Esimin Ailesi Yine Günümüzü Maffeti.

peki sizce boyle bir es ile nasil basgelinir ?,
İşte tehdit ediyo seni. Defterini dürücem aileni çağırcam boşanıcaz diye. Ben de evliyim. Eşim bana bu cümleyi sadece bir kere kursa ben ondan önce işlemleri başlatırım. Bi kere hayata geliyoruz. İşin de varmış benim de var. Boşanma aşamasında da durumuna bakarım. Baktım iyice çirkef giderim yani

Defterini düreceğim ne kadar çirkin bir laf. Aileni ara dediğinde neden arıyorsun ki. Arama madem sık olan bir durum. Niye onları üzmesine izin veriyorsun. Aramayacağım bu ikimizin arasında ki sorun ailemi işin içine katarsan temelli biter bu durum diyin. Ortada boşanma yok bişey yok aile katılıyor araya.

" Bu sebeple yuva yıkılır mı ? " diyen arkadaşlar var .
Evet bence bu sebepten yuva yıkılır . Daha aile birliği nedir öğrenemememiş çoluk çocuk sahibi adamların her fırsatta anne baba kanadı altına sığınmaları da bana makul gelmiyor .
Beni boşamakla tehdit eden adam ise yağla balla boşanır .
Her fırsatta ve her tartışmada anne baba çağırma olayını da anlamadım hiç ve anlamayacağım .
Sizle evlenirken ilk olarak anne babanızın rızasını mı aldı bu adam sizden öncede anne baba çağıracak ?
Yada anne baba çağıracak olay nerde ?
Çağırırkende mi utanmayacak ben anlamıyorum .
Kaç yaşında yetişkin insanlarız ana sınıfındaki çocuğun velisini çağırır gibi ..
Eşiniz büyüyememiş ve görünwn o ki hiç büyüyemeyecek

Peki surekli tehtit edip goz dagi vermeye calisiyor bana annemi babami kavgaya dahil etmeye calisiyor bu durum icin ne yapmalym :KK43:

Bir çanta hazırlayın. Kenarda kalsın.
İçine eşinizin 1 takım kıyafetini, iç çamaşırı, çorap falan koyun.
Bir daha sizi giderim, bu iş biter yasa git vs tehdit ederse, hiç ses yükseltmenize bile gerek yok.
Verin çantasını eline.
Sana iki gün müsade. Git. Düşün. Yalnız kal.
Eğer istediğin buysa ben artık seninle uğraşamayacağım. Ayrılırız olur biter,de.
Bunu bağırıp cagrmadan, sakince yap.
Ben artık hır gür istemiyorum. Kaldıramıyorum de. Sakinliğinle korkut.

Merak etme ailenin yanında çark eden adamın boşanmaya cesareti olmaz. Olsa da inceldiği yerden kopsun, nereye kadar böyle?

Hiç öyle çocuğum için ayakları da yapmasın. Döneceksen benim için dön. Yoksa bir arada olmamızın anlamı yok, ayrılmak çocuğun babası olduğunu değiştirmiyor. Benim eşin olmamı değiştiriyor diye de ekle bir yere.

Kuru tehdide pabuç bırakmayın.

Ailenizi çağırıyorsa siz de onun ailesini çağırın.
Ola ki ailen gelir, onları da sustur, kayınvalide kayınpeder gelmeden tek kelime konuşulmayacak de. Koca kadını ailesi terbiye etsin diye bekliyor resmen. Şaka gibi.

Kusura bakmayın da gününüzü eşiniz mahvetmiş ailesi değil. Kayınpeder ne bilsin planınız olduğunu eşinizin baba kusura bakma biz plan yaptık demesi lazımdı

Ben olsam kayinbabayi arar evimde huzur birakmadiniz boşanmaya kadar geldik mutlu musunuz derdim
Madem senin ailen huzursuz oldu onlarda olsun
Bir daha aile işin içine nasıl katılır öğrenmiş olur eşin olacak saygısız

Gününüzü mahveden eşiniz,ailesi değil.
Baba bugün arkadaşlarla program yaptık,haftasonu halledelim senin işi,demek çok mu zormuş?
Aile ne derse desin,eşiniz hayır diyemiyorsa problem eşinizde. Hastalık vb elzem durumlar olur amenna ,tabiki gidilir yardımcı olunur ama haftasonuna yada ileri tarihe ertelenebilecek,aciliyeti olmayan bir iş için,arkasına bakmadan koşa koşa giden eşiniz. Haliyle ailesi de hayır cevabını duymadıkları için her ne olursa olsun rahatça arayıp gel diyebiliyorlar düşüncesizce.

Bu olayın en masumu kayınpeder.
Eşiniz hayır diyebilirdi. Ha babasını kıramadı mı? O zaman orta yol bulunabilirdi. Koskoca günün 3 saati babasında geçse ne olacak yani, zaten adamın tek boş günü oymuş, siz eşseniz, o da baba. Sokaktan geçen adam değil.

Akıllılık edip ortayol bulsaydınız adam hem babasına yetişirdi, hem gelince sizlerle zaman geçirirdi. Bir şeyler ayarlanırdı koca güne herhalde. Herkes mutlu.
Kendi gününüzü kendiniz mahvetmişsiniz. Geçmiş ola.

kiziniz icin ailecek birseyler yapmak daha iyi olurdu tabi ama boype gergin bir ortam yaratipnuzmektense bundan aonraki bir kac planinizi sizde esiniz olmadan yapin kizinizla guzel vakit gecirin yazik yavruya kiyamam ya

Bence konusmayim hatasini anlasin her kavgada boşanmakla tehdit etmesi kufretmesi de ne ? Siz ona okadar emek vermissiniz bu terbiyesiz tavir da ne ne kadr ayıp guzel dille kavga etmeden anlatin cok bunaldiginizi yavrunuzla esinizle vakit gecirmek istediginizi bu drum icin boyle yapmasnin sizi üzdüğünü ailesine guzel bi dille biz soz verdik cocukta bunaldı disarlara gitcez diyip planida tam olarak aciklamamasi lazm esibiz yapacak bunu yavas yavas eşinize asilayin bunu bunun kadar dogal bisey yok annenfil anlