eşimin ailesi ...

mavisaat

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Nisan 2013
32
8
48
Ankara
evliyim çalışıyorum çocuklarım var,

ben evlenirken,eşimi çok sevdim aşıktım,hiçbir şeyi önemsemedim,
maddi olarak varsın iki eşyam olmasın ama huzurum mutluluğum olsun dedim.
neyse
eşim kredi çekti ev aldık ev borcu var diye
eşya çok almadık herşeyi en uygun fiyatını bularak aldık.
eşimin ailesi zamanında benim çeyizim için evet en iyisini yaptınız önemli olan huzurdur deyip duruyorlardı
bazı şeyler eksik kalsa da önemsiz deyip duruyorlardı
şimdi görümcem evleniyor,bütün aile herşeyi en üst düzeyde istemeye başladı..

düğün salonlarını çok basit gördüler illaki otelde olacak düğünü,gelinliği pronoviastan
balayı tatilini gemi turuna katılacak vs vs
bu arada aile şirketiyiz harcamalarımız ortak
biz evlenirken eşimde aynı kasadan harcama yaptı görümcemin çeyizi de aynı kasadan alınıyor
ben şuana kadar hiç bişey demiyordum önemsemiyordum
çünkü benim için önemli olan evimdeki huzurdur.

ben tamamen iyiniyetle bazen bişeyler alınacağı zaman çok sorun etme diyorum görümceme olur inşallah derken
hemen kayınvalidem bir taraftan kayınbabam bir taraftan aa olurmu herşey tam tam olmalı layıkıyla olmalı dediklerinde şok oluyorum
kayınvalidem bana gelip sürekli ortam bozuk idareli harcama yap diye başımın etini yerken kızına bişey diyemiyor
onun yaptığı harcadığı herşeyi mecbur alacak diyor.
bana alınmadığında ise ay önemli değil mutlu olun siz diyorlardı
bende gelin oldum hiç önemsenmedim bu kadar
şimdi yaptıklarını gördükçe o kadar çok zoruma gidiyorki

geçenlerde bende düğünde giymek için rastgele abiye resimlerine bakarken aa bu çok güzelmiş dedim
baktım pronoviasta çıktı bende dedimki ; ayy çok pahalıdır bu değmez şimdi 2 saatlik giyeceğim şeye dedim..
görümcemde evet yaa hem ben oraya gittim hiç göründükleri gibi düzgün değil beğenmedim dedi.
başka yerlere bak diye beni yönlendirdi
bugün bir baktım kendisi gelinliğini pronoviastan alacakmış

şuana kadar hiç bir zaman lüks harcamam olmamıştır ama bunca şeyden sonra sinirimden gidip kendime ordan elbise alacam
sizce kötülük mü bu yaptığım..

emin ol sadece senin eşinin ailesi öyle değildir kızmakta haklısın
benim kayınvalidem de hem nişanlanmadan önce hem de nişanlandıktan sonra ne zaman bize gelse eli boş geldi
bende herhalde bilmiyorlar eli boş gidilmeyeceğini falan diyordum
kimsenin onun elinde getireceği tatlıya çikolataya vs. ihtiyacı yok fakat kendi kızı nişanlandı telefonda eşime ne kadar düşncesizler hiç değer vermiyorlar hep elleri boş geliyorlar diye şikayet ediyor

hiç sorma neler neler var burda liste yapsam sayfalara sığmaz
bana 6 yıllık evliliğim boyunca bir mendil hediye etmemişlerdir.
hiç önemsemedim bilmiyorlar vs dedim hep
ama baktım ki kızı söz konusu olunca neler neler konuşuluyor
beni istemeye geldiklerinde kutu ile çikolata gelmişti
kızını istemeye gelenler gümüş gondolla gelmişti,
ayy ne güzel bak nasılda biliyorlar tabiki çikolata gondol ile gider gibisinden konuşmuştu
şimdiye kadar sesimi çıkarmadım ama bazen bardağım taşıyor
şimdiye kadar iyiniyetle yakalaştığım herşeyi silbaştan yapmak istiyorum
bana bir gümüş yüzük almadılar düğünde hiçbişey takmadılar
kızlarına şimiden bilezik alıp hazırlıyorlar
ben yapmasınlar demiyorum ama gelinlerine gelince başka kızları olunca başka davrandıkları için kızgınım kırgınım hepsine
sırf sinirimden bazı şeyleri yapmak istiyorum kendimi zor tutuyorum

bu haksızlıktır yaa sonrada tutup gelinlerini beğenmezler
bunca şeyden sonra ben nasıl onları sevip ailem yerine koyayım söylermisiniz haksızmıyım ben yaa

