• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Esimin ailesine bayramda gitmeli miyim

Sanem

Üye
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2019
185
72
18
Arkadaslar merhaba. Ben yaklaşık 1 yıllık evliyim. Esimle evlilik isleri baslamadan once hic tartismazdik. Ne zaman sozlendik kavgalar basladi. Senin ailen sunu dedi bunu dedi diye. Hatta benim dugunum icin istedigim normalde istenenlerden minimum daha az seyleri bile yapmak istemediler. Ozellikle esimin babasi hep problem cikardi ilk basta soz verdi borcsuz evlendirecegine sonra herseyi bize biraktilar.Taki alinacagi zaman benim suan param yok denildi. Surekli masraftan kactilar. Ailem su kadar altin istiyoruz bile demedi onlar ne yaparsa kabul ettik. Ama kayınpederim hep kendi istediği olsun diye uğraşan biri. Kayinvalidem de cok pasif esinden asiri korkan biri. Kaynatam Biz evlenince bile aramızda maddi ayrılık olmasın istiyordu yani sürekli eşimden para alabilmek istiyordu. Ben oğluna hizmetçi gibi olayım istiyordu ben de calisiyorum hayat müşterek derdim hep. En son iyisiyle kötüsüyle düğün gününe geldik ama ben bu arada o kadar yıprandım ki psikiyatriste göründüm ilaç kullandım bi süre sakinleştirici. Neyse düğün günü gelin alma yaptılar eşimin ailesinin evine gittik ertesi gün de salonda düğün olacaktı. Esimim memleketi farklı bu arada. Sonra o da kendi memleketinde gelin alma yapmak istedi biz de bi fikir sunduk şöyle yapsak daha iyi olur diye. Ama ben hiçbirşey demedim eşimle konuştular ayrı odada. Sonra ne olduysa oldu bagiris cagiris küfürler ederek yanıma geldi ustume yurudu eşime bunu nerden buldun her istediğini yaptın bu düğün olsun bu eve gelme vs dedi bana. Esim yanimda oldu çıktık o evden. O gün hastanelik oldum kriz geçirdim. Ertesi gun beni ikna ettiler geldi ozur diledi elaleme rezil olmasınlar diye düğünü yapmayı kabul ettim esimle zaten nikahliydim ondan ayrilmayi hic dusunmedim.ama hep ağladım.Cunku boyle hakaretleri hakedecek bisey yapmamistim. Ustelik babam hayatta degil diye onun babasina baba dedim onu bile yapmaciktan baba deme dedi bana.Sonra balayında hiç rahat vermedi 2. Gun aramaya basladi 10 kere 20 kere arıyor açmayınca kaynanadan beter. Balayından sonra onlara uğradık yine ama adamı görünce midem kalkıyor karşılıyorum çok kötü oluyorum afedersiniz tuvalete bile cikamiyorum. Neyse gittik bana iyi davranmaya calisiyor ama hep yalandan içinden başka şeyler kuruyor daha önce de böyle yapmıştı çünkü. Yüzüme gülüp arkamdan kötü düşünüyor konuşuyor. Ondan sonra da ben gitmedim onlar da bize gelmediler ogullarinin evini bilmiyorlar. Ben şimdi gitmeli miyim sizce? Hiç içimden gelmiyor.

Adamı görünce miden kalkıyor.

Ama size gelmediği için de öfkelisin. O sebeple de gitmek istemiyorsun.

Doğru mu anladım?

Bu ailelerin her duruma dahil olması yüzünden kaç evlilik bitiyor bu ülkede. Çocuk sahibi olan herkes çocuğa sahip olduğunu da düşünüyor, sonra evlilikler de böyle sorunlar çıkıyor ama anladığım kadarıyla eşin hep senin yanında olmuş. Eşinle konuş ama en önemlisi senin nasıl hissettiğin. Eğer gitmek istemiyorsan, gidince kendini kötü hissedeceksen gitme. Gidersen de fazlasıyla mesafeli dur.

Yok canım bence selam bile verme.
O büyüktür aman bayram etme eyleme lafları boş laf bence artık .

O baba olarak büyüklüğünü bilmiş mi ki siz küçük olarak ona saygı duyacaksınız. En güzel gününüzü rezil etmiş, senin psikolojini bozmuş, bırak ne hali varsa görsün. Eşinin babasıdır ona karışma isterse görüşsün, söyle hatta eşine o babandır istersen görüş ama beni karıştırma de.

