten bile az para kalan görümceden bahsediliyor burada. asgari ücret 1300 tl, elinde kalan maksimum 1000 tl olsa, aylık borç asgari 350 tl bile çok gelir görümceye. çünkü borcuna sadık değil. haczi umursamayan, kardeşine taktığı borcu hiç umursamaz.
her şey bir yana, evde 35 yaşında bir "erkekkkkk" daha var, ama çalışmıyor. konu sahibinin eşi kardeş de evdeki ne?

:KK37:
sizin kadar olumlu düşünmesem de umarım haklısınızdır.

dediğiniz doğru 9 bin çok para değil, stres yapmamak en doğrusu şu anda.
inan o haftalara geri dönsem ne kendimi üzerim nede umursarım şimdi elimde tahlil bebeğime nolduğunu araştırıyorum
değmez inan aileylede iyiyim şu an bir boşluk gerek yok ondan diyorum hamileyken stresse
bebeşini düşünsün hiçbişeyi değil

sen çok iyimsersin. 10 senedir elin adamına para yedirmekten, maaşına haciz gelmiş, kesintilerden elinde asgari ücretten bile az para kalan görümceden bahsediliyor burada. aggari ücret 1300 tl, elinde kalan maksimum 1000 tl olsa, aylık borç asgari 350 tl bile çok gelir görümceye. çünkü borcuna sadık değil. haczi umursamayan, kardeşine taktığı borcu hiç umursamaz.
9 bini öderse girişim varlığa haciz kalkar temiz kağıdı alır kredi çeker işi biliyorum biraz da öyle diyorum

En iyisi bu krediden sonra eşini iyi bir borca sokmak..ben öyle yaptım. .şimdi parası yok tabi kredi ödemekten çünkü ev aldık. .öyle bir hayır demeyi öğrendiki. .
Şimdi kendi sıkışınca herkesin gerçek yüzünü gördü. .ben rahatım artık. .hemen bir şey borcuna şok kocani. .herkes yaşıyor fazlada kafanı takma..Bebeğine yazık. .

9 bini öderse girişim varlığa haciz kalkar temiz kağıdı alır kredi çeker işi biliyorum biraz da öyle diyorum
Belliki sorumsuz borcuna sadık olmayan insanlar bunlar,
Hazır abisi kredi borcunu ödüyorken ne diye kendini zora sokup kredi çeksin ki? Hiç sanmıyorum.
O kadar düşünceli olsalar böyle zor duruma düşürmezlerdi kendilerini.

Borç bin liraya bile düşmüş olsa abiye geri ödeme yapacağına inanmıyorum, iyi niyetli görmedim bu aileyi ben

Belliki sorumsuz borcuna sadık olmayan insanlar bunlar,
Hazır abisi kredi borcunu ödüyorken ne diye kendini zora sokup kredi çeksin ki? Hiç sanmıyorum.
O kadar düşünceli olsalar böyle zor duruma düşürmezlerdi kendilerini.

Borç bin liraya bile düşmüş olsa abiye geri ödeme yapacağına inanmıyorum, iyi niyetli görmedim bu aileyi ben
bence de ödemez bunlar o krediyi
bebeğe hediye falan almaları bile kredi içinmiş

Yazmayayım yazmayayım dedim ama gene kendimi tutamadım.

Konu sahibi, sizin eski konularınızı biliyorum. Eşiniz sizi o zaman da "EŞİ" olarak görmemişti, hala da görmüyor.
Onun için eşten başka bir şeysiniz.
Yaşadığınız şey de "evlilik" değil.

Önceki konunuzu ben yaşasa idim kocamı boşardım. Ama sizin hiç bir zaman böyle bir niyetiniz olmadı. Karakteriniz böyle demek ki. Keşke kredi çekersen boşanırım demeseydiniz kocanıza. Yapamayacağınız blöfü dile getirmeseydiniz.

Ben adım gibi biliyorum ki siz asla boşanmayacaksınız. Eşiniz sizi aldatsa bile boşanmazsınız. Eşiniz de bal gibi biliyor bunu. Zaten o yüzden yapıyor size bunları.

Yazık günah.

Size çok acıyordum zaten kullanıldığınız için. Bir kadının bu şekilde kullanılması beni üzüyor.

Ama şimdi işin içine bir de bebek girdi.

Akıllıca düşünün taşının. Kendinizi hiç düşünmediniz şu ana kadar. Ama bebeğinizi düşünün. Ailenizi işin içine katın.

