• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin ailesi

2 yaşında ki oğluma annem bakıyor. 1 saat görmeseler oğlumu hemen istiyorlar çünkü çok seviyorlar ve çok alışmışlar. Bir de anneannem ve babaannem vefat ettiği zamanlarda hep oğlumla avuttular kendilerini. Bağımlılık oldu artık. Oğlumda zaten orda kalmak istiyor, her dediği yapılıyor çünkü. Ama ben kendi anneme bile kızıyorum. Hafta sonlarını ve akşamalrı evinde benimle geçirmeli çocuk evini tanısın bana güvensin benim kurallarıma göre yaşasın istiyorum. Bana kalırsa sizde kayınvalideniz ile konuşun böyle nereye kadar.

olayın seninde dediğin gibi anane ya da babanneyle alakası yok
sınır yok
konuşmam gerek ama sinirliyim çok
ve nasıl cümleler kullanmam lazım toparlayamıyorum

aynen bizim olayımızda böyle onlar kendilerince bizi düşünüyorlar
ama ben uykusuz kalmak istemiyorsam ya da gezmeye gitmek istemiyorsam yapmasaydım bu çocuğu
1 hafta tatile gittik günde 10 defa yedi mi içti mi kontrol daha ilk ünden ağlamaya başladı özlendim diye babanne
laf dalaşına girmeyelim dedik sonu böyle oldu
çünkü kapıyı açsaydık ilk anda ister istemez kavga çıkacaktı bende konuşacaktım şimdi onlar söyledi ben dinledim

ne demişler evlat ceviz torun cevizin içi anla ne kadar tatlı olduğunu
amaçları kötülükmü üzmekmi aslında hayır ama sonu buralara varıyo
şimdi arkadaşıma hiç teklif bile etmiyolar burda kalsın die
işe giderken bırakıyo işten gelir gelmez cocuğunu alıyo evine cıkıyo
oturup orda yemek falan da yemiyomuş biyere giderlerken bile kayınvalidesi kızım gelmeden önce arayında uyuya kalmış olmıyım
alırsınız cocuğunuzu dio...:53:dediğim olaya geldi durum baştan herseyi kontrol edersen sonucu da öle oluyo cocuk 2 yaşında iki senedir babaanne bakıyo bi gece bırakmadı kız onlarda ....inşallah sende en kısa zamanda çözüme kavuşturursun psikoloji bozar böyle çetreffilli durumlar:53:

ne demişler evlat ceviz torun cevizin içi anla ne kadar tatlı olduğunu
amaçları kötülükmü üzmekmi aslında hayır ama sonu buralara varıyo
şimdi arkadaşıma hiç teklif bile etmiyolar burda kalsın die
işe giderken bırakıyo işten gelir gelmez cocuğunu alıyo evine cıkıyo
oturup orda yemek falan da yemiyomuş biyere giderlerken bile kayınvalidesi kızım gelmeden önce arayında uyuya kalmış olmıyım
alırsınız cocuğunuzu dio...:53:dediğim olaya geldi durum baştan herseyi kontrol edersen sonucu da öle oluyo cocuk 2 yaşında iki senedir babaanne bakıyo bi gece bırakmadı kız onlarda ....inşallah sende en kısa zamanda çözüme kavuşturursun psikoloji bozar böyle çetreffilli durumlar:53:

benim kızımda 1 kere kaldı aşağıda
ama ben her akşam aynı muhabbetten sıkıldım
burda kalsın hayır olmaz
burda kalsın hayır olmaz

Sizin tek hatanız kapıyı açmamanız olmuş, keşke eşin kapıyı ilk çaldıklarında açsaydı ve vereceği tepkiyi o zaman verseydi.

Çocuğuna onlar bakıyor diye herşeyi kendi istedikleri şekilde yapamazlar. Herşeyin bir orta yolu vardır.

Benimde kızıma sadece ben işteyken annem baktı ama biz annemle anlaşarak, aynı dili konuşarak iki elden ama tek elden çıkmış gibi büyüttük kızımı. Koyduğumuz kuralları ortak uyguladık, verdiğimiz kararların arkasında durduk vs.

Ne demek annenin hayır dediğine evet demek,

Ne demek çocuğunla geçireceğin 2 saatine de el koymak.

