İflas,haciz,bebeğim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Belki ayirmiyorlardir da mağdurun yanında duruyorlardır, çünkü ben konu sahibinin eşinden daha çok işkillendim... Karısının 2 günlük eniştesine karşı bu kadar saflık, bu kadar iyi niyet ve anlayış tuhaf çünkü...
Yazdıklarımı okumadan senden çok rica ediyorum lütfen yazma. Konuyu detaylı okuyanları da yanlış mı okuduma sürüklüyorsun. Eşime hem damat diyorsun hem işkilleniyorsun ne okudun da bu kanıya vardın. Rica mı kırma olur mu ?

eşim kimin damadı bu durumda eniştenin mi bacanağın mı kaynının mı
Ay çorba oldu 😂 enişte kısmını sonradan eklediğiniz yorumlarda yazdığınız için ben araları okuyunca sizin ablaniz anladım...

Bu arada ben hala kaybolan para için eşinizden şüpheleniyorum...

Neden bilmiyorum ama çok guvenmemelisiniz sanki bu adamın söylediklerine yaptıklarına gibi hissediyorum...

Hissi kablen vuku işte...

Kim dedi yeğenim annem babam? Dolandıran enişte sizin ablanizin kocası değil miydi?
yok eşinin ablası var konuda
kendi ailesiyle ilgili hiçbir şey yok
en azından bu konuda yok, başka konu da ben bilmiyorum.

Farklı ilde kimseye güvenemeyeceğim için bebeğimi bırakamam evden yapabileceğim iş bulursam ancak çalışabilirim.
?
ya kusura bakmayın da
eşiniz 1.5 sene çalışmamış
siz anca evden olursa çalışırım

4-5 aylık bebeğini bırakıp işe gidenler filan hep ebleh hep beceriksiz bi akıllı sizsiniz sanırsam

yani ben böyle koşullarda eşyasını anasının babasının köy evine bağ evine filan koyup kendisi şantiyeye, yatılı işe, y.dışına (3. dünya ülkesi tabi) gidenler biliyorum para biriktirmek için. hiç öyle oturduğun yerde olmuyor yani.

Haklısın, öyleymiş hiç kimseye kasa emanet edilmezmiş. 3 ay gidemedi hastalığı, mağazası olmadı gidemedi napalım ?
Ya yanlış anlamayın ama ne kadar rahatsınız, bende 800 bin borç için stresten uyur gezerlige kadar gitti iş, hem malı mulku satip hem eniste tarafından biseyler yapilip hemde gitmedi gidemedi napalım nasıl bir rahatlık seviyesi.
Bazen böyle olmak isterdim gerçekten, bu sürecte nerede yasiyorsunuz ev gitti kirada falanmısıniz cocugun ihtiyacları nasil karsilaniyor

Evet, evet, magazadan kalan mallari alip ardindan iflas vereceklermis, sonrada mallari satacaklarmis. Kocasida bu sirada is bakiyormus, kargoculuk vs gibi birseyler.
bizim komşumuz var elektrikli bisiklet ile moto kuryelik yapiyor adam gece gunduz demeden calisiyor guzelde kazaniyor.
Evleri kira 2 cocuk var adam işsiz kalinca elinde kalan 25 30 bindi sanirim onunla bir elektrikli bisiklet alip moto kurye oldu.
Yapmak isteyen bir sekilde yapiyor ama anca ev gecindirir sanirim borclar odenecek kuryelikle olurmu bilmiyorum

hangi malları satacakmış kaçırdım orayı, magazaya aldıklarını mı?
konuda tuhaflık 1 tane değil çünkü

şimdi bu kadın konuyu açarken "e ticaret" eksenli bir iş yaptıklarını anlattı "Şirketimizin internet satışı ,web sitesi kurulumundan ben sorumluydum eşim açtığımız mağazadan ve diğer tüm detaylardan sorumluydu."

demiş

esasen olan evet, bir e-ticaret kısmı varmış
ama mağaza dediği enişteyle birlikte önceden var olan bir yeri devralmışlar, zaten işleyen bir işmiş bu. baştan açıp geliştirdikleri filan bir yer değil.

sonra ama bu mağazaya 3 ay uğramamışlar ve enişte bu sırada bunlardan çalmış
e 3 ay çalmış sonra gidip başında durup çaldığı miktarı talep etmemişler mi?

