Eşimin ailesini sevemiyorum ve görüşmek istemiyorum

Konuda kayinpederden çok eşe ve onun peşinden giden size kızdım.
Babasının gereksiz tavrına karşılık size farkettirmeden psikolojik baskı yapmış. Öyle ki siz eşinize üzülmüşsünüz, yetmemiş beyfendi doğum sonrası depresyona girmiş. Siz 2 haftalık bebekle evinizi size küçük düşürecek şekilde terk eden insanların ayağına gitmişsiniz. Ne kıymetli kocaymis bu böyle,hamilelik, lohusalik bilmemiş kocam da kocam demişsiniz.

oğlu kimi uyaracakmis, evlenmeseydi ya.
Ben olsam gelininden tahrik mi oldun lan yoksa derim!
terbiyesiz herife bak yahu
Bunlarin icindeki camur varya o camurr!
Heh işte teyzemde bu olaylar yaşanırken yanımızdaydı ve başbaşa kaldığımızda beni bu konuda bahsettiğiniz şekilde uyardı zihniyeti pis bence kızım olabildiğince uzak dur ailesinden diye ama bunu nasıl yapacağım bilmiyorum.Eşim ailesine daha bir düşkün oldu sanki her konuşmalarında evimize davet ediyor bu ev sizinde eviniz dercesine çıldırıyorum. Her seferinde de bu konuda eşimle tartışmaktan çekinmiyorum ama nereye kadar böyle olacak bilmem....

Selamlar herkese.Konuşmak istediğim fakat konuşamadığım bir konuyu burdan anlatmak istiyorum. 2 buçuk yıllık evliyim eşimin ailesi ile hep mesafeliydik merhaba merhabadan öteye ne yazık ki muhabbetimiz ileriye gidemiyor hiç bi zaman,kültürel farklılıklar var evet ama ben bunu hiç bi zaman sorun etmedim sonuçta eşimin ailesi saygı çerçevesi içerisinde görüşmek zorunda olduğum zamanlarda çizgimi bozmadan Güler yüz ve samimiyetimi hiç esirgemeden yaklaşım sergilediğimi düşünüyorum keza onlarda bana karşı öyleydi (babası hariç) babası oldum olası hoşgeldin’den öteye benimle konuşmadı bişey söyleyeceği zaman bile eşime seslenir söyler bana bişey demez sanki ben bi birey değilmişim ve o ortamda yokmuşum gibi. Ta ki 9 aylık hamileyken yaşadığımız olaya kadar bunları sorun etmiyordum. Yazın en kavurucu sıcak Olduğu zamanlarda karnım burnumda evin içinde babası evden gitmişken mini şort ve göbeği açık bir bluz giymiştim toz alıyordum iş yaparken babası bir anda eve geldi sıcaktan Ve hareketten bunalmış olmalıyım ki bir an tansiyonum düşer gibi olduğu için salona tv karşısına oturup soluklandım.(ki ben zAten hep açık giyinen bi kadınım, beni ilk defa öyle görmüyor) Babası da beni o vaziyette görünce kafasını çevirip bir hışım ayakkabılarını alıp dışarı çıktı. Annesi de eşime gidip durumu söylemiş eşim ben hamile olduğum için gelip bana tek kelime etmedi ama ben babasının bir hışım evden çıkmasından bi gariplik olduğunu hissederek eşime gidip ne olduğunu sordum ve bu durumdan eşimi suçladılar neymiş efendim beni uyarması gerekirmiş onların örf adeti bunu kaldırmazmış bu yüzden evi terketti aynı şehirde yaşayan akrabalarına gitme kararı aldılar.Ve ben de bu tür bi gerginlik yaşandığı için çok üzülüp akşama kadar ağladım annesi de bana gelip sen onu tanımıyormusun giyim konusunda takıntılı ben biraz dekolte giyeyim benimle nasıl kavga ediyor vs diye beni suçlar gibi konuştu doğumuma 3 gün kala bu durumu yaşamak doğuma stresli girmeme sebep oldu ve üzüntüm artık kin ve öfkeye dönüşmüştü. Çübkü eşim ne bana ne de doğacak olan çocuğumuza uzun bir süre odaklanamadı neymiş efendim annesi bir ay önceden sırf doğumda yanımda olmak ve bebeğin ilk banyosunu yaptırmak için hayallerle gelmiş ama nasıl dönmüş, ben orda seni uyarabilirdim aslında uyarmadım o yüzden hatalıyım gibi kendini suçlayıcı bir psikolojiye girdi ve ben eşimi böyle depresif bi hale girmesine istemedende olsa sebep olduğum için onun üzüntüsünü yaşadım uzun bir süre. O gün bu gündür ailesine karşı içimde bir öfke var ve her söyledikleri bana batıyor asla görüşmek istemiyorum çünkü o durumda beni tolere edebilirlerdi kafasını çevirip çıktığında üzerini değiştirsin rahatsız oldum ben gezinip gelirim dese ve eşim bana uygun bir dille söylemiş olsa belki durumdan utanıp üzerimi değiştirebilirdim ama bunu yapmayıp doğum heyecanımızı öldürdüler ve asla bende bu durumu tölere edemiyorum ne yapacağımı bilmiyorum.
Asla taviz vermeyin.giyim kuşamla saygı olmaz kaldı ki o an özel durumunuz varmış.
Görüşmek zorunda değilsiniz.

