• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin ailesine maddi yardımları,evliliğimizi kötü etkiliyor.Bu sebeple tartıştık..

Eşinizin, sizin bütçenizi zora sokacak şekilde ailesine maddi katkıda bulunmaya çalışması tabi ki göz yumulabilecek bir şey değil. Ama acaba tartışmalar sırasında sen geçicin onlar kalıcı vb. laflar edilmesi noktasına gelinmesi ne şekilde oldu. Bu lafın yenir yutulur tarafı yok süphesiz, ama evliliklerde iş senin ailen şunu, şunu yapmadı/yaptı, benimki şöyle fedakar falan gibi noktalara gelinince, bu tip densiz lafların edilmesi de hiç de az rastlanan bir şey değil.

Eğer bu evliliği sürdürmek için çaba sarfetmek niyetinde iseniz, eşinize durumu sakin, sakin burada bize anlattığınız gibi anlatmaya çalışmak belki yaralı olabilir. Ama, tecrübelerime göre, kendi aileniz ile ilgili kıyaslamalar yapmak (eğer yapıyorsanız), siz evlenirken onun ailesinin hiç katkısının olmadığı gibi konuları gündeme getirmek işi her zaman için çıkmaza götürür.

canim hic bir zaman bunu onun basina kalkmamisimdir sonucta o elinden geleni yapti...ailesinin sorumsuzlugunu ona mal etmedim.abileri de destek cikti. yani bu lafi söylemesinin sebebi öyle bir kiyaslama degil...esim sakin konusabilen bi insan degil malesef.onun dedigini kabul edersem benden iyisi yok ama birde kabul etme bak gör neler oluyor.

o gün yüzüme baka baka git ben seni istemiyorum dedi. abisigil varken ya o gitsin bu evden yada beni babamin evine götürün dedim. hic kilini bile kipirdatmadi. arayacagim dedigimde sadece bugün dur yarin ararsin dedi...gece gece rahatsiz etme insanlari dedi. ah bir bilseler benim o anda ne durumda oldugumu...hic rahatsizmi olurlar...ceker alirlar ama ama ama....

kusuruma bakmada eşin biraz iki yüzlüymüş bi öyle bi böyle :19:
madem istemiyorum diyebiliyosun neden mani oluyosun :63:

peki sizce ona bu asamadan önce nasil bir ceza verebilirim manen yani?
senin ne durumda olduğunu bilemiyorum o yüzden ezbere cevap vermek istemiyorum.ama ben senin yerinde olsaydım yapacaklarımı söyleyebilirim.öncelikle aileme konuyu açardım.meseleleri anlatırdım.eşime tercihini yap artık böyle gitmez derdim.ailene yardım edeceksende bu çok büyük miktarlarda olmamalı deyip bir miktar belirleyebilirdim.yani bekara koca boşamak kolay derler ya banada şunu yap bunu yap demesi kolay ama işin içinde olan sensin.eşini en iyi tanıyan olayları yaşayan.ama ben bir işim olduğunda ki bunun için uğraşıyorum yaptıklarından dolayı eşimi boşayacağım.yaptıkları yanına kar kalmayacak.o çok sevgili ailesiyle o zaman doya doya yaşayacak.

senin ne durumda olduğunu bilemiyorum o yüzden ezbere cevap vermek istemiyorum.ama ben senin yerinde olsaydım yapacaklarımı söyleyebilirim.öncelikle aileme konuyu açardım.meseleleri anlatırdım.eşime tercihini yap artık böyle gitmez derdim.ailene yardım edeceksende bu çok büyük miktarlarda olmamalı deyip bir miktar belirleyebilirdim.yani bekara koca boşamak kolay derler ya banada şunu yap bunu yap demesi kolay ama işin içinde olan sensin.eşini en iyi tanıyan olayları yaşayan.ama ben bir işim olduğunda ki bunun için uğraşıyorum yaptıklarından dolayı eşimi boşayacağım.yaptıkları yanına kar kalmayacak.o çok sevgili ailesiyle o zaman doya doya yaşayacak.