Iyy cinayet sebebi Sizi çok çok iyi anlıyorum rencide edici bir durum. Nedir şu kıskanç görümcelerden çektiğimiz.Bence geç bile kalmışsınz bir an önce aradaki haksızlığı kapatmaya bakın, bende sizine hemen hemen aynı durumdayım, sevgili gÖrümceK aynı tavırı sergiledi,kaynanada öyle tabi,
yaza kendi evime çıkıyorum iliğine kadar sömürücem onları. Gözümü kan bürüdü, İnanın ne kadar iyi niyetli davranırsanız o kadar suistimal ediliyor, özellikle bu maddi konuda. Sabır dilerim

söyle canım onlara da söyle. en azından yanında konuşurken dikkat etsinler. seni ciddiye almadan konuşmaları ayrı bir terbiyesizlik çünkü. hemen yeri gelince söyle 2 aa niye öyle diyosunuz anne bizde evlendik böyle mi yapmıştınız önemli olan huzurları de" o da muhtemelen bizim durumumuz yoktu ama karşı tarafın yani damadın durumlar var der.. bu cevap içinde bi cevap hazırla sen artık.

Görümcenin gelinliğini falan erkek tarafı mı alacak? Görümcene kendi ailesi neler alacak? Bunlar önemli. Eğer erkek tarafı her şeyi yapacaksa ve durumları varsa bir sakınca göremedim. Ama görümcenin ailesi her şeyi ortak yapacaklarsa hak geçer.

bu şekildeyse ayrımcılık bunun adı. görmemelikten gelemiyorsan konuşma arasında kayınvalıden böyle övünürken "ne güzel kızınıza herseyi yapıyorsunuz, keşke banada yapılsaydıiçimde kaldı bunlar..." deyiver o zaman .

laf çarpar gibi değil üzülür gibi söyle boynunuda bük. sen gelinsin onlar erkek tarafına küçük görünmemek için herseyi yapıyorlarsa sizde dışardan aileye girdiniz sizede özenmeleri lazımdı.

bir yandan da keşke isteseydiniz sizde , bazen biz gelinlerde evlenirken pek bişey istemiyoruz sonra eltiye yada görümceye yapılıncada kırılıyoruz.

çifte standart uygulanmış resmen bence siz çok haklısınız kendinizi sıkmayı bırakıp biraz harcama yapın alttan alttan bi iki laf sokun içiniz rahatlasın en azından yoksa kendi kendinizi yer durursunuz

bu zamana kadar sustun kıymet bildiler mi hayır

bence artık içine biriktireceğine taşları gediklerine koy.

ama sivrilmeden ,yoksa kıskanç gelin damgası da vururlar..

ne istiyorsan da al.. çifte standart yok öyle yağma

yazılanları okumadım çünkü okuyunca zaman geçiyor sayfa kapanıyor vs.

neyse..

bence hallolur tarzı birşey söylüyorsun ya işte o zaman yine bir eksiklik olunca benim o yoktu şöyleydi falan de kvlerin yanında..

ya da için rahatlayacaksan abiyeni onlara aldır düğün için.. gelininize düğünde abiye almayacak mısınız de şaka yollu.. ama yok iyice iç dış oluruz diyorsan ona de gerek yok..

ya da bunlara hiç bulaşma eşinle de huzuru bozma.. kendi haline bak.. sana ne kadar saygı sevgi sende onlara o kadar say sev.. sonuçta ne zamana kadar böyle olacaksınız ki..düğünde bayramda arada derede bir ara gelirsiniz misafir gibi yani..

ama yine şu yok bu yok olursa söyle bende de yok zamanla oldu kendimiz aldık gibi..

Gelinlerine vermedikleri değeri aslında oğullarınada vermiyorlar bence.
Çifte standarta bende karşıyım.
Bu kadar mütevazi ve ılımlı olmak biryerde sonra insanların sizi suistimal etmesine hatta enayi yerine koymasına
sebeb oluyor ki bu da tecrübeyle sabittir.
Beğendiğinizi alın giyin,takın takıştırın İdare edilecekse herke idare etsin.
Yok birine yapılıyorsa sizede yapılsın.

Bende şuan beklemedeyim bnm kaynanamda kızının nişanlısı askerdeyken aramaladılar yok eli boş geldiler görgüsüzler kızıma bayramda elbise almadılar diodu benimde nişanlım yeni gitti bende nolcak die merakla bekliyorum bakim şikayet ettiği şeyleri bana eksizsiz yapıcak mı :)))) sizn konunuza gelince durumunuz varsa alın istediğnizi ben bu hızla bütün evi baştan döşerdim bi elbise ne ki :)

Dediginiz yerden elbiseyi almanizla kötülük yapmis olmazsiniz zerre kadar bence.
Onlarin yaptiklari yaninda hic kalir yani.
Aslinda bir yandan sizi taktir ettim.
Allah razi olsun sizin gibi bir esten.
Onca zaman gercekten ailenizin huzuru icin baska seylere önem vermemissiniz.
Ama is haksizliga gelince tabii ki sizde artik yeter diyorsunuz.
Malesef siz gelinsiniz ama o evin kizi bu yüzden cifte standard oluyor.

