- 7 Ekim 2011
- 13.907
- 10.710
- 30
-
- Konu Sahibi Kirlangiic_cigligii
12 yaşından beri evden ayrı kalıyor ve annesi Bi kere gelmemisYapıp yapmadığını nerden biliyorsun? Oğlunu 9 ay karnında taşımış,emzirmiş, büyütmüş , altını değiştirmiş. Daha ne yapacaktı. Biraz saygılı olmayı deneyebilirsiniz bence. Sizde nede olsa bir anne olacaksınız ilerde.
12 yaşından beri evden ayrı kalıyor ve annesi Bi kere gelmemis
Tamam ama eşiniz annesiyle görüşüyor ve savunuyor. Demek ki onun dert ettiği bir mevzu değil. O yüzden üstteki yoruma katılıyorum. Sizin karışmanız ve diretmeniz hiç doğru değil. Ayrıca zaten bizene. Sadece fikir sormuşsunuz bizde görüşümüzü belirtiyoruz. Eğer boşanmaya kadar uzasın istiyorsanız bu şekilde hareketlerinize tabi ki devam edebilirsiniz. Sonuçta her koyun kendi bacağından asılır12 yaşından beri evden ayrı kalıyor ve annesi Bi kere gelmemis
Burda kimse kadın her gün yemek yapmak zorundadır demedi. Lafı çarpıtmışsınız. Herkes yeri gelir eşinde yapar sende yaparsın dedi. Konu mevzu kayınvalidesine olan tepkisi ve eşine o şekilde emrivaki konuşmasıydı. Yani bunu ifade ediş biçimiydi.Bazıları burada algı yaratıp duyar kasmış. Sen her nekadar yanlış ifade etsende ben senin aslında ne demek isyediğini anladım. Senin annen de her akşam arasın "kocan ne yemek yaptı sana" diye sorsun. Neticede ikiniz de çalışıyormuşsunuz. İşten gelip sen yapabiliyorsan o da yapabilir. Hayat müsterek. Evlilik tek başına gögüslenilmez. Sen o gerici kafalara takılma. KADIN VE ERKEK EŞİTTİR. EŞİT HAKLARA SAHİPTİR. HİÇBİR IRK, SOY BŞR DİĞERİNDEN ÜSTÜN OLAMAZ. KADINLAR YEMEK YAPMAYA TEMİZLİK YAPMAYA ZORLANAMAZ.
EVLİLİKLERE KİMSE KARIŞAMAZ. BAK YİNE DİYECEĞİM
KA-
RI-
ŞA-
MAZ-
LAR!!!!
Benim eşim hiç benim yanımda konuşmaz ailesiyle. İş çıkısı yolda falan konusur. Evdeyken ararlarsa da başka odaya gider. Ben de aynı şekilde. Biz de sorunlar yasadık. Belki onun ailesi de soruyordur ama asla gelip de bana sölemez bunu. Ha benm annem de sorar ne yaptın die. Büyütülcek bişe deil bence kendinizi yıprattıgına degmezMerhaba herkese umarım güzel bir akşam geçiriyorsunuzdur. Ben geçiremiyorum da
Sebep tabii ki eşimin ailesi. Bizden uzakta oturuyorlar ne zaman eşim telefonda konuşsa illa tartışma çıkıyor sonrasında. Evlenmeden eşime dedim ki ailen bu güne kadar sen bekarken gelip bir çorba yapmamışlar evlendikten sonra benim için o yemek yapiyor mu diye soramazlar ben de çalışıyorum bu bana hakaret dedim 2 kocaman insanız aç kalacak değiliz ne yiyeceğimiz biliriz. Geçen babası aradı eşim de yapiyoruz bir şeyler kocaman insanız dedi bugün annesi sordu eşim de aynı şekilde cevap verdi dedim ki neden terslemiyosun sürekli bunu mu soracaklar? O da ikisi de birer kere sordu Bi daha sorarsalar terslerim dedi... Eşim benim gibi değil takmaz terslemez ben hemen celallenirim terslerim bilmiyorum niye kendimi huzursuz ediyorum.
Ha bu arada nefret etme sebebim asla bu değil özellikle annesi ve kardesleri çok yalancılar 50 sene öncesinde yaşıyorlar kendileri her şeyi yapar yaşar sana gelince çok görürler annesiyle yan yana gelmiyoruz o derece konusmuyoruz bu konu ile ilgisi yok. Oluru da yok ilerde filan ben onunla aynı yerde bulunmam iftira bile atacak birisi hiç çekinmez o yüzden annem de istemiyor benim için çok endişeleniyor
Kadın bambaşka birşey anlatmış aslında evet kendini ifade edemimiş ama kendini ifade edrmedi ve kimse onu anlamadı değil meselem. Toplumun kadından beklediklerine istinaden yazdım ama yine anlamamışsınızBurda kimse kadın her gün yemek yapmak zorundadır demedi. Lafı çarpıtmışsınız. Herkes yeri gelir eşinde yapar sende yaparsın dedi. Konu mevzu kayınvalidesine olan tepkisi ve eşine o şekilde emrivaki konuşmasıydı. Yani bunu ifade ediş biçimiydi.
Ayrıca adalet ve hukukçu olarak lafı enson çarpıtacak kişi var karşınızda hanımefendi.Burda kimse kadın her gün yemek yapmak zorundadır demedi. Lafı çarpıtmışsınız. Herkes yeri gelir eşinde yapar sende yaparsın dedi. Konu mevzu kayınvalidesine olan tepkisi ve eşine o şekilde emrivaki konuşmasıydı. Yani bunu ifade ediş biçimiydi.
