Eşimin ailesine vicdanı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Izinli gunler esin gitsin senin evde islerin olsun mesela. Izinli gunler gitmeliyiz diye bir kural yok ki? Ne kadar baski altinda kalmissin ki 3 gunde bir gitmeliyiz diyorsun. Ise girsen aslinda kafan da rahat olur, gitmezsin de.

zaten arkadaslarim günduz oturmasina geliyor. Babamlar da kpederler cok yakin diye gelmiyorlar simdi cagirmak gerekicek illa diye . Karisi icin tasinmaz mi isnan ya mutlulugu icin? Tek cozum ailemle konuscam haftada 1 olucak seni araniycaklar cocuklari da gondermiucekler sana mi evin sadece fiziksek olarka yakin olacak demek mi ?

Zaten eşiniz çözüm bulmaya çalıştığı için demiyor onu. Sizin zor durumda kalmanızı istiyor. Bak gördün mü senin yüzünden oldu demek için. Ya da vazgeçin o ne derse öyle yapın diye diyor.

Izinli gunler esin gitsin senin evde islerin olsun mesela. Izinli gunler gitmeliyiz diye bir kural yok ki? Ne kadar baski altinda kalmissin ki 3 gunde bir gitmeliyiz diyorsun. Ise girsen aslinda kafan da rahat olur, gitmezsin de.
Ogretmenlik mezunuyum fakat bebegim var.Hadi biraz buyudu kvalideye biraktim diuelim. Benim kafam rahat olacak ama cocugum icin iyi olmaz ne isterlerse yapiyolar kizlari telefondan youtubdan basini kaldirmiyo her gun bir ton abur cubur yiyo o occukalr ki ben sekerli seyler yedirmiyorum meyve disinda. bunalrin hicnirine dikkat etmezler cocugum onlarinkiler gibi simarik bi sdy olur diye korkuyorum

Ne yapayım konussun mu ailesiyle? telefonlarim susmuycak ben aciklama yaomaktan yoruldum artik ne oldu sıkıntın ne diye ariycaklar durmadan.

başka çözümünüz kalmıyorsa.. bırakın söylesin biraz garipserler biraz küserler ama sonra geçiyor herşey alışıyolar. onangöre davranıyolar.. sizin düşüncelerinizi bilmezlerse tabiki rahat bırakmazlar sizi..

Ne yapmam gerekiyor peki bi nevi tehdit gibi bir dey bu ailemi ustune salicam demek oluyo.
Evet tamamen tehdit. Valla bende hiç bir şey işe yaramadı. Uzaktayım ben ama ilk evlendiğimiz sıralar bir sürü masraf ve yorgunlukla neredeyse her hafta gidiyorduk üstelik izni de yoktu gece 12 de çıkıyordu işten o saatte yola çıkıyorduk ertesi gün de akşam dönüyorduk. Ben hiç bir şey demedim sonra kendisi benim hiç haberim yokken ben bir şey demeden hepimizin bulunduğu ortamda biz artık daha az geleceğiz anne dishonest hep hasta oluyor dedi. Kv ağladı bir sürü. Ben her gittiğimde saygılı davrandım. Kendi karakterimden taviz vermedim ama kendi evimdeyken de hiç arayıp sormadım. Başka sorunlarımda vardı kendileriyle. Bu şekilde mesafe girdi araya artık ayda yılda bir gidip geliyoruz oradayken çok iyiyim ama aylarca konuşmuyoruz.

Benim esimde bir vicdan var ki sormayın . evlendik sesimi ciksrmadim gel dediler gittim esim tabi gayet mutlu .Ama artik hayatımi etkileyip ses cikarmaya baslayınca benden kötüsü yok tbi.

Ne yardan ne serden geçiyorsunuz, eşiniz aranızda denge kuracak kapasitede değil bunu kabul edin. Ya eşinizin ailesiyle içli dışlı yaşayacaksınız yaşa size bilenmeleri, elalemin ne dediği umurunuzda olmayacak.

