• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin ailesine olan kini bitmiyor:(((

ay_dolu

egenin kardeşini taşıyor
Kayıtlı Üye
26 Mayıs 2010
333
6
66
İzmir
içimdeki huzursuzluğu bir türlü atamadığım için yazmaya karar verdim.
12 yıllık evliyiz. eşimle küçük yaşda kaçarak evlendik. ben 18 o ise 22 yaşında askerden yeni gelmiş biriydi. ilk bir yıl onun ailesi ile birlikte oturduk. kendilerince durumu iyi bir aile idi. bu bir yılı hep bu insanları tanımakla geçirdim. farklıydılar. özelliklede benim yetiştiğim aileden çok ama çok farklı bir aileydi. evin bütün otoritesi kayınvalidemdeydi. kayınpederim ise (hala aynı) öğretilmiş gibi konuşurdu. kayınvalidem evine eşyalarına aşırı bağımlı, titizlik hastası, yıkadığımız bulaşığı bile beyenmeyip arkadan bir daha yıkayan birisiydi. hayatta tek sevdiği kızı ve damadı olduğunu söylerdi hep. yakın bir şehirde oturduklarından ve maddi durumları son derece iyi olduğundan onlarda hep bizimle beraber olurdu.
oysa benim eşim işsizdi. bu birinci yılın sonlarında eşim çalışmaya başladı. evdede hep damadın sözünün geçmesi eşime çok ağır geliyordu. pişecek yemeği bile kayınvalidem görümcemle eşine sorardı. sonra birgün bir tartışma anında eşim ve beni evden kovdular. evden çıktık ve eşim beni ailemin yanına bıraktı. bekle birkaç saat içinde dönüp seni alıcam dedi. bu sırada gidip bir ev tutmuş. kimselere söylemden o eve gittik. 1 hafta sonra eşim maasını alınca esya alırız diye düşünüyorduk. o bir haftayı bomboş bir evde üstüste konmuş iki buzdolabı kartonunun üstünde yatarak gecirdik. bakkaldan aldığımız bir torba siyah zeytin ve ekmek bizim birlikte aldığımız ilk yemeğimiz oldu.
velhasıl uzatmayayım birkaç ay içinde babamın ve eşimin çabalarıyla kendince eksiği olmayan bir evmiz oldu. şehre uzakça fazla lüx olmayan ama bize cennet gibi gelen o evde 4 yıl kirada oturduk.
evliliğimizin 5. yılında oğluma hamile kaldım. aynı yıl anneme ailesinden yüklü bir miras kaldı ve annem bebeğimiz kiralarda perişan olmasın diye bize doğum hediyesi karşılıklı iki daire aldı. birinde oturalım, diğerinin ise kirası bebeğin masraflarına gitsin diye. ondan sonra bir daha hiç maddi sıkıntımız olmadı. eşimde bende hep huzurluyduk.
ama gelgelim bu defa kayınpedrim birine kefil olup bütün malını mülkünü kaybetti. o çok değerli evleri, arabaları, paraları herşeyleri gitti. kiracıyı çıkarıp onları oturtalım ortada kalmasınlar dedim, eşim asla dedi. bir akrabalarının dağ başında bir köy evine yerleştiler. elektriği bile olmayan o evde yıllardır oturuyorlar. 7 yıldır maaşları bile hala borca gidiyor ve hayvancılık ile geçiniyorlar. şartları çok zor. bu sırada biz kendi birikimimiz ile 3. evimizi aldık.eşim bir lira bile yardım etmiyor. kovulduğunu reddedildiğini unutmuyor yada unutmak istemiyor.görümcemi eşi terk etti ve şuan birilerinin evinde yatılı hasta bakıcılığı yapıyor. kalacak bir yeri yok:(

ben şuan ikinci bebeğimi bekliyorum. biliyorum yıllarca sevilmeyen istenmeyen gelin oldum hep. ama kinin nefretin arasında çocuklarım büyüsün istemiyorum. herşeye rağmen onlar çocuklarmın babaannesi ve dedesi. çocuklarım onların sevgisi ve ilgisi arasında büyüsün istiyorum. derdim bir ev verip onlarında rahat yasamaları. ama eşim asla diyor. bize yaptıklarını affetmeyeceğini, unutamadığını, biz kirada otururken nasıl yokluk içinde yasadıysak ve onlar gelip küçük gördüyse şimdi aynısını allahın onlara verdiğini tekrar ediyor hep.
içim hiç rahat değil. zamanında benimle olan sorunlarıda umurumda değil. ben unutmaya hazırım sizce eşim nasıl unutur? nasıl unutturabilirim? çünkü kızgınlığını anlayabildiğim gibi eminimki oda aslında huzurlu değil. nefret duygusu insanı mutlu etmezki...

