Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bu yorumunuza katılmıyorum. Elbetteki eşime kızdım tartıştım diğer yazdıklarımı da okursanız konunun derinliği daha başka olduğunu anlayacaksınınızdır.bu sebeple tolere etmeyi tercih ettim ama bu tercihim sonucu sindirildiğim ve buna izin verdiğim için ben de kendime kızıyorum elbette normalde hiç kimseden hiç bi lafımı esirgemeden konuşan bi insanım. Bu farklı bir konuydu benim için,evliliğimizin dinamiğini bozabilecek bir konu ne yapsaydım ailesiyle görüşmeyi tamamen kesip onunda mesafeli olmasını mı talep etmeliydim. Yeni doğan bebeğime odaklanmayı tercih ettim daha çok o dönem lanet olsun diyerek.Zamanla zaten uzaklaştırabilirim daha az görüşürüz düşüncesi ile. Ama bu aralar iki hafta arayla bize geldikleri için bir de KP buralara yakın bir ev mi alsak paşama yakın oluruz diye güya espriler yaptığı için endişeleniyorum bir anda biz oradan ev bulduk bakmaya geliyoruz diyecekler dye. İşte o zaman çok daha farklı bi yol izleyebilirim gibi geliyor. Her seferinde eşimde babasından hazetmediğini söylüyor zaten emin olun o da çok az iletişim kuruyor sadece istediği geldikleri zaman bir kaç gün idare edelim torunlarını sevsinler sorun sıkıntı olmadan çekip gitsinler istiyor. Bana da bu makul geliyor düşününceKonuda kayinpederden çok eşe ve onun peşinden giden size kızdım.
Babasının gereksiz tavrına karşılık size farkettirmeden psikolojik baskı yapmış. Öyle ki siz eşinize üzülmüşsünüz, yetmemiş beyfendi doğum sonrası depresyona girmiş. Siz 2 haftalık bebekle evinizi size küçük düşürecek şekilde terk eden insanların ayağına gitmişsiniz. Ne kıymetli kocaymis bu böyle,hamilelik, lohusalik bilmemiş kocam da kocam demişsiniz.
Size bir şey diyeyim mi? Gelmeyecekler. Zaten zor zamanlarınızmış neler yapmışlar. Başka zor an kovalamaya gerek var mı? Teyzenize de maşallah. İyi dert koymuş onlara.Ben öyle olması gerektiğinin farkındayım ama eşim değil ne yazıkki. Baba figürü altında çok bastırılmış olduğu için böyle olduğunu düşünüyorum. Kötü bişey başımıza gelse ilk olarak onlar koşup gelecekler basit bi olaydan dolayı sırt çevirecek değilim diyor açık açık. Ben de sivri insanım normalde ama o sivriliğimin sonunda kendimizi mahkemede buluruz diye ne yazıkki olay yaşanmamış gibi sadece rol yapıyorum. Yurtdışına taşınma niyetimiz var eşim iş bulabilirse,bu sayede uzaklaşabiliriz umuduyla şimdilik sineye çekiyorum diyelim.
Evet ne yapacaktı? O kadar hassassa hamile hâlinizle başınıza üşüşmeyeceklerdi. Bu zihniyet yüzünden deprem olduğunda bile kadınlar bir kıyafet, bir parça bir şey alıp öyle dışarı çıkmak istiyorlar da kurtulabilecekleri varsa da kurtulamıyorlar kıyafet ararken vakit kaybettikleri için. Böyle tipler size anca zarar getirir lütfen mesafenizi koruyun. Eşinizin de bir şekilde sizin arkanızda durması lazım yoksa ona da müsamaha göstermeyin.Değil mi:) İşte bende bu yüzden kendimi bu aileden hissedemiyorum ve büyük rahatsızlık duyuyorum.Bi insan çocuğunun eşini kızı gibi görmeli ki bu gibi şeyler sorun olmasın..bu olay yaşandıktan iki gün sonra sabahın beşinde suyum geldiğinde evde çırılçıplak kalmıştım suyumun gelmesi şokuyla. Ya bu olay yaşanmamış olsaydı ve onlarda evimizde olsaydı ne olacaktı? O zamanda örf adet diyecek miydi merak ediyorum. Bunları düşündükçe öfkem kine dönüşüyor bu duruma da dur diyemiyorum içimde.