Allah yardim etsin canim...sizde ne gibi problemler var...valla benim yerimde olsan söyle yapardim demissin ya hani o an icin esim ailesini secerdi sanirim belki sonra pisman olurdu ben babamin evine döndükten sonra.büyük konusmayi asla istemiyorum ama bende o duruma gelmesini istemiyorum. babamin evine gidicem sonra geri dönücem....

tabiki gidip gelmek zor.eşinin aklını başını alması lazım.yoksa çok üzülürsün.benim eşimde hep ailesini tercih etti.parasınıda zamanınıda onlara harcadı.gerçi onlar bir türlü doymadı ama eşim bıkmadan usanmadan yedirdi.hepsinin çifter çifter evi oldu.benimkide evi arabayı sattı onlara yedirirken çektiği kredileri ödemek için.misafir gelirdi çağırırlardı pastayı tatlıyı alır giderdi.düğüne gidecekler çeyreğin parasını bundan alırlardı.düğün dediğimde öyle bir iki tane değil.haftada belki 10 düğün.kayınbabamın arkadaşları ameliyat olacak o da güya kendini iyi gösterecek ya ameliyat parasını benimkinden alırdı milleti ameliyat ettirirdi.çuval çuval ayakkabı erzak aldırırlar devamlı dağıtırlardı.millet ay derdi bunlar ne iyi.halbuki benim enayi alıyor haberleri yok.birde ihtiyacı olanlara dağıtsalar neyse.dağıttıklarının arasında çift maaşlı olanlar dahi var.her sana hacca gitti.geçen sene niye gidemedi.ee benim enayi battı ya onun için.para veren yok.ben iyi kafayı yemedim yani sinirden.

tabiki gidip gelmek zor.eşinin aklını başını alması lazım.yoksa çok üzülürsün.benim eşimde hep ailesini tercih etti.parasınıda zamanınıda onlara harcadı.gerçi onlar bir türlü doymadı ama eşim bıkmadan usanmadan yedirdi.hepsinin çifter çifter evi oldu.benimkide evi arabayı sattı onlara yedirirken çektiği kredileri ödemek için.misafir gelirdi çağırırlardı pastayı tatlıyı alır giderdi.düğüne gidecekler çeyreğin parasını bundan alırlardı.düğün dediğimde öyle bir iki tane değil.haftada belki 10 düğün.kayınbabamın arkadaşları ameliyat olacak o da güya kendini iyi gösterecek ya ameliyat parasını benimkinden alırdı milleti ameliyat ettirirdi.çuval çuval ayakkabı erzak aldırırlar devamlı dağıtırlardı.millet ay derdi bunlar ne iyi.halbuki benim enayi alıyor haberleri yok.birde ihtiyacı olanlara dağıtsalar neyse.dağıttıklarının arasında çift maaşlı olanlar dahi var.her sana hacca gitti.geçen sene niye gidemedi.ee benim enayi battı ya onun için.para veren yok.ben iyi kafayı yemedim yani sinirden.

peki simdi bu durum düzeldimi?sen öyle durumlarda nasil davraniyordun?calisiyormusun?

rabbim elbet verecek cezasını sen üzülme bu dünyanın bide ahireti var:97:

ah canim sen ne diyorsun.ahiret dedin de aklima geldi. bana o gün demezmi senden hakkimi öbür tarafta alacam diye.bende dedimki o tarafta ne olacagi belli olmaz madem öyle bende yakana yapisacagim dedim.aslina bakarsan böyle laflari hic kendime yakistiramam ama beni bu duruma getiren yine kendisi.benim durduk yerde aklima gelmez bunlar. o diyince bende hirs yapip aynisini ona söylüyorum

ah canim sen ne diyorsun.ahiret dedin de aklima geldi. bana o gün demezmi senden hakkimi öbür tarafta alacam diye.bende dedimki o tarafta ne olacagi belli olmaz madem öyle bende yakana yapisacagim dedim.aslina bakarsan böyle laflari hic kendime yakistiramam ama beni bu duruma getiren yine kendisi.benim durduk yerde aklima gelmez bunlar. o diyince bende hirs yapip aynisini ona söylüyorum

vayyy bide o istiyo hakkını öylemiiii iyice pişkinlikte sınır tanımıyo eşin valla ne diyim:44:

