Eşimin Ailesi

Gitti bir araba parası desenize...
Kardeştir, helali hoş olsun ama sizi zora sokmayacak ve hayatınızda bir eksiklik yaratmayacak ise.
Umarım kıymetini de bilir, saygı ve sevgisini eksik etmez ailenize.

Kv deniz resmen zaten siz yapın diye salmış kızı üzerinize.
Sonra da gerim gerim gerilirler böyle aldık, yaptık ettik vs diye.

Kardeş bu dediğiniz gibi elbet yardım edilir ama, aman gözü şunda kalmasın diye de herşey muntazam olmaz.

Yani bu kadar azsa parası marka almayacak, uçuk fiyatlara bakmayacak.
Uygununa gidecek.
İki çocuğunuz vardı yanlış hatırlamıyorsam..
Onların rizkidir fazlası, onların hakkıdır.

Allah sabır versin..

Aslında şaşırmam şundan ben herşeyi yapacaklarını düşünmüyordum anne baba olarak. Diğer görümcemle de konuştuk bu konuyu, annelerini bildikleri için. Biz eşyalardan şunları alalım diye konuştuk. Ama miras durumu olunca kayinvalidemin biraz daha destek olacağını düşündüm kızına. Yanıldım tabi ki.

Öyle düşünüyorlardir belkide, böyle yazınca bir sinir bastı beni, ben görümcene üzüldüğüm için duygusal yaklaşıyorum biraz sanırım.

bence çok da fazla ustlenmeyin. kız kredi çeksin. evlenince çalışır öder. ise girene kadar siz kredinin takdirlerini destek olursunuz .

esimin hiç ama hiç parasi yoktu. ailesi yok gibi bisiydi. o zamanın parası onun yapacakları için kredi çektik 7 bin kadar. benim çeyiz için biriktirdiğim vardı ama ailem de 5 bin kredi çekti. ben ücretli öğretmen maaşı artı KYK geri ödemesine rağmen biriktirdim. çünkü bir iki pantolonla idare edip ekstra bir su bile almamaya calisiyordum. esimin ve ailemin durumunu bildiğim için esimle tanistigimdan beri çok kisitladim kendimi.

evlenmeyi biraz erteleyebilirdi. yada kendi başının çaresine bakması gerekiyor iste. kredi çekmesi daha uygun.

İhtiyaç olup alınacaklar listesi hazırlayın.
listeyi üçe bölün.
yekünü fazla olanı kv giller alsın.
biŕsekilde alsınlar, ailesi yani.
duğunden sonra öder görümceniz borç falan alınırsa birilerinden.
çalişacaktir herhalde...

Yemek takımı en az 5 bin mi?biraz abartı olmadı mı
Maalesef öyle.
Tabi daha uygunları ya da bu paraya tüm set olanları da var.
Elbet görümce kesesine uygun olanı seçmeli, kendisi ödemeyecekse hatta en uygunlarına bakmalı ama günümüzde orta sınıf yemek takımı ve çatal bıçak takımı toplam 7 8 bin ediyor.

Yarın diğer görümcem de gelecek beraber oturup kosunucagız herşeyi almak mümkün değil zaten ama belli başlı şeyleri alacağız, uugunlarindan. Yine onlar için gidecek para az olmayacak.

Yabanelma Görümce bile içinde olabilir şuan oyunun. Git orda ağla zırla üzülsünler yapsınlar, abin çalışıyor zaten yengenin parası değil ki vs vs
Yani oraya gelirken o parayla ne alınacağını bilmiyor mu evde ağlayıp çıngar çıkarıp annesinden para alsın,sizin yanınızda ağlaması tam bir saçmalık

Böyle ailesi olan kız 5 binlik yemek takımi almaz.
Üstüne düşen şeyleri asgari fiyatlardan alır bence...ne fiyatlar var internette.

Biz evlenirken eşimle beraber yaptık çogu şeyi. Eşimin ailesi hicbirseyle ilgilenmedi benim ailem destek oldu daha çok. Eşimin anne babası bencil insanlar açıkçası eşimde görümcem de kabul ediyor bunu. Eşimin annesiyle başka bir konudan arası soğuk bir süredir. Haklarında yazılacak çok şey varda yazıp kendimi doldurmak istemiyorum.

