• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin ailesi

çocuğuma sabah 8 akşam 5-6 onlar bakıyorlar işten gelince oraya gidiyoruz
ve yatmaya eve çıkıyoruz buna rağmen bizde uyusun çocuk diyorlar
yani nüfusuna geçirmek oluyor nerdeyse
çocuğunuz var mı bilmiyorum ama ben çocuğuma iyi bakamayacaksam kim bakabilecek
beni çocuğuma karşı yetersiz hissettirmeye çalışmaları çok acı

altlı üstlü oturuyormuşsunuz zaten götürseler bile ne olurki çocuğun sustuğunda inip aşağıya alırsın

bu durumu defalarca yaşadık aşağı inip çocuğu istediğimizde uyuyor ellemeyin deyip
çocuk meme meme diye ortalığı yıkana kadar getirmiyorlar gece 12-1-2 herneyse

i
çalışan bir anneysen bu pek mümkün değil.. çocuğunu kendi istediğin gibi yetiştirmek istiyorsan işten ayrılmalısın...anladığım kadarıyla çocuğuna iyide akıyorlar bakıcıda olsa dahamı iyi...aklın hep onda kalırdı işteyken...ama eminim babannede torununu güzel yetiştiriyordur kendi çocuklarını yetiştirdiği gibi yetiştiriyordur bundan memnun olmasan oğluylada evlenmezdin zaten

burdaki arkadaşların yorumlarını biraz garipsedim.
ne münasebet canım bebek her ağladığında babaanne dedeye mi verilecek.
e o zaman annesine nasıl alışacak bu çocuk.
sizin hatanız evde olduğunuzu bilen insanlara kapıyı açmamanız olmuş.
sen al onları karşına zaten gün boyu sizinle.
ben çalışıyorum bebeğimi özlüyorum.
onunla özel vakit geçirmek istiyorum.
bunun içinde sizden anlayış bekliyorum. gibi şeyler söyle.

valla acıkcası ben cocugumu bırakıyorsam benım paraya ıhtıyacım var demektır
bakıcıda evet bakmazlarsa olabılır bısey
ama
bu sekılde davrandıklarında kı bakın benımde annem bu sekılde yapıyor
mesela arıyor benım cocugum cok aglamak 3 yasına gırecek
agladıgını duyunca cocuk sıkıldı ben gelıp alayım onu dıyor
bende kendımı zaten calıstıgım ıcın eksık goruyorum bırde boyle olunca alıp gıttıgınde kı bazen evet sıkıldı dıye dusunup annemle gezmeyegonderıyorum 2 saatlıgıne
bu seferde kendımı rahat hıssetmıyorum arkadasın dedıgı gıbı yetersız gormeye baslıyorum

çocuğa onlar bakıyorsa çocuk onlara alışkındır belki kıyamayıp bize verin susturalım demek istemişlerdir yoksa çocuğu bizim nüfusumuza geçirelim dye verin dememişlerdir eminim...o zman çocuğunu ya bakıcıya ver yada işten ayrıl kendin bak..

Bence de çocuğu istemelerinde art niyet yok zaten burada herkes mutabık. Ama her ağladığında sürekli anne babadan alınıp, kucağa alıp pohpohlamak, her dediğini yapmanın (ki konu sahibinin rahatsızlığı bu durumun sürekli olması) ilerisi ne olur? Çok değil, 1 - 2 seneye anne babasını dinlemeyen ve dinlemek istemediğinde babanneye dedeye koşan, her istediğini yaptırmaya çalışan şımarık bir cocuk olur. Abarttım mı? Eğer konu sahibininde söylediği gibi "sürekli" yapılıyorsa bu, hayır.

Niye bakıcaya versin yada işten ayrılsın ki? Herşey dozunda yapıldığı müddetçe hiçbir sorun yok.

i
çalışan bir anneysen bu pek mümkün değil.. çocuğunu kendi istediğin gibi yetiştirmek istiyorsan işten ayrılmalısın...anladığım kadarıyla çocuğuna iyide akıyorlar bakıcıda olsa dahamı iyi...aklın hep onda kalırdı işteyken...ama eminim babannede torununu güzel yetiştiriyordur kendi çocuklarını yetiştirdiği gibi yetiştiriyordur bundan memnun olmasan oğluylada evlenmezdin zaten

