Ben 5 bine aldım içinde tost mak. Çaycı kahveci tencereler granit çelik hepsi mevcut bu şekilde abartı değil bence yaYemek takımı en az 5 bin mi?biraz abartı olmadı mı
Gitti bir araba parası desenize...Sağolun.
Eşim almasa da almaz kayınvalidem, diğer evli olan görümceme de aynısı yapmış zamanında. Biz evlenirkende bir şeye elini sürmedi.
Eşimde kardeşi bari bu kardesim istediği şeyleri alarak evlensin diye düşünüyor. Ailesi olmasa herşeyi bizde alsak sorun etmem ama şuan mu durum sinir bozucu. Bir beyaz eşyayla tabi ki bitmeyecek.
Aslında şaşırmam şundan ben herşeyi yapacaklarını düşünmüyordum anne baba olarak. Diğer görümcemle de konuştuk bu konuyu, annelerini bildikleri için. Biz eşyalardan şunları alalım diye konuştuk. Ama miras durumu olunca kayinvalidemin biraz daha destek olacağını düşündüm kızına. Yanıldım tabi ki.Yabanelma sizin eski bir konunuzu hatırlıyorum,kayınvalide ile kayınpeder önceden anlaşıp eksikleri eşinizin yanında konuşuyordu,yayla evinde. Biz konuyu açar oğlana masrafları ödetiriz keh keh keh diye gülüyorlardı hatta. Hatta tarzları buydu. Eve oda eklettirme gibi birşeydi konu.
Şuanda da “Nasıl kitledik oğlana kızın çeyizini” diyorlardır bi yandan da kendi paralarını filan sayıyorlardır onlar. Yani ben şaşırmanıza şaşırdım daha çok.
Sizi etkilemeyecek kadar yapın ama tarzları çok sinir bozucu.
Maalesef öyle.Yemek takımı en az 5 bin mi?biraz abartı olmadı mı
Yarın diğer görümcem de gelecek beraber oturup kosunucagız herşeyi almak mümkün değil zaten ama belli başlı şeyleri alacağız, uugunlarindan. Yine onlar için gidecek para az olmayacak.Görümce çalışmıyor mu? Ya da evleneceğini bildiği halde neden çalışıp ihtiyaçlarını kendi karşılamamış?
Bence bütün ihtiyaçlarını karşılamanız yanlış. Hadi bir iki eksik alınır ama annesinde para varken ben olsam almazdım eksiklerini.
Düğüne 2 ay kalmış yemek takımını yeni mi alıyor
Yemek takımı en az 5 bin
E bunun yatak odası var beyaz eşyası var en en az 20 bin gerekiyor ıvır zıvır dahil
Sabır diliyorum bazı insanlar çok rahat cidden
Biz evlenirken eşimle beraber yaptık çogu şeyi. Eşimin ailesi hicbirseyle ilgilenmedi benim ailem destek oldu daha çok. Eşimin anne babası bencil insanlar açıkçası eşimde görümcem de kabul ediyor bunu. Eşimin annesiyle başka bir konudan arası soğuk bir süredir. Haklarında yazılacak çok şey varda yazıp kendimi doldurmak istemiyorum.Yani kv gercekten haksizlik etmis sizin gibi insana. sizin bu yaptiklarinizi bile cok gelin yapmayı düşünmez bence. Bide daha fazlasini yapmak durumunda olmak insanin canını sikar. Ki kv suan maddi gucu varmis bide destek olacak. Olmasa hadi yine tamam. Ben ailelerin bi parça yardim etmelerini normal buluyorum ama bu kadarı fazla bence.
Empati yapıyorum kv kp görümce severim ama daha ufak capli yardim yapardım sanırım. Evlenen insan biraz bazi seyleri kendi dusunecek. Biz esimle kimseden 1 tl bile almadan yaptik ne takı ne esya ne baska bisey. Onlarin taktiklari takiyi bile esim aldi yani. Tuhaf geldi suan iki kisi beraber halletmelilerdi
Aslında bu kadar iyimser yaklaşmanın sebebi eşimden her anlamda razı olmam sanırım. Bana aileme her anlamda destek olması. Senin ailen benim ailem ayrımına girmemesi. Yoksa ailesini tek başına düşündüğümde içimden farklı şeyler geliyor ama eşimi kırmak istemiyorum.Gitti bir araba parası desenize...
Kardeştir, helali hoş olsun ama sizi zora sokmayacak ve hayatınızda bir eksiklik yaratmayacak ise.
Umarım kıymetini de bilir, saygı ve sevgisini eksik etmez ailenize.
Kv deniz resmen zaten siz yapın diye salmış kızı üzerinize.
Sonra da gerim gerim gerilirler böyle aldık, yaptık ettik vs diye.