Bence sakince ve güzelce anlat. Ben zaten akşamları kızımı kısıtlı zamanlarda görüyorum anne, eğer böyle yaparsanız ben kendimi anne gibi hissedemiyorum, çocuğuma verimli olduğumu düşünmüyorum. Çocuk bu ağlarda surarda, kimse keyfinden çocuğunu ağlatmaz de. Allah razı olsun gözüm arkada değil, ben işteyken kızıma severek bakıyorsunuz, ama izin verin en azından akşamları anneliğimizi ve babalığımızı doyasıya yaşayalım diyebilirsin.

Sizin tek hatanız kapıyı açmamanız olmuş, keşke eşin kapıyı ilk çaldıklarında açsaydı ve vereceği tepkiyi o zaman verseydi.

Çocuğuna onlar bakıyor diye herşeyi kendi istedikleri şekilde yapamazlar. Herşeyin bir orta yolu vardır.

Benimde kızıma sadece ben işteyken annem baktı ama biz annemle anlaşarak, aynı dili konuşarak iki elden ama tek elden çıkmış gibi büyüttük kızımı. Koyduğumuz kuralları ortak uyguladık, verdiğimiz kararların arkasında durduk vs.

Ne demek annenin hayır dediğine evet demek,

Ne demek çocuğunla geçireceğin 2 saatine de el koymak.

Bence sakince ve güzelce anlat. Ben zaten akşamları kızımı kısıtlı zamanlarda görüyorum anne, eğer böyle yaparsanız ben kendimi anne gibi hissedemiyorum, çocuğuma verimli olduğumu düşünmüyorum. Çocuk bu ağlarda surarda, kimse keyfinden çocuğunu ağlatmaz de. Allah razı olsun gözüm arkada değil, ben işteyken kızıma severek bakıyorsunuz, ama izin verin en azından akşamları anneliğimizi ve babalığımızı doyasıya yaşayalım diyebilirsin.

teşekkür ederim en doğrusu dediğiniz şeyleri söylemek

Dün akşam eşim işten geç çıkacaktı
ben iş çıkışı kayınvalideme gittim yemeğimi yedim çocuğum uyudu saat 8de
sabah erken kalkacak zaten ben eve çıkayım uyusun dedim çıktık
9:30da eşim geldin kızım uyandı mama yemesi şurubunu içmesi lazım
mamasını yemedi meme meme diye ağlıyor sürekli ağlayarak yaptırıyor herşeyini
bizde güzelce mamasını yemeden meme yok dedik ama o ısrarla ağlıyor
dedim ki ağlatmayalım şimdi gelirler aşağıdan (altlı üstlü oturuyoruz)
zil çaldı açmadım eşimde açmadı
zil çalıyo kızım ağlıyo
20. kez falan çalışında eşim dayanamadı gitti açtı
babam neden açmıyorsunuz kapıyı verin çocuğu dedi eşim de işte böyle yapacağınız için açmıyoruz dedi
kayınvalide ağlıya ağlıya bağırıyo
ben anne değilmiyim neden açmıyosunuz
çocuk hasta olsa benden yemek yemese benden biliyorsunuz kazayaginin ne sorunu varsa bana söylesin dedi bagırdı gitti
babam çocuk uyuyunca sen yukarı çıkardın ne oldu dedi
bende eşim gelince uyandı dedim
beni kahveden getirtiniz ne oluyo dedi
bende ben getirtmedim kim getirttiyse ona sor dedim ve gitti
sinirimden için titriyo
ne yapacağım bilmiyorum akşam eve gidince

aman bu da dert mi dermişim :8:

k.validen zaten bir garip,çocuk her ağladığında yukarı çıkmalar bize verin demeler..ancak sizin uzun süre kapıyı açmamanız da ayrıca anormal olmuş.açarsınız ama tepkinizi de koyarsınız.kapıda bekletilmeleri ayıp olmuş.sonuçta gelen kişiler düşmanınız değil,kötülüğe de gelmiyorlar.

o sizin çocuğunuz,eğitimini de siz verirsiniz.kimsenin de karışmaya hakkı yok.

diyeceğiniz şey şu;anne-baba torun sizin torununuz istediğiniz kadar gelin sevin ama eğitim kısmını bize bırakın.yoksa aramızda başka sorunlar yaşanacak..