Ve yazdıklarımdan anladığınız "çarpıtmak" olunca sizi ciddiye alabilmem mümkün değil. Umarım bunları algılayacak olgunluğa erişirsinizBurda kimse kadın her gün yemek yapmak zorundadır demedi. Lafı çarpıtmışsınız. Herkes yeri gelir eşinde yapar sende yaparsın dedi. Konu mevzu kayınvalidesine olan tepkisi ve eşine o şekilde emrivaki konuşmasıydı. Yani bunu ifade ediş biçimiydi.
Ay kusura bakmayın ama yazdıklarınızın şu konuyla uzaktan yakından bir alakasını kuramadım gerçekten. Evet bu benim gözümde konuyu çarpıtmak oluyor. Konu sahibi kadınsa kayınvalideside bir kadın. Eğer ki bir şiddet uygulama vs varsa tabi ki o konuda konu sahibi haklı ve kesinlikle taviz vermesin. Biz sadece bu konu ile ilgili tavrını yorumladık ve nasıl üstesinden gelebileceği konusunda konuştuk.Kadın bambaşka birşey anlatmış aslında evet kendini ifade edemimiş ama kendini ifade edrmedi ve kimse onu anlamadı değil meselem. Toplumun kadından beklediklerine istinaden yazdım ama yine anlamamışsınızAyrıca ailesiyle olan iletişiminde karışması da hoş değil lakin hemcinselerimin mutluluğuna daha çok önem verdiğim için rahatsız olamayacağım kusura bakma. Yakıldık, kurşunlandık, başkalarına satıldık, çocuk gelin olduk, tecavüze uğradık, artık biraz da kadınların dediği olsun Erkekler ve erkekci zihniyetler konuşunca neler olduğunu gördük çünkü. Umarım bunu anlarsınız
Ay kusura bakmayın ama yazdıklarınızın şu konuyla uzaktan yakından bir alakasını kuramadım gerçekten. Evet bu benim gözümde konuyu çarpıtmak oluyor. Konu sahibi kadınsa kayınvalideside bir kadın. Eğer ki bir şiddet uygulama vs varsa tabi ki o konuda konu sahibi haklı ve kesinlikle taviz vermesin. Biz sadece bu konu ile ilgili tavrını yorumladık ve nasıl üstesinden gelebileceği konusunda konuştuk.
Feminizmse konuluk bende feminist bir kadınım. Bende nişanlıyım, bende evleniyorum 3 ay sonra.
herkes geçiyor bu süreçlerden. Önemli olan saygıdır nokta. Büyükte küçüğüne,küçükte büyüğüne saygılı olmak zorunda. Kimse kimseyi sevmek zorunda değil.
Yok cidden anlayamamışsınız. Saygı kesinlikle ama bunuAy kusura bakmayın ama yazdıklarınızın şu konuyla uzaktan yakından bir alakasını kuramadım gerçekten. Evet bu benim gözümde konuyu çarpıtmak oluyor. Konu sahibi kadınsa kayınvalideside bir kadın. Eğer ki bir şiddet uygulama vs varsa tabi ki o konuda konu sahibi haklı ve kesinlikle taviz vermesin. Biz sadece bu konu ile ilgili tavrını yorumladık ve nasıl üstesinden gelebileceği konusunda konuştuk.
Feminizmse konuluk bende feminist bir kadınım. Bende nişanlıyım, bende evleniyorum 3 ay sonra.
herkes geçiyor bu süreçlerden. Önemli olan saygıdır nokta. Büyükte küçüğüne,küçükte büyüğüne saygılı olmak zorunda. Kimse kimseyi sevmek zorunda değil.
Büyük puntolarla yazılınca daha haklı olunmuyor. Yine anlamamışsınız. Sizin kusurumuza bakmam içiniz rahat olsun.Ay kusura bakmayın ama yazdıklarınızın şu konuyla uzaktan yakından bir alakasını kuramadım gerçekten. Evet bu benim gözümde konuyu çarpıtmak oluyor. Konu sahibi kadınsa kayınvalideside bir kadın. Eğer ki bir şiddet uygulama vs varsa tabi ki o konuda konu sahibi haklı ve kesinlikle taviz vermesin. Biz sadece bu konu ile ilgili tavrını yorumladık ve nasıl üstesinden gelebileceği konusunda konuştuk.
benim söylediklerimin cevapları bu değil, teşekkürler size de başarılar.Yok cidden anlayamamışsınız. Saygı kesinlikle ama bunu
Büyük puntolarla yazılınca daha haklı olunmuyor. Yine anlamamışsınız. Sizin kusurumuza bakmam içiniz rahat olsun.Saygı hak edilen bir kavramdır( önünde el pençe divan durmak değil). Hayatta başarılar
Laf sokma çabalarınız beni çok güldürdü. Kimse başarılı başarısız demek benim haddime düşmez, sizinde haddinize düşmez. Daha fazla seviyenize inmeyeceğim. Burada kalkıpta size ne okulu bitirdiğim ne iş yaptığımla övünmeyeceğim sizin yaptığınız gibi.Yeterince başarılı bir kadınım. Sizin ihtiyacınız var gibi. Yine de güzel dilekleriniz için mersi