Eşimin ailesinin borçları

bunlar aile boyu tembel ve sorumsuz sanırım
ailenin enayisi de senin kocan

hemen herkese boşan derim ama sana demiyeceğim aslında kocanın tam hakkı senin boşanıp çocuğun yüzünü göstermemen de
ama çocuk olduğu için bir dur diyorum ama burnundan fitil fitil getir onun eve alma bence şimdi
sakin ol çocuğuna bir şey olmasın

bunlar aile boyu tembel ve sorumsuz sanırım
ailenin enayisi de senin kocan

hemen herkese boşan derim ama sana demiyeceğim aslında kocanın tam hakkı senin boşanıp çocuğun yüzünü göstermemen de
ama çocuk olduğu için bir dur diyorum ama burnundan fitil fitil getir onun eve alma bence şimdi
sakin ol çocuğuna bir şey olmasın
Bekara karı bosaması kolay

O aileden bende de mevcut malesef. Bir dünya borçları var. Eşim 10.000 kredi çekecekmiş onlar eşime ödeyecekmiş. Evlendik evleneli evime tek kuruş faydaları olmadı. 2 ay işsiz oturdum evde demediklerini bırakmadılar. Ben 900 lira kira verirken geçinebiliyo musunuz demediler. Ama kendi başları sıkışınca hemen 'oğlum yetiş' . Günlerdir içim içimi yiyor ne yapacağımı bilmiyorum kafayı yicem kafayııı .
Konu sahibi arkadaşı çok iyi anlıyorum.

Hay sen çok yaşa! İki gündür evde kendi kendime konuşuyorum, kendime dediğim laf da buydu. Madem zor durumdalar gitsin kaynım bir işe girsin de eve ekmek getirsin. Erkeğim diye nasıl dolaşıyor etrafta anlamıyorum. Evdeki kadınlar çalışıyor erkek yiyor. Vallahi damarıma basarlarsa bu lafı da aynen söylerim onlara.
kendini asla ezdirme canım. sen ne kadar taviz verirsen onlarda o kadar rahat davranırlar. mesela şimdi kocam üzülüyo diye para vermeyi kabul edersen kocan bu yönünü hep kullanır. benim ailem asla bizden para istemezler. hatta durumunuz kötüyse yardım edelim derler. çocuğunu başka hastanede doğurda görümcen anlasın bundan sonra ayağını denk alsın

yuvanızı bizim gibi kurmussunz anlıyrm sizi esimnde ailesi esimden medet umuyolar ama esim yapmıyo yapmasında.sakın yumusamayın sonra cok zorluk cekersinz nasıl yedırdıyse parayı oda ödesn kmse k.bakmasın.

Ne yapacağımı şaşırdım. Eşimden boşanmak istemiyorum tabi ki. Konuyu ailem duysa anında beni evden alır babam, eşimin ailesinin köküne kibrit suyunu verir, beni de ömrüm boyunca bir daha görüştürmez eşimle. Öldürür babam valla.
Ben bu insafsızlara telefon açıp ağzıma geleni saymak istiyorum. Her ay o kredinin ödendi makbuzları elimde olacak, bebeğim doğmadan da kredi kapatıldı yazısı elimde olacak, yoksa size dava açarım demek istiyorum. İpleri koparasım var. Torun yeğen diye deli oluyorlardı, çocuğumun yüzünü göremezsiniz o kredi kapanmadan demek istiyorum.

Ne yapacağımı şaşırdım. Eşimden boşanmak istemiyorum tabi ki. Konuyu ailem duysa anında beni evden alır babam, eşimin ailesinin köküne kibrit suyunu verir, beni de ömrüm boyunca bir daha görüştürmez eşimle. Öldürür babam valla.
Ben bu insafsızlara telefon açıp ağzıma geleni saymak istiyorum. Her ay o kredinin ödendi makbuzları elimde olacak, bebeğim doğmadan da kredi kapatıldı yazısı elimde olacak, yoksa size dava açarım demek istiyorum. İpleri koparasım var. Torun yeğen diye deli oluyorlardı, çocuğumun yüzünü göremezsiniz o kredi kapanmadan demek istiyorum.
ben de olsam kendimi tutamazdım herhalde.
böyle yüzsüzlük olmaz.
yahu evde 35 yaşında işsiz adam var, o çalışsın yardım etsin. neden illa kocan?
okudukça ben sinirleniyorum burada. sen kimbilir ne haldesin.

Hanımefendi çok üzgünüm sizin adınıza ama ardını getirmeden söylediğiniz lafın karşı taraf üzerinde bir etkisi olacağını düşünerek hata yapıyosunuz. Madem boşanırım dediniz ve adam size ve karnınızdaki çocuğa rağmen yarın memleketine gidiyor sizin rızanız olmadan kredi çekmeye, alıp çantanızı babanızın evine gideceksiniz. Blöf yapıyo olsanız bile gerçekleştirebilecek kadar deli olacağınızı göstermeniz lazım.

Yoksa ailesini arasanız ne olacak ki. Emin olun bu insanlar o borcum bir taksitini bile ödemeyecek bir de doğumda gelip baş köşeye kurulacak torunum yeğenim diye, çocuğunuzun rızkını yediklerini de bir an bile düşünmeyecek.

Risk aldınız sonuna kadar götürün. Olmayan paranızla kocanızın ailesini besleyeceğinize bırakın babanız kıyameti koparsın kocanız da gelip sizin kapınızda yatsın.