benim üzülüp kırıldığım bir konuda böyle bi yorum yapmanız inanın çok çirkin

benim bir kızım var.yemek yemez acıkmaz.bu yuzden nerdeyse psikolojik tedavi gorecektim.komsu komsu mu dolaşmalar, parklarda mı yedirmeler, kozmetikçilerde renk renk oje sürerken mi denemeler ama yok yemiyor.yani ben o kadar yalnızım ki bu konuda o kadar çektim ki.şu an 4 yaşında ve keşke onunla ilgilenen ve sevdiği babaannesi ve dedesi olsaydı.belki herşey daha kolay olurdu.

bu ağlamalar inatlaşmalar geçiyor.istiyorlarsa verin çocugu, niye kendinizi üzüyorsunuz. bir süre sonra zaten sizden ayrılmak istemiyor.

aman bu da dert mi dermişim :8:

bence bir çok elti görümce derdinden daha önemli bir dert bu.ayrı ayrı tutarsız disiplinle yetişen çocuklar da ileride davranış sorunları bile olabiliyor.çocuk yetiştirmede ki en önemli unsur tutarlılıktır ve arkadışın sorunu da bu zaten.kimine göre bu büyük bir dert olabilir.

bence bir çok elti görümce derdinden daha önemli bir dert bu.ayrı ayrı tutarsız disiplinle yetişen çocuklar da ileride davranış sorunları bile olabiliyor.çocuk yetiştirmede ki en önemli unsur tutarlılıktır ve arkadışın sorunu da bu zaten.kimine göre bu büyük bir dert olabilir.

ben de onu diyorum.ver ellerine mamayı çocugu yedirin getirin dersiniz sıkmayın bu kadar.kv ya da kp olmasaydı da o yine aglayacaktı ve inatlaşacaktı.verin ellerine cocugu yatıştırsınlar dikkatini dağıtsınlar.bu kadar sıkmaya ne gerek var.

Ben hak verdim size. Çok sinir bozucu bir durum bence, ağlayan çocuğu apar topar almaya gelmeleri. Sonuçta onların torunuysa, sizin çocuğunuz. Oturtmaya çalıştığınız düzene her dakika müdahale ederlerse, nasıl yetiştirebilirsiniz kızınızı?

ben de onu diyorum.ver ellerine mamayı çocugu yedirin getirin dersiniz sıkmayın bu kadar.kv ya da kp olmasaydı da o yine aglayacaktı ve inatlaşacaktı.verin ellerine cocugu yatıştırsınlar dikkatini dağıtsınlar.bu kadar sıkmaya ne gerek var.

canım olur mu öyle şey? bir değil iki değil nereye kadar böyle büyür bir çocuk?

eğer ağlayıp inatlaştığında istediğini yaparsan şimdi susar çocuk ama büyüyünce daha farklı şekilde ortaya çıkar.

dikkat dağıtmak değil bu,istediğini yapmak ağlayark birşeyler elde etmeye alıştırmak.ve çok yanlış bence.

olayın seninde dediğin gibi anane ya da babanneyle alakası yok
sınır yok
konuşmam gerek ama sinirliyim çok
ve nasıl cümleler kullanmam lazım toparlayamıyorum

Fevri davranma ve cümlelerini özenle seç. Çocuğuna, canına onlar bakıyor sonuçta. Mesela,

Anne bak biliyorum çok seviyrosunuz ama benim ile de vakit geçirmesi lazım bende özlüyorum de. Ve sadece ben çalıştığım saatlerde sizin ile durması çocuk açısından da daha iyi olacak falan de canım.

canım olur mu öyle şey? bir değil iki değil nereye kadar böyle büyür bir çocuk?

eğer ağlayıp inatlaştığında istediğini yaparsan şimdi susar çocuk ama büyüyünce daha farklı şekilde ortaya çıkar.

dikkat dağıtmak değil bu,istediğini yapmak ağlayark birşeyler elde etmeye alıştırmak.ve çok yanlış bence.

bencede yanlış. Her insanın evi kendine. Çocuk anneyle birlikte ögrenmeli bazı şeyleri. bende babaneyle büyüyen bi insanım. babaneme çok düşkünümdür fakat annemle iletişimimiz belli bi yaşa kadar yok denecek kadar azdı bunu yoluna koyana kadar hem kendime hem anneme çok zorluklar yaşatmışımdır. bişeylerin geç farkına varıyosun ama iş işten geçmiş oluyor. bi olay olurdu mesela annem yok derdi babannem yap derdi annemi hiç dinlemezdim basit gibi görünüyo ama ileride çok büyük sorunlar çıkabiliyo. bunun farkına varmalarını hissettirmek lazım. yoksa kimse burda saygısızlık yap demiyor. herkesin özel yaşantısı var bazıları yok ayıp olmuş falan die yorum yapmışlar fakat o çocugun psikolojisinide düşünmek gerekiyor.