Başlıkta söylediğiniz gibi ne sevilecek tarafları varmış ne de görüşülecek. Sadece eşiniz biraz daha olgun bir birey gibi davranmalı.
Ben öyle olması gerektiğinin farkındayım ama eşim değil ne yazıkki. Baba figürü altında çok bastırılmış olduğu için böyle olduğunu düşünüyorum. Kötü bişey başımıza gelse ilk olarak onlar koşup gelecekler basit bi olaydan dolayı sırt çevirecek değilim diyor açık açık. Ben de sivri insanım normalde ama o sivriliğimin sonunda kendimizi mahkemede buluruz diye ne yazıkki olay yaşanmamış gibi sadece rol yapıyorum. Yurtdışına taşınma niyetimiz var eşim iş bulabilirse,bu sayede uzaklaşabiliriz umuduyla şimdilik sineye çekiyorum diyelim.

Öyle böyle herkes bir yorum yapmış
Herkesin yaşadığı şeyler kendine göre farklıdır
Sizin eşiniz ailesi böyle ..bazı yorumlar çok hadsizce bence okadar ileriye gitmeyin yoksa eşinizle vs aranız çok açılır herşey çok büyür
Açıkçası eski büyüklerimiz böyledir nahoş bir durum gibi olmuş kp için
Sizi anlamak yerine kendisive sizin için başka bir mekana gitmiş
Eşiniz üzülmüş ne yapacağını bilemediği için
Olabilir bunlar hayat insana neler gösteriyor
Bence siz unutun tolere edin
Canınızı sıkmayın Çok büyük şeyler değil
Aranızı iyi tütün ailenizle yoksa hep problem olur büyür büyür agzinizin tadı hiç olmaz

