Eşimin ailesine maddi yardımları,evliliğimizi kötü etkiliyor.Bu sebeple tartıştık..

slm arkadaslar, berbat bir hafta sonu gecirdim yine....esimle yine tartistik...ne yapicam nasil basa cikacagim bilmiyorum...

esimin hic bir seyden cekintisi olmamasi beni korkutuyor.....

konunun ilk mesajını okudum.kesinlikle kazandığın paranı kimseye verme.eşinde dahil.bu şekilde alışırsa senin kazandığın harcanır onun kazandığı ailesine gider.tabi o tarafın gözünü bir tek toprak doyurur ama.benim eşimde çok yedirdi.ailesine kardeşlerine.ihtiyaçları olmadığı halde.onlar mal üstüne mal yaptılar.benim enayi eşimde yedire yedire yetiştiremediği içinde ev araba ne varsa sattı.200milyar borçlanmış.onlara yok diyemediği için bankalardan çekmiş tefeciden almış.sonuç bizi mağdur duruma düşürdü.ailesine hiçbir şey olmadı.hatta parası bitti diye şimdi yüzüne bakıp adam hesabına bile almıyorlar.hergün çağırırlardı.1 senedir sormuyorlar bile.beni zaten hiç dinlemedi.maaşım olsaydı kesinlikle boşanırdım.çünkü parayı onlara yedirdi.sıkıntısını bize çektiriyor.en azından senin işin varmış. kesinlikle ezdirme kendini.kazandığınıda kimseye yedirme.

valla ne diyebilirimki bastan sona kadar haklisin. üzüldüm bu arada senin adina da. esimin simdi ne kadar geri kafali bir insan oldugunu yeni anladim. ondan bu kadarini beklemezdim. tr ye araba götürme meselesi var demistim ya hani bana inat olsun diye(bunu acikca söylemiyor) götürecekmis...

inat diye yapıyor aklınca ama kendini kullandırıyor işte.ailesinin değer verdiği kendisi değil parası.parası olmasa ya da vermese bakalım yüzüne bakarlar mı??yarın ya da öbür gün bir çocuğu olsa onunda rızkını onlara yedirir.kendi elleriyle mutsuz huzursuz bireyler ortaya çıkarıyorlar.değişeceklerin sanmıyorum.hani 7 sinde ne ise 70 indede o derler ya işte öyle.sana sen gidicisin onlar kalıcı dediğine göre demek ki seni her an gözden çıkarabilir.kesinlikle güvenipte çocuk sahibi olma.eline geçen parayıda ufakta olsa biriktirmeye çalış.senin ona ihtiyacın olmasın ama bu gidişle onun sana ihtiyacı olur.

cumartesi günü cok kötü bir sekilde taristik. ben kendimi kaybettim sinirden. herseyi göze almistim gidecektim babamin evine. 3-4 gündür beni umursamaz tavirlari beni sonunda patlatti...
engel oldu tabi yani daha dogrusu gecenin bu saatinde nereye gideceksin dedi. ben götürürüm diyip oyaladi...tam o sirada eltimler aradi. esim sikistigi icin onlari cagirdi. geldiler oturduk konustuk.tabi benim sinirler tavan yapti. esimi hic böyle bu kadar acimasiz bu kadar yalan söylerken görmemistim. icimde ki herseyi döktüm ortaya hic umrumda degildi ama benim akilli kocam herseyi inkar etti küstahca. ben kart yüzünden tartisdigimizi söyledim vs söyledim ama herseyi inkar etti.....

hayret bisey gercekten... evlenince insan aile kurar ve oncelik ailenindir.. ha cok s1k1s1k olur anne babalar o zaman yardim edilir.. o da varsa.. bu ne boyle ya... esinizin kardesine para mecburiyeti neden? babasinada neden? o kadar gelirleri var.. gecinmiyecek gibi degillerki.. cok fakir olurlar tmm.. bu ne bicm dusunce?

acaba esiniz sunu dusunuyormu.. egerki kardesinin durumu iyi sizinki kotu olsaydi o ayni sekilde davranirmiydi? cok ilginc gercektende ne diyim Allah tez zamanda aklini basina getirsin ....

bi de anne babalar evladinin iyi olmasina gecimine bakar.. duusnuyorumda benim ailem asla benden para istiyemezdi.. insan cocugunun parasini yiyebilirmi yaf....cok guc durumda tmmda buna ben pesss diyorum...

inanirmisiniz gecen gün anneme peynir lazim oldu misafiri gelecekti ben de var veririm dedim. babam cikardi hemen parasini verdi...Allahim a bana böyle bi ailenin böyle sorumlu böyle düsünceli bir ailenin evladi oldugum icin sükrediyorum...