anlamıyorum sizi neden veriyormuşum?
neden ben yatıştırmıyormuşum
ben niye doğurdum o çocuğu o zaman onlar doğursalardı
ben neyim?

bencede yanlış. Her insanın evi kendine. Çocuk anneyle birlikte ögrenmeli bazı şeyleri. bende babaneyle büyüyen bi insanım. babaneme çok düşkünümdür fakat annemle iletişimimiz belli bi yaşa kadar yok denecek kadar azdı bunu yoluna koyana kadar hem kendime hem anneme çok zorluklar yaşatmışımdır. bişeylerin geç farkına varıyosun ama iş işten geçmiş oluyor. bi olay olurdu mesela annem yok derdi babannem yap derdi annemi hiç dinlemezdim basit gibi görünüyo ama ileride çok büyük sorunlar çıkabiliyo. bunun farkına varmalarını hissettirmek lazım. yoksa kimse burda saygısızlık yap demiyor. herkesin özel yaşantısı var bazıları yok ayıp olmuş falan die yorum yapmışlar fakat o çocugun psikolojisinide düşünmek gerekiyor.

teşekkür ederim düşünlerinizi paylaştığınız için

sakince konuş canım ben gün boyunca çocuğumu özlüyorum eve geldiğimde sadece kendim ilgilenmek istiyorum sizin torununuzu çok sevdiğinizi biliyorum ama ağlayınca hemen müdahale etmeyin böyle şımarır sonra başedemeyiz gibi yumuşak cümleler kurun eşinizde konuşsun bence zamanla anlarlar:31:

Her ağladığında, istediğini yaptırarak susan bir çocuk, üselik istediğini yerine getiren de anne babası değilse, büyüdüğünde o anne babayı dikkate almaz, saygı duymaz ! Anne baba kötü polis oluyor bu durumda.. Halbuki çocuğun iyiliğini, öz anne babasından başka kimse bilemez..

Çocuk eğitmek her ağladığında sussun diye istediğini yapmak değildir.. Ha istediğini yine yaparsın, ama önce sustuktan sonra.. Sussun diye değil.. 2 yaşındaki çocuk bile bunu anlar..

Sanırım şu hataya sadece biz Türkler düşüyoruz; çocuk o anlamaz ! Yok böyle bir şey ! Asıl çocukken eğitecek, anlatacaksın doğrusunu..

Ayrıca anne baba çalışıyor diye, çocuğa bakanların, çocuğu kendi istedikleri gibi yetiştirmeye hakkı yok.. Herkesin kendi çocuğu için farklı idealleri, farklı hayalleri vardır.. Belkide bu yüzden o anne baba, çocuklarını görememek pahasına onun geleceği için çalışıyorlardır !

Neyse.. Sonuç olarak her anne baba, o sperm rahme düştüğü an onun sorumluluğunu almıştır.. Kimse yargılayamaz, eleştiremez.. Hele ki bu kadar masum bir durumda..
Kadın doğrusunu yapıyor sonuçta.. O çocuğa 'önce mama, sonra süt' diyerek onun eğitimini vermeye çalışıyor.. İki ağladı diye üşenip memeyi dayamıyor ağzına..

Konu sahibi: o çocuk senin ! Gün içinde yanında olamasan bile, yediği-içtiği, kaçta uyuyup-kaçta uyandığı, altının ne zaman değiştirildiği vs hepsini bilmek ve müdahale etmek senin hakkın..

teşekkür ederim düşünlerinizi paylaştığınız için

sonuna kadaar hak veriyorum sana canım eşinde senin yanında eşinide al yanına düzgün bi dille kırmadan anlat düşüncelerini hiç sıkıntı yaratma sakin ol. onlalrıda anladıgını fakat bu şekilde büyürse farkında olmadan siz torurunuunza bende çocuguma zarar veriyorum de. bu konuda sizinde yardımcı olmanızı istiyorum falan işte eşinde destek veririse işe yarar die düşünüyorum

Back