Teyzeme karşı o akşam oturup bizim örf ve adetimizle başlayan bi konuşma yapmaya kalktı ister geri kafalı deyin ben böyleyim ve rahatsız oluyorumla devam eden -kızımızı suçlamıyorum ben burda oğluma kızıyorum onu uyaracaktı diyede ekledi buarada-teyzemde örf adetten bahsedecek olursak doğum yapmasına günler kala gelininizin yanında olmamalıydınız çünkü her an kanaması olabilir suyu gelebilir örf adetini düşünen bi kayınbaba benim ne işim var orda derdi ama siz durumu göze alıp gelmişsiniz zaten,şimdide örf adet deyip gerginlik yaratıyorsunuz bu olayı lütfen unutalım şu anda tolere edilecek kişi kim diye bakacak olursak hamile kızımı söylerim sizde baba olarak aile içinde olan bişeyi büyütmeyin lütfen dedi annesi bunu da yanlış anlayarak babaya seslendi ve çekip gittiler o akşam.Dolayısıyla aslında o akşam tepki gösterilmiş oldu sadece babası benimle direkt muhattap olmadığı için ben ağzımı açmak istemedim daha da hoş Olmayan şeyler olmasından korktuğum için
Teyzen ne güzel soylemis agzina sağlık. Valla kimse eş ailesinin yaptiklarini unutmuyor. Burda bak konular herkes on yillar geçse bile bana da şunu yaptılar diye anlatır. Ben de düşünüp düşünüp bileniyorum. Çünkü insan istiyor ki aile olunsun kırgınlık olmasin. Ama bazi insanlar ozellikle yapio misal senin kayinpeder. Ne var iceri odaya gecseymis. Ya da evden bi bahaneyle cikip geri gelseymis şehri terk edecek kadar ne görmüş olabilir bu adam sana baktiginda yahu :) yani soylemiyim diyorum da azdı heralde o an. Bu kadar büyük tepki verdigine göre. Yobaz herifin karnı burnunda kadina cam sildirine kadar örf adeti nerdeymis bi işin ucundan tutmak yokmuymus onların yöresinde. Resmen firsat bilip firsata cevirmisler. Nasi olsa alttan aliyosunuz diye iyice tepenize cikmislar. Gorusmeyeceksiniz zorda kalmadikca ama simdi bi de torun var gostermemek de olmaz. Yani bi sekilde kendini sakinlestirmenin geri tutmanin yolunu bulacaksin. Aslinda burdaki mesele kocanin sümsüklugu. O bu kadar sümsük davranmasa asıl sen firsata cevirirdin bu tavirlarini, o kadar zaman hastaydi, baktim, minnet duyacaklari yerde, teşekkür edecekleri yerde küslük bulup gittiler hamile hamile is tuttum hakkimi helal etmiyorum bi daha gormek istemiorum diyebilecegin, vurup gol olabilecek gayet güzel bi orta açmışlar halbuki.

Ben öyle olması gerektiğinin farkındayım ama eşim değil ne yazıkki. Baba figürü altında çok bastırılmış olduğu için böyle olduğunu düşünüyorum. Kötü bişey başımıza gelse ilk olarak onlar koşup gelecekler basit bi olaydan dolayı sırt çevirecek değilim diyor açık açık. Ben de sivri insanım normalde ama o sivriliğimin sonunda kendimizi mahkemede buluruz diye ne yazıkki olay yaşanmamış gibi sadece rol yapıyorum. Yurtdışına taşınma niyetimiz var eşim iş bulabilirse,bu sayede uzaklaşabiliriz umuduyla şimdilik sineye çekiyorum diyelim.
Arkadaşım doğum yaptığında da kayınpederi alınmış bir şeylere küstü arkadaşıma. Eşi de sizin eşiniz gibi sanki lohusa tribinde olan o, babam da babam diyerek kızı bir haftalıkken el öptürüp özür diletmeye götürdü. Gerçekten kızın bir suçu yok, kocası da farkında. Ama karısı özür dilemeliymiş ki ailesi her zaman gelip torunlarını görmeliymiş. Gerçekten aileler nasıl bu kadar baskı kurabiliyorlar çok merak ediyorum, kendi evlatlarının çekirdek ailelerine saygısı yok bazılarının..
İnşallah yurtdışı işiniz olur 🫶