Eşim anne babasından bağımsız bakıyor kardeşinin suanki durumuna. Abi olarak. Yoksa kayınvalidem kayınpederim bu açıdan fedakarlık hakeden insanlar değiller.

Allah aşkına gaza gelmeyin. - " kizin çeyizini oglana kitledik" diyerek gülüp para sayiyorlardir- diye yorum yapan bile olmus agzim acik okuyorum. Sanki konu sahibini sınır krizlerine sokmak için kasıtlı yazilmislar. Konu sahibi diyor ki, bizi çok zorlayacak olanına eşim de izin vermez ben de. Bu da kardeş. Insan istemez mi yüzü düşmesin, Mutlu olsun? Konu sahibi arkadasim hic sinir olma. Kaynana kayinbabanin kumar borcunun altina girsen neyse de , bu başka birşey. Kendini doldurma lütfen. Hicbir iyilik yerde kalmaz. Sen tertemiz bir kalple elinden gelen yardımı yap ve hiç sinir olma. Yaşadığımız herseyde bir mesaj, bir hayir, bir hediye vardır, bunu unutma.

Aslında bu kadar iyimser yaklaşmanın sebebi eşimden her anlamda razı olmam sanırım. Bana aileme her anlamda destek olması. Senin ailen benim ailem ayrımına girmemesi. Yoksa ailesini tek başına düşündüğümde içimden farklı şeyler geliyor ama eşimi kırmak istemiyorum.

Kayınvalidem öyle düşünmüş olabilir belkide ama diğer kızında da doğru düzgün destek olamamışlar genel tavrı bu.

Söylediğiniz şey çok özel, eşinizden her anlamda razı iseniz boşverin gitsin.
Hiç düşünüp şişirmeyin kendinizi.
Kocanız belli ki hakediyor desteğinizi, tam gaz devam arkasında durmaya:)

O kadar ayrıntıya girmeyiz zaten. Ufak tefek gibi gözüküyor ama çok tutuyor mutfak eşyası.

Sağolun.

Evet bende üzüldüm görümcemin üzülmesine, kendi kardeşim olsa yardımcı olmak isterdim. Eşimde anne babasından ayrı bakıyor bu konuya. Nisanlısının ailesi destek oluyor maddi olarak, kardeşim mahcup olmasın diyor.

Kayınvalidemler neyi nasıl düşünüyor bilmiyorum ama biz almasak, eksik diye gidip alma derdine düşme gerçekten.

Allah sabır ve ödeme kolaylığı versin. Bence iş tamamen eşinizin kardeşinde bitiyor. Bu zamana kadar hiç mi birikimi olmamış? Hadi ailesi vermiyor sizden istemeye çekinmiyor mu? Ben alamazdım ya kardeşlerim de ev geçindiriyor neticede diyerek. Senet yapabilir taksit yapabilir düğünden gelen takıyla öder. Sizin üzerinize atıp sorumlulukları evlenmek nedir? Yada tüm çocuklar toplanıp anneyle babayla konuşmalı.
Ben sizin kadar bile sabırlı olamazdım sanırım.

Bizde ilk başlarda borç ödedik, zorluk yaşadık. Diğer evli olan görümcem bizden daha çok zorlanmıs. Küçük görümcemle eşimin ve diğer görümcemin arasındaki yaş farkı fazla. Biz sıkıntı yaşadık bari o yaşamasın diye düşünüyorlar biraz. Annelerinin de destek olmama durumunu görüp bildikleri için.

Nisanlısının ailesi çok destek oluyor nisanlısa mahcup olmasına diye düşünüyorlar birde. Tabi ki kendisi çalışsaydi güzel olurdu ama nikah tarihi alınmışken bunu demek bu işe yaramıyor malesef

23 yaşında görümcem, uzun süre çalışmadı tabi yine birşeyler biriktirebilirdi. Bende o yasta evlenmiştim. Ailem, evli olan abim yardımcı olmuştu. O yüzden yardımcı olmak zor gelmiyor bana. Abisi ablası yardımcı olacak kişiler ama anne babasının bu şartlar da umursamaz ve rahat oluşu bana dokunan. Onlar biraz daha destek olsaydı ben rahatsız olmayacaktım bu durumdan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…