Eşimin Ailesinden Nefret Ettim

Diğer konuları bilmem ama ne pişirdin, yemekte ne var ben hep sorarım, arkadaşıma , anneme ,kardeşime belki öyle sorulmuş bir sorudur .
Bozulsanız da belli etmeyin ,hatta onlar sormadan bugün de şunu yaptım deyin
Eğer aranız kötüyse belki özellikle sığıyorlardır senin rahatsız olduğunu anladiklari için.
Dediğim gibi şunu yaptım yedik ,desin eşiniz takmamaya çalışın

Konusahibi haksız değil ya.Bu bugun ne yaptıniz ne yediniz sorusu samimi degil hem kv.hem kp niye sorsun ki.Hayir yani eşinizde anne -baba karim beni aç birakmaz ya da siz dert etmeyin ne yiyip içtiğimizi dese bi daha sormazlar.Oğullarini aç birakirsan ne olacak sonra

Benim kendi annem makarna yaptığım için çocuğa(damadı) makarna mı yediriyosun diyen insan, süzülmüş zayıflamış bakmıyomusun bile der ne var bunda annelerin genel tavrı bu hele de erkek çocuklarına karşı

Ama gelinlerin bakıcı konumuna konulması da hoş değil o ayrı. Abartanlar için söylüyorum

Yemek yapmak çok mu ayıp veya utanç verici bir şey ki bunu sorduklarında hakaret etmiş olsunlar. Sizin aileniz yemek yaptın mı diye sorduğunda bunu da hakaret olarak algılıyor musunuz? Ayrıca ne kadar kolay sizin için bir evlada anneni babanı tersle diye akıl vermek. Eşiniz sizi terslediğinde de normal mi karşılıyorsunuz?

Bence şanslısınız
. Kayınvalidenizin eşi henüz hayatta
. Evleriniz ayrı
. Sürekli hafta sonları gitmek mecburiyetiniz yok

Durup dururken
Kendinize dert aramayın, kv yanyana yaşayan var, neyin derdindesin anlamadım?

iyi de bunda ne var ki? ben de anneme sorarım ne yemek pişirdin diye? herhalde annem aç kalacak babamı aç bırakacak diye değil, sohbet olsun diye.

bence siz buna karışmayın, yarın gerçekten laf söylemeniz gereken bir durum olursa, o kredinizi böyle yemek gibi ufak şeylere harcamayın.

Ahdiakfisdj.
Yine bir premses gelin konusu.
Eşiniz demiş zaten,.ac kalacak değiliz diye, daha nasıl terslesin? Ana avrat küfür mü etsin?
Siz ağzınıza geleni sayacak kadar ayarsız olabilirsiniz.
Belliki eşiniz değil.
Bir de sizin anneniz kayınvalide yanına gitmenizden bile endise ediyor.
Kazık kadar, evli barklı kızı için.
Onun annesi de ac kalmasından endişe ediyor demekki.
Once siz annenizi tersleseniz ya,
Sanane benim başkaları ile ilişkimden, kocaman insanım, bilmiyor muyum kiminle ne konuşulur, korurum ben kendimi, haddini bil falan diyin mesela.
Ondan sonra eşiniz ailesini tersler
Derdini sevdiğim. Ne pişirdin demismis de rahatsız olmuşmuş. Allah akıl fikir versin..

Kocaman adam ac kalacak diye mi korkuyorlar yahu
Sürekli ne yediniz diye sormak da neymis

Annesi kolumu sıkmış birisi annem haklı değil mi sizce kendi oğlu 10 yaşında beri yurtlarda zaten

Ben pişirmek zorunda değilim eşimden daha çok çalışıyorum

Esimin tarafta sorardi bu soruyu
garipseyip iyi niyetle sorulduguna inananlar
Siz gicikmi gicik uyuzmu uyuz insanlarla karsilasmamissiniz bence
Yani etrafinizdakiler normal
Birde anormal olanlar varki
Mesela Torunu icin ben besleyemiyorum diyip
Arkamdan cocugu ac birakiyor cocuk zayif olecek diye arkamdan konusan
Mesela
Tayfalarina gittigimizde ne kadar anlatip konusmussa cumle alem teyzelerin aci yemek yapip cocugu besle demesi
Bize hep makarna patates yiyen aile muamelesi yapmasi
Hor gormesi tepeden bakmasi
Saatte yuz tane laf sokmasi
Ama boyle kibarcik kibarcik laf arasinda
O yuzden boyle tipler cehenneme direk olsun insallah

Ne yiyorsunuz sorusuna bu kadar sinirlenip tartışacak ne var benim kayınvalidemde sorar yemekten sonra konuşuruz genelde ne vardı yemekte ne yediniz diye soruyor abartıp kavga edecek birşey yok anne babasını bu konuda neden terslesin ayrıca abartmayın lütfen.

Abartmayın ya yok beni eziyorlar falan. Yemek sadece senin görevin mi de, seni ezmek için yapsınlar?
Benim annemde, kvde de sorar bazen. Hatta evde ne yapsam diye düşünüyosam ben anneme sorarım siz ne yediniz bu hafta diye. Annem alınıyo mudur acaba?

Niyetiniz üzüm yemek degil bagci dövmek.

Sormalari bence de abes. Ama esiniz de hallediyoruz demis gecistirmis iste. Belki sirf laf olsun diye soruyorlar.
Adamin bu kadar basit mesele icin annesini terslemesini beklemeniz cok degisik.

Ha daha da rahatsizsaniz bir dahaki sordugunda diyin ki
Yapamiyoruz yetistiremiyoruz seneye bize bol bol konserve, hazir yemek yap yolla
Muhtemelen bi daha konusunu acmaz

Allah baska dert vermesin

şu grupta bir anket yapsanız inanın eşinin ailesini canı gönülden seven kişi sayısı oldukça düşüktür. sakin olmalı ve sordukları soruları ya da konuşmaları üstüne alınmamalısın. hepimizin kayınvalidesi sorar ne yediniz diye. burada eşinin tavırları önemli. yazdığın kadarıyla o da seni incitecek cevaplar vermiyormuş. ne diye her konuşmadan sonra kavga etmeye yer arıyorsunuz ki??
hepimiz harika insanlarla karşılaşmıyoruz ama her konuşmayı üstünüze alınıp da savunmaya geçersen eşini ve evliliğini yıpratırsın..

Bu derece çıldırdıysan eşinin ailesini arayıp bir daha sormayın sizi ilgilendirmez vs vs eşine söylediklerini onlara söyleseydin keşke , oNlar teli kapatınca keyiflerine baktılar sizse .....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…