Eşimin Ailesi

Kv alabildiğini alsın evlenince kocası alır diyordur. Ayıp ya geline böyle davranıyorlar da senin kızın o yani. İçinde neden kalsın yani. Ayıp. Çok detaya girmeden önemli şeyleri alın yardım edin. Gerçekten görümce açısından kötü bir durum

Ben 22 yaşımda evlendim. Ablamdan destek görmedim. Ailemde ablama yaptığının yarısını bana yaptı. Ben beyaz eşyamı günlük ve misafir yemek takımımı nevresim ve bornoz havlu takımlarımı kendim aldım. Annem babam takımı ve yatak odamı aldı. Hoş yatakodasını da işi bırakmasaydım borç yapacaktım. Kimseye güvenip evlenmemek lazım şu devirde. Salçanın kutusu 12 tl olmuş. Birde kardeşe ceyi düzmek yani bilemiyorum. Elbette ki yardım olur ama siz anne babanın görevini üstlenmişsiniz. Kırıldığınız noktada da haklısınız.
İnşallah görümceniz yapılanın hatırını bilecek karakterdedir...

Öyle bir kız değil , çıngar çıkaracak bir yapıda değil. Annesi tarafından çok bastırılmış malesef,içe kapanık bir yapısı var. Ben parayı tamamlayınca mahçup olup ağladı zaten. Oyun yaptığını zannetmiyorum.

İnşallah bilir. Bilmese de yapacak birşey yok tabi. Ben uzun süredir mutfak eşyası almıyordum, her şeyi çok pahalı gerçekten. A'dan Z'ye herşeyi yapmamiz tabi ki mümkün değil. Var olanlara artı elzem olan şeylerin uygun olanlarından alacağız mümkün olduğunca.

Konuya yorumum herşeyi ustlenmemeniz gerektiği. Evet abisi yapacak elbette ama durumları varken yapmanız saçma bence.
Herşeyi yapmamiz pek mümkün değil zaten. Herşey o kadar pahalı ki, uzun zamandır, mutfak eşyası bakmamıştım. Elzem olanları alacağız sadece.

Biz evlenirken eşimle ailelerimizden destek almamaya karar verdik. Oturduk hesapladık, altından kalkamayacak olsak evliliği erteleyecektik. Ailem yine de hemen hemen tüm mutfak eşyamı ve halılarımı vs. hediye ettiler. Fazlasına müsaade etmedim. Borçlandık elbette ancak bir şekilde üstesinden geldik.

Eşimin ailesinin evime tek katkısı küçük ve uygun fiyatlı bir mutfak aleti ile bir nevresim takımı. Evime ilk geldiklerinde hediye olarak almışlardı. Maddi durumları o dönem iyi değildi zaten. Benim bakış açıma göre aileler maddi destek sunmak zorunda da değiller. Aksine eşim hem evlenmeden önce hem evlendikten sonra öğrenim gören kardeşlerine hep destek oldu.

Bununla birlikte; tüm bu evlilik masrafları kapandıktan çok çok sonra, tamamen başka nedenlerle maddi olarak zor bir döneme girdik. Eşimin kardeşi yatırım yapmayı tercih ederken benim ailem yardımımıza koştu.

Şimdi bu durumda kendim evlenirken bu kadar ihtiyatlı davranmışken, eşimin kardeşlerinden zor zamanımda bir destek teklifi almamışken ben olsam asla sizin kadar hoşgörülü yaklaşmazdım. Yaşadığımız başka sorunların da bunda etkisi vardır tabi ki.

Siz yardıma niyetlenmişsiniz, sizi tereddüte düşürecek şeyler yazmak istemem ama kendinizi zor durumda da bırakmayın. Beklenmedik bir ihtiyaç, zora düşme durumu olur, yardım edilir. Ancak evlilik gibi bir kararı hem de daha 23 yaşında iken alan birinin planlamasını iyi yapması, kendi ayakları üzerinde durması beklenir.

Siz evlenirken de erkek tarafı olarak üzerine düşeni yaptı mı peki? Madem erkek tarafı yapsın diye düşünüyor. Bence kızı sizin yanınıza bilerek göndermişler. Size yıkmak için masrafı. Çok iyi niyetlisiniz. Ben de olsam sizin dediğiniz gibi yapardım elimden geldiğince. Ama sanırım yapmamak lazım, bu platformda bunu öğrendim malesef.