e-ticaret dükkanı ne olmuş bu sırada? dükkanı enişte çaldı battı ? e-ticarete ne oldu? onu da yenge mi batırdı? anlamadım ben.

mal dediği işte bu e-ticaretle sattıkları mal. elleirnde hala mal var.

e dükkandan enişte çaldı. e-ticarete ne oldu?

bir de "web sitesi kurulumundan ben sorumluydum" diyor ya
yavv bir site kurmak kaç saat
hadi gün olsun?

insanlar zaten bu işleri normal işlerinin yanında ek gelir olarak yapıyor.
kocasi dükkana gitmiyor 3 ay, bu kadın site kurulumundan (dediğim gibi kurmak zaten 3 gün en fazla da site yönetmek diyelim, o da günde 1 saatle yapılacak bir iş) ve satıştan sorumluydum diyor zaten satış yok ki (anladığım) satış olsa para olur ?

e karı-koca ne yapıyor bunlar?

bizim komşumuz var elektrikli bisiklet ile moto kuryelik yapiyor adam gece gunduz demeden calisiyor guzelde kazaniyor.
Evleri kira 2 cocuk var adam işsiz kalinca elinde kalan 25 30 bindi sanirim onunla bir elektrikli bisiklet alip moto kurye oldu.
Yapmak isteyen bir sekilde yapiyor ama anca ev gecindirir sanirim borclar odenecek kuryelikle olurmu bilmiyorum

Yani eskiden olsa limon satar cocugumu ac birakmam derlerdi o artik guncellendi, kuryelik yaparim cocugumu ac birakmama dondu.
konuda tuhaflık 1 tane değil çünkü

şimdi bu kadın konuyu açarken "e ticaret" eksenli bir iş yaptıklarını anlattı "Şirketimizin internet satışı ,web sitesi kurulumundan ben sorumluydum eşim açtığımız mağazadan ve diğer tüm detaylardan sorumluydu."

demiş

esasen olan evet, bir e-ticaret kısmı varmış
ama mağaza dediği enişteyle birlikte önceden var olan bir yeri devralmışlar, zaten işleyen bir işmiş bu. baştan açıp geliştirdikleri filan bir yer değil.

sonra ama bu mağazaya 3 ay uğramamışlar ve enişte bu sırada bunlardan çalmış
e 3 ay çalmış sonra gidip başında durup çaldığı miktarı talep etmemişler mi?

e-ticaret dükkanı ne olmuş bu sırada? dükkanı enişte çaldı battı ? e-ticarete ne oldu? onu da yenge mi batırdı? anlamadım ben.

mal dediği işte bu e-ticaretle sattıkları mal. elleirnde hala mal var.

e dükkandan enişte çaldı. e-ticarete ne oldu?

bir de "web sitesi kurulumundan ben sorumluydum" diyor ya
yavv bir site kurmak kaç saat
hadi gün olsun?

insanlar zaten bu işleri normal işlerinin yanında ek gelir olarak yapıyor.
kocasi dükkana gitmiyor 3 ay, bu kadın site kurulumundan (dediğim gibi kurmak zaten 3 gün en fazla da site yönetmek diyelim, o da günde 1 saatle yapılacak bir iş) ve satıştan sorumluydum diyor zaten satış yok ki (anladığım) satış olsa para olur ?

e karı-koca ne yapıyor bunlar?
Simdi bu durumda 2 isleri mi var?

Ee bu adam (konu sahibinin esi) 3 ay gitmediyse aylik 90 bin geliyormus dukkandan, 270 bin ekside olmalari gerekmez mi? Bunlar o zaman ceplerinden de para yedirdiler demek ki haberleri mi olmadi ne oldu orasini bende anlamadim.

Dukkandan kalan mallari satacagim dedi konu sahibi, e-ticaretin adi gecmedi hic mal satmayla alakali. Acaba soyle birsey mi yapiyorlardi, bu dukkanin mallarini hem dukkandan ayriyeten e-ticaret ilede mi satiyorlardi ki?

Kafam corba oldu.

Yani eskiden olsa limon satar cocugumu ac birakmam derlerdi o artik guncellendi, kuryelik yaparim cocugumu ac birakmama dondu.

