• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin Ailesine Yaptığımız Yardımlar

incitanemmmmm

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2015
140
48
98
Merhabalar. Benim bugünlerde canımı sıkan olaya gelelim. Eşimin ailesine yaptığımız maddi yardımlar. 5 aylık evliyim. Eşimin babasının düzgün bir işi olmadığı için eşim göreve başladıktan sonra babasını aylık ödemelerle emekli ettirmiş. Eşim bir de 26 yaşında kız kardeşi olmak üzere 2 kardeşler. Kayınvalidem ev hanımı. Kirada oturuyorlar. Erkek tarafına düşen düğün masraflarını kredi çekerek eşim ve ben ödüyoruz. Kız tarafına düşen masrafları biricik ailem yaptı. Eşim ve ben çalışıyoruz. Krediyi biz ödüyoruz ayrıca eşimin ailesine her ay oturdukları evin kirasını ve bazı eksiklerin parasını biz veriyoruz Yani her ay 800 tl gibi bir rakam veriyoruz onlara. Görümcem çalışmak istemiyor. Erken kalkamazmış Çalışmak ona göre değilmiş. Anlayacağınız üçü de evde oturup bizden para bekliyorlar. Kayınvalidem çok savurgan birisi. 2 günde bir çamaşır yıkanır. Makineye koyduğu deterjanla ben 3 makine çamaşır yıkarım. İçtikleri su bardağını çalkalamak yerine bulaşık makinesine konur ve her gün bulaşık makinesi çalıştırılır. 2 günde bir ev süpürüp silenir. Faturalar şişik gelir. Ve eşimle suratımı asmam rağmen umursamayıp aynı harcamalarına devam ediyorlar. Biz kendimiz harcamamızdan yaşantımızdan tatilimizden kısıp geçinebilmek için kıt kanaat yaşıyoruz. Artık sabrım tükenmeye başladı Sizce ne yapmalıyım

Merhabalar. Benim bugünlerde canımı sıkan olaya gelelim. Eşimin ailesine yaptığımız maddi yardımlar. 5 aylık evliyim. Eşimin babasının düzgün bir işi olmadığı için eşim göreve başladıktan sonra babasını aylık ödemelerle emekli ettirmiş. Eşim bir de 26 yaşında kız kardeşi olmak üzere 2 kardeşler. Kayınvalidem ev hanımı. Kirada oturuyorlar. Erkek tarafına düşen düğün masraflarını kredi çekerek eşim ve ben ödüyoruz. Kız tarafına düşen masrafları biricik ailem yaptı. Eşim ve ben çalışıyoruz. Krediyi biz ödüyoruz ayrıca eşimin ailesine her ay oturdukları evin kirasını ve bazı eksiklerin parasını biz veriyoruz Yani her ay 800 tl gibi bir rakam veriyoruz onlara. Görümcem çalışmak istemiyor. Erken kalkamazmış Çalışmak ona göre değilmiş. Anlayacağınız üçü de evde oturup bizden para bekliyorlar. Kayınvalidem çok savurgan birisi. 2 günde bir çamaşır yıkanır. Makineye koyduğu deterjanla ben 3 makine çamaşır yıkarım. İçtikleri su bardağını çalkalamak yerine bulaşık makinesine konur ve her gün bulaşık makinesi çalıştırılır. 2 günde bir ev süpürüp silenir. Faturalar şişik gelir. Ve eşimle suratımı asmam rağmen umursamayıp aynı harcamalarına devam ediyorlar. Biz kendimiz harcamamızdan yaşantımızdan tatilimizden kısıp geçinebilmek için kıt kanaat yaşıyoruz. Artık sabrım tükenmeye başladı Sizce ne yapmalıyım

şurayı anlayamadım
kıt kanaat mi yaşıyorsunuz? yoksa tatilinizden mi fedakarlık etmek zorunda kalıyorsunuz?
bu 800 TL'nin sizi zorlaması ne derece yani?

Eşin ailesini hazıra alıştırmış
Bende babamın sigortasını ödedim ama evlendikten sonra devam etmedim
Sizde olur saçacak yer ararsınız tamam aileye de verin derim ama bizde de yok diyorsun
3 kişi evde yatarken ben alnımın terini vermem
Keşke en baş konuşsaydınız

Eşinle konuşacaksın,gidip onlara bu fatura ne hamam mı işletiyoruz diyemeyeceğine göre. Görümceye totosunu biraz kaldırmasını söyleyin. Ayrıca anne baba da enteresan eli ayağı tutarken sizden beklemek neymiş. Ve baştan siz neden kabul ettiniz her ay onların tüm odemelerini karşılamayı.

bunu irdelemesi gereken öncelikle eşin, böyle gelmiş böyle gidiyorsa yapacak bir şey yok, karşı çıkarsan bir tek sen kötü olursun. bu arada çok haklısın, fazla kazancın bile olsa 800 tl sana fazla bile olsa neden sen değilde keyfine düşkün görümcen yesin ki paranı

Eşiniz ne düşünüyor? Ev halleri savurganlık değil ayrıca, ben de bulaşık makinasıyla çamaşır makinasını çalıştırırım kafama göre, evi de her gün süpürmeye çalışırım. Bunların hesabı yapılmaz.
Ama durum sizi rahatsız ettiğinden batmış belli ki, kirayı bile ödeyecek bütçeleri yoksa nedne çalışmadıklarını ben de merak ettim. En azından görümce çalışsa asgari ücretle bile ödenir bu para...

