• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin ailesi

kazayagi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Temmuz 2010
356
3
46
Edirne
Dün akşam eşim işten geç çıkacaktı
ben iş çıkışı kayınvalideme gittim yemeğimi yedim çocuğum uyudu saat 8de
sabah erken kalkacak zaten ben eve çıkayım uyusun dedim çıktık
9:30da eşim geldin kızım uyandı mama yemesi şurubunu içmesi lazım
mamasını yemedi meme meme diye ağlıyor sürekli ağlayarak yaptırıyor herşeyini
bizde güzelce mamasını yemeden meme yok dedik ama o ısrarla ağlıyor
dedim ki ağlatmayalım şimdi gelirler aşağıdan (altlı üstlü oturuyoruz)
zil çaldı açmadım eşimde açmadı
zil çalıyo kızım ağlıyo
20. kez falan çalışında eşim dayanamadı gitti açtı
babam neden açmıyorsunuz kapıyı verin çocuğu dedi eşim de işte böyle yapacağınız için açmıyoruz dedi
kayınvalide ağlıya ağlıya bağırıyo
ben anne değilmiyim neden açmıyosunuz
çocuk hasta olsa benden yemek yemese benden biliyorsunuz kazayaginin ne sorunu varsa bana söylesin dedi bagırdı gitti
babam çocuk uyuyunca sen yukarı çıkardın ne oldu dedi
bende eşim gelince uyandı dedim
beni kahveden getirtiniz ne oluyo dedi
bende ben getirtmedim kim getirttiyse ona sor dedim ve gitti
sinirimden için titriyo
ne yapacağım bilmiyorum akşam eve gidince

evet bu hep böyle oluyor
çocuk her ağladığında kucağımızda da olsa alıyorlar biz kaç çocuk büyüttük siz ne bilirsiniz mantığıyla

herhalde toruna cok duskunler ve kendılerınde hak goruyorlar tıpkı annem gıbı
bız annemle yakın oturuyoruz o bakıyor ve arıyor yemegını yedımı surubunu ıctımı banyo oldumu
ben ısteyken onu bu sorularla arasams uratıma telefon kapatıyor
cocugu alsalar ne yapacaklardı buarada ve kac yasında cocuugnuz

Ayy çıldırırdım heralde.Sizene be benim çocuğum o.Siz ne kadar kavga ederseniz edin.Kırılsınlar alınsınlar.Eninde sonunda beyinleri almak zorunda...Eşinde kapıyı açmadığına göre sana destek demek ki.Açık açık söyle.Artık bu benim çocuğum ben bakarım anana babana söyle alınmasınlar de.Sert bie şekilde koy mesafeni...

Bir onlar mı biliyo çocuk bakmayı,kendi çocuğunuza sizden başkası iyi bakamaz....

çocuğum 17 aylık alıp evlerine götüreceklerdi
hep aynı muhabbet bizde kalsın
bende istemiyorum doğal olarak zaten çalışıyorum akşamları görüyorum çocuğumu
ama güzel bi dille nasıl anlatacağım bilemiyorum
ben kavga etmek bağırmak istemiyorum
o benim çocuğum size ne lafının daha usturuplusunu söylemek istiyorum
ama çok sinirliyim şu an ve sabır edememekten korkuyorum sonuçta onlar büyüğüm

Konuşup açıkca rahatsız olduğunuzu söyleyin derim.. Zaten bir tartışma çıkmış en azından sebebini anlayıp artık çok üstelemezler

konuşmaktan anlasardı zaten iş bu raddeye gelmezdi gibi geliyor
sukunetimi koruyup anlatmam lazım
ama bendede sabır kalmadı

babanneler ve dedeler torunlarına kıyamazlar sesi duyup ağlamasına dayanamayıp yukarı çıkmaları çok normal neden kapıyı açmıyorsunuzki çok ayıp etmişsiniz bence...kapıyı açmayınca böyle olacağını tahmin etmişsinizdir yani ne anlamalrını bekliyordunuzki..çok ayıp yaptığınız bence özür dilemeniz lazım

konuşmaktan anlasardı zaten iş bu raddeye gelmezdi gibi geliyor
sukunetimi koruyup anlatmam lazım
ama bendede sabır kalmadı
sınırlenmemeye bakın cunku cocuga onlar bakıyormus
bılmıyorum nasıl soylersen soyle onlara ters gelecek
adam kahveden kalkıp ne dıye gelıyor ya
bagımlımıdır nedır?
bızım ev sahıbımız gozumzude canlandı
tek torunu var suanda
cocukları apartmanda oturuyor
o kız cok sımarık kucuk
aglarsa ve kım susturamazsa artık gelınmı cocukmu kım gelırse affedersınzı okuz gıbı bagırıyor :26:

