eşimin ailesi ...

Sanırım bu yazdıklarını çoğu kişi yaşıyor. Kalbinin çok kırıldığı durumlarda düşüncelerini sende dile getir. Bana böyle yapmıştınız ama kızınız için böyle yapıyorsunuz diyebilirsin. Herkese değeri kadar değer ver. Kimsenin erkek tarafından gelecek 1 kaç parça şeye (hediye,kıyafet,bohça,erkek için çeyiz....)ihtiyacı yoktur; fakat etrafında başkalarına yapıldığında, ya da kayınvalideler kendi kızlarına istediği zaman insan üzülüyor. Bazı şeylerin (hediye, bohça, erkeğin getirdikleri çeyiz gibi…) parayla çok alakası olduğuna da inanmıyorum, gönülle alakası var bence. İnsanın gönlünde olduktan sonra elinden geleni yapar bence. Çok çok iyi alamaz durumuna göre alır; ama elinden geleni ardına koymaz.
Düğün içinde en güzel beğendiğin bir elbiseyi al, bazı durumlarda da Allah’a havale et. Her şey gönlünce olsun.

Son düzenleme:
neden insanlar geleceği düşünmeden böyle kendi kızları olacak insana kurnazlık yapmaya kalkar anlamam. bende 3 ay önce evlendim ve eşimin ailesi üzerine düşen görevleri yerine getirmedi sözde kp bizim için kredi çekti ama hiçbir faydasını göremedik herşeyimizi kendimiz yaptık, görümcelerim başından beri ayırmak için ellerinden geleni yaptılar , nişanda kavga çıkarıp ,nişanlıyken başka birini bile buldular. ailem yinede hiçbiseye sesini çıkarmayıp eksiğimiz neyse onlar giderdi ki eşimin ailesinin durumları bizden daha iyi. bide üstüne üstlük kp düğünde onlara emanet ettiğim takılarımı düğün salonunda açıp içinden paralarımızı almazmı :) iyice beynimden vurulmuşa döndüm. işsiz oğlunun nasıl geçinip borçlarını nasıl ödeyeceğini düşünmesi gerekirken , bide paramızı çalıdı. ve şimdi ben bu insanlarla nasıl geçinicem ,nasıl bir araya gelicem diye düşünüyorum ((

insanlar gelecekte kızları olacak kişeye neden böyle kurnazlıklar yaparlar anlamam. bende 3 ay önce evlendim , ailesi en güzel günlerimi mahvettiler , görümcelerim nişanda kavga ettiler kardeşleriyle , nişanlıyken eşime başkasını buldur ,ayırmak için ellerinden geleni yaptılar, kp hiçbir görevini doğru düzgün yerine getiremedi , görgüzüz insanlardı zaten kız evine değilde komşuya gelir gibi gelirlerdi mesela hep, sözde bizim için kredi çekti ancak hiçbir faydasını görmedik , herşeyimizi kendimiz yaptık ve sağolsun ailemin durumu olardan daha kötü olmasına rağmen hiçbişeye ses çıkarmadan kendileri giderdi bütün eksiklerimizi ,bide üstüne üstlük düğünde onlara emanet ettiğim takıları salonda açıp paraları içinden aldılar , kp oğlum yeni evlendi şu anda işsiz borcunu sıkıntısını nasıl gidericek diye düşünmedi , şuanda ne yapıcağımı nasıl davranacağımı bilmiyorum böyle insanların gelini olduğum için (((

İlk başta okurken sana yapılmadı ona yapılıyor kısmını sorun ediyorsun sanıyorum. Ama durum öyle değilmiş…
Sizin zaten en başından hatanız aile şirketi dahi olsa kurumsal havası katmamışsınız. Herkes aynı kasadan yer mi hiç? Bunun sonunda insan üzülür böyle, kavgalar çıkar, inatlaşmalar başlar…
Ne kazanılıyorsa gelir gider cetveli yapılır. Şirket bünyesinde gerekli yatırımlar vs derken kalan para ya ortak paylaşılır ya da bir muhasebeciniz falan yok mu bu işleri yapan herkese maaş verilir. Kalan hazinede kalır gibi…
Aldığı parayla insanlar ne yaparsa yapar, ister tatil yapar, ister çeyiz yapar…
Hatanın başı maalesef bu ve çözümü yok…

Ah cnm benimkide aynen öyle. benim çocuklarım doğduğunda ve sünnetlerinde eli boş geldi. kendi kızının doğumunda borç aramış bulmuş altın takmış. bende görümcelerin düğününe borç altın bulup taktım. dedim bilezik takacaktım acele oldu düğün. isteyince bulunabiliyormuş demekki.