Söylediğiniz şey çok özel, eşinizden her anlamda razı iseniz boşverin gitsin.Aslında bu kadar iyimser yaklaşmanın sebebi eşimden her anlamda razı olmam sanırım. Bana aileme her anlamda destek olması. Senin ailen benim ailem ayrımına girmemesi. Yoksa ailesini tek başına düşündüğümde içimden farklı şeyler geliyor ama eşimi kırmak istemiyorum.
Kayınvalidem öyle düşünmüş olabilir belkide ama diğer kızında da doğru düzgün destek olamamışlar genel tavrı bu.
O kadar ayrıntıya girmeyiz zaten. Ufak tefek gibi gözüküyor ama çok tutuyor mutfak eşyası.Kardeş bu dediğiniz gibi elbet yardım edilir ama, aman gözü şunda kalmasın diye de herşey muntazam olmaz.
Yani bu kadar azsa parası marka almayacak, uçuk fiyatlara bakmayacak.
Uygununa gidecek.
İki çocuğunuz vardı yanlış hatırlamıyorsam..
Onların rizkidir fazlası, onların hakkıdır.
Allah sabır versin..
Evet bende üzüldüm görümcemin üzülmesine, kendi kardeşim olsa yardımcı olmak isterdim. Eşimde anne babasından ayrı bakıyor bu konuya. Nisanlısının ailesi destek oluyor maddi olarak, kardeşim mahcup olmasın diyor.Allah aşkına gaza gelmeyin. - " kizin çeyizini oglana kitledik" diyerek gülüp para sayiyorlardir- diye yorum yapan bile olmus agzim acik okuyorum. Sanki konu sahibini sınır krizlerine sokmak için kasıtlı yazilmislar. Konu sahibi diyor ki, bizi çok zorlayacak olanına eşim de izin vermez ben de. Bu da kardeş. Insan istemez mi yüzü düşmesin, Mutlu olsun? Konu sahibi arkadasim hic sinir olma. Kaynana kayinbabanin kumar borcunun altina girsen neyse de , bu başka birşey. Kendini doldurma lütfen. Hicbir iyilik yerde kalmaz. Sen tertemiz bir kalple elinden gelen yardımı yap ve hiç sinir olma. Yaşadığımız herseyde bir mesaj, bir hayir, bir hediye vardır, bunu unutma.
Bizde ilk başlarda borç ödedik, zorluk yaşadık. Diğer evli olan görümcem bizden daha çok zorlanmıs. Küçük görümcemle eşimin ve diğer görümcemin arasındaki yaş farkı fazla. Biz sıkıntı yaşadık bari o yaşamasın diye düşünüyorlar biraz. Annelerinin de destek olmama durumunu görüp bildikleri için.bence çok da fazla ustlenmeyin. kız kredi çeksin. evlenince çalışır öder. ise girene kadar siz kredinin takdirlerini destek olursunuz .
esimin hiç ama hiç parasi yoktu. ailesi yok gibi bisiydi. o zamanın parası onun yapacakları için kredi çektik 7 bin kadar. benim çeyiz için biriktirdiğim vardı ama ailem de 5 bin kredi çekti. ben ücretli öğretmen maaşı artı KYK geri ödemesine rağmen biriktirdim. çünkü bir iki pantolonla idare edip ekstra bir su bile almamaya calisiyordum. esimin ve ailemin durumunu bildiğim için esimle tanistigimdan beri çok kisitladim kendimi.
evlenmeyi biraz erteleyebilirdi. yada kendi başının çaresine bakması gerekiyor iste. kredi çekmesi daha uygun.
Unutmamissiniz, şaşırmadımAmin.
Sizinde bir görümce mevzusu vardı hatırlıyorum.
23 yaşında görümcem, uzun süre çalışmadı tabi yine birşeyler biriktirebilirdi. Bende o yasta evlenmiştim. Ailem, evli olan abim yardımcı olmuştu. O yüzden yardımcı olmak zor gelmiyor bana. Abisi ablası yardımcı olacak kişiler ama anne babasının bu şartlar da umursamaz ve rahat oluşu bana dokunan. Onlar biraz daha destek olsaydı ben rahatsız olmayacaktım bu durumdan.Allah sabır ve ödeme kolaylığı versin. Bence iş tamamen eşinizin kardeşinde bitiyor. Bu zamana kadar hiç mi birikimi olmamış? Hadi ailesi vermiyor sizden istemeye çekinmiyor mu? Ben alamazdım ya kardeşlerim de ev geçindiriyor neticede diyerek. Senet yapabilir taksit yapabilir düğünden gelen takıyla öder. Sizin üzerinize atıp sorumlulukları evlenmek nedir? Yada tüm çocuklar toplanıp anneyle babayla konuşmalı.
Ben sizin kadar bile sabırlı olamazdım sanırım.