karnı burnunda sıcaktan nefes almakta zorluk çeken teyzesine çokta yük olmak istemeyen hamile bir kadın var konuyu bu şekilde değerlendirin lütfen. Elbetteki babası evden çıktığında evimde istediğim gibi giyinebilirim bunun inceliğini yapacak kişi ben değildim. Ayrıca ben zaten dışardada dekolteli giyinen bi kadınım evlenmeden öncede evlendikten sonrada kendimi hiç bi zaman onların yanında farklı göstermedimki. Evimin içinde aile bildiğim insanların yanında da dilediğim gibi giyinemeyeceksem ve bu durum görmezden gelinemeyecekse biz bir aileyiz demenin ne anlamı var bunu sorguluyorum sadece!Kayinbabanin geleceği ihtimali varken dötu göbeği açıp oturmak da ayrı ironi adam öyle bir görüntünun de yanında oturamazdi tabi tabi mezhebi çok geniş değilse
Yorumlarınızı okudum evet.Bu yorumunuza katılmıyorum. Elbetteki eşime kızdım tartıştım diğer yazdıklarımı da okursanız konunun derinliği daha başka olduğunu anlayacaksınınızdır.bu sebeple tolere etmeyi tercih ettim ama bu tercihim sonucu sindirildiğim ve buna izin verdiğim için ben de kendime kızıyorum elbette normalde hiç kimseden hiç bi lafımı esirgemeden konuşan bi insanım. Bu farklı bir konuydu benim için,evliliğimizin dinamiğini bozabilecek bir konu ne yapsaydım ailesiyle görüşmeyi tamamen kesip onunda mesafeli olmasını mı talep etmeliydim. Yeni doğan bebeğime odaklanmayı tercih ettim daha çok o dönem lanet olsun diyerek.Zamanla zaten uzaklaştırabilirim daha az görüşürüz düşüncesi ile. Ama bu aralar iki hafta arayla bize geldikleri için bir de KP buralara yakın bir ev mi alsak paşama yakın oluruz diye güya espriler yaptığı için endişeleniyorum bir anda biz oradan ev bulduk bakmaya geliyoruz diyecekler dye. İşte o zaman çok daha farklı bi yol izleyebilirim gibi geliyor. Her seferinde eşimde babasından hazetmediğini söylüyor zaten emin olun o da çok az iletişim kuruyor sadece istediği geldikleri zaman bir kaç gün idare edelim torunlarını sevsinler sorun sıkıntı olmadan çekip gitsinler istiyor. Bana da bu makul geliyor düşününce
Doğumu yaklasmis gelinin evinde kalmasın o zaman. Akrabaları da varmış hazır baştan onlarda kalsaymis ya da hiç gelmeseymis. Hamilelikle yaz sıcaklığı 2 katı hissediliyor, kadın evinde nasil rahat edecekse öyle durmalı, rahatsız olan, giyim kuşam konusunda hassas olan düşünüp gelmesin bir zahmet.Kayinbabanin geleceği ihtimali varken dötu göbeği açıp oturmak da ayrı ironi adam öyle bir görüntünun de yanında oturamazdi tabi tabi mezhebi çok geniş değilse
Belkide. Hiç böyle bakmamıştımYorumlarınızı okudum evet.
Doğuma 3 gün kala, doğum sonrası naza çekmiş kocanız kendisini. Bir kadının en hassas ve yardıma, anlaşılmaya, simartilmaya hakkı olduğu zamanlar bence. Eşiniz ne yapmış odalarda ağlamış. Üstüne size yanlarına gidleeim diye baskı yapmış. Kendi gitseydi çok istiyorsa.
Ayrıca bu yorumda eşinizin babasıyla ilgli yazdıklarıniz diğer yorumlarınızla çelişiyor. Her konuşmalarında gelin diye davet ediyormuş, madem babasından hazetmiyor çağırmasin sürekli. Sizinde rahatsızlığınizin farkında güya. Ya o ikili oynuyor ya siz öyle inanmak istiyorsunuz.