Simdi bu durumda 2 isleri mi var?

Ee bu adam (konu sahibinin esi) 3 ay gitmediyse aylik 90 bin geliyormus dukkandan, 270 bin ekside olmalari gerekmez mi? Bunlar o zaman ceplerinden de para yedirdiler demek ki haberleri mi olmadi ne oldu orasini bende anlamadim.

Dukkandan kalan mallari satacagim dedi konu sahibi, e-ticaretin adi gecmedi hic mal satmayla alakali. Acaba soyle birsey mi yapiyorlardi, bu dukkanin mallarini hem dukkandan ayriyeten e-ticaret ilede mi satiyorlardi ki?

Kafam corba oldu.
evet 2 iş var
belki şu olabilir dükkanda belki üretim vardır o ürettiklerini satıyorlardır? bilemiyorum?

ancak dediğim gibi web sitesi kurmak e-satış yapmak herkesin ek iş olarak yaptığı şey zaten
hani böyle büyük pazaryerlerinde çoook yüksek cirolar filan yapmıyorsan. günde 1-2 saatlik şeyler. bunlar hem o işi batırmış.

hem halihazırda işleyen bir yer var enişteyle ortak hem de 3 ayda enişte orayı batırmış
yersen
3 ay enişte çaldı diyelim, e diğer zamanlar? nasıl 3 ayda kaç milyon borç oldu? 3 ay gitmesen bile hesabı kitabı hiç mi tutmadın? adam herkese çek mi yazmış ne olmuş?
dükkandan bunlara haciz geliyorsa demek ki ortaklar resmen de e resmen de ortaklarsa nasıl bunların imzası haberi olmadan enişte harcamış o kadar parayı? en fazla kasayı çalar.

yok eşinin ablası var konuda
kendi ailesiyle ilgili hiçbir şey yok
en azından bu konuda yok, başka konu da ben bilmiyorum.

?
ya kusura bakmayın da
eşiniz 1.5 sene çalışmamış
siz anca evden olursa çalışırım

4-5 aylık bebeğini bırakıp işe gidenler filan hep ebleh hep beceriksiz bi akıllı sizsiniz sanırsam

yani ben böyle koşullarda eşyasını anasının babasının köy evine bağ evine filan koyup kendisi şantiyeye, yatılı işe, y.dışına (3. dünya ülkesi tabi) gidenler biliyorum para biriktirmek için. hiç öyle oturduğun yerde olmuyor yani.
İl dışında iş bulursa eşim taşınırsak bebeğimi kimseye emanet etmem dedim.yabancı birine emanet edene saygım var ben etmem. Evden iş olur eşimin maaşının 4 te 1 ine haciz koyarlar. Böyle yaşarız il dışında ancak şu var Taşınma masrafları ev kirası depozito vs nasıl vereceğiz o yüzden olmaz il dışı. Bebeğime bakacak durumda olan sadece babaanne o da ben torunumda olsa o sorumluluğu alamam , yaşım geçti bakamam dedi hep aba altından sopa.konuyu açmadık ama bunu hep söyler. Hele ki bebeğimi bırakıp yatılı iş mi sen yapmak istersen yaparsın bana da saygı duy

Ya yanlış anlamayın ama ne kadar rahatsınız, bende 800 bin borç için stresten uyur gezerlige kadar gitti iş, hem malı mulku satip hem eniste tarafından biseyler yapilip hemde gitmedi gidemedi napalım nasıl bir rahatlık seviyesi.
Bazen böyle olmak isterdim gerçekten, bu sürecte nerede yasiyorsunuz ev gitti kirada falanmısıniz cocugun ihtiyacları nasil karsilaniyor
Bilgin eksik ekleme yapayım. Enişte ile garanti gelirli iş ayrı kurduğumuz ve internet satışı da olan iş ayrı. Tabi ki kiradayız.

evet 2 iş var
belki şu olabilir dükkanda belki üretim vardır o ürettiklerini satıyorlardır? bilemiyorum?

ancak dediğim gibi web sitesi kurmak e-satış yapmak herkesin ek iş olarak yaptığı şey zaten
hani böyle büyük pazaryerlerinde çoook yüksek cirolar filan yapmıyorsan. günde 1-2 saatlik şeyler. bunlar hem o işi batırmış.

hem halihazırda işleyen bir yer var enişteyle ortak hem de 3 ayda enişte orayı batırmış
yersen
3 ay enişte çaldı diyelim, e diğer zamanlar? nasıl 3 ayda kaç milyon borç oldu? 3 ay gitmesen bile hesabı kitabı hiç mi tutmadın? adam herkese çek mi yazmış ne olmuş?
dükkandan bunlara haciz geliyorsa demek ki ortaklar resmen de e resmen de ortaklarsa nasıl bunların imzası haberi olmadan enişte harcamış o kadar parayı? en fazla kasayı çalar.