Ne yapayım konussun mu ailesiyle? telefonlarim susmuycak ben aciklama yaomaktan yoruldum artik ne oldu sıkıntın ne diye ariycaklar durmadan.
Niye her şeye mecburmuş gibi davranıyorsunuz?
Gitmek istemiyorsanız gitmeyeceksiniz, aradıklarında açmak ya da açıklama yapmak zorunda değilsiniz.

Eşinize nasıl saygı duyuyorsunuz hayret içindeyim.

Eşiniz 10 yaşındaki çocuk, siz liseli ergenmiş gibi babama, anneme söylerim seni döverler tavrında.
Sizi eş ve anne olarak değil düşman ya da yabancı olarak görüyor hala, farkında mısınız?

Benim esimde bir vicdan var ki sormayın . evlendik sesimi ciksrmadim gel dediler gittim esim tabi gayet mutlu .Ama artik hayatımi etkileyip ses cikarmaya baslayınca benden kötüsü yok tbi.
Olaya hala yanlış yerden bakıyorsunuz.
Eşiniz de vicdan yok aksine merhametsiz, düşüncesiz.
Vicdanı olan insan herkese eşittir, kişiye göre değişmez. Size ve ailenize saygı duymayan, merhamet etmeyen eş sizi manipülasyonla ve ailesiyle tehdit ediyor. Bunun neresi vicdanlı davranış?
Aksine bu saygısızlık, terbiyesizlik.

Biz aile konularinda esimle ayri da takiliyoruz. Esitlik diye neden kendinizi yipratiyorsunuz ki? Bazen siz tek gidin kendi ailenize,bazen de esiniz kendi ailesine tek gitsin. Ordek ailesi degilsiniz ki hep beraber gitme zorunlulugunuz olsun. Bu konularda iki aileye de esit gidicez diye bir sey yok cunku oturup cetele tutacak haliniz yok akisina birakmalisiniz. Biraz da ayri takilmayi ogrenmelisiniz.

Benim esimin cok kalabalik bir ailesi var,hic gitme gelmeler eksik olmaz ama ben cogunlukla hadi sen tek git derim. Kendi annem de tek basina yasiyor,ona da tek giderim, esimi pesime takmam bile hatta cocugumun da okulda oldugu zamanlari seciyorum yeni yeni,beraber kafamizi dinliyoruz annemle. Ama surekliberaber gitsek annem yemek yapmali,tatli cay bilmemne hazirlamali. Kadin yasli ve yoruluyor. Surekli bizim icin ugrassin istemiyorum. Ama esimin ailesi oyle degil,herkes kalabalik,yemek yapmak dert olmuyor,bizim kadar da ince dusunmuyorlar tarhana corbasiyla misafir agirlayabiliyorlar. Gordugunuz gibi taraflar da esit degil,imkanlar da. O yuzden iki tarafa da esit gidilemiyor. Hayal dunyasinda yasamiyorsak elbette

Ben de oyle istiyorum ama vesaitle cok fazla ve bebegim var. arabamiz da yok kpedere de lazim oluyo diye arbaayi istemiyo .

Evet zaten hep bu var . buldugu cozumler yapici degil aksine yikici. evlenmeseydin ben ana baba cocuguyla mi evlendim diyorum .

Ben de oyle istiyorum ama vesaitle cok fazla ve bebegim var. arabamiz da yok kpedere de lazim oluyo diye arbaayi istemiyo .
Yapacak bir sey yok,kendi ailenize gidemeseniz de evde oturur cocugunuzla ilgilenirsiniz. İlle kv gormeniz gerekmez,esiniz isterse saat basi gitsin gorussun,anne onun annesi. Sizin degil.