anlıyorum ama çalışıyorum diye bütünüyle çocuğu babannesine teslim etmem mi gerekiyor?
görümcem 12 yaşında 68 kilo
eşim 80 kayınbiraderim 90 kilo
çok yedirmek obez yapmaya çalışmak gibi bir kafa yapıları var
ben sakin bir dille anne çocuğa balık yağı hapı vermek istemiyorum diyorum ama onlar ısrarla benim yanlış olduğum kanatinde
ben ağlayarak birşeyler yaptırmaya çalışmasının yanlış olduğunu ısrarla söylememe rağmen çocuk gık dese istediğini yapıyorlar
evde buzdolabı kanepe duvarlar her yeri kalemle çizdi berbat etti ama çocuğa yapma demiyorlar çocukta bunu normal biliyo
ve gittiği yerlerdede yapmaya çalışıyor doğal olarak ben izin vermeyince kötü anne oluyorum

tamam sende haklısın ama onlarda kalıyorsa onların yetiştirdiği gibi büyücek..böyl yani bu..çocuğun biraz büyüyene kadar işten ayrılsan sıkıntı olmaz yada kreşe ver

Kazayagi, kapıyı açmamanız için tepki verilmiş olabilir. Burada vermiş oldukları tepkiler hernekadar yanlış da olsa, içeride çocuk ağlamaları sesleri duyulurken birde kapının açılmaması daha fazla paniğe yol açabilir, buna dikkat etmelisin.

Diğer sorununa gelince, her ağlamalarında kucaklarına vermek zorunda değilsiniz ki. Durumu izahat edip, anne baba olarak sizin ilgineceğinizi, yardıma ihtiyaç duyarsanız zaten vereceğinizi belirttikten sonra, bir problem olucağını sanmıyorum.

tamam sende haklısın ama onlarda kalıyorsa onların yetiştirdiği gibi büyücek..böyl yani bu..çocuğun biraz büyüyene kadar işten ayrılsan sıkıntı olmaz yada kreşe ver

ben işteyken yaptıklarına dediğim gibi böyle yapmanızı istemiyorum diyip bi daha konuyu açmıyorum
ama ben ve babası evdeyken yapmaları yanlış
çocuğuma babanne bakacakken kreşe vermek mantıksız geliyordu ama bugünden itibaren işten mi ayrılırım kreşe mi veririm düşünüyorum

Kazayagi, kapıyı açmamanız için tepki verilmiş olabilir. Burada vermiş oldukları tepkiler hernekadar yanlış da olsa, içeride çocuk ağlamaları sesleri duyulurken birde kapının açılmaması daha fazla paniğe yol açabilir, buna dikkat etmelisin.

Diğer sorununa gelince, her ağlamalarında kucaklarına vermek zorunda değilsiniz ki. Durumu izahat edip, anne baba olarak sizin ilgineceğinizi, yardıma ihtiyaç duyarsanız zaten vereceğinizi belirttikten sonra, bir problem olucağını sanmıyorum.

her seferinde anne baba çocuğu almayın diye zaten dile getiriyoruz ve karşılığında küsüyorlar
anlamıyorlar

ama önce arayı düzeltin yoksa kv bizim bakmamızdan memnun olmadıda verdi aranız kötü olur

kafam çok karışık aramız şu an kötü mü daha ne kadar kötü olabilir inan bilemiyorum
insanları kırmamak adına üzülen hep ben oldum ama bu durumda topun ağzında kızım var onun geleceğini kendimi ezdiğim gibi ezmem ezemem

ben işteyken yaptıklarına dediğim gibi böyle yapmanızı istemiyorum diyip bi daha konuyu açmıyorumama ben ve babası evdeyken yapmaları yanlışçocuğuma babanne bakacakken kreşe vermek mantıksız geliyordu ama bugünden itibaren işten mi ayrılırım kreşe mi veririm düşünüyorum

Aslında kreş olması, çocuğun kendisini ve ifadelerini geliştirebilmek, kişilik gelişimi, özgüven, oyun grupları, sosyalleşme açısından daha iyi ve eğitici olur. Bakıldığında faydası daha çok. Yine de sizin tercihiniz.

Aslında kreş olması, çocuğun kendisini ve ifadelerini geliştirebilmek, kişilik gelişimi, özgüven, oyun grupları, sosyalleşme açısından daha iyi ve eğitici olur. Bakıldığında faydası daha çok. Yine de sizin tercihiniz.