kusura bakmayın da ben kusuru sızde buldum ınsancıklar bakıp beslıyorlar aglayınca da içleri parçalanmış sız nasıl kapıyı acmazsınız sasırdım.
çocuk bakmak ne kadar zor butun gun yük onların sırtındayken iyi, akşamları ağladıgını duyunca kapınızı çalmaları mı zorunuza gıttı:19:

babanneler ve dedeler torunlarına kıyamazlar sesi duyup ağlamasına dayanamayıp yukarı çıkmaları çok normal neden kapıyı açmıyorsunuzki çok ayıp etmişsiniz bence...kapıyı açmayınca böyle olacağını tahmin etmişsinizdir yani ne anlamalrını bekliyordunuzki..çok ayıp yaptığınız bence özür dilemeniz lazım

insan kendini baş çavuşun eşeği olarak nitelendiriyor doğal olarak ben annesiyken babası yanındayken çocuğu kucağımdan almaları
bu aynı odadayken de böyle çocuğu kucağımızdan alıp ne istiyorsa onu yapıyorlar çocuğa birşey öğretemiyoruz
ağlayarak herşeyi yaptırıyor
ve ben sizden daha iyi bilirim mantığı üstüne basa basa telaffuz ediliyor

arkadaslar yorumların bazılarını yapanlar anne degıl herhalde
veya bebeklerıne kendılerı bakıyor boyle dıyorum
cunku yasamayan anlamaz bu durumu

kapıyı acmamak ayıp olmusta
bıze verın demelerıde nesı yanı herkez duracagı yerı bılmelı

olsun onlarda torunlarının kötülüğünü istemezler...sende işe giderken onlara güvenip bırakıorsun çocuğunu..torun evlattan talıdır derler onlar ağlamasına kıyamazlar bazen ben bile komşumun çocuğu çok ağladığında sesi duyup çıkıyorum ne oldu bişeymi oldu düştümü dye bu çok normal 20 kere çamışlar kapıyı açmamışsınz yarın işe giderken kime bırsakacaksız çocuğu??

çocugunuz aglıyor diye ,cocugu elınızden almaya calısan kayınvalıde de

normal degıl ,kapıda bekleyen ınsan oldugunu bıle bıle o kapıyı acmayan

sız de pek normal deglsınız .

her ıkı aılenınde psıkolojı bozulmus .pek normal tepkıler vermıyorsunuz

karsılıklı olarak .cocuk sızin cocugunuz ,aglarsada ılgılenecek olan

tabıkı de sızsınız .kayınvalıdenız ve kayınpederınızın yaptıgı sacmalık otesı

ama kapıda olan ınsanlara ınatla kapıyı acmamanızda hıc ama hıc normal degıl

kapıyı acarsınız ne oldu anne dersınız,vermıyorum cocugumu onun annesı benım

dersınız olur bıter .nıye boyle olay oldu anlamadım .

Son düzenleme:
zor bi durum.ama siz sinirlerinize hakim olun herzaman birbirinize muhtacsiniz onlar size siz onlara.tartismak birbirinizi kirmak durumu cikilmaz hale sokar.birakin uygun zamanda esiniz konussun.

arkadaslar yorumların bazılarını yapanlar anne degıl herhalde
veya bebeklerıne kendılerı bakıyor boyle dıyorum
cunku yasamayan anlamaz bu durumu

kapıyı acmamak ayıp olmusta
bıze verın demelerıde nesı yanı herkez duracagı yerı bılmelı

çocuğa onlar bakıyorsa çocuk onlara alışkındır belki kıyamayıp bize verin susturalım demek istemişlerdir yoksa çocuğu bizim nüfusumuza geçirelim dye verin dememişlerdir eminim...o zman çocuğunu ya bakıcıya ver yada işten ayrıl kendin bak..

kapıyı açmamanın normal olmadığını biliyorum ama sebebimiz çocuğu alıp götürecek olmalarını bilmekti
nitekim de kapıyı açınca onlar çocuğu verin dedi
eşim hayır dedi defalarca

çocuğa onlar bakıyorsa çocuk onlara alışkındır belki kıyamayıp bize verin susturalım demek istemişlerdir yoksa çocuğu bizim nüfusumuza geçirelim dye verin dememişlerdir eminim...o zman çocuğunu ya bakıcıya ver yada işten ayrıl kendin bak..

agzına sağlık valla bırebır aynı seylerı dusunuyoruz

kapıyı açmamanın normal olmadığını biliyorum ama sebebimiz çocuğu alıp götürecek olmalarını bilmekti
nitekim de kapıyı açınca onlar çocuğu verin dedi
eşim hayır dedi defalarca

altlı üstlü oturuyormuşsunuz zaten götürseler bile ne olurki çocuğun sustuğunda inip aşağıya alırsın

Back