Karışsın en kötü ne olabilir, bazen sınırı zorlamak insanlara en deli halinizi göstermeniz gerekir ki ona göre adım atsınlar.
Ben de bu gitme gelme olaylarında çok sıkıntı çekiyorum benimki kv değil ama akrabaları. Sürekli beraber olalım istiyorlar haftada iki üç kez görüşmeye kalkıyorlar eşime bir dedim olmadı iki dedim olmadi, ben böyle vıcık vıcık ilişki istemiyorum diye belirtmeme rağmen ısrarla devam etti. Üçüncüde de evde misafir var dememiz rağmen cat kapı geldikleri zaman çay servisini bir kez yaptım mutfağa geçip dizimi izledim, eşim kırk kez çağırıp çayı tazeler misin dediğinde anca kalkıp tazeledim suratım asık hic konusmadan öyle gönderdim o akşam onları. 2 hafta oldu bak kapımı çalan yok, eşim de gelsinler mi gidelim mi demiyor çünkü rezil oldu çünkü sınırımı zorladı. Kvdem de öyle aklı estiginde gelemez, bir kere sana gelelim mi diye aramamıştır ben anca arayip davet edersem oyle gelirler, cok mu yumuşak kv yoo paralar seni mahveder normalde ama bastan sınırımı öyle cizdim esimle az kavga etmedik ama sonunda o da bikti usandı kavga gürültüden pes etti.
Diyecegim o ki onlar fena mi sen daha fena ol, laf söylenirse misliyle karşılık ver. Esin aksam öyle söylediği zaman beraber taşınma filan olmayacak, biraz ayri birer aile oldugumuzun farkina varalim uzak kalalim, ozleyelim birbirimizi filan deyip sakaya vursaydın herkes alacagi mesaji alırdı. Susanin degeri bilinmiyor, carladığın müddetçe el üstünde tutuluyosun vallahi

Yapacak bir sey yok,kendi ailenize gidemeseniz de evde oturur cocugunuzla ilgilenirsiniz. İlle kv gormeniz gerekmez,esiniz isterse saat basi gitsin gorussun,anne onun annesi. Sizin degil.
evet oyle yapiyorn zaten kayinvaldiem surekli imada bulunuyo cocuk beni unutmus yabanciladi diye. koederim koye gitti ben de 3 gun gtmedim 4. gun gitrim cocujla konusuyo sozde deden koye gitti sen hic gelmedin bana bakmaya diyo . duymazliktan geliyorum ben de . ayrica bir gun gitnedim hanileyken cok halsizdim esim illa gidelin ddyince sen tek git dedim aksam esim tek gtti ortaligi ayaga kaldirdilar hasta olduguma inamadilar kavga ettik sandilar dusunun asiri takintili insanlar.

İstedikleri gibi dusunsunler. Sizi sindirmisler kendi kararlarinizin arkasinda duramayacak boyuta gelmissiniz. Bunu kendinize yapmayin.

Ama benim bazimda bir kpeder var ki dusnan basina iki kaynanam var diyorum . her seye karisir her deye.Ben sizin bu yaotijlarini yaosam biz ilk gun bisanmistik . hala daha 2 yildr usanmadan kavga ediyoruz ben boyun egmeyip direttigim icin . ama Esim oyle bir anaci babaci ki asla oes etmiyo . sanmayn ki hep kavgayla gecyi . guzel guzel konustim olmadi . derdimi anlattim olmadim. kavga ettim gine olmadi. bir kere gorumcem bize gelmek istedi bebegim kucukken . aksam vakti. hamileligimde surekli bende kaldi cani isteidgi icin . kaoida aglamaya basladi . ben olmaz bak bebegim var attik onunla ilgilenmem lazim sonra gekirsin dedigimde koederim inat edip alin goturun sunu getirirsin dedi ogluna

Arkadaslar bir de babam bu olayda beni haksız goruyor .Cunku annem hasta ve esim babamlar icin benim isim burda bu tarafa tasinin annem sabahyan bize gelir mavipapatyayla dudur ya da mavipapatya gider yemegini temizligini yapar yaninda durur diyordu . hani illa benim aileme yakin olicaz seninkielrden uzak diyen bi insan degil . sadece kendi ailesinden kopamiyo

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…