Taşıma su ile değirmen dönmez. Sadece sizin çabanız ile de bu evlilik yürümez. Eğer illa da ben bu evliliği yürüteceğim diyorsanız şimdiden eşinizin gözünü korkutun. Babanıza haber verin, davanızı açın. Eğer pişman olursa zaten dersini alır, sizin dediğinizi yapan biri olduğunuzu görür.

Ama siz şimdi sessiz kalıp kabullenirseniz ailece, sülalece tepenize binerler.Zaten binmişler de neyse.

Son sözüm; bari çocuğunuza acıyın da ARTIK kendinizi kullandırtmayın. Çocuğunuzun rızkına da el sürdürtmeyin.

Ne yapacağımı şaşırdım. Eşimden boşanmak istemiyorum tabi ki. Konuyu ailem duysa anında beni evden alır babam, eşimin ailesinin köküne kibrit suyunu verir, beni de ömrüm boyunca bir daha görüştürmez eşimle. Öldürür babam valla.
Ben bu insafsızlara telefon açıp ağzıma geleni saymak istiyorum. Her ay o kredinin ödendi makbuzları elimde olacak, bebeğim doğmadan da kredi kapatıldı yazısı elimde olacak, yoksa size dava açarım demek istiyorum. İpleri koparasım var. Torun yeğen diye deli oluyorlardı, çocuğumun yüzünü göremezsiniz o kredi kapanmadan demek istiyorum.
seni kiskirtmak istemem tukurtugunu yalama bence git ailenin yanina bu isin sonu yok cunku evli kaldigin müddetçe eşimin borçlarından sende sorumlusun

Aynı bela bende de var kv
Kendisi emekli 2300 lira maaşı var evi kira değil. Ben geldim geleli borçlu kendisi. Hatta evlilik hazırlığında iken evkurdan yemek takımı aldı kendisi bir kaç taksitini ödedi geri kalanını bana odetti odeyemiyorum diye.
Evlendim 4 gün sonra kredi çekelim dedi. Meğer o dönemde sene 2010 da 30 bin lira Kredi çekmiş aylık odemesi 950 lira eline 750 lira kaliyormus onu da bir ay önce Bankacı komsumdan öğrendim. Neyse 4 yil dokunamadi bana ama çocuklar olunca altınları istedi 30 çeyrek ve 40 gr altını mı aldı vermedi veremedi çünkü hâlâ borçlu
Geçen sene benim kredi kartım dan nakit avans çekmek istedi daha yeni doğum yapmışım iki küçük çocuk peki dedim. Ne kadar borcun var bir yere olsun dedim ama kadın sadece bir aylık ödeme miktarını hepsi bu diye tutturdu bana 5 bin lira çektim son taksiti kaldı ödedi ama sonradan öğrendim ki uçan kuşa borcu var
Ben çalışıyorum biri 3 diğeri 1 yaşında iki çocuğum var yarım gün bakıyor ama bütün yükünü cekeyim istiyor etim ne butum ne evim kira eşim asgari ücretle çalışıyor iki küçük çocuk masraflari nasıl geciniyorlar diye hiç düşünmüyor. Hep bana rab bana
Simdi çok sıkışık bankalara kredi başvurusu yapıyor. İki banka avukata vermiş. Hep bunları söyleyip duygu sömürüsü yapıyor. Gözü bekarken aldığım altınlarda elimde bir onlar kalmıştı. Onları da alacak diye bozdurdum arsa aldım. Ama haberi yok henüz. Kredi konusunda eşim ve kp net bir şekilde konuştum. Cekmeyecegim inşallah.
Aman kardeşim eğer ailen destekse biran bile durma bunların içinde. Benim Ailem arkamda değil işte bundan eziliyorum.
Çocuklarımın büyüsün onlar görürler inşallah

