Bu hikayede tek normal davranan teyze.
Kv klasik lohusadan önce lohusa olma kafasına girip ortalığı karıştırmış. Dayanamamış, kıskanmış.
Kp tam zevzek. O kadar örf adet düşkünü ise 9 aylık hamile kadının yanına destursuz niye girmiş ?
Eş klasik, sümsük koca. Kendi ailesine bir hamile kadını idare edemediniz diyemeyip lohusa kadına ağlama, es ailesinin yanına 2 hafta götürme, kendi iyi evlatcilik oynayacak diye size idare et tavsiyesi verme.
Siz de kızmayın ama tam tabiri " ne yardan, ne serden". Hem eşimle aram bozulmasın, hem ben ezilmeyeyim, hem konuşmayayim esimle aram bozulur, hem biri hakkımı savunsun, ... Eşim, eşim, eşim... Size eşinize saygısızlık yap diyen yok. Kendi hakkınızı kendi yöntemlerinizle koruyun. Koruyamayacaksaniz da kp isteği gibi giyinip, davranıp kendinizden vazgecin. Bakın ben olsam zaten kpe o lafı teyzemin söylemesine bile gerek kalmazdı, bırakın evlerine gitmeyi falan. Ama bu benim sosyokulturel çevremde, benim yöntemim.
Yukarıda bir hanımefendi kendine göre şahane bir yöntem bulmuş. Madem dışarıda giyindigim gibi giyiniyorum ben de size yabancı muamelesi yaparım demiş. Ama siz tamamen olaylara pasif kalıp şikayet ediyorsunuz. Kızmayın ama böyle.