• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşimin ailesi ...

çok haklısın vallahi
inanki bana bir mendil dahi almadılar yemin ederimki
ama bunca iyiliğimin karşısında allah razı olsun bizi hiç zora sokmadın deyip takdir edilmedim zoruma gidiyor
karşıma geçip birde kızlarına böyle yapınca işte senin söylediklerini söylüyorum kendimce bende

Iyide siz evlenirken ev alınmış ve sizde o yüzden birşey istememişsiniz.
İşyeriniz ortak olduğuna göre eşinizin aldığı ev ortak paradan ödeniyor değil mi?
Birde görümcenin gelinliğini erkek tarafı almıştır, kendinizi kötü değil şanslı hissedin,:34:bu devirde yeni evliyken ev sahibi olabilen şanslı azınlıktansınız.

Son düzenleme:
Iyide siz evlenirken ev alınmış ve sizde o yüzden birşey istememişsiniz.
İşyeriniz ortak olduğuna göre eşinizin aldığı ev ortak paradan ödeniyor değil mi?
Birde görümcenin gelinliğini erkek tarafı almıştır, kendinizi kötü değil şanslı hissedin,:34:bu devirde yeni evliyken ev sahibi olabilen şanslı azınlıktansınız.

evet, bak bu da dogru. Ayrica bosver bunlar gelip gecici seyler. Onemli olan yasanan duygular. Sen ilk evlilik yillarini guzel yasadin mi yasamadin mi ? cocugun varsa bebegini doya doya huzurla buyuttun mu buyutmedin mi ?

Butun bu bahsettigin seyler emin ol iki kurusluk seyler, o gelinlik bir kere giyilecek, ayrica esyalarin modasi yakinda gecicek eskiyecek. Oyle seyler icin uzulmeye deymez. Ne guzel bak ev sahibi olmussunuz, krediniz de soyledigi gibi arkadasin ayni kasadan cikmiyor mu ? yani siz aslinda gelip gecici olmayan bir seye yatirim yapmissiniz.

Ayrica cok gormeyin kayinvalidenize kayinpederinize, herseyin en iyisini kizlarina almak istemelerini. Cunku o onlarin kizi, hosuna gitsin yada gitmesin, herkes kendi kizin dugun heyecanini gelini icin duyacagi heyecandan fazla duyar, cunku o onlarin kizi, sen ise kizlari deyilsin gelinsin. Ve bayanlar icin bu tur maddiyatlar erkeklerden daha fazla onemli oldugu icin kizinin ceyizine verdigi onemle seninkine verdigi onem ayni olmamistir.

Bence sakinles, ve sunu unutma derim. Kayinvalide kayinpeder senin esinin annesi babasi, esinin onlara karsi buyuk bir sorumlulugu var senin olmasa bile. Sirf esinin hatiri icin onlari bu yuzden kirma derim. Seni takdir ediyorlardir elbette ama bunu soylemiyo olabilirler.
Ve bu bir kac milyarlik dunya mali, emin ol ki bu kadar kafaya takmaya deymez. Sen onlari sevmek zorunda deyilsin, ve sevmiyorsan da bu yuzden bence haklisin, ama bence onlara saygi duyup kalplerini kirmazsan sen kazanirsin.

Son düzenleme:
Haksızlık olduğunu düşünüyorsanız susmayin arkadaşlar neden susuyorsunuz? Kese de birmiş üstelik peki ben şunu merak ediyorum eşin ne diyor bu duruma? Çünkü asıl hakareti ona yapmışlar kardesiyle arasinda ayrımcılık yaparak..
Ve sizin yerinizde olsam gider beğendiğim elbiseyi alir, bir güzelde giyerdim.

Sanırım bu yazdıklarını çoğu kişi yaşıyor. Kalbinin çok kırıldığı durumlarda düşüncelerini sende dile getir. Bana böyle yapmıştınız ama kızınız için böyle yapıyorsunuz diyebilirsin. Herkese değeri kadar değer ver. Kimsenin erkek tarafından gelecek 1 kaç parça şeye (hediye,kıyafet,bohça,erkek için çeyiz....)ihtiyacı yoktur; fakat etrafında başkalarına yapıldığında, ya da kayınvalideler kendi kızlarına istediği zaman insan üzülüyor. Bazı şeylerin (hediye, bohça, erkeğin getirdikleri çeyiz gibi…) parayla çok alakası olduğuna da inanmıyorum, gönülle alakası var bence. İnsanın gönlünde olduktan sonra elinden geleni yapar bence. Çok çok iyi alamaz durumuna göre alır; ama elinden geleni ardına koymaz.
Düğün içinde en güzel beğendiğin bir elbiseyi al, bazı durumlarda da Allah’a havale et. Her şey gönlünce olsun.
Bizde tam tersi bi durum.annem abimin eşine bana almadığını bana takmadığını taktı valla hemde fazlasıyla.ama gelin tarafından kıymet gördümü hayırrr... tamamen kişilerle ve vicdanla alakalı bi durum bu.

Bizde tam tersi bi durum.annem abimin eşine bana almadığını bana takmadığını taktı valla hemde fazlasıyla.ama gelin tarafından kıymet gördümü hayırrr... tamamen kişilerle ve vicdanla alakalı bi durum bu.

konunun üzerinden çok zaman geçmiş;
Tabi kişilerle ve vicdanla alakalı; Allah’ım hepimizi iyilerle karşılaştırsın.

canım sadece senin başında değil..emin ol buna..ama bi yerden sonra tavrını koyman gerek..başıma gelmiş biri olarak söylüyrum içinde tutma fırsatını bulunca söyle düşüncelerini..ALALh hepsine akıl fikir versin ben RABBİM E HAVALE EDİYORUM BUNLARI..

Back