Arkadaşım doğum yaptığında da kayınpederi alınmış bir şeylere küstü arkadaşıma. Eşi de sizin eşiniz gibi sanki lohusa tribinde olan o, babam da babam diyerek kızı bir haftalıkken el öptürüp özür diletmeye götürdü. Gerçekten kızın bir suçu yok, kocası da farkında. Ama karısı özür dilemeliymiş ki ailesi her zaman gelip torunlarını görmeliymiş. Gerçekten aileler nasıl bu kadar baskı kurabiliyorlar çok merak ediyorum, kendi evlatlarının çekirdek ailelerine saygısı yok bazılarının..
İnşallah yurtdışı işiniz olur 🫶
Heh eşimde arada soğukluk olmasın gel bu durumu düzeltelim benim hatrım için gidelim yoksa ipleri koparmış olacağız küçücük bi meseleyi büyütmeyelim beni de anla ellerini öpüp özür dileyelim dedi ben çıldırdım tabiki de bu kadarını kabul etmedim sadcee gittim ve bize ayırdıkları odadan çıkmadım bebeğimi emzirip sevmeleri için verdim sütüm azaldı uykusuz kaldım ben uyuyayım bebek uyurken deyip sürekli odaya kapattım kendimi. O iki haftalık süreci bu şekilde geçirdim. Mevzusu hiç açılmadı kimsede kimseden özür dilemedi ki benim için kalkıp ayaklarına gitmek bile zaten çok fazlaydı. Görev gibi görüp gittim evime döndüm. Buradaki işleri de biterse uzunca bir süre görmek istemiyorum eşime de bunu açıkça belirttim o da bu kadarını anlayışla karşılıyor zaten

Kayınpederinizi geçtim. Onu bu saatten sonra kimse değiştiremez. Ama eşinizde hiç iş yok.
Ona da kızdığım noktalar var yok değil tabiki ama arada bırakıldığını düşünüyorum senelerce zaten ailesiyle görüşmemiş o da babasını çok sevdiği söylenemez ama tam evlenmiş düzen kurmuş bir de torun verecekken bi ailesi olduğunu hatırlamıyorum iplerin kopmasını istememesini de anlayabiliyorum.Ben bu olayda bu yüzden ona çok kızamadım, evet çok pasif kaldı ki her seferinde bende başına kaktım bu durumu ama ne yapayım onu hiç kimse değiştiremiyor ben bi laf söylesem çok çok büyük bi olaya çevirip sırt çevirecek dedi ben de sırf onu arada Bırakmamak için zamana Bırakmaya karar verdim. Ama dediğim gibi hiç bir zaman ailesini sevemeyeceğim sanırım hep bi stres olacağım aynı ortama girdiğimizde

Sizin eşiniz ailesi böyle ..bazı yorumlar çok hadsizce bence okadar ileriye gitmeyin yoksa eşinizle vs aranız çok açılır herşey çok büyür
Aranızı iyi tütün ailenizle yoksa hep problem olur büyür büyür agzinizin tadı hiç olmaz
Benimde tek korkum inatlaşıyor olsam eşimle aramda soğukluk olması oldu. Neticede daha yeni bebek sahibi olduk ailesi dışında aramızda hiç bir problem yoktu bu güne kadar ne zaman aileyle böyle iç içe olduk birbirimizden uzaklaşacaktık neredeyse inatlaşıyor olsam. O zaman daha mı mutlu olacaklrdı acaba merak ediyorum. Düşündükçe sinir oluyorum...