canım eşin nasıl eşinin ailesinden nefret ediyosa bendede eşimin ailesine karşı kin nefret karışımı bir duygum var .Ama ben iyi durumda olsam onlar çok kötü durumda olsa yardım ederdim heralde .ev verme konusunu abartmışsın bence ev vermek değilde .eşini yiyecek yardımı için ikna edebilirsin ALLAH için yapmalıyız diye insani duygularını uyandırabilirsin .ailesiyle zaman geçirmeye başladıkça duygularında yumuşama olabilir.ilerde daha fazla yardım eder.

Etme bulma dünyası, Rabbim bu dünyada onalra ettiklerini çektirmiş.
Siz ne merhametli ne iyi yürekli bir insansınız ki onları düşünebiliyorsunuz,
bana böyle davransalar ben sizin gibi yaklaşabilirmiydim bilemiyorum.
Bence çok fazla eşinizin üstüne gitmeyin, ben olsam ev vermek değilde maddi yardımda bulunmayı tercih ederdim.
Szde böyle yapın derim. Madem kira geliriniz var Allah bereket versin o kira gelirnin bir kısmını yada tamamını,
gönlünüzden ne kadar geçiyorsa aylık olarak onlara gönderin.
Hiçte yüz göz olmayın bence sizler evlat olarak görevinizi yapmış olursunuz.

eşinin camiye gidip vaaz dinlemesi gerek veya eve bir cami hocasını davet edin dertlerini önceden anlatki vaaz ona göre olsun

Sizi canı gönülden tebrik ediyorum. Eminim ki, bu düşüncelerinizden ötürü hayat boyunca Allah yüzünüzü güldürecektir.
Eşinize gelince, çok kırıldığı, incindiği açıkça ortada. Biraz zaman verin eşinize, sık sık durumu hatırlatırsanız ters tepki yapabilir.
Bir gün eşinizinde ailesini affedeceğine inanıyorum.
En azından çocuğunuz babasına, babannesini görmek istediğini söylerse belki düzelir. Zaman her şeyin ilacıdır derler. Olayları zamana bırakmak belki de en hayırlısı.

Arkadaşım sen gerçekmisin.:1shok:

Hayır yani genelde gelinler kayınvalide ve kayınpederlerden nefret ederler. Heleki sizinkiler neler neler yapmış size.

Büyüksün valla bak. İnsansın.
Eşini nasıl ikna edersin bilmiyorum ama bunları söylemek istedim.

Ne kadar iyisiniz.Başka bir insanoğlu olsa çeksinler diye düşünürdü..
Eşinizi ince ince işleyin derim,güzellikle.Kinin şeytan işi olduğunu,anne baba duasının her zaman bir insana iyi gelebileceğini,yeryüzündeki görevinizide kayınvalide ve kayınpederinizi affederek geçireceğinizi söyleyin.
Ama benim kayınpederimde çok kinci eğer eşinizde kinciyse-ki öyle görünüyor.Zor bir aşama sizi bekliyor ama pes etmeyin.

insanoğlu çiğ süt emmiş derler. bende çok melek gibiyim diyemem. ama bizde çocuk yetiştiriyoruz. allah korusun yarın allah şaşırtırda düşersek hataya evlatlarımızda bize kin gütmesin diyorum hep. onlara vereceğimiz bir ev bizi etkilemez ama onların şartlarını çok değiştirir. belki diyorum o zaman çocuklarımda daha düzgün şartlarda büyüklerinin yanında huzur içinde büyürler.

hepinizin güzel duygularınada çok teşekkür ederim ayrıca.

insanoğlu çiğ süt emmiş derler. bende çok melek gibiyim diyemem. ama bizde çocuk yetiştiriyoruz. allah korusun yarın allah şaşırtırda düşersek hataya evlatlarımızda bize kin gütmesin diyorum hep. onlara vereceğimiz bir ev bizi etkilemez ama onların şartlarını çok değiştirir. belki diyorum o zaman çocuklarımda daha düzgün şartlarda büyüklerinin yanında huzur içinde büyürler.

hepinizin güzel duygularınada çok teşekkür ederim ayrıca.