şurayı anlayamadım
kıt kanaat mi yaşıyorsunuz? yoksa tatilinizden mi fedakarlık etmek zorunda kalıyorsunuz?
bu 800 TL'nin sizi zorlaması ne derece yani?
ister kıt kanaat olsun ister se tatılden fedakarlık etsınler 800 tl cok
sömürüyorlar işte basbaya
kaldı ki cok iyi durumda bile olsalar tatılinden nıye kısıp onlara versın ki
bu kadının aılesı kocasının aılesıne yedırsın dıye mı buyutup evlendırmıs okutmssa okutmus

Eşin ne diyor?

a) "Benim ailem tabii ki her ay 800 tl vereceğim." O zaman yapabileceğin bir şey yok, kocana bu konuda vıdı vıdı yapmak dışında.

b) "Ben de vermek istemiyorum aslında." O zaman konuşup vermeyecek.

Her halukarda konuyu çözecek olan kişi eşin.

Görümceni de çok tuttum, akıllı kadınmış:KK9:

Görümce pek akıllıymış. Erken kalkamazmış vay be ne büyük bir sorun. Herkes sabahın köründe bayıla bayıla işe gidiyor zaten. Konu sahibi ne desen haklısın bu aileye istersen aylık gelirin 10bin olsun yine de 800 tl yardım yapmak zorunda değilsin.

yalnız ne çok böyle konu açıldı.
hayır kızlarımızı çok mu saf yetiştiriyoruz anlamadım ki.

bence evi geçincirmek erkeğin işidir, kadın da elbette günümüzde daha konforlu bir hayat için çalışmalıdır. Ama bakıyorum, kıt kanaat geçinip erkeğin ailesine gidiyor o konfor için kazanılan para.
e arkadaşım saf mısın? o zaman sende çalışma evde otur yani.

eğer çok dokunmuyorsa yapın ama zorda kalıyorsanız yapmayın..
yada en azından krediniz bitene kadar yardım yapamayacağınızı söyleyin..

tek çözüm,

kendi maaşını eşininkinden ayır.
sonra bırak eşin ne yapıyorsa yapsın, evin ihtiyaçlarını giderdikten sonra.
ama bu da olmuyor
sımdı kadın kendı maasını ayıracak sadece kendıne harcayacak eve bır katkı yapmayacak
e o zaman adam nıye hem evı gecındırecek hem kendıne harcayacak ?
o zaman burda hem kadın hem adam calısmanın bı anlamı yok herkes kendı aldıgıyla gecınecekse evlılıgın anlamı yok

ben burada okuyorum yok ortak hesapmıs yok kadın maas kartını vermezmıs falan
ınsan kocasına guvenmeyecekse kıme guvenecek
ben mesela calısıorum her ay maasımdan 150 200 lıra bı harclık alırım gerısını verırım esıme (gercı bızım borcumuz var paranın nereye gıttıgını bılıyorum )

Kıt kanaat derken üstümüze bi kaç parça bişey alsak sıkışıyoruz o ay dışarda bi kaç kere yemek yesek sıkışıyoruz. Bu kıt kanaat geçinmek değilde ne

ama bu da olmuyor
sımdı kadın kendı maasını ayıracak sadece kendıne harcayacak eve bır katkı yapmayacak
e o zaman adam nıye hem evı gecındırecek hem kendıne harcayacak ?
o zaman burda hem kadın hem adam calısmanın bı anlamı yok herkes kendı aldıgıyla gecınecekse evlılıgın anlamı yok

ben burada okuyorum yok ortak hesapmıs yok kadın maas kartını vermezmıs falan
ınsan kocasına guvenmeyecekse kıme guvenecek
ben mesela calısıorum her ay maasımdan 150 200 lıra bı harclık alırım gerısını verırım esıme (gercı bızım borcumuz var paranın nereye gıttıgını bılıyorum )

ama o dediğin harcamalara birlikte karar verildiğinde olur.
burada bir kişi çalışıyor, belki zor şartlar altında, ama isteği dışında kazandığı para totosu çalışmaya gelmeyen birilerine gidiyor.
ben normalde bu tarz cüzdan ayırmayı çok doğru bulmuyorum elbette. Ancak bu koşullar altında doğru olan bu geliyor bana. Ya da en azından ben böyle yapardım diyelim. Eşime de neden böyle bir yöntemi seçtiğimi anlatırdım. Bu sorun olsa bile maddi sorun olarak kalır, ama diğer türlüsü kişinin kendi kişiliğine saldırı olarak görmesi ve evliliğinde daha başka sorunlara yol açmasıyla devam eder.

Eşime belli ediyorum zaten diyorum bu kadar yeter diyorum sadece kirayı ödeyelim diyorum biraz ses çıkar ailene diyorum o da pek ailesine bişey diyemiyor çok aileci paramı vermesem olmaz borcun altından kalkamaz çok yüzsüz ailesi

Back