- 21 Kasım 2013
- 1.165
- 749
- 178
banada böyle yaptılar.ne almazsak o kar ne kadar ucuz o kadar kar mantığıyla.kızlarınada herşeyin en iyisini istediler.
ve yanımda bu davranışlarıylada övündüler.Allah kalplerine göre versin inşallah.
hala öyleler çocukların doğumunda yedi kat yabancılar altın takarken gidip ,kıytırık bi elbise alıp geldiler hemde 8 ay sonra
anca alabildiler yani.giydir diye ısrarı yokmu bide
tabiki giydirmedim.kızının çocuğuna 1 bavul örgü bir bilezik yaptı .birde dönüp bana az oldu bu ama dedi.
sonuç olarak beni el gibi göreni bende öyle görmeye karar verdim bende onlara öyle davranmaya başladım
dediğin gibi sen seçimini yapmış benim için önemli olan huzur demişsin ama görümcen öle değil belliki maddiyatçı biri en iyisi olsun istiyor,kimseye bişi diyemezsin ki bence olmuşla ölmüşe çare yok maalesefevliyim çalışıyorum çocuklarım var,
ben evlenirken,eşimi çok sevdim aşıktım,hiçbir şeyi önemsemedim,
maddi olarak varsın iki eşyam olmasın ama huzurum mutluluğum olsun dedim.
Neyse
eşim kredi çekti ev aldık ev borcu var diye
eşya çok almadık herşeyi en uygun fiyatını bularak aldık.
Eşimin ailesi zamanında benim çeyizim için evet en iyisini yaptınız önemli olan huzurdur deyip duruyorlardı
bazı şeyler eksik kalsa da önemsiz deyip duruyorlardı
şimdi görümcem evleniyor,bütün aile herşeyi en üst düzeyde istemeye başladı..
Düğün salonlarını çok basit gördüler illaki otelde olacak düğünü,gelinliği pronoviastan
balayı tatilini gemi turuna katılacak vs vs
bu arada aile şirketiyiz harcamalarımız ortak
biz evlenirken eşimde aynı kasadan harcama yaptı görümcemin çeyizi de aynı kasadan alınıyor
ben şuana kadar hiç bişey demiyordum önemsemiyordum
çünkü benim için önemli olan evimdeki huzurdur.
Ben tamamen iyiniyetle bazen bişeyler alınacağı zaman çok sorun etme diyorum görümceme olur inşallah derken
hemen kayınvalidem bir taraftan kayınbabam bir taraftan aa olurmu herşey tam tam olmalı layıkıyla olmalı dediklerinde şok oluyorum
kayınvalidem bana gelip sürekli ortam bozuk idareli harcama yap diye başımın etini yerken kızına bişey diyemiyor
onun yaptığı harcadığı herşeyi mecbur alacak diyor.
Bana alınmadığında ise ay önemli değil mutlu olun siz diyorlardı
bende gelin oldum hiç önemsenmedim bu kadar
şimdi yaptıklarını gördükçe o kadar çok zoruma gidiyorki
geçenlerde bende düğünde giymek için rastgele abiye resimlerine bakarken aa bu çok güzelmiş dedim
baktım pronoviasta çıktı bende dedimki ; ayy çok pahalıdır bu değmez şimdi 2 saatlik giyeceğim şeye dedim..
Görümcemde evet yaa hem ben oraya gittim hiç göründükleri gibi düzgün değil beğenmedim dedi.
Başka yerlere bak diye beni yönlendirdi
bugün bir baktım kendisi gelinliğini pronoviastan alacakmış
şuana kadar hiç bir zaman lüks harcamam olmamıştır ama bunca şeyden sonra sinirimden gidip kendime ordan elbise alacam
sizce kötülük mü bu yaptığım..
dediğin gibi sen seçimini yapmış benim için önemli olan huzur demişsin ama görümcen öle değil belliki maddiyatçı biri en iyisi olsun istiyor,kimseye bişi diyemezsin ki bence olmuşla ölmüşe çare yok maalesefevliyim çalışıyorum çocuklarım var,
Neyse
Eşimin ailesi zamanında benim çeyizim için evet en iyisini yaptınız önemli olan huzurdur deyip duruyorlardı
Düğün salonlarını çok basit gördüler illaki otelde olacak düğünü,gelinliği pronoviastan
biz evlenirken eşimde aynı kasadan harcama yaptı görümcemin çeyizi de aynı kasadan alınıyor
Ben tamamen iyiniyetle bazen bişeyler alınacağı zaman çok sorun etme diyorum görümceme olur inşallah derken
hemen kayınvalidem bir taraftan kayınbabam bir taraftan aa olurmu herşey tam tam olmalı layıkıyla olmalı dediklerinde şok oluyorum
kayınvalidem bana gelip sürekli ortam bozuk idareli harcama yap diye başımın etini yerken kızına bişey diyemiyor
Bana alınmadığında ise ay önemli değil mutlu olun siz diyorlardı
geçenlerde bende düğünde giymek için rastgele abiye resimlerine bakarken aa bu çok güzelmiş dedim
baktım pronoviasta çıktı bende dedimki ; ayy çok pahalıdır bu değmez şimdi 2 saatlik giyeceğim şeye dedim..
Görümcemde evet yaa hem ben oraya gittim hiç göründükleri gibi düzgün değil beğenmedim dedi.
