Yok hacca yazılacakmışKayınvalide parayı mezara mı götürecekmiş acaba?
Kizmakta haklısın ama ne yapabilirsin ki
Liste yapıp elzem olanları alın öncelikle. Bir de internette daha uygun oluyor. Aklıma başka bir şey de gelmedi yaaa.
kv ne tuhaf kadınmış23 yaşında, çalışıyordu birara işten çıkarıldı. Şimdi de şehir değiştirecek zaten. Biriktirseydi güzel olurdu ama biriktirmemiş. Ben ailelerin evlilik aşamasında destek olmasını normal görüyorum ama bu kadarını düşünmemiştim.
Elimizden geleni yapacağız, kendimizi zora sokmadan. Belli şeyleri yapabiliriz tabi ki. Lafi söylemekte bir sıkıntı yok söylerim ama karşı tarafta bir tesiri olacağını zannetmiyorum.kv ne tuhaf kadınmış
maddi durumunuz yeterli mi yaban elma
yeterliyse elinizden geleni yapın bence eşiniz de üzülüyor
ama kv bir şekilde sokun laf çok sinir oldum
Allah hidayet merhamet versin ne diyeyim bilemedimYok hacca yazılacakmışçok birşey yazmak istemiyorum bu konuda, yanlış birşey demekten korkuyorum çünkü.
İnternete bakacağım bende, aklıma gelmemişti internetten bakmak.
Ever çok benziyorlar. Değişmeyeceğini biliyorum. Biz yapmazsak kızını tüm eksiklerine rağmen rahat rahat evlendirecek. Benim bile içim rahat etmezken, eşimin ve diğer görümcemin birşey yapmamasını beklemek hata olur.Aynı annem maalesef. Değişmiyor hiçbir şekilde. Benim çeyizim çok azdı. en ucuz dükkanlara sokup 2-3 modelden birini seç şeklinde. o da arkadaşlarının zoruyla. Havlusundan nevresimine, tabağına eşimin ailesinin hazırladıklarını kullandım. Ve daha sonra kendim aldım.
Beni evlendirirler, erkek tarafı yapsın diyordu. Erkek kardeşlerimi evlendirirken de kız tarafının görevi, onlar yapsın diyordu.
ben de kardeşlerimi evlendirirken, kavga gürültü yaptırdım her şeylerini en güzel şekilde. ailemin durumu çok iyi olduğu için. Ama iki düğün sonrası sinir hastası oldum.
sizi, görümcenizi ve eşinizi iyi anlıyorum o sebeple. Gücünüz yettiği kadar yardım etmeye çalışın görümcenize. Çok Sevap olacağına inanıyorum. Çünkü çeyizde olanlar, bir evin gereksinimi. Başta olmayınca, sonra zor zor tamamlanıyor.
çok zorlandım ama iki yuva yaptım ve kardeşlerim eşleriyle sıkıntı çekmediler diye İçim rahat. Şimdi onların mutluluğunu gördükçe seViniyorum.
Bizde olandan harcayacağız, zaten yatak odası takımı ve birkaç küçük eşya alırız diyorduk ama bu kadarını beklememiştimBir de ben anlatayım da eğlenelim :)
Şimdi benim görümcem doktor.
Kayınpederim epey zengin.
Evleneceği sırada damadın ailesi hiç bir şeye karışmayacağı için, görümcem de eşitlik bozulmasın, kendimiz halledelim dedi.
Ama tabi içimize sinmedi esimle, biz de bir kac parca alalim diye niyet ettik.
Supurge, ütü, mutfak robotu, bulaşık makinası, tencere, çatal bıçak takımı, bornoz takimi vs derken eklendikçe eklendi bazi sebeplerden biraz belirledigimizin ustune cikmis olduk.
Bir allah in kulu da demedi ki ya siz bu kıza çeyiz aldınız neredeyse bari 3-5 Bir şey de biz versek
Helal olsun bu arada, görümcem daha iyisini hak eder, ama bana o zaman çok garip gelmişti ailesinin bu kadar dışında kalmaya meraklı oluşu.
Görümcem de bizden istemedi bu arada,
Sadece alacaklarımızın haricinde, kendisi çok yoğundu bazı seyleri ben tek aldim, o teklif etti ama parasini almak garip geldi, abla nihayetinde
He bizi sarsmadı, borç altına girmedik, olani verdik. Sorun yok bence. Ama onların kayıtsız kalması hala garip geliyor..
Benim abimlerde evlenirken yardımcı olmuştu. Şuan çalışmadığım için, ihtiyacım olmamasına rağmen zorla harçlık verir almazsam küser hatta.Abimden bi çöp bile görmedim ne abiler var beee dedim okurken helal olsun. Ama sizin ve varsa cocugunuzun rizkindan alip oraya veriyorsa sıkinti bence. Ben kendi esime her zaman soyle soyluyorum ailemizden ve cocugumun rizkindan alip kimseye yardim edemezsin, cocugumun herseyi tam olur evde hersey eksiksiz olur o zaman kalan parayla git kime yardim etmek istiyorsan et derim bence dogrusu budur.