Evet ben de böyle düşünüyordum ama bebek olduktan sonra eşim depresyona girdi hiç ağladığını görmemiştim mesela birden odaya kapanıp ağlamaları oldu,babası konuşmadı annesi mesafeli davrandı,kardeşiyle annemler nasıl diye sorduğundaysa o da bebeğin resmine bakıp bakıp ağlıyorlar diye duygu sömürüsü yaptı ve beni durumu düzeltmek adına ailesinin yanına gitmeye ikna etmeye çalıştı. Ve neticede eşimin üzülmesini istemediğim için 2 haftalığına yanlarına gitmeyi kabul ettim şimdide sürekli yaşadığımız şehirde kendilerine bi iş çıkartıp bahaneyle evimize geliyorlar. Babası şuan yaşadıkları evi satıp burdan ev almak istediğini söyleyip duruyor sürekli(bence yapmaz ama bunu sürekli dillendiriyor olması bile tüylerimi diken diken ediyor)
Kayınbaba doğuma neden gelir ki onu anlamadım. Siz sonuçta lohusa olacaksınız dikisleriniz olacak sürekli emzireceksiniz ne siz ne de kayınbaba rahat edebilir. Ayrıca kayinbabaniz rahatsız oldum üzerini değiştirsin dese bence hakli olarak bundan da rahatsız olacaksınız. Çünkü giyiminiz zaten öyleymiş. Bastan karni burnunda gelinin evine gelmesi hata

Ay bu gelinler dogurunca keske Allah tarafindan kaynanalara da otomatik bir bebek daha verilse de herkes rahatlasa. Dramaya bakin ilk banyosunu yaptiracakmis. Heveslenirken sordu mu acaba bebegin annesi ilk banyosunda dolap susu olarak mi bekleyecekmis? Es ailesi cok tehlikeli, birakin siz aglayacaginiza esiniz aglasin. Drama queenlikte ailecek zirveler. Kpye soylenecek soz yok, iyi ki gitmis ben olsam iyi ki gitti diye dusunurdum. Kiyafetime karisacak son kisi. Zaten yeni dogum yapacak kadinin evinde ne isi varmis. Kaynana gazliyor belli herkesi. Esiniz de her turlu duygu somurusune acik bir ana kuzusu. Bebek dogunca duzen bozuldugu icin erkekler depresyona girer, anasinin psikolojik baskisi bunu tetiklemis. Size dusen acik konusmak. O donem yapilan haksizligi ve sacmaliklari tek bir sefer net sekilde dile getirip bir daha esinizin sacmalamalarina hic acimamak, kendi haline birakmak. Gorusme sıklığını da abarttirmamak. Cunku by tarz ailelere elinizi verdiginiz gun kolunuzu bir daha bulamazsiniz.

Ay her seye tamam da sizce gercekten gelini icin mi gitmis yoksa kendi siskin egosu ozurler dilensin gelini sindirsin hizaya ceksin diye mi gitmis? Siz bu toz pembelikle baya mutlu mesut yasiyor olmalisiniz. Neden kv ve kp dogum yapacak kadini tolore etmiyor da lohusa kadin buyugun cahilligini tolore etmek zorunda, o zaman kv kp eve gelip buyuk tepki verdik ozur dieleriz diyip konuyu kapatsaymis. Tabi bir kitapta dendigi gibi suclayici parmak hep kadini gostermek zorunda. Bazi seyler de inceldigi yerden kopmali kopmasi gerekiyorsa. Bugun alttan aldigi sey yarin vazifesi oluyor cunku insanin. Sineye cekilecek sey var cekilmeyecek sey var.

Heh işte teyzemde bu olaylar yaşanırken yanımızdaydı ve başbaşa kaldığımızda beni bu konuda bahsettiğiniz şekilde uyardı zihniyeti pis bence kızım olabildiğince uzak dur ailesinden diye ama bunu nasıl yapacağım bilmiyorum.Eşim ailesine daha bir düşkün oldu sanki her konuşmalarında evimize davet ediyor bu ev sizinde eviniz dercesine çıldırıyorum. Her seferinde de bu konuda eşimle tartışmaktan çekinmiyorum ama nereye kadar böyle olacak bilmem....
Yerinizde olsam geldiklerinde her zaman nasıl giyiniyorsam öyle giyinmeye devam eder, özel bir dikkat göstermem bu konuda. Muhtemelen böyle böyle gelmeyi keserler. Ama benim eşim giyimim hakkında ağzını açamaz, öyle bir lüksü yok. Sizin eşiniz de sorun çıkaracaksa bilemiyorum.

X