canım ya senı cok ıyı anlıyorum.benım kv ve pd de dusuncesız.hatta dusuncesızlıgı asmıs durumdalar.yıllardır bı an once evlenelım dıe yırtınıp durdular smdı ogluna ben arkanda yokum dıyor.Hersyı tek basımıza yapıcaz.saka gıbı dımı ? ben artık hc bsye sasmıyorum su yasadıklarımdan snra.sende abartmıyorsun hıc canım.ıyı nıyetlı ola ola hep kaybedıyoruz.onun kızı kızda gelin olcakta sen neymıssın? buyuk haklar yenıyor hep...

anlamadım hem çalışıp nasıl okumanız için fırsatınız oluyor.. şimdi siz hem çalışıyor hem de dersleri devam zorluğu olan üniversiteye mi gidiyorsunuz..

Son düzenleme:
"Ee kaynana, kaynana kara kazanda kayna!" şarkısı geldi aklıma bu konuyu okuyunca nedense Bunlara boşuna kaynana denmiyor herhalde? Halbuki yaptıklarının kendilerine hakaret, kendi tükürdüklerini yalamak, söylediklerinden dönmek olduğunu ve gözümüzdeki saygılarını yitirdiklerini farketmiyorlar! Bizim kaynana da kendi kızlarının kaynanalarından şikayet ettiği ne varsa hepsini bana yapar!!! Misal en son geldiğinde 10günün 7günü bende kaldı, sadece 5km uzağımdaki görümceye gitmek yerine. Bir de bende kalırken o görümcemin kaynanasından bahsediyor "Buraya geldi mi hep kızımda kalıyor, diğer çocuğuna hiç gitmiyor" diye!! Sonra o görümcenin kaynanası görümceye sormadan kızın evine misaifr çağırmış-aynı ilçede oturan kızkardeşlerini. Bizimki bunu anlattı, güya ayıpladı. 2 gün sonra bir baktım telefonu uzatıyor, "Xleri çağırdım gelceklerde yolu tarif etsene" diye Daha ve en siniri de, bu cins kadın benim düğünümde annemi arayıp "sizde gelin alma adeti varmı? Biz direk salona geçsek olur mu?" demiş!!! Bunu daha yeni öğrendim malesef. Üstelik daha 1 ay önce, 30yıl önceki abisinin düğününü anlatırken "gelin almada kalabalık gözükelim, çok araba olsun diye 1er 2şer kişi arabalara binip gittik" diye anlatıyordu! Daha önce öğrenseydim benim düğünümde öyle dediğini, bunu anlattığı sırada cevabını da verirdim.

Bunların hepsi mi böyle nedir? Size tek tavsiyem şu; ben içimdekileri bir bir kusmaya karar verdim, be düşünceğime sinir olacağıma biraz da o sinir olsun. Siz de yeri geldikçe söyleyin lafınızı. Bana gelince neden böyle diyordunuz? deyin. Sizi saf sanmasınlar, unuttunuz sanmasınlar bence...

Son düzenleme:
Şahsen kızı çok da suçlu görmüyorum.
Siz gelin olurken daha makul davranmışsınız; O da bir gelin olarak, her şeyin en iyisi olsun demiş olabilir.
Tamam size gelinlik konusunda yalan söylemiş. O konuda son derece haklısınız.. ve bence de o elbiseyi kesinlikle almalısınız.!
Ama sizin de anlattığınız gibi en büyük suç; Oğulları evlenirken "boş verin" deyip, kızına gelince laf etmeyen kv ve kp de..
Bundan sonra siz de ona göre davranıp, her şeyin en iyisini alın bence.. hiçbir şeye gerek yok filan demeyin..

Son düzenleme:
Cok haklisin ...

Onlarada yaziklar olsun , hic deger kiymet bilmiyolarmis

Sende dusunme , harcamalarini istedigini al giy
Hemde en pahalisindan...
icinde birakma.. iyilik yaramaz boylelerine.../B]

banada böyle yaptılar.ne almazsak o kar ne kadar ucuz o kadar kar mantığıyla.kızlarınada herşeyin en iyisini istediler.
ve yanımda bu davranışlarıylada övündüler.Allah kalplerine göre versin inşallah.
hala öyleler çocukların doğumunda yedi kat yabancılar altın takarken gidip ,kıytırık bi elbise alıp geldiler hemde 8 ay sonra
anca alabildiler yani.giydir diye ısrarı yokmu bide
tabiki giydirmedim.kızının çocuğuna 1 bavul örgü bir bilezik yaptı .birde dönüp bana az oldu bu ama dedi.
sonuç olarak beni el gibi göreni bende öyle görmeye karar verdim bende onlara öyle davranmaya başladım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…