iyi diyorsun hos diyorsunda

sizce sizi evden acimadan kovan insanlarin degistigine inaniyormusunuz?

cocuklariniz huzur icinde büyüyebilcek mi ayni ortamda

her biraraya gelindiginde gecmis önünüze sert bir duvar örmicek mi?

unutabilcekmisiniz olanlari ya da esiniz unutabilcek mi elin ogluna degisildigini

ben olsam yardimda bulunurdum ama annemin bana hediye ettigi eve onlari alarak degil

birak uzak olsunlar esinizde kabul ederse uzaktan yardiminizi yapin

etme bulma dünyası ne diyelim onlarda anlamışlardır artık bazı şeyleri..

ama onlar gibi değilsin bi farkın var onlar vicdansız ama sen değilsin onlar gibi olmadığını biliyosun ve eşininde kendisinin onlar gibi olmayacağını görmesi lazım ....

ama bu nasıl olur bilemiyorum :bbo:

bence bu bir sinav Rabbim seni ve eşini sınıyor siz onlar gibi olmayın

Son düzenleme:
iyi diyorsun hos diyorsunda

sizce sizi evden acimadan kovan insanlarin degistigine inaniyormusunuz?

cocuklariniz huzur icinde büyüyebilcek mi ayni ortamda

her biraraya gelindiginde gecmis önünüze sert bir duvar örmicek mi?

unutabilcekmisiniz olanlari ya da esiniz unutabilcek mi elin ogluna degisildigini

ben olsam yardimda bulunurdum ama annemin bana hediye ettigi eve onlari alarak degil

birak uzak olsunlar esinizde kabul ederse uzaktan yardiminizi yapin

değişmelerini beklemek yersiz polyannacılık olur sanırım. ben oldukları gibi kabul ettim hepsini. herkes karakterine göre davranmaya devam edecek elbetteki. ama en azından evlatlık vazifemizi yapmış olsak buda birşeydir diyorum.

ben şimdiden 7 yasındaki oğluma hayat standarlarındaki farklılığımızın nedenini sorduğunda verecek cevap bulamıyorum. tabiki ona geçmişi anlatamam. onu zehirleyemem daha bu yaşında. ama üzüldüğünü görebiliyorum.

etme bulma dünyası ne diyelim onlarda anlamışlardır artık bazı şeyleri..

ama onlar gibi değilsin bi farkın var onlar vicdansız ama sen değilsin onlar gibi olmadığını biliyosun ve eşininde kendisinin onlar gibi olmayacağını görmesi lazım ....

ama bu nasıl olur bilemiyorum :bbo:

bence bu bir sinav Rabbim seni ve eşini sınıyor siz onlar gibi olmayın

çok haklısınız gercekten bu bir sınav bencede. şunuda söylemeden gecemeyeceğim. benim ailemde benim gibi düşünüyor. babam şimdi kin gütme değil birbirinize sahip çıkma zamanı diyor.