Oğlan zaten üzerine düşeni yapıyormuş. Bir de niye kız tarafının yapması gerekenleri yapmak için krediye girsin ki? Kız tabiki mahcup olur. Gıcık oldum kvnize.

ben burada daha çok kv sinirlendim.. Bir Anne olarak ne olursa olsun kızını yalnız bırakmamalıydı.. Ben 33 yasındayım çalışıyorum .. çeyizimi alacak kadr birikmişim var ama ısrarla Annem o yannda guvence olarak kalsın mecbur kalmadıkça ben o paraya dokundurtmam sana dedi .. Bir şey yapmasa da almasa da bunu söylemesi yetti.. İnsan kızına destek olmaz mı ya sadece maddi değil manevi yönden de.. Görumcenz havai bi tip değil anlaşılan hani abim alacak naslsa diyip önune geleni isteyecek bi tip değil demek istedim.. Siz sevap işliyorsunuz hemde buyuk.. Ama Eşinizin Annesiyle guzel bir konusma vakti gelmiş gibi. Hadi evlendirdinz eee evlendıkten snra siz nereye kdr yardım edebilirsinz siz de ev geçindiriyorsunz.. hem sizin yapacaklarınz sınırlı daha fazlasını yapamazsnz..
Blki Anne gçrumcenz çalışırken parasını elinden alıyordu kucukmus sonucta yazık..
Ben nikahtan gideceğim.. beyaz esyaları nişanlımn kızkardesı kredi çekerek aldı dedim geri ödeyelim evlendıkten snra.. Yatak odamı halam alacak.. koltuk takımını da nişanlmla ben.. annem ben size yardım ederim diyor her defasında yani dediğim gibi etmese de söyluyor bunu bu bana yetıyor annem arkamda diyorum.. Abim var ama varlığı var bi eksiğin var mı yada al sunu eksiğini al demez :) Br tek annem olsun bana yeter .. ki Annem bu haliyle bile kına gecesini ben öderim yarın öbur gun sana laf etmesınler mahcup olma diyor ağızlarına laf vermeyelim bir şey derler ise cvp verecek durumn olsun diyor ... Yoluna Ölürüm Annem..

Kayınvalide parayı mezara mı götürecekmiş acaba?
Kizmakta haklısın ama ne yapabilirsin ki
Liste yapıp elzem olanları alın öncelikle. Bir de internette daha uygun oluyor. Aklıma başka bir şey de gelmedi yaaa.

Biz evlenirken eşimin ailesi yardımci olmadı, kendi ailem yardımcı oldu, daha fazla yapacaklardı ben müsade etmedim sizin gibi. Beraber ödedik sonrasında eşimle.

Aslına bakarsanız eşim evlilik için acele etmesin istedi kardeşi ama anne babası evlenmesini desteklediler. Sonuçta kızlarının çok çalışmadığını ve birikiminin olmadığını bilerek istediler evlenmesini. Ve bu süreçte ellerine toplu para geçmesine rağmen kızlarının ihtiyaçlarını tam olarak karşılamaları doğru değil. Biz almasak o kızı tüm eksikleri evlendirir kayınvalidem, diğer kızında da aynısını yapmış çünkü.

Eşimde ve diğer kardeşde evlenecek kardeşin üzülmesini, nisanlısına karşı mahcup olmasını istemiyor çünkü nisanlısının ailesi her konuda destek. Elzem olması gerekenleri tamamlamaya çalışacağız, kardeşi bunun kıymetini bilir mi ileride yaşayıp göreceğiz.

Bu eşlerin, kardeşlerinin gönülleri olsun diyedusunmekren ziyade, eşimin yönlü olsun diye düşünmeyi ne zaman akıl edeceklerini merakediyorum
Benim gönlüm olsun diyede çok uğraşır şimdi hakkını yemeyeyim eşimin

Oğlan zaten üzerine düşeni yapıyormuş. Bir de niye kız tarafının yapması gerekenleri yapmak için krediye girsin ki? Kız tabiki mahcup olur. Gıcık oldum kvnize.
Kredi olayı o yüzden olmaz zaten şu aşamada zaten, nisanlısı ve ailesi üzerine düşen herşeyi yapıyor , takısına kadar. Bende sinir oluyorum şuan fazlasıyla kendine.

Yok görümcem önüne geleni istemez, istese de çok rahat söyleyecek bir yapıda değil zaten. Ailesiyle konuşulacak birşey de yok aslında. Hep böylelerdi ve devam edecekler. Eşimle annesinin arası bir süredir soğuk zaten. Biz elzem olanları alıp kardeşine yardımcı olacağız şu durumda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…