Başka yerlere bak diye beni yönlendirdi
şuana kadar hiç bir zaman lüks harcamam olmamıştır ama bunca şeyden sonra sinirimden gidip kendime ordan elbise alacam
evliyim çalışıyorum çocuklarım var,
neyse
eşimin ailesi zamanında benim çeyizim için evet en iyisini yaptınız önemli olan huzurdur deyip duruyorlardı
düğün salonlarını çok basit gördüler illaki otelde olacak düğünü,gelinliği pronoviastan
ben tamamen iyiniyetle bazen bişeyler alınacağı zaman çok sorun etme diyorum görümceme olur inşallah derken
bana alınmadığında ise ay önemli değil mutlu olun siz diyorlardı
görümcemde evet yaa hem ben oraya gittim hiç göründükleri gibi düzgün değil beğenmedim dedi.
başka yerlere bak diye beni yönlendirdi
Canım hissettiklerinde çok haklısın ama eşinin ailesinde eşitlik değil eşitsizlik görmek daha yüksek bi potansiyeldi zaten. He sen baştan iyi niyetli yaklaşmışsın kötüye kullanmasalardıkıymet bilselerdi ne güzel olurdu.. Ama bence değerinin bilinmemesi beklenen bşy, çünkü senin fedakarlık olarak yaptığın şeyler bi süre sonra seni onların gözünde değersiz ve "çantada keklik" yapar. Bana sorarsan eşinle konuş ama ailesini suçlayarak değil. Sadece şuanda yapılanları gördükçe, demek ki bi kız evlenirken bunlar hak görülebiliyomuş ama ben bugüne kadar kendimden çok kıstım artık bazı şeyleri hakediyorum de. Git al ne istiyosan. Bundan sonrası için kısma, insanların gücünü aşmadan talep et. İnan daha kıymetli oluyosun.
Evlenirken karşı tarafı düşünen, aman masraf olmasın , zorluk çekilmesin diye her şeyden feragat eden, her şeyini fazlasıyla kendisi alan , borçlar olmasın bitsin diye bütün altın , para her şeyini veren gelinler maalesef değer görmüyor, hatta değersiz oluyor, bir teşekkür bile edilmiyor ;
ama nerde her istediğini fazlasıyla aldıran , erkek tarafını boğazına kadar borca sokan, 1 gram altınını bile vermeyen, kendi üzerine düşenleri de yapmayan gelinler baş tacı oluyor, gelinlerinin karşılarında el pençe divan duruluyor.
Herkes için geçerli değildir muhakkak; ama gözlemlediğim kadarıyla böyle maalesef.
aslında oda var çok iyi biz koz olarak kullanabiliyorsun
bazen evde eşimle konuşurken hiç söyleyecek sözü olmuyor bana karşı haklısın diyor,
yapıyorum bu şekilde
ama iyiniyet karşılında böyle davranışlar görünce inanki aklım çıkıyor çok sinirleniyorum
elimden gelmiyor ne bileyim
ben öyle laf dalaşına da girmem hiç eşimin ailesiyle
Laf dalaşına zaten girme, sakın haaa... Sen yapmak istediklerini saygısızlık etmeden konuşmadan yaptırırsan hakkını yedirmeyen insan olursun. Laf dalaşına girersen saygısız, çirkef insan olursun (Ne kadar haklı da olsan insanların eline azıcık koz verirsen hakkını da vermezler). Zaten bşy söliim mi? Eşinin ailesiyle asla muhatap olma, seni yüz göz etmemeli eşin. Sen bildiğini oku, onlar dolansın peşinde sana laf geçirmek için. Sen eşinin ailesine bşy açıklamak zorunda değilsin ki zaten. Ver kararını eşin tamam diyosa bitti gitti. Ay cidden üzülüyorum böyle iyi niyetten anlamayan insanlarla karşılaşılmasına. Ama tamamdır sen kıvama gelmişsin zatenBundan sonra ezdirme kendini sakın.
Görümcenin gelinliğini falan erkek tarafı mı alacak? Görümcene kendi ailesi neler alacak? Bunlar önemli. Eğer erkek tarafı her şeyi yapacaksa ve durumları varsa bir sakınca göremedim. Ama görümcenin ailesi her şeyi ortak yapacaklarsa hak geçer.
diyelim ki erkek tarafı alacak herşeyi, tamam haksızlık olmayabilir bu durumda ama konu sahibinin k.v ve k.p kendi kızlarına alınacak yapılacak şeylerin tabii ki öyle olmalı en iyisi olmalı deyip zamanında kendilerinin yapmamış olması da rencide edici bir durum en azından ya bizim imkanımız yoktu kızım yapamadaık kusura bakma telafi etmeye çalışırız zamanla deyip göünl almaları gerekir. bu arada ben de bir görümceyim gelinlerimize böyle yapılmasını istemezdim bana olsun onlara olmasın demem çünkü onlar benim kardeşlerimin eşleri ve benim için çok değerliler
Tatlim aynisini bende yasadim diyebilirim. Biz evlenirken yine onlar isteseydim, diretseydim yaparlardi ama benim ailem hep onlar memur emekli fazla birsey isteme dediler, birde sürekli sikayet ediyorlardi paramiz yok diye anlayisli olmak, iyi gelin olmak istedim, hersey kendi istedikleri gibi oldu, takilarida onlara birakmistim, hic esya vs alinmadi, herseyi esimle kendi basimiza yaptik.
Bir kac sene aramiz cok iyiydi, meger ben iyimisimde onlarda ondan iyiymis...
nezaman görümcem evlendi, ay kizimizin dügününe üc kati para harcadik, oglana bile bukadar acilmamistik dediler herkesin icinde.
Bir komsu kvye kizin lüx kaciyor abartiyor, cok pahali seyler istiyor, senin gelin hic istememisti gibi bir sey söyleyince, kv´e aninda "ne yapsin, kizim kaliteden anliyor" demisti. O anda nasil sok olmustum anlatamam.
Bizdeki hata, aciyipda istemedik, diretmedik suda olsun buda olsun diye, onlardan cok kendimize kizmamiz gerekiyor, biz kendimize ne deger verdikki onlar versin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?