Arkadaslar merhaba. Ben yaklaşık 1 yıllık evliyim. Esimle evlilik isleri baslamadan once hic tartismazdik. Ne zaman sozlendik kavgalar basladi. Senin ailen sunu dedi bunu dedi diye. Hatta benim dugunum icin istedigim normalde istenenlerden minimum daha az seyleri bile yapmak istemediler. Ozellikle esimin babasi hep problem cikardi ilk basta soz verdi borcsuz evlendirecegine sonra herseyi bize biraktilar.Taki alinacagi zaman benim suan param yok denildi. Surekli masraftan kactilar. Ailem su kadar altin istiyoruz bile demedi onlar ne yaparsa kabul ettik. Ama kayınpederim hep kendi istediği olsun diye uğraşan biri. Kayinvalidem de cok pasif esinden asiri korkan biri. Kaynatam Biz evlenince bile aramızda maddi ayrılık olmasın istiyordu yani sürekli eşimden para alabilmek istiyordu. Ben oğluna hizmetçi gibi olayım istiyordu ben de calisiyorum hayat müşterek derdim hep. En son iyisiyle kötüsüyle düğün gününe geldik ama ben bu arada o kadar yıprandım ki psikiyatriste göründüm ilaç kullandım bi süre sakinleştirici. Neyse düğün günü gelin alma yaptılar eşimin ailesinin evine gittik ertesi gün de salonda düğün olacaktı. Esimim memleketi farklı bu arada. Sonra o da kendi memleketinde gelin alma yapmak istedi biz de bi fikir sunduk şöyle yapsak daha iyi olur diye. Ama ben hiçbirşey demedim eşimle konuştular ayrı odada. Sonra ne olduysa oldu bagiris cagiris küfürler ederek yanıma geldi ustume yurudu eşime bunu nerden buldun her istediğini yaptın bu düğün olsun bu eve gelme vs dedi bana. Esim yanimda oldu çıktık o evden. O gün hastanelik oldum kriz geçirdim. Ertesi gun beni ikna ettiler geldi ozur diledi elaleme rezil olmasınlar diye düğünü yapmayı kabul ettim esimle zaten nikahliydim ondan ayrilmayi hic dusunmedim.ama hep ağladım.Cunku boyle hakaretleri hakedecek bisey yapmamistim. Ustelik babam hayatta degil diye onun babasina baba dedim onu bile yapmaciktan baba deme dedi bana.Sonra balayında hiç rahat vermedi 2. Gun aramaya basladi 10 kere 20 kere arıyor açmayınca kaynanadan beter. Balayından sonra onlara uğradık yine ama adamı görünce midem kalkıyor karşılıyorum çok kötü oluyorum afedersiniz tuvalete bile cikamiyorum. Neyse gittik bana iyi davranmaya calisiyor ama hep yalandan içinden başka şeyler kuruyor daha önce de böyle yapmıştı çünkü. Yüzüme gülüp arkamdan kötü düşünüyor konuşuyor. Ondan sonra da ben gitmedim onlar da bize gelmediler ogullarinin evini bilmiyorlar. Ben şimdi gitmeli miyim sizce? Hiç içimden gelmiyor.
Eşiniz ne diyor?

Benımde buna benzer oldu nısan cok guzel dugune bır ay kala neden alısverıs yapalım demısım ne acelesı varmıs gelınlık yok ortada kv kustu kp her fırsatta param yok param yok Allahtan altın felan almıslardı bastan. Esya alamam dedı yok dugun salonunu tutamam esım ayarlamıs sagolsun bana guven dedı sadece. Oylece atlattık balayına bıle gıdemedık eve geldık gunde uc dort kre aramalar fılan evlılık ıkı kısı guzel yoksa gercekten erkek aılelerı son yıllarda ıyıce azıttı.

Düğün günü üzerime yürüyen kayınpederin suratına ölene kadar bakmazdim. Ne bayram ne seyran. O senin en güzel gününü mahvetsin, sen bayramlaşmaya git?
Babanız yokken o adama baba diyebilmissiniz ve adam bunu bile kötü algilamis.
Allahım ne insanlar var. Allah yardimciniz olsun

Normalde eş hatırı için ailesi ile ilgili bazı şeylere göz yumulmasi gerekir diye düşünüyorum ama kayınpederiniz sınırı çok aşmış. Gitmezdim yerinizde olsaydım.

Eşine saygından gidebilirsin o senin yanında durmuş falan filan ama gidilecek gibide değilki bide elinimi öpeceksin yani .

Misafir yada Bir prenses gibi git Ne etliye nede sütlüye katıl, yüzünde gülümseme olsun (sahdede olsa tak) misafir gibide dön. Gittin mi gittin...

Ben de eşimin ailesiyle görüşmüyorum. Evliliğimizin üzerinde hep karabulut oldular . Yapmadıkları kalmadı, bende en son tüm ilişkimi kestim. Ama eşim ısrar ediyor bayramda gidelim barışın diye. Huzurum kaçmasın diye gitmeyi düşünüyorum. En azından ben bir adım attım ama ailen haketmedi diyebilirim diye düşünüyorum. Bence siz de bir adım atın, onlar size nasıl davranıyorsa siz de bundan sonra ona göre davranırsınız.

Ay kvde den beter hic sevmem kadin tipli erkekleri. Sen hem kucuksun hem gelinsin hem bayansin nasil yürür? Esin naptı o sırada yada sonra babasina tepki vermedi mi yada sizin aile buyukleri

ATsan atılmaz satsan satılmaz bu bayram gitmedin bi dahakine ona gitmedin bir sonrakine barısacaksınız adam aynılarını yine yapacak yine üç beş bayram gitmeyeceksiniz vs vs çünkü ne yapsalarda ana baba 😬

Git tabii nereye kadar böyle devam edecek git unutun her şeyi en güzeli böyle

Back