içimdeki huzursuzluğu bir türlü atamadığım için yazmaya karar verdim.
12 yıllık evliyiz. eşimle küçük yaşda kaçarak evlendik. ben 18 o ise 22 yaşında askerden yeni gelmiş biriydi. ilk bir yıl onun ailesi ile birlikte oturduk. kendilerince durumu iyi bir aile idi. bu bir yılı hep bu insanları tanımakla geçirdim. farklıydılar. özelliklede benim yetiştiğim aileden çok ama çok farklı bir aileydi. evin bütün otoritesi kayınvalidemdeydi. kayınpederim ise (hala aynı) öğretilmiş gibi konuşurdu. kayınvalidem evine eşyalarına aşırı bağımlı, titizlik hastası, yıkadığımız bulaşığı bile beyenmeyip arkadan bir daha yıkayan birisiydi. hayatta tek sevdiği kızı ve damadı olduğunu söylerdi hep. yakın bir şehirde oturduklarından ve maddi durumları son derece iyi olduğundan onlarda hep bizimle beraber olurdu.
oysa benim eşim işsizdi. bu birinci yılın sonlarında eşim çalışmaya başladı. evdede hep damadın sözünün geçmesi eşime çok ağır geliyordu. pişecek yemeği bile kayınvalidem görümcemle eşine sorardı. sonra birgün bir tartışma anında eşim ve beni evden kovdular. evden çıktık ve eşim beni ailemin yanına bıraktı. bekle birkaç saat içinde dönüp seni alıcam dedi. bu sırada gidip bir ev tutmuş. kimselere söylemden o eve gittik. 1 hafta sonra eşim maasını alınca esya alırız diye düşünüyorduk. o bir haftayı bomboş bir evde üstüste konmuş iki buzdolabı kartonunun üstünde yatarak gecirdik. bakkaldan aldığımız bir torba siyah zeytin ve ekmek bizim birlikte aldığımız ilk yemeğimiz oldu.
velhasıl uzatmayayım birkaç ay içinde babamın ve eşimin çabalarıyla kendince eksiği olmayan bir evmiz oldu. şehre uzakça fazla lüx olmayan ama bize cennet gibi gelen o evde 4 yıl kirada oturduk.
evliliğimizin 5. yılında oğluma hamile kaldım. aynı yıl anneme ailesinden yüklü bir miras kaldı ve annem bebeğimiz kiralarda perişan olmasın diye bize doğum hediyesi karşılıklı iki daire aldı. birinde oturalım, diğerinin ise kirası bebeğin masraflarına gitsin diye. ondan sonra bir daha hiç maddi sıkıntımız olmadı. eşimde bende hep huzurluyduk.
ama gelgelim bu defa kayınpedrim birine kefil olup bütün malını mülkünü kaybetti. o çok değerli evleri, arabaları, paraları herşeyleri gitti. kiracıyı çıkarıp onları oturtalım ortada kalmasınlar dedim, eşim asla dedi. bir akrabalarının dağ başında bir köy evine yerleştiler. elektriği bile olmayan o evde yıllardır oturuyorlar. 7 yıldır maaşları bile hala borca gidiyor ve hayvancılık ile geçiniyorlar. şartları çok zor. bu sırada biz kendi birikimimiz ile 3. evimizi aldık.eşim bir lira bile yardım etmiyor. kovulduğunu reddedildiğini unutmuyor yada unutmak istemiyor.görümcemi eşi terk etti ve şuan birilerinin evinde yatılı hasta bakıcılığı yapıyor. kalacak bir yeri yok:(

ben şuan ikinci bebeğimi bekliyorum. biliyorum yıllarca sevilmeyen istenmeyen gelin oldum hep. ama kinin nefretin arasında çocuklarım büyüsün istemiyorum. herşeye rağmen onlar çocuklarmın babaannesi ve dedesi. çocuklarım onların sevgisi ve ilgisi arasında büyüsün istiyorum. derdim bir ev verip onlarında rahat yasamaları. ama eşim asla diyor. bize yaptıklarını affetmeyeceğini, unutamadığını, biz kirada otururken nasıl yokluk içinde yasadıysak ve onlar gelip küçük gördüyse şimdi aynısını allahın onlara verdiğini tekrar ediyor hep.
içim hiç rahat değil. zamanında benimle olan sorunlarıda umurumda değil. ben unutmaya hazırım sizce eşim nasıl unutur? nasıl unutturabilirim? çünkü kızgınlığını anlayabildiğim gibi eminimki oda aslında huzurlu değil. nefret duygusu insanı mutlu etmezki...

Aşağıda bir arkadasında belırttıgı gıbı,eğer dını konusmalardan etkılenebılıcek bırı ıse esınız bu konuda ona bılgı verebılıcek bırı ıle aynı ortamı paylasmasını saglayabılırsınız yada en yakın arkadası veya etkısınde kalabılıcek bırı ıle bu sıkıntınızı paylasıp eşinizede bu hissettiklerinizi aşılamasını sağlayabilirsiniz.Ayrıca Yüce gönüllülügünüzden dolayıda tebrık ederım

Aşağıda bir arkadasında belırttıgı gıbı,eğer dını konusmalardan etkılenebılıcek bırı ıse esınız bu konuda ona bılgı verebılıcek bırı ıle aynı ortamı paylasmasını saglayabılırsınız yada en yakın arkadası veya etkısınde kalabılıcek bırı ıle bu sıkıntınızı paylasıp eşinizede bu hissettiklerinizi aşılamasını sağlayabilirsiniz.Ayrıca Yüce gönüllülügünüzden dolayıda tebrık ederım

teşekkür ederim. evet eşim duygusal biridir aslında. 12 yıllık evliliğimize dönüp baktığımda mutlu bir kadın olmuşum diyorum hep. dini inançları kuvvetlidir aslında ama kırgınlığının boyutunu bildiğim için bit türlü konuya giremiyorum. ona geçmişi yeniden hatırlatırsam ters tepecek gibi geliyor.
zaten şimdi hamileyim diye ikide bir ağlayan duygusal bişey oldum. konuşmaya baslasam önce bi saat ağlarım herhalde.