Anahtar yoktu kendisinde annesi açmış kapıyı. Ben annesinin olayları bu noktaya getirdiğine inanıyorum. Çünkü babayı o yönlendiriyor biraz. Onun istemediği bişey olduğunda çokta güzel tartışıp kavga edip kendi istediğini yaptırıyor. Saçmalama otur oturduğun yerde git dolan gel ben söylerim doğuma şunun şurasında ne kalmış büyütme dese ben eminim ki hiç bir eş bu kadar inatlaşıp çekipte gitmez bu denli sırt çevirmeler yapmaz doğum öncesi sonrası. Vallahi çok stresli dönemdi benim için yıllar geçse de üzerinden asla unutamayacağım ve her zaman mesafemi koruyacağım. Dolayısıyla hiç bi zamanda ailem demeyeceğim onlar için. İsimlerinin yanına anne- baba ekleyerek hitap ederdim şimdi amca ve teyze diye hitabımı değiştirsem çok mu çocuksu olur ikilemindeyimBen yaza hamileligim denk geldiğinde evde sadece donla geziyordum insana bir fenalık geliyor. Ya bir benmi kayınpederde anahtar olmasını hatalı buldum belki kız ev boş diye duşa girecekti çıplak görecekti. Veya bu kayinpeder demiyormu bir kapi çalayım musait degilse toparlansın diye. Eşiniz zaten baska bir alem lohusa kadına etmedigini bırakmamış teyzeyi haklı buldum eşinizin ailesinden uzak durun
Valla bizde hamile kaldık karnimiz burnumuzda Ağustos geçirdik ama hiç böyle durumlar yaşamadık konudan bağımsız ben evde yalnız da olsan dahi melekler olduğu için ustruplu oturulmasi kanaatindeyim herkesin görüşü ayrı buda benim görüşüm kayınbabaya kizamadim kusura bakmayınkarnı burnunda sıcaktan nefes almakta zorluk çeken teyzesine çokta yük olmak istemeyen hamile bir kadın var konuyu bu şekilde değerlendirin lütfen. Elbetteki babası evden çıktığında evimde istediğim gibi giyinebilirim bunun inceliğini yapacak kişi ben değildim. Ayrıca ben zaten dışardada dekolteli giyinen bi kadınım evlenmeden öncede evlendikten sonrada kendimi hiç bi zaman onların yanında farklı göstermedimki. Evimin içinde aile bildiğim insanların yanında da dilediğim gibi giyinemeyeceksem ve bu durum görmezden gelinemeyecekse biz bir aileyiz demenin ne anlamı var bunu sorguluyorum sadece!
Mezhebi geniş olmasa doğuma yakın eve gelmez. Hadi geldi, anahtarla eve destursuz girmez. Kapalı bir kadın da olabilirdi. Kendi evinde, hamile haliyle, gelecek diye hazırolda mı duracaktı?Kayinbabanin geleceği ihtimali varken dötu göbeği açıp oturmak da ayrı ironi adam öyle bir görüntünun de yanında oturamazdi tabi tabi mezhebi çok geniş değilse
Saçma gelebilir aklı selimken düşününce evet bana da öyle geliyor. Ama lohusayken mantıklı düşünemiyormuş insan. Çok karmaşık duygular içindeydim ne yapacağını bilemez halde,teyzeme danıştığımda da dışardan bi göz olarak değerlendirdiğinde eşimin arada bırakıldığını o yüzden ona yüklenmeyip sadece kendi çekirdek aileme odaklanmam gerektiğini o dönem çok öğütlediği için belki de eşime karşı tepkisiz ve üzgündüm.En büyük hata eşinizde. Üzülcek başka birşey mi bulamamış. Baba olma heyecanı yaşayacağına ezilmiş büzülmüş. Sizin de eşinize üzülmeniz saçma. Sizden rahatsız olan size gelmesin