öyle bozuldumki anlatamam. o torunda bizimkiler ne. bence oğullarına değer vermiyorlar. yoksa ben kardeşime bunu asla yapamam
gelini sevmesem bile yapmam gerekeni yaparım sonuna kadar. haa onların takacağı altına ihtiyacım yok. benim durumum iyi. ama insan değer görmediği için özelliklede çocuklarına değer vermedikleri için çoook üzülüyor

dediğin gibi sen seçimini yapmış benim için önemli olan huzur demişsin ama görümcen öle değil belliki maddiyatçı biri en iyisi olsun istiyor,kimseye bişi diyemezsin ki bence olmuşla ölmüşe çare yok maalesef

dediğin gibi sen seçimini yapmış benim için önemli olan huzur demişsin ama görümcen öle değil belliki maddiyatçı biri en iyisi olsun istiyor,kimseye bişi diyemezsin ki bence olmuşla ölmüşe çare yok maalesef

Kk da konuları okudukça aklıma şöyle birşey geliyor sanırım istemeli bazı şeyleri alttan almamalı herkes üzerine düşeni yapmalı kendini kişi ezdirmemeli hiç istekçi olmalı yoksa böyle iyi niyet alttan almalar hep suistimal ediliyor gerçekten burası iyi ders oluyor bizlere elbiseyi alın bence sonuçta aynı kasadan yapılıyormuş harcamalar içinizde kalmamış olur sizede bir yararları dokunsun yani hiç böyle şeyler düşünmem aslında safım birazcık ama insanı bile şaşırtıyorlar

hepiniz haklısınız kızlar

en başta değer vermedim tamam dedim , sırf adet gelenek görenek diye boş yere bir sürü masraf olmasın dedim
eşimle ben yaşayacağım evde önemli olan biziz dedim.
tamam herkes herşeyi çok güzel olsun ister ama birazda mantıklı olmak lazım
ben öyle davrandım ki onlarda iyiniyetimi kullanmışlar işte geç gördüm

şimdi baktımki kızlarına gelince herşey mecburi gerekli alınacak denildi.

tamam bundan sonrada istemem aslında hiç sorun değil ama kırılıp üzülüyorsunuz
helede iyiniyetimin suistimal edildiğini görünce çıldırıyorum bazen
bazı zamanlarda canileşip zamanında yapmadığım şeyleri yapmak istiyorum
ne almadımsa hepsini almak istiyorum

ayıp yahu böyle ailelere varya söyleyecek söz bulamıyorum
gelinlere başka kızlara başka yaklaşın bizi böyle heder edin sonrada bizden sevgi saygı bekleyin
utanır insan yazıklar olsun hepsine bişey demiyorum

ama kesinlikle artık alttan almayacam ,inat olsun o kıyafeti alacam
kaç tl verirse versin eşimle gidecem ben bunu beğendim bunu almak istiyorum diyecem..

insan oğlunun düğününde gelinine bir çeyrek te mi takmaz takmadılar bunu ben hiç sorun etmedim
düğün gecesi bütün altınlarımı çıkarıp eşime verdim ev kredisi borcuna verelim benimde katkım olsun dedim
yapmamak lazımmış böyle ailelere
tamam eşim beni seviyor sayıyor kırmıyor bir dediğimi ikiletmiyor ama
kardeşine gelincede bişey diyemiyor alınsın diyor