Eşinizin ailesinin başına gelenleri okuyunca Allah ın sopası yok dedim içimden. Eşiniz nasıl incinmiş kırılmış ki görümceniz de dahil acısı kat be kat çıkmış. Ama şu da var. Eşinizin ailesi size yaptıkları için gelip özür diledi mi? sanmıyorum bizim millette ana-baba evladın ayağına gitmez. Ama eşiniz ve siz özür dilenmeyi hakediyorsunuz. Gelseler özür dileseler eşiniz yumuşar gibi geliyor bana. Sizi de tebrik ediyorum örnek olacak bir kişiliğiniz var. Ben sizin kadar cesaret edemezdim herhalde. Anamdan babamdan kalan evi onların oturması içinde veremezdim belkide.

Son düzenleme:
Eşinizin ailesinin başına gelenleri okuyunca Allah ın sopası yok dedim içimden. Eşiniz nasıl incinmiş kırılmış ki görümceniz de dahil acısı kat be kat çıkmış. Ama şu da var. Eşinizin ailesi size yaptıkları için gelip özür diledi mi? sanmıyorum bizim millette ana-baba evladın ayağına gitmez. Ama eşiniz ve siz özür dilenmeyi hakediyorsunuz. Gelseler özür dileseler eşiniz yumuşar gibi geliyor bana. Sizi de tebrik ediyorum örnek olacak bir kişiliğiniz var. Ben sizin gibi cesaret edemezdim herhalde.

özür dileme gibi bir şey hiç olmadı. zaten kıyamet alameti olurdu sanırım bu. evet eşim çok kırgın. söylemeyi unutmuşum. eşim ve beni kovdukları gün eşim babasından bir tokat yemişti benim gözlerim önünde. onu hiç unutamıyor. hemde ablası yüzünden. şimdi ne zaman hatırlasa gözleri dolar. sert görünür benim eşim. ama ben onun içindeki hassas insanı görebiliyorum hep. aslında bir özür belkide herşeyi çözebilirdi. ama dedimya bu bir mucize olurdu.

İyiliğe iyilik etmek kolay iş,
kötülüğe iyilik etmek zor iştir.
Ama eşinizin duygularını da anlayıp, çok üstüne gitmemek lazım.
Direk yardım yerine, içinde affetmesi adına yavaş yavaş işleseniz.
Karşı tarafta hatasını anlamıştır belki.
Şöyle bir ihtimal var ki hala hatalarını anlamamış olabilirler,
sizin yaptığınızda maddi yardımdan öte gitmeyebilir.
Bu anlamda hatalarını anlamaları önemli bence.
Bunu anlamaya çalışsanız.
Öncelikle karşı tarafın duygularını , pişmanlığını eşinize aktarsanız, pişmanlarsa tabi.
Yoksa bir yabancı gibi yaparsınız yardımınızı olur biter.

size ve eşinize edilenler o kadar can sıkıcı ki
eşinizi anlıyorum yapılanları unutmak kolay değil
ama siz vicdanen rahatsızsanız fazla üstüne gitmeden
düşüncelerinizi söyleyin

teşekkür ederim. evet eşim duygusal biridir aslında. 12 yıllık evliliğimize dönüp baktığımda mutlu bir kadın olmuşum diyorum hep. dini inançları kuvvetlidir aslında ama kırgınlığının boyutunu bildiğim için bit türlü konuya giremiyorum. ona geçmişi yeniden hatırlatırsam ters tepecek gibi geliyor.
zaten şimdi hamileyim diye ikide bir ağlayan duygusal bişey oldum. konuşmaya baslasam önce bi saat ağlarım herhalde.

pekı sana bısey sorucam canım sımdı senın durumun ıyı sen el altından yardım yapamazmısın onlara hatta bunu varya esının aılesı bıle bılmesın bence mesela kapılarına bır aylık erzak posetlerını koy ve gıt nasılsa koy gıbı bı yerdeler kımse gelıp posetlerıde almaz,gorumcenızın cocuguna ayakkabı alın koyun sonra bı kac parca üst alt kıyafetler koyun falan acaba bu sızın ıcınızı bı parca rahatlatırmı?sımdı bıde hamılesın ya bayan hormon olarak gezıosun cok hassassın,sakın korkma senın kadar duyarlı bırının evladı oyle olmaz ..

Back