Evet bende bu kismi cozemedim.
Dukkanda imza yetkisi bunlardaysa ya da ortak yetki varsa (boyle birsey var mi? Ticaretten hic anlamam) eniste nasil parayi arakladi, imza yetkisi bunlarda degilse nasil hacizden etkileniyorlar.

Unlu influencer'in olayi gibi birsey yaşıyorlar galiba, simdi adini anmayim yasal surecleri devam ediyor malum

Muhtemelen dediğiniz gibi oldu, enişte hem ortak hesapta biriken paranın hepsini içledi hem de kasaya giren nakit paraları ama resmi ortaklıkta bankaya açılan hesap şirket hesabı olur, ortakların imzası olmadan içeriden para çekilemez, ortak hesapta bir şeyleri yanlış yapmışlar belli ki.
Gerçi ortaklı iş küllüm hata, evi satmak da öyle, sıcacık evlerinde otururken kendi işlerini kurarak borç kapamak yerine eşi şimdi düşündüğü kuryeliği yapsaydı borcu yapılandırıp ödüyor olurdu.

Evet bende bu kismi cozemedim.
Dukkanda imza yetkisi bunlardaysa ya da ortak yetki varsa (boyle birsey var mi? Ticaretten hic anlamam) eniste nasil parayi arakladi, imza yetkisi bunlarda degilse nasil hacizden etkileniyorlar.

Unlu influencer'in olayi gibi birsey yaşıyorlar galiba, simdi adini anmayim yasal surecleri devam ediyor malum
normalde bir dükkan/mağaza şahıs üzerinde olabilir (basit üsul, o zaman ortağı olmaz)
şirket de olabilir o zaman ortaklık olur

ki ayda 200 bin bırakıyo, kadın zaten şirket demiş baştan, demek ortaklı.

ama o zaman nasıl enişte bu kadar çalabiliyor kendi başına 3 ayda. orası açıklamaya muhtaç. kasadan çalmakla olacak şey değil bu. ya çek yazdı ya toptancının tedarikçinin parasını ödedim dedi ödemedi. (çünkü bu tutarlar elden ödeniyor bazı sektörler böyle, düzgün şekilde irsaliyeli faturalı alınmıyor kayıtdışılık sağolsun). böyle elden para dönen bir sektörse ve bunlar da karı-koca hiç ilgilenmeydiyse enişte de akıllı (!) ise belki. ama 3 ayda kasadan para almakla filan olmaz o. işten hiç anlamıyorlarmış bence...

ancak e-ticaret öyle değil, faturasız ibansız iş nasıl yapacaksın e-ticarette? onu nasıl batırmışlar mesela? ve bir de enişte kazık attı diye anlatıyor da
e-ticaret kısmıyla eniştenin bir alakası yok? eeee o zaman?

influencer bilmem ben sosyal medyam yok ki :D

normalde bir dükkan/mağaza şahıs üzerinde olabilir (basit üsul, o zaman ortağı olmaz)
şirket de olabilir o zaman ortaklık olur

ki ayda 200 bin bırakıyo, kadın zaten şirket demiş baştan, demek ortaklı.

ama o zaman nasıl enişte bu kadar çalabiliyor kendi başına 3 ayda. orası açıklamaya muhtaç. kasadan çalmakla olacak şey değil bu. ya çek yazdı ya toptancının tedarikçinin parasını ödedim dedi ödemedi. (çünkü bu tutarlar elden ödeniyor bazı sektörler böyle, düzgün şekilde irsaliyeli faturalı alınmıyor kayıtdışılık sağolsun). böyle elden para dönen bir sektörse ve bunlar da karı-koca hiç ilgilenmeydiyse enişte de akıllı (!) ise belki. ama 3 ayda kasadan para almakla filan olmaz o. işten hiç anlamıyorlarmış bence...