şu an veremiyor.çünkü verecek bir şey kalmadı ama eminim olsa yine verirdi.çünkü hala aynı kafada.ders alması lazım insanın.ama onda o kafa nerdeee.çalışmıyorum çalışsam bunların bir tanesini bile yapamazdı.yaptığı takdirde boşanırdım.o derece nefret ettim.yani beterin beteri var.haline şükret falan dermişim sana:1:

şu an veremiyor.çünkü verecek bir şey kalmadı ama eminim olsa yine verirdi.çünkü hala aynı kafada.ders alması lazım insanın.ama onda o kafa nerdeee.çalışmıyorum çalışsam bunların bir tanesini bile yapamazdı.yaptığı takdirde boşanırdım.o derece nefret ettim.yani beterin beteri var.haline şükret falan dermişim sana:1:

ay alemsin valla. hic gülecegim yoktu. bizimki benim maasim artacak diye simdiden telaslandi. acaba parami ne yapsam nerde yesem?

merhabalar ben suan iki yillik evliyim ve yurtdisinda yasiyorum. bir ofiste stajyer olarak calisiyorum ve cok fazla olmasada bi maas aliyorum. evliligimiz boyunca maasimizi ayirmadik ayri hesaplarimiz vardi ama birlikte yedik. dügünümüzü kendimiz krediyle yaptik. esimin ailesi (türkiyede yasiyorlar ama dügüne geldiler)hic bir sekilde katkida bulunmadi ve bir igne bile takmadi.her neyse benim tr de bir kaynim var evli ve üc ay önce bir bebekleri oldu. kaynim calismiyor. kücük bir yerde yasiyorlar ama isteyen isini bulur bence tembellige vuruyor. esim ne zaman onlari arasa paraniz varmi harcliginiz varmi diye soruyor(cogu zaman kendi cebinde bes kurus parasi yokken) ve ben buna sinir oluyorum. kaynatam hali vakti yerinde bir adam. daireleri var kira geliri var. emekli maasi var, tarlasi var ve buna ragmen hala mala doymuyor parasi yokken köye ev yaptiriyor kücük de olsa ama masrafi tabiki az olmuyor. yeri geliyor üstü kapali param yok diyor yeri geliyor acikca söylüyor. ama her konusamada bu para konusu aciliyor. ve ben buna tahammül edemiyorum dolayisyle konusmak da istemiyorum.esim telefonu veriyor ve istemeyerek de olsa konusuyorum. onlara karsi icim de hic bir sicaklik yok. benim ailem burda yasiyor ve Allahin bir günü paramiz yok dememislerdir aksine korkarlar huzurumuz kacar diye. ama onun ailesi bunu düsnmüyor. bi kac hafta önce esim tr ye götürmek icin burdan araba bakiyordu. ama benimle acik acik birsey paylasmadi. para konusunda oldugu gibi araba konusu da telefonlarda konu olmaya basladi tabi. vay efendim sevgili kaynim orda araba ucuzmus bi bak demis. ama o tabi ciddi ciddi bakiyor. ben bunun üzerine burda ki eltimle bu konuyu konustum ve dedimki benim araba alma gibi bi durumum yok suanda kendimiz ay sonunu getiremiyoruz ve kredi kartina yükleniyoruz dedim kala kala araba mi kalmis gitmedik dedim. eltimde bunun üzerine bi konusmasinda kaynima onlari sikistirmayin parali yok demis. ardindan bir gün yine esim kaynimla konusurken demiski abi biz araba felan istemiyoruz öylesine bir bak demistik demis. benim ki dururmu hemen anladi. telefoniu kapattiktan sonra sen hickimseye bahsettinmi araba konusundan dedi. önce inkar ettim sonra itiraf ettim. dedimki madem kardesin sana yok istemiyoruz diye ayak yapmasini bildi madem öyle sorsaydin tam olaraka ne dedigimi dedim. ben kötü birsey demedim sadece suan araba alacak durumda degiliz dedim ve bunun da arkasinda oldugumu söyledim. bunun üzerine cok büyük tarisma cikti. benimki sinirinden köpürdü karisamazsin o benim ailem sen gidicisin ama onlar kalici onlar senden daha önemli sen benim kardesimi kiskaniyorsun diye. senin garantin yok onlar benim ailem diye. bende bu laflar üzerine bu ayki maasimi ona vermedim birazini harcadim birazi duruyor. esim ara ara bu konuyu tekrar acti. bende hala söyledigimin arkasinda oldugumu ve bunu kendi söyledigi seyler sonucu yaptigimi söyledim. dün aksam yine acti konuyu ve konusmak istedigi bazi seyler oldugunu söyledi. tabi ilk önce bu para konusunu acti. ben yine hala ayni fikirde oldugumu ve maasimi ona vermeyecegimi söyledim.bana bunu kabul etmedigini söyledi sinirlendi ve dizime vurdu nasil yani dedi sen kazanacaksin ve parani kendin yiyeceksin öyle mi de bende evet dedim. bagirdi cagirdi. benim yaptigim staj bir ay sonra bitecek ve girdigim sinavi kazanirsam insallah maasim 2 kati artacak. ne yani dedi maasin artincada hepsi sana mi kalacak dedi. ki ben bunun hesabini bile yapmamistim. benden banka kartini istedi ve dediki bundan sonra ayri yatacagiz ve paraya ihtiyacin olursa gelip benden isteyeceksin dedi. bende yatagimi ayirdiktan sonra gelip senden para isteyecegimimi saniyorsun dedim. durum bundan ibaret simdi siz söyleyin hata sizce kimde?lütfen yorumlarinizi bekliyor.simdiden tesekkürler(bunun disinda da cok tartisiriz biz, defalarca ayrilma noktasina geldik)
ben tr deyim ama aynı durum var birde kızım var maaşımı 1 senedir vermiyorum ve herseyi göze aldım eşimde farkında ve eşime dedimki bir kez daha maddi 1 lira verirsen bitirecem dedim ben sana tercih et demedimdi ama simdi diyorum dedim , bakalım simdilik korktu sonrası ne olur bilmem gercekten bitirecem ama karar verdim, çünkü huylu huyundan vazgecmiyo istemeye onlar devam ediyo kocalarımzda vermeye ben öğretmenim eşim olmadanda kızıma bakarım kimseyi besleyemem senin çocugun yoksa bitiririm de

