Eşimin ailesi

Tamam bir ara çağırırsınız daha önce gelmeyen bir kaç köylüyü aynı anda.
Ama şimdi çekilin artık kenara.
"Yoruluyorum,yetişemiyorum" demek çok zor değil.

Hayır demeyi öğrenmelisiniz acilen.
Haftasonu dinleneceğiz bütün hafta çalışıyoruz.
Hafta içi artık evde olmak istiyoruz işler çok yoğun. Vb cümleleri kurun artık yani.
Tamam görüşülür kimse ağaç kovuğundan çıkmadı en nihayetinde ama sürekli sürekli olmaz.
Ufak ufak azaltın,eşiniz hayır desin size cephe alacaklarından cekiniyorsanız. O desin yorgunuz,başka program yaptık vs diye.
Görümcenize ayrı sinir oldum yani,ben olsam bozardım kesin. Niye dolap çekmece karıştırıyor ki kocaman kadın,ayıp yani.

Ben bunu yazdım bir tarafa, lazım olunca kıracağım mutfağı

hayır demeyi acilen öğrenmelisiniz. bu kadar yeni evli bir çifte bu kadar gezmek yorulmak fazla bence...
ayrıca eşiniz hayır diyor falan dediniz ama maşallah her yere gitmişsiniz. Allah kolaylık versin bacım

Merhaba ben de yeni evliyim. Eşimin ailesi ile aynı sehirdeyim . Sozde çok saygililar ama bıraksak koloni halinde yaşayacaklar . Ilk aydan 1 ay sonraya gelmek istediklerini söylediler. Dahası diğer akrabalar da gelmek istiyormuş bilmem ne. Bizim adetimizde de evli insanlara 2 yil hiç bulaşılmaz . Zirt birt çağırdılar hic birisine gitmedim. Gelemediler Alistilar sonunda soguk düzeyli bir iliskimiz oldu. Eşimin de istediği buydu. Eşiniz aralarda isterse gitsin gorsun . Ama siz sürekli gitmek zorunda değilsiniz. Alisacaklar pasa paşa.

Ne yapsanız da yaranamayacaksiniz o insanlara bunu unutmayın canım. Birgun elbet kotu gelin olacaksınız . En azindan kendinizden çok vermeden olun ki ileride saf kafam demeyesiniz :)

Bu arada işe görümcenize haddini bildirmekle başlayabilirsiniz bağları koparmaya. Evinizin karıştırılması her anlamda çok tehlikeli. Kapıları kitleyin. Çok saygisizmis gerçekten. Ayıp denen bir şey var.

Canım benim ya çeken bilir ya benim de başımda vardı “Allah yardımcın olsun “ Benim görümcem yeni evliyiz bize geldi.Banyoya girmiş ,ayaklarını filan yıkamış.Bana dese ki ben ayaklarımı yıkıycam,havlu ver Ben zaten veririm.O gittikten sonra bütün havluları yıkadım.El havlusuna,ayak mı silinir.Nerde görülmüş?Yaptığın temizlik zaten sürekli dillerinde.Ben temizlik yapacağım zaman halılarımı kaldırırım,rahat rahat silerim her yerimi.Benim görümcem mutfağını siliyor,sildiği paspasla halısını da siliyor.Ocağı yağ içerisinde ,kaynananın buzdolabı saç kılı içerisinde.Temizlik nedir bilmiyorlar.Ben her gece yatmadan önce mutfağımda bulaşık bırakmam.Annem bana öyle öğretti “Evin bereketi olmaz “dedi Ben geçen gün kaynanaya gittim mutfak taşı bulaşık yığılı.Elin de tutuyor,ayağın da tutuyor hiç olmadı at makineye yıkasın.Pislik her yerde pislik Yeni evliyken sürekli yatılı olarak köye kalmaya çağırırlardı.Yemek yiyemezdim,tuvalete giremezdim.İnsanın içi de dışı da pis olunca mesafeli olmak zorunda kalıyorsun

Canım ya okurken gülümsedim, tam yeni gelin halleri dedim. Şimdi sen eşine bir şey de söyleyemiyorsundur tabii. Zamanla söylemeye başlarsın ama çok geç kalma yoksa birikince patlama yaşanıyor. Şimdiden "yorgun oluyorum, başbaşa kalalım" gibi bahaneler söylersen belki eşin anlayış gösterir. Erkekler açık açık söylemeden anlamıyorlar maalesef.