ancak e-ticaret öyle değil, faturasız ibansız iş nasıl yapacaksın e-ticarette? onu nasıl batırmışlar mesela? ve bir de enişte kazık attı diye anlatıyor da
e-ticaret kısmıyla eniştenin bir alakası yok? eeee o zaman?

influencer bilmem ben sosyal medyam yok ki :D
Ay millete kozmetik dukkani actirip milyon liralar harciyorlarmis, sonrada birkac ay gecince biz senin isini cok begendik al sana sirkette imza yetkisi veriyoruz diyerek, hoopp butun sucu bi garibana yukluyorlarmis.

Ben buna benzer birsey yasadiklarini dusunuyorum.

E-ticarette batmamislar galiba ben oyle anladim?

Muhtemelen dediğiniz gibi oldu, enişte hem ortak hesapta biriken paranın hepsini içledi hem de kasaya giren nakit paraları ama resmi ortaklıkta bankaya açılan hesap şirket hesabı olur, ortakların imzası olmadan içeriden para çekilemez, ortak hesapta bir şeyleri yanlış yapmışlar belli ki.
Gerçi ortaklı iş küllüm hata, evi satmak da öyle, sıcacık evlerinde otururken kendi işlerini kurarak borç kapamak yerine eşi şimdi düşündüğü kuryeliği yapsaydı borcu yapılandırıp ödüyor olurdu.
imza yetkisini enişteye vermişlerse olabilir
ortak hesaptan kendisine çekmese bile birine fatura kestirip ona ödeme çıkarır, çıkan vergisini öder parayı kırışır. bi sürü yolu var.

yani isteyen bulur yolunu yapar da ortak iş yapıyorsun nasıl hesap kitap tutmazsın ve nasıl milyon milyon içeri girersin. aşırı saçma.

E-ticarette batmamislar galiba ben oyle anladim?
kadının kendi yaptığını iddia ettiği iş bu
e kazandığı para nerede? bilmiyoruz.

şimdi de çocuğu varmış evden iş olmazsa çalışmazmış zaten.
neyse ya ben gidiyorum, bu kadın işini biliyor, boşa çözmeye uğraşıyoruz bence.

o parayı zaten ödemezler, süresi dolana kadar idare ederler zaman aşımı bişey olur biter gider.

Hamileydim işten ayrıldım. 1 ay sonra eşimi işten çıkardılar. 1,5 yıl süren işsizliğin ardından olan borcumuza yenisini de eklenince 1,5 m borcumuz oldu. Evimizi satışa çıkardık 7 ay satılmadı. Sonunca sattık ve iş kurduk. Borçları başka türlü ödeyemezdik bankalardan kağıtlar geliyordu! Bebeğim 4 aylıktı evden çalışıyordum. Şirketimizin internet satışı ,web sitesi kurulumundan ben sorumluydum eşim açtığımız mağazadan ve diğer tüm detaylardan sorumluydu. İkimizin de işi buydu yıllardır istedğimiz şeyi bu sebeplerle yapmaya karar vermiştik. bebeğim şuan 1,5 yaşında ve biz hiç bir ay cebimize borçlar harici para koyamadık. Direndik her yolu denedik ve tükendik. Yıkılmış hissediyorum kendimi.şuan 2.8 m borcumuz var bankalar ihtar çekti
sonu haciz. Bebeğim kucağımda haciz memurlarını nasıl karşılayacağım ben? Geldiklerinde ne yapmaya yetkileri var? İflas verince şirket olarak borçlar eşimin üzerine kalıp indirim dahi yapılmayacak diyor avukat.Farklı bir işe girsekte her bankanın 1 taksitini dahi aldığımız maaşlarla Ödeyemeyeceğimiz . Her borcu yapılandırdık onlarıda her ay ödeyemiyoruz. Tükendim , öyle üzgünüm ki sanki kalbim ağlıyor ,yorgunluğum ve bitmişliğim göz yaşlarımdan kalbime doğru akıyor sanki, hissediyorum.
Evi satınca borcu karşılamıyor muydu ?
2.8 hadi yuvarla 3 milyon borç kolay kolay yapılmaz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back