Kusura bakma biraz acımasızca bir yorum yapacağım arkadaşım sen hala eşin olacak kişiye manen bir ceza vermeye mi çalışıyorsun. Sen ceza vermeye çalışadur o seni çoktan cezalandırmış haberin yok. Böyle bir adamla ömür mü geçer, adam evlenmekteki kastını belli etmiş zaten baksana seni gidici gözüyle gören insan, seni banka gibi gören insan işte daha neyi bekliyorsun. Adam gibi adam olsa hakikatlı bir erkek olsa senin maaşına zaten tamah etmez ve bilir ki Eşi ona Rabbimin bir emanetidir. O emanete de her şart altında her şekilde bakmak zorundadır. Açık konuşmak gerekirse ben bu şartlar altında devam ederse bu evliliğin sonunu iyi görmüyorum ve eşinin karakterinide inan hiç beğenmedim. Yalan söyleme ve herşeyi inkar etme huyu da cabası üstelik. Sen sen ol asla maaşını eşine verme, mademki gidicisin önce kendini garanti altına al.

Hiç bir ana-baba kız evladını evlendiği adamın kulu kölesi olsun, onun bankası, para musluğu olsun diye büyütüp okutup meslek sahibi yapmaz. Eşinizin ne hakkı var sizin kazandığınız para ile ailesine para yağdırmaya, çalışmaya erinen kardeşine araba almaya kusura bakmayın ama karaktersizliğin daniskasıdır benim gözümde.