Canım hissettiklerinde çok haklısın ama eşinin ailesinde eşitlik değil eşitsizlik görmek daha yüksek bi potansiyeldi zaten. He sen baştan iyi niyetli yaklaşmışsın kötüye kullanmasalardıkıymet bilselerdi ne güzel olurdu.. Ama bence değerinin bilinmemesi beklenen bşy, çünkü senin fedakarlık olarak yaptığın şeyler bi süre sonra seni onların gözünde değersiz ve "çantada keklik" yapar. Bana sorarsan eşinle konuş ama ailesini suçlayarak değil. Sadece şuanda yapılanları gördükçe, demek ki bi kız evlenirken bunlar hak görülebiliyomuş ama ben bugüne kadar kendimden çok kıstım artık bazı şeyleri hakediyorum de. Git al ne istiyosan. Bundan sonrası için kısma, insanların gücünü aşmadan talep et. İnan daha kıymetli oluyosun.

Evlenirken karşı tarafı düşünen, aman masraf olmasın , zorluk çekilmesin diye her şeyden feragat eden, her şeyini fazlasıyla kendisi alan , borçlar olmasın bitsin diye bütün altın , para her şeyini veren gelinler maalesef değer görmüyor, hatta değersiz oluyor, bir teşekkür bile edilmiyor ;
ama nerde her istediğini fazlasıyla aldıran , erkek tarafını boğazına kadar borca sokan, 1 gram altınını bile vermeyen, kendi üzerine düşenleri de yapmayan gelinler baş tacı oluyor, gelinlerinin karşılarında el pençe divan duruluyor.
Herkes için geçerli değildir muhakkak; ama gözlemlediğim kadarıyla böyle maalesef.

aslında oda var çok iyi biz koz olarak kullanabiliyorsun
bazen evde eşimle konuşurken hiç söyleyecek sözü olmuyor bana karşı haklısın diyor,
yapıyorum bu şekilde
ama iyiniyet karşılında böyle davranışlar görünce inanki aklım çıkıyor çok sinirleniyorum
elimden gelmiyor ne bileyim
ben öyle laf dalaşına da girmem hiç eşimin ailesiyle

çok haklısın vallahi
inanki bana bir mendil dahi almadılar yemin ederimki
ama bunca iyiliğimin karşısında allah razı olsun bizi hiç zora sokmadın deyip takdir edilmedim zoruma gidiyor
karşıma geçip birde kızlarına böyle yapınca işte senin söylediklerini söylüyorum kendimce bende

Laf dalaşına zaten girme, sakın haaa... Sen yapmak istediklerini saygısızlık etmeden konuşmadan yaptırırsan hakkını yedirmeyen insan olursun. Laf dalaşına girersen saygısız, çirkef insan olursun (Ne kadar haklı da olsan insanların eline azıcık koz verirsen hakkını da vermezler). Zaten bşy söliim mi? Eşinin ailesiyle asla muhatap olma, seni yüz göz etmemeli eşin. Sen bildiğini oku, onlar dolansın peşinde sana laf geçirmek için. Sen eşinin ailesine bşy açıklamak zorunda değilsin ki zaten. Ver kararını eşin tamam diyosa bitti gitti. Ay cidden üzülüyorum böyle iyi niyetten anlamayan insanlarla karşılaşılmasına. Ama tamamdır sen kıvama gelmişsin zaten Bundan sonra ezdirme kendini sakın.

Son düzenleme:

aynen öyle yapacam canım..
saolun kızlar güç verdiniz bana

diyelim ki erkek tarafı alacak herşeyi, tamam haksızlık olmayabilir bu durumda ama konu sahibinin k.v ve k.p kendi kızlarına alınacak yapılacak şeylerin tabii ki öyle olmalı en iyisi olmalı deyip zamanında kendilerinin yapmamış olması da rencide edici bir durum en azından ya bizim imkanımız yoktu kızım yapamadaık kusura bakma telafi etmeye çalışırız zamanla deyip göünl almaları gerekir. bu arada ben de bir görümceyim gelinlerimize böyle yapılmasını istemezdim bana olsun onlara olmasın demem çünkü onlar benim kardeşlerimin eşleri ve benim için çok değerliler

