- 19 Mayıs 2010
- 1.687
- 3.084
-
- Konu Sahibi Suzanne777
Merhabalar, senelerdir içimde büyüttüğüm sıkıntımı burada paylaşmak istedim,olaya dışarıdan birilerinin bakıp yorum yapmasına ihtiyacım var,etrafımda kimseye de anlatamıyorum rezil olmamak için..Eşimle 6 yıldır evliyiz, evlenir evlenmez maddi sorunlar başladı,eşimle ilgili konular ayrı bir başlığa girer zaten ona şimdi hiç girmeyeyim. Ailesi de maddi sıkıntılarımıza tuz biber oluyor evlendiğimizden beri, ne biçim bir aile böyle şey görmedim ben hayatımda..Eşimin bir kız kardeşi var,başka kardeşi yok. O da bizden önce evlenmişti zaten tanıştığımızda, 2 sene görüştük beni ailesiyle son zamanlara kadar tanıştırmadı, neymiş efendim annesi arada söz nişan ciddi bir şey olmadan ayıp buluyormuş tanışmayı.ahh tanısaydım onları zaten hiç kabul eder miydim evlenmeyi..Aslında hiç bir şey yapmıyorlar, şaşırdınız değil mi :) Ama hiç hiç hiç bir şey yapmıyorlar..Geldiler,istediler,ortalıkta göründüler o kadar,bitti..İkisi de karı koca emekliler,kendi evlerinde oturuyorlar, bir de yazlık bir daireleri var. Bir tane de oğulları var.Yani öyle anormal kötü bir durumda değiller. Benim eşim evlenirken,sen merak etme her şeyini ben yapacağım, onların durumu ancak kendilerine yetiyor dedi,ben de önemsemedim, sonuçta ha onlar yapmış ha oğulları..Ama eşim düğünü yaptı,gelinliği,takıları vs. aldı, sonrasında resmen borç batağına girdi..Benim ailem kiracı olan evlerinden kiracıyı çıkarıp evi bize verdiler, eşime düğün borcunu ödesin diye borç verdiler, evin boyasını vs. yaptırdılar, eşyaların çoğunu aldılar,benim kızlık arabam vardı zaten onu kullanıyoruz,eşimin ailesi ne bir Tv,ne bir beyaz eşya hiç birşey almadılar,sadece bir ütü masası aldı,bir de kız çeyizi gibi bohçada örtü mörtü havlu gönderdi,hepsi o kadar.. Beyaz eşyayı da eşim gidip almış, sonra ödeyememiş, haciz kağıdı gelmiş mal beyanında bulunun diye,onu da götürmüş annesinin evine,anne baba almış yatakların altına saklamışlar, sorunu çözmüşler,arkasına eve haciz gelmiş biz yokken kapıcı ikna edip göndermiş kapıdan.Ben duyunca annesini aradım bana telefonda bana sanki kendisi durumla hiç ilgisi olmayan birisi gibi "Napim kızım bende de para yok ki"dedi bıraktı. Babam gitti avukata parayı ödedi kapattı..Allah'ım hangi birini anlatacağım boğuluyorum anlattıkça, biliyorum eşim esas suçlu ama onun konusu çok derin şu an o biraz düzelmeye başladı gibi ama bu insanlar düzelmiyorlar..Bunlar yetmezmiş gibi benim aileme o kadar soğuk davranıyorlar ki hazmedemiyorum, kayınvalidem zaten çok soğuk bir insan ama 6 yıllık evliyiz,benim ailem daha onların kışlık evine bir defa gitmiş değil..İnsan bir nezaketen evine davet eder ama nerde,öküz gelmiş öküz gidiyorlar. Ben bile eşimin evinin içini evlendikten sonra gördüm, o kadar acayipler yani. Senelerdir oğulları parasız sigortasız yaşıyor, neymiş beyefendi işe filan girmezmiş kendisi iş kuracakmış,her şeyimizi benim babam karşıladı onca sene, ama hiçbirinde en ufak bir minnet duygusu dahi yok.Yazlık evleri var,kaç senedir oğulları düğün yüzünden hala sağa sola borçlu, ve evde de oturmuyorlar, demiyorlar ki oğlumuz iş kurmalı,ailesi var,bu yüzden boşanmak üzere,sağa sola borcu var,biz evlenirken bir çöp bile yapmadık tek oğlumuza, bari şu yazlığı satıp yardım edelim.İnadına sanki tutuyorlar o evi sanki bize düşmanlar..Yani aslında eşimin kabahati,bu yaşta ailesi yardım etmek zorunda değil ama benim babam hiç mi hiç yardım etmek zorunda değil kendi annesi babası dururken..Niye bunları çektin 6 sene diyeceksiniz biliyorum ama evliliğin çok başında bebeğim oldu,aldırmaya kıyamadım o zaman,çocuk babasından ayrılmasın diye çekiyorum..Eşimde ailesine hiç bozulmuyor, sürekli evde onları koruyor,onlara acıyor vs. Bunların yüzünden hep kavga ediyoruz, kayınvalidem sadece aramış olmak için arar ara sıra, çocuğu sorar,numaradan beni sorar tek yaptığı bu..Şimdi eşim biraz durumunu düzeltmeye başladı, bir iş yeri kiraladı,yanına iki kişi aldı.İçini yaptıracaktı,hooppp bu parası olmayan zavallı anne baba tam da o anda komple ev tadilatına girişti. 3 ay kızlarının evine taşındılar,bütün evlerini baştan sona kırdırdılar,mutfak banyo,yerler ,duvarlar Allah ne verdiyse yaptırdılar.Güya bir akrabaları yapmış,ona emekli paralarından ayda 300-400 vereceklermiş, madem öyle yapabiliyorlarmış insan oğlunun iş yerine yardım eder önce..Eşimin iş yeri hala bomboş,3 sandalye ve masayla çalışıyorlar.Çocuğum 5 yaşına geliyor, kayınvalidem asla gelip de evde çocuğa bir gün bakmadı, biz evine götürdük benim işim olduğu zamanlar mecburen artık baktı evinde,zaten 1 senedir de yuvaya gidiyor yüzünü bir yılda 2-3 defa görmüştür. Nefret ediyorum hepsinden,bugüne kadar suratlarına hep iyi davrandım hiçbir şey demedim ona rağmen beni sevmiyorlar,kendimi zor tutuyorum inanın suratlarına yaptıklarını sayıp ilişkimi kesmemek için.Gerçi ilişkim de yok bayramda seyranda arada telefonda..Ne yapabilirim,nolur fikri olan varsa yazsın,eşim ve çocuk arada olmasa anında keser atarım,ama böyle hiçbir şey yokmuş gibi konuştukça da sinirim daha çok bozuluyor,insanı iyice enayi yerine koyuyorlar..