Bırak gelmesin almaya seni, yüz verme bence ben olsam böylelerine asla prim vermezdim. Önemli olan benim bennn.......

ay alemsin valla. hic gülecegim yoktu. bizimki benim maasim artacak diye simdiden telaslandi. acaba parami ne yapsam nerde yesem?

gez toz alışveriş yap çatır çatır ye valla bi kuruşunuda verme bu adama:19:

ben tr deyim ama aynı durum var birde kızım var maaşımı 1 senedir vermiyorum ve herseyi göze aldım eşimde farkında ve eşime dedimki bir kez daha maddi 1 lira verirsen bitirecem dedim ben sana tercih et demedimdi ama simdi diyorum dedim , bakalım simdilik korktu sonrası ne olur bilmem gercekten bitirecem ama karar verdim, çünkü huylu huyundan vazgecmiyo istemeye onlar devam ediyo kocalarımzda vermeye ben öğretmenim eşim olmadanda kızıma bakarım kimseyi besleyemem senin çocugun yoksa bitiririm de

ah canim iyi bari seninki bir nebze olsun korkmus. ben daha ilk kez bu ay ayirdim kiyamet koptu baksana...Allah böyle insanlardan korusun.anlamiyorum ki madem öyle neden evleniyorlar?benim cocugum yok zaten suan düsünmüyorum hele hele bu durumda ne zaman adam olmayi bildi Allahim ins o zaman versin tabi adam olursa cocugumun rizkini kimseye yediremem. hele de bos gezenin bos kalfasi kaynima...senin ki hala vericem diyormu?

Kusura bakma biraz acımasızca bir yorum yapacağım arkadaşım sen hala eşin olacak kişiye manen bir ceza vermeye mi çalışıyorsun. Sen ceza vermeye çalışadur o seni çoktan cezalandırmış haberin yok. Böyle bir adamla ömür mü geçer, adam evlenmekteki kastını belli etmiş zaten baksana seni gidici gözüyle gören insan, seni banka gibi gören insan işte daha neyi bekliyorsun. Adam gibi adam olsa hakikatlı bir erkek olsa senin maaşına zaten tamah etmez ve bilir ki Eşi ona Rabbimin bir emanetidir. O emanete de her şart altında her şekilde bakmak zorundadır. Açık konuşmak gerekirse ben bu şartlar altında devam ederse bu evliliğin sonunu iyi görmüyorum ve eşinin karakterinide inan hiç beğenmedim. Yalan söyleme ve herşeyi inkar etme huyu da cabası üstelik. Sen sen ol asla maaşını eşine verme, mademki gidicisin önce kendini garanti altına al.

Hiç bir ana-baba kız evladını evlendiği adamın kulu kölesi olsun, onun bankası, para musluğu olsun diye büyütüp okutup meslek sahibi yapmaz. Eşinizin ne hakkı var sizin kazandığınız para ile ailesine para yağdırmaya, çalışmaya erinen kardeşine araba almaya kusura bakmayın ama karaktersizliğin daniskasıdır benim gözümde.

Bırak gelmesin almaya seni, yüz verme bence ben olsam böylelerine asla prim vermezdim. Önemli olan benim bennn.......

canim cok haklisin. ama isin kötü yani ben bunun böyle olacagini alsa tahmin etmezdim. babama karsi cok savastim bu is olsun diye cok zor ikna ettim ama gel gör ki sonu böyle olacakmis. ya esim öyle akilliki( tabi buna akil denirse) onun gözünde olan para degil ama bir kadin parasini nasil yer düsüncesi(sonu yine paraya variyor gerci de neyse)benim onunla parami nasil paylasmayacagim düsüncesi...

senin sayende mi geldi yurt dışına? ayrıca yurt dışında arabalar buraya göre daha ucuz ama tr ye geçirirse gümrükte ödeyeceği para da var ve aynı miktara tekabul edıyo yani

Back