Takdir ediyorum

Tatlim aynisini bende yasadim diyebilirim. Biz evlenirken yine onlar isteseydim, diretseydim yaparlardi ama benim ailem hep onlar memur emekli fazla birsey isteme dediler, birde sürekli sikayet ediyorlardi paramiz yok diye anlayisli olmak, iyi gelin olmak istedim, hersey kendi istedikleri gibi oldu, takilarida onlara birakmistim, hic esya vs alinmadi, herseyi esimle kendi basimiza yaptik.
Bir kac sene aramiz cok iyiydi, meger ben iyimisimde onlarda ondan iyiymis...
nezaman görümcem evlendi, ay kizimizin dügününe üc kati para harcadik, oglana bile bukadar acilmamistik dediler herkesin icinde.
Bir komsu kvye kizin lüx kaciyor abartiyor, cok pahali seyler istiyor, senin gelin hic istememisti gibi bir sey söyleyince, kv´e aninda "ne yapsin, kizim kaliteden anliyor" demisti. O anda nasil sok olmustum anlatamam.
Bizdeki hata, aciyipda istemedik, diretmedik suda olsun buda olsun diye, onlardan cok kendimize kizmamiz gerekiyor, biz kendimize ne deger verdikki onlar versin.

Hep iyi niyetten hep! Şu laf aynen babamın lafıdır: "Kızım onlar memur emeklisi, sende adamları zor duruma sokma. Birşey isteme." Ahh işte öyle yapmayacaktık! Hatta babam kendi demiştir "eşya nedir ki, iki kanepe, bi masa yeter." diye. Güüya adamlara anlayışlı halini gösteriyor ama onların işine gelip iyi niyeti suistimal edip, iki kanepe bi masayı ciddiye alıyorlar.

Arkadaslar bişe anlamıyorum sız cevabını lütfen verin sevdiğimle biz kuzenız zaten aılemızde akraba evliliğinden yanadır sevdiğimin eskı sevgilisinden ayırmak ıcın hersey derlerdi ama gönlü bna düşüncce herkez o kızı istedi hatta sevdiğimin babası baslarda bılseydı memleketlerıne gıdeceklerdı babası benı kızı gıbı sever ama babamla anlasamazlar bırbırlerıne laf atarlar ama kusmezler halam sevdiğimi kaynarca yollamaz bnl konusturmaz oldu bianda herkez beni dışladı sevdiğim bna sahıp cıkmadı bnı o eskı kız varken bile sevdini soledi bn acık sozlum amcama onu sevdimi onunda bni sevdini söledim kendi babam beni tebrik etti cunku sevdiğimi babamda cok seviyor ailesi bu kadar cok karsıyken bna bızı duyunca bnden cay bıle ıcmezdı babası ama sımıd cok acayıp bıse var babası annesı bnı cok sevmeye basladı sevdiğim askerde her hafta ıkı gun bnı evlerine cagrıolar altınlarımı bıle aldılar babası benı gelınım bakacak dıo bnım ıcın annesı bna bıseler yaptırıo ablasıda bna karsıydı ama oda bna bıseler ettırmeye basladı yanı size sorum su herkez sırtını bna dönmüstü babam hariç hakaretler hersey babanem bıle baslarda onu sevmemı solerdı ama bu ıs olunce bnı evden kovacak bıle oldu bu arada kızlar yanlıs anlamayın bn aılemı uzecek bişe yapmadım oda yapmaz allah korkusu var bn sadece cok cesaretlım dobrayım sevdim söledim cunku o bna sahıp cıkmıyordu hep utanıyorum dıodu bı sene gecmıstı tık yok bn yapamıorum sn yap degınce bole yaptım ama cıdden anlamadım sey aılesı aılem nasıl bu kadar cabuk değişio babanem bna senı hıc kımse sevmıyor deyıp duruodu sımdı hersey cok baska cok sıcaklar hatta düğün günümüz bile kararlandı gıbı 10 agustos babası evını yenıleme basladı hayret ıcıneyım bn sadece bu farklılıga anlam veremıyorum sız anlıyabılıonuzmu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…