Niye esinizden değil de sizden istiyor surekli. Siz onun gelinisiniz kızı değil ki
Aynı bela bende de var kv
Kendisi emekli 2300 lira maaşı var evi kira değil. Ben geldim geleli borçlu kendisi. Hatta evlilik hazırlığında iken evkurdan yemek takımı aldı kendisi bir kaç taksitini ödedi geri kalanını bana odetti odeyemiyorum diye.
Evlendim 4 gün sonra kredi çekelim dedi. Meğer o dönemde sene 2010 da 30 bin lira Kredi çekmiş aylık odemesi 950 lira eline 750 lira kaliyormus onu da bir ay önce Bankacı komsumdan öğrendim. Neyse 4 yil dokunamadi bana ama çocuklar olunca altınları istedi 30 çeyrek ve 40 gr altını mı aldı vermedi veremedi çünkü hâlâ borçlu
Geçen sene benim kredi kartım dan nakit avans çekmek istedi daha yeni doğum yapmışım iki küçük çocuk peki dedim. Ne kadar borcun var bir yere olsun dedim ama kadın sadece bir aylık ödeme miktarını hepsi bu diye tutturdu bana 5 bin lira çektim son taksiti kaldı ödedi ama sonradan öğrendim ki uçan kuşa borcu var
Ben çalışıyorum biri 3 diğeri 1 yaşında iki çocuğum var yarım gün bakıyor ama bütün yükünü cekeyim istiyor etim ne butum ne evim kira eşim asgari ücretle çalışıyor iki küçük çocuk masraflari nasıl geciniyorlar diye hiç düşünmüyor. Hep bana rab bana
Simdi çok sıkışık bankalara kredi başvurusu yapıyor. İki banka avukata vermiş. Hep bunları söyleyip duygu sömürüsü yapıyor. Gözü bekarken aldığım altınlarda elimde bir onlar kalmıştı. Onları da alacak diye bozdurdum arsa aldım. Ama haberi yok henüz. Kredi konusunda eşim ve kp net bir şekilde konuştum. Cekmeyecegim inşallah.
Aman kardeşim eğer ailen destekse biran bile durma bunların içinde. Benim Ailem arkamda değil işte bundan eziliyorum.
Çocuklarımın büyüsün onlar görürler inşallah

Herşeyi çok yanlış anlamışım. O kadar ağladı sızladı bana, az önce telefonda konuşurken duydum gidecekmiş yarın memlekete. Çekecek misin krediyi dedim, çekeceğim dedi. Kavga ettik. Boşanma davası açarım yarın dedim, tamam dedi. Yandım bittim ben :KK43:

Ne yapacağımı şaşırdım. Eşimden boşanmak istemiyorum tabi ki. Konuyu ailem duysa anında beni evden alır babam, eşimin ailesinin köküne kibrit suyunu verir, beni de ömrüm boyunca bir daha görüştürmez eşimle. Öldürür babam valla.
Ben bu insafsızlara telefon açıp ağzıma geleni saymak istiyorum. Her ay o kredinin ödendi makbuzları elimde olacak, bebeğim doğmadan da kredi kapatıldı yazısı elimde olacak, yoksa size dava açarım demek istiyorum. İpleri koparasım var. Torun yeğen diye deli oluyorlardı, çocuğumun yüzünü göremezsiniz o kredi kapanmadan demek istiyorum.

Ailenize haber verin duruma sizden daha otoriter birilerinin el koyma vakti gelmiş.
Siz istemedikten sonra babanız sizi boşatamaz. Ama en azından sizin sergileyemediğiniz duruşu babanız sergiler.
Kendimi sizin yerinize koyuyorum: Bu şartlarda "Torun yeğen sevmek istiyorlarsa, icraat göreceğiz" mantığı ilerlemek lazım.
Ağzınıza geleni saysanız, haksız duruma düşersiniz. Öfkeyle hata yapmayın, her sözün yeri ve zamanı vardır söylenecek. Zamanı şu zaman değil bence... Hele bi bebiş doğsun.

Okurken denk geldi bir arkadaş demiş "Gelir otururlar baş köşeye çocuk doğunca bi de" diye, inan ki yaparlar.
Daha çok sinir olursun... Bunların olmaması için, babaya alo deme vakti gelmiş gibi görünüyor.

Niye esinizden değil de sizden istiyor surekli. Siz onun gelinisiniz kızı değil ki
Eşim uzun süre işsiz kaldı 2 yıl kadar düzenli işi geliri yok düzenli maaşı olan benim ve altınları olan benim ayrıca borçları eşimden gizli yapmış. Ona söylediği zaman kavga ediyor eşim. Bana da çok yanasamaz dı ama çocuklar yüzünden ona mahkum olunca oda bunu kullandı anlayacağın. Bakıcı olsa 2000 liradan aşağı bakmaz deyip duruyor akıl fukarasi. Azıcık düşünse oğlum evi gecindiremiyor gelin mecbur çalışıyor demiyor yada işine gelmiyor. Eşim evi gecindirse ücretsiz izin alır cslismazdim.

Eşin hiç ağlayıp zırlamasın çok aciz bi insan
O durumdaki birine acınmaz
Hastalıktan dardan değil bilmem neresinin keyfinden düşmüş o hallere görümcen.
Bedelini ödesin sakın yumusayıp cekme kredi

X