zor bi durum canım allah yardımcın olsun ...
ilk başlarda bizimde böyle sorunlar vardı eşimin babası 6 sene önce ölmüş ve ailesinin yükü eşime kalmış..
yıllarca kazandığını hep yollamış evlendik herşeyimizi beraber yaptık iğneleri dahi nasip değil. annem sağolsun hep destek oldu...
ama bi baktım evlendik yine aynı 3 tü 5 ti derken farkındayım eşimde rahatsıaz ama bişey diyemiyo...
görümcem ağda yaptıracak olur abi para anası bişe alacak olur oğlum para bende garibanım ya hiçses etmiyorum kendi isteklerimi hep erteliyorum..
sonunda bana dank eti bende harcamalarımı çoğalttım gerekli gereksiz ne varsa aldım derken hamile kaldım eşim baktı yetişemiyo bende oturdum konuştum bu böyle olmaz diyer abilerin baksın dedim oda beni anladı ve annesine yeter benim bi ailem var artık çocuğum olacak onları düşünmem lazım dedi ve deyiş o deyiş bidaha sesini bile çıkaramadılar...
ama sizde sanki inada binmiş olay umarım bi an önce düzelir allah yardımcın olsun ...

Son düzenleme:

canim pek düzeleceginden ümidim yok. birbirlerine cok düskünler yani bu konuda düskünlük olarak görüyorlar...valla esim beni bosar ama baska bi düsünce tarzini yine kabul etmez. senin adina cok sevindim...bende o günleri görecekmiyim cok merak ediyorum...

inşallah daha güzel günler senin olur canım
bunun adını düşkünlükmüdür yaaaa ne kadar garip düşünceleri var
sen gidicisin onlar kalıcı ne demek yani evlenirken nasılsa bigün boşanacam diyemi evlenmiş bu adam niye aile olmanın bilincine varamazlar bu kadarmı zor

yaptigi kötü seyler söyledigi seyler zoruma gidiyor da. o gün abisinin yaninda artik utancindamidir nedir herseyi inkar etti ya o daha bi beter. ama bende ne yaptim biliyormusunuz?hani kendi hesap kartini istedi demistim ya hani. hala masanin üzerindeydi bende gözlerine soktum alin bakin bi adam bir es bunu yaparmi bana bakmakla yükümlü degilmi diye....

eşin iyice sana karşı inat yapmış heralde....
bu gidişle zaralı çıkacak haberi yok....
öncelik karısında olmalı ne demek yani

eşin iyice sana karşı inat yapmış heralde....
bu gidişle zaralı çıkacak haberi yok....
öncelik karısında olmalı ne demek yani

o gün yüzüme baka baka git ben seni istemiyorum dedi. abisigil varken ya o gitsin bu evden yada beni babamin evine götürün dedim. hic kilini bile kipirdatmadi. arayacagim dedigimde sadece bugün dur yarin ararsin dedi...gece gece rahatsiz etme insanlari dedi. ah bir bilseler benim o anda ne durumda oldugumu...hic rahatsizmi olurlar...ceker alirlar ama ama ama....

eşin bu şekilde düzelmez.aile büyüklerini araya katmalısın.tabi anlayışlı olgun kendini bilen aile büyüklerini.ayrıca ailenede durumu anlatmalısın.şimdi anlatmazsan durum daha kötüye gittiğinde neden önceden söylemedin gibi bir durum olur.eşin kesinlikle sahipsiz olduğunu sanmasın.aileni bugün değil yarın ara demeler bence ailenden çekindiğini onların duymasını istemediğini gösteriyor.söyle ailene.sen üzüleceğine sıkılacağına eşin üzülsün sıkılsın.eğer tek başına mücadeleye çalışırsan yorulursun.hem ruhsal hem bedenen yıpranır doktor kapılarını aşındırırsın.belki eşini seviyorsundur kaybetmek istemiyorsundur ama aklını başına almasını sağlayacak bir cezaya bir yaptırıma ihtiyacı var.bence ailene destek olacaksa hiç bekleme hemen danış,görüş ve düşüncelerini al.

peki sizce ona bu asamadan önce nasil bir ceza verebilirim manen yani?

Eşinizin, sizin bütçenizi zora sokacak şekilde ailesine maddi katkıda bulunmaya çalışması tabi ki göz yumulabilecek bir şey değil. Ama acaba tartışmalar sırasında sen geçicin onlar kalıcı vb. laflar edilmesi noktasına gelinmesi ne şekilde oldu. Bu lafın yenir yutulur tarafı yok süphesiz, ama evliliklerde iş senin ailen şunu, şunu yapmadı/yaptı, benimki şöyle fedakar falan gibi noktalara gelinince, bu tip densiz lafların edilmesi de hiç de az rastlanan bir şey değil.

Eğer bu evliliği sürdürmek için çaba sarfetmek niyetinde iseniz, eşinize durumu sakin, sakin burada bize anlattığınız gibi anlatmaya çalışmak belki yaralı olabilir. Ama, tecrübelerime göre, kendi aileniz ile ilgili kıyaslamalar yapmak (eğer yapıyorsanız), siz evlenirken onun ailesinin hiç katkısının olmadığı gibi konuları gündeme getirmek işi her zaman için çıkmaza götürür.

Konu içeriği nedeniyle "Eşi ve eşinin ailesi" başlığına taşınmıştır.
Lütfen konuları içerikleri ile ilgili başlıklara açmaya özen gösterelim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…