evet bence de ama daha 17 aylık küçük olduğunu düşündüğüm için ne yapacağımı bilemiyorum

sana bi örnekle durumu acıklayabilirim
cok yakın arkadaşım tıpkı senin gibi altlı üstlü oturuyo eşinin ailesiyle
kız calışıyo doğal olarak cocuğa babaanne bakıyo her gun dokunmayın burda kalsın
biyere gidiceksiniz gidin biz bakarız biz bakarız biz bakarız lar coğaldı onlar bunu severek yapıyo ama
anne baba bi yerde dur demek zorunda cocuğun varsa ona göre davranıcaksın
arkadaşım hiç bi zaman bırakmadı cok sağolun butun gun sizde bende özlüyorum diye diye cocuğu her akşam evine cıkardı
ağladığında ilk zamanlar geliyolarmışş
kız ozmanda anne bi bak hele nesi varr bunun diomuş kadında ben alıyım aşağıda uyusun sen işe gidicen kızım diomuşş
yok olurmu öle sey sende yoruluyosun die ikisi birden oturuyolarmış kızın evinde ama cocuk yıne kendi evinde kendi yatağında uyuyomuş sonunda
yanii bu ince çizgiyi çözmek lazım en baştan babaanneye dedeye ohh ne gusel bakıyıo diyip kendini rahat ettirirsen cocuk buyuduğunda asla önüne gecemezsen
sana bu şekilde yaptın demiyorum ama sen en bastan hiç yollamıcaktın her ağladığında gerekirse sen yukarı cağırıcaktınn anne gel sene bi çok ağladı napalım die
alıp aşşağa gitmesi yerine birlikte susturucaktınız cocuğu
heee atık şimdiden sonra ne yapabilirsinki hiçbişey artık cocuk alıştı onlar alıştı
kolay kolay değiştiremezsin dediğim gibi çok ince bi çizgide bu tarz konular birazcık ucunu kacırdınmı toparlaması imkansız gibi bişey

açıkçası kapıyı açmamanız hiç hoş olmamış.sonuçta onlar siz çalışırken çocuga baakıyolar..
bunu bu şekilde değilde kesin bir konuşma yaparak sonlandırabilirsiniz..
kayınbabanında kahveden gelmiş olması abes bir durum...

2 yaşında ki oğluma annem bakıyor. 1 saat görmeseler oğlumu hemen istiyorlar çünkü çok seviyorlar ve çok alışmışlar. Bir de anneannem ve babaannem vefat ettiği zamanlarda hep oğlumla avuttular kendilerini. Bağımlılık oldu artık. Oğlumda zaten orda kalmak istiyor, her dediği yapılıyor çünkü. Ama ben kendi anneme bile kızıyorum. Hafta sonlarını ve akşamalrı evinde benimle geçirmeli çocuk evini tanısın bana güvensin benim kurallarıma göre yaşasın istiyorum. Bana kalırsa sizde kayınvalideniz ile konuşun böyle nereye kadar.

sana bi örnekle durumu acıklayabilirim
cok yakın arkadaşım tıpkı senin gibi altlı üstlü oturuyo eşinin ailesiyle
kız calışıyo doğal olarak cocuğa babaanne bakıyo her gun dokunmayın burda kalsın
biyere gidiceksiniz gidin biz bakarız biz bakarız biz bakarız lar coğaldı onlar bunu severek yapıyo ama
anne baba bi yerde dur demek zorunda cocuğun varsa ona göre davranıcaksın
arkadaşım hiç bi zaman bırakmadı cok sağolun butun gun sizde bende özlüyorum diye diye cocuğu her akşam evine cıkardı
ağladığında ilk zamanlar geliyolarmışş
kız ozmanda anne bi bak hele nesi varr bunun diomuş kadında ben alıyım aşağıda uyusun sen işe gidicen kızım diomuşş
yok olurmu öle sey sende yoruluyosun die ikisi birden oturuyolarmış kızın evinde ama cocuk yıne kendi evinde kendi yatağında uyuyomuş sonunda
yanii bu ince çizgiyi çözmek lazım en baştan babaanneye dedeye ohh ne gusel bakıyıo diyip kendini rahat ettirirsen cocuk buyuduğunda asla önüne gecemezsen
sana bu şekilde yaptın demiyorum ama sen en bastan hiç yollamıcaktın her ağladığında gerekirse sen yukarı cağırıcaktınn anne gel sene bi çok ağladı napalım die
alıp aşşağa gitmesi yerine birlikte susturucaktınız cocuğu
heee atık şimdiden sonra ne yapabilirsinki hiçbişey artık cocuk alıştı onlar alıştı
kolay kolay değiştiremezsin dediğim gibi çok ince bi çizgide bu tarz konular birazcık ucunu kacırdınmı toparlaması imkansız gibi bişey

aynen bizim olayımızda böyle onlar kendilerince bizi düşünüyorlar
ama ben uykusuz kalmak istemiyorsam ya da gezmeye gitmek istemiyorsam yapmasaydım bu çocuğu
1 hafta tatile gittik günde 10 defa yedi mi içti mi kontrol daha ilk ünden ağlamaya başladı özlendim diye babanne
laf dalaşına girmeyelim dedik sonu böyle oldu
çünkü kapıyı açsaydık ilk anda ister istemez kavga çıkacaktı bende konuşacaktım şimdi onlar söyledi ben dinledim

Back