Daha çok yeni olduğunuz için bu meseleyi çok büyütüyorsunuz.
Gerektiği yerde hayır diyerek bunun üstesinden gayet rahat gelebilirsiniz..
Ben yoruldum okurken bu ne yahu? Çağırdıklarında "gelmeyeceğiz" , gelmek için aradıklarında "müsait değiliz" bu kadar..

Görümcene neden kurcalıyorsun evimi demezseniz daha çok karıştırır

Çalışıyorum yorgunum demek çok mu zor

Gelmiyoruz diyemiyor musunuz insanlar sizi zorla götürmüyor ya öyle değil mi ? Mesela dün kv nin etlisi yemeğe davet etmiş kv beni aradı bende ben gelmeyeceğim dedim hafta sonu da diğer elti çağırıyor mesela biliyorum ama onada gitmek istemiyorum gitmicem . İnsanlar mutlu olacak diye neden biz mutsuz olalım ki

Bir de canim arkadasim, hani " isim var gelemeyiz" deyince oh rahatladim mutlu oldum demissiniz. Demek ki karakter olarak aslında sinir çizmeyi seven bir yapınız var. Şu an eşinizi çok sevdiğiniz için biraz da hayır demiyorsunuz muhtemelen. Ama esiniz anlayisli biri gibi sanirim. Onunla güzel bir konuşma yapabilirsiniz seni çok seviyorum, ailen de benim için senin ailen olduğu için çok değerli ama seninle daha fazla başbaşa zaman geçirmek istiyorum... diyerek.

Bir de bir kaç kez hayır deyince gerisi geliyor. Bazen o perdeyi yırtmak lazım.
Inanın kayinpederiniz "gelinim hep geldi gitti gittik geldik bir kaç kez de gelemeyebilir" demez . Yaptıklarınız hiç görünmez hep yapmadıklarınız görünür sayıca az olsa bile.

Ben de tam bir sevgi pitircigiydim bana iyi insan desinler derdim kendini yerdim ama ne zaman fedakarlık yaptıklarımdan darbe yedim o zaman korkmadim sinir cizmekten. Bazen çizdiğiniz sınırlar pek çok iyiliğe bedel iyi olabiliyor.
Ve unutmayın artık bireysel bir dünya, yasam anlayışı var. Aileler o kadar da onemli degil eskisi gibi. Herkes sahsi takılıyor. Ne kadar az iletişim o kadar kafa rahatlığı.
Kolaylıklar dilerim tekraren.

Yeni evli olduğunuz için böyle düşünüyorsunuz
Zira hep böyle gitmez emin olun
Görümceniz hariç diğer konularda bence sorun yok
İnsanlar ne güzel sahipleniyor sizi emin olun diğer türlüsü daha ğzücü

Mesela evliliğimizin ilk haftalarında ben bir hafta falan bocaladım anne anne die ağladım falan. Eşimde ya beni anneme götürürdü yada annemi bize getirdi. Sonra 1 ay falan geçince bu süreç devam etti. Garibim her akşam annemi ablamı kardeşimi alıp gelmeye başladı Artık yeter dedim ona da :) ben çok yoruluyorum işten gelince geç saate kadar oturuyoruz, ben annemi istediğim zaman görürüm dedim haha D: Ben senin için yapıyorum anneni özleme die dedi.

Çok yeni evlisiniz.
Zamanla azalır bu istekleri.

Bu orman iftarını reddetmişsiniz mesela.
Gayet makul bir sebeple.
İşte böyle böyle,kendi planınızı bozmadan bazen dahil olun bazen olmayın,derken düzen tutturursunuz.
Bozmayın moralinizi.
Eşinizden yana da şanslıymışsınız.
Mutluluklar

eşin illede ailem kafasında değilmiş, sana çokta yardımcı. bu durumda hayır demeyi bilmediğin için suçlu sensin kusura bakma. adam nerden bilsin gitmek istemediğini

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…