Yoksa çocuğunuz sizden bir gün bir şey istediğinde cevap olarak paramız yok derken bütün paranızı yedirdiğinizi hatırlar çıldırmaktan başka bir şey yapamazsınız. Daha sonra hayat boyu üzüleceğinize şimdi üzülün

Canım son gördüğümden beri neler olmuş, anlattıklarından eşinden hiç böyle bir şey beklemezdim, hatta ona da üzülmüştüm arada kalmış diye ama, sen açık açık boşanırım demene rağmen böyle bir şey yapması :KK43: :KK43:

Bence görümcelerini falan arama, umurlarında olsa ve senin söyleyeceklerini anlayacak kapasitede olsalar böyle sizin aranızı bozacak bir şeye kalkışmazlardı, haberleri yok mu acaba senin kredi çekmek istemediğinden?

Eşine gelince de ne desem bilmiyorum, ancak eğer boşanmaya ya da bir süre ayrı kalmaya karar verirsen sen babanın evine gitme, eğer ev kendinizinse ya da kirasını ödeyebilecek durumdaysan değiştir kapının yuvasını beyefendi kendi çok sevdiği ailesinde kalsın o zaman :)

Şu an evde değil mi ki ? bir daha konuşmayı denesen? yoksa gitti mi memlekete?

çok doğru bir tepki vermişşsin sakın geri adım atma.Yumuşama kocana karşı da.O krediyi ödemeyeceklerini bile bile izin veremezsin bu duruma .

Hemşire olarak çalışıyor. Doğumum o hastanede olursa çok rahat olacak, özel odam filan olacakmış. Devlet hastanesinde de kolaylık olur, benimle ayrıca ilgilenirler. Tabi artık durumlar değişir mi bilemiyorum.

yuvam kadın doğum ve çocuk hastanesi mi?

oğlumla biz kalmıştık oğlumun hastalığı sebebiyle, 45 günlük falandık.

gayet özel hastane gibiydi, odamızda iki yatak vardı birinde ben diğerinde oğlum kalmıştı.

doğum nasıl olur bilemiyorum.

ama tanıdık vasıtası ile olacak şey değil diye düşünüyorum.

Hay sen çok yaşa! İki gündür evde kendi kendime konuşuyorum, kendime dediğim laf da buydu. Madem zor durumdalar gitsin kaynım bir işe girsin de eve ekmek getirsin. Erkeğim diye nasıl dolaşıyor etrafta anlamıyorum. Evdeki kadınlar çalışıyor erkek yiyor. Vallahi damarıma basarlarsa bu lafı da aynen söylerim onlara.
canım hamilesin benim 19. haftamda kaybettim bebeğimi sakın ol hereyden önce olan olmuş eşin halleder merak etme...görümcenden fazla fazla alırsın hemşire sonuçta...sabret...sıkma sakın canını ...allah korusun stress iyi bişey değil hamileyken

Herşeyi çok yanlış anlamışım. O kadar ağladı sızladı bana, az önce telefonda konuşurken duydum gidecekmiş yarın memlekete. Çekecek misin krediyi dedim, çekeceğim dedi. Kavga ettik. Boşanma davası açarım yarın dedim, tamam dedi. Yandım bittim ben :KK43:

peki eşin rızası olmadan kredi çekilemiyor diyorlar, burada da bu tarz yorumlar oldu.
o konuyu nasıl halledecek.
bir de bir yorumunuzda bankayı mı arasam benim iznim yok desem demiştiniz.
bunu yapacak mısınız?
açıkçası memlekete gidip kredi çekemeyip geri dönerse fena mors olur gibime geliyor.

Yorumlara bakarken anladığım kadarı ile kocan krediyi çekmiş ve ablasına vermiş.

Nasıl birşey yapmadan kaldın. Senin yerine göğsüm sıkıştı şurda. Ben çoktan çekip gitmiştim.

peki eşin rızası olmadan kredi çekilemiyor diyorlar, burada da bu tarz yorumlar oldu.
o konuyu nasıl halledecek.
bir de bir yorumunuzda bankayı mı arasam benim iznim yok desem demiştiniz.
bunu yapacak mısınız?
açıkçası memlekete gidip kredi çekemeyip geri dönerse fena mors olur gibime geliyor.
O KEFALETTE eş muv. kefil olunurken eş rızası alınıyor veya evi temina verirken bireysel eşe gerek yok ararsa dikkate almıyacakları gibi taaa oraya giden eşi gelince rahat durmaz duyarsa

O KEFALETTE eş muv. kefil olunurken eş rızası alınıyor veya evi temina verirken bireysel eşe gerek yok ararsa dikkate almıyacakları gibi taaa oraya giden eşi gelince rahat durmaz duyarsa

hımm, tamam anladım.

vay arkadaş, ne pis iş.

valla akıllı mantıklı olmak bu devirde ceza gibi, sen sağduyulu isen, sağduyusuz kafasına göre hareket eden insanları resmen çekmek zorundasın.

konu sahibinin eski konularını da az çok biliyorum, olmaz olsun böyle aile.

Yandım bittim deme. Blöf yaptığını düşünüyor. Taviz verme. Boşan demiyorum ama kararlı olduğunu anlasın.

Bir msj çek ya da ara. Eşyalarımı topladım gidiyorum bitti de. Ve gerçekten eşyalarını topla git. Birkaç gün annenlerde kalırsın. Anlarsa kararlı olduğunu belki çekmez.

Gerçi ben çekse bırakıp giderdim kesin.

X