Şey dogrumu anladım kv evdeydiniz zaten onun yanında öyle durup karnı burnunuzda temizlik yaparken ve kv bu halinizi gördügü halde kocasını iceriye alıyor ve kocası evi terkediyor kaynananız ortalığı karıstırıp kocanızda iyice sıçıp sıvıyor hanfendi kocasının huyunu bilmiyormuymuş kızım baban geldi üstüne birsey giy diyebilirmiş bu durumdan alınacağınızı düsünmüyorum sahsen yanınızdakide kadin diyerek daha rahat giyinmiş olabilirsiniz.niye kimse bunu dusunmemis Allahiim ne bicim aileye gelin gittin senAnahtar yoktu kendisinde annesi açmış kapıyı. Ben annesinin olayları bu noktaya getirdiğine inanıyorum. Çünkü babayı o yönlendiriyor biraz. Onun istemediği bişey olduğunda çokta güzel tartışıp kavga edip kendi istediğini yaptırıyor. Saçmalama otur oturduğun yerde git dolan gel ben söylerim doğuma şunun şurasında ne kalmış büyütme dese ben eminim ki hiç bir eş bu kadar inatlaşıp çekipte gitmez bu denli sırt çevirmeler yapmaz doğum öncesi sonrası. Vallahi çok stresli dönemdi benim için yıllar geçse de üzerinden asla unutamayacağım ve her zaman mesafemi koruyacağım. Dolayısıyla hiç bi zamanda ailem demeyeceğim onlar için. İsimlerinin yanına anne- baba ekleyerek hitap ederdim şimdi amca ve teyze diye hitabımı değiştirsem çok mu çocuksu olur ikilemindeyim
Belki kadının dini inancı yok belki başka bir dine mensup. Bir konuyu da getirip dininize bağlamayın gözünüzü seveyim. Kayınpeder ahlaksız saygısız adamın teki. Sırf dini hassasiyetinizi araya sokuşturacaksınız diye şu saçma sapan adama hak verdiniz.Valla bizde hamile kaldık karnimiz burnumuzda Ağustos geçirdik ama hiç böyle durumlar yaşamadık konudan bağımsız ben evde yalnız da olsan dahi melekler olduğu için ustruplu oturulmasi kanaatindeyim herkesin görüşü ayrı buda benim görüşüm kayınbabaya kizamadim kusura bakmayın
Sizin yaşam biçiminiz nasıl bir ailede büyüdüğünüz bu görüşe sahip olmanızı sağlıyor. Ben de hiç bi zaman kılık kıyafetle yargılanmadan omzundaki et neyse memende o’dur rahatsız olan kafasını çevirsin mantığında olan bir ailede büyüdüm bu yüzden zaten öZellikle konudan bahsederken en başında farklı kültürde olduğumuzu belirttim.Valla bizde hamile kaldık karnimiz burnumuzda Ağustos geçirdik ama hiç böyle durumlar yaşamadık konudan bağımsız ben evde yalnız da olsan dahi melekler olduğu için ustruplu oturulmasi kanaatindeyim herkesin görüşü ayrı buda benim görüşüm kayınbabaya kizamadim kusura bakmayın
Siz yine de çok dolduruşa gelmeyin. Ben de oldukça açık giyinen bir insanım ama eve ablam, annem bile gelse üstüme çeki düzen veririm. Artık kültür meselesi midir, yetiştirilme tarzı mıdır ne derseniz deyin.Benimde tek korkum inatlaşıyor olsam eşimle aramda soğukluk olması oldu. Neticede daha yeni bebek sahibi olduk ailesi dışında aramızda hiç bir problem yoktu bu güne kadar ne zaman aileyle böyle iç içe olduk birbirimizden uzaklaşacaktık neredeyse inatlaşıyor olsam. O zaman daha mı mutlu olacaklrdı acaba merak ediyorum. Düşündükçe sinir oluyorum...
Banyo yaparken melekler gözünü mü kapatıyor ?Valla bizde hamile kaldık karnimiz burnumuzda Ağustos geçirdik ama hiç böyle durumlar yaşamadık konudan bağımsız ben evde yalnız da olsan dahi melekler olduğu için ustruplu oturulmasi kanaatindeyim herkesin görüşü ayrı buda benim görüşüm kayınbabaya kizamadim kusura bakmayın
Aynen öyle olmuş. O kv ortalığı karıştırmış zaten. Bu kadın alttan alttan milleti birbirine sarıp kenara çekilmiyorsa ben de bir şey bilmiyorum.Şey dogrumu anladım kv evdeydiniz zaten onun yanında öyle durup karnı burnunuzda temizlik yaparken ve kv bu halinizi gördügü halde kocasını iceriye alıyor ve kocası evi terkediyor kaynananız ortalığı karıstırıp kocanızda iyice sıçıp sıvıyor hanfendi kocasının huyunu bilmiyormuymuş kızım baban geldi üstüne birsey giy diyebilirmiş bu durumdan alınacağınızı düsünmüyorum sahsen yanınızdakide kadin diyerek daha rahat giyinmiş olabilirsiniz.niye kimse bunu dusunmemis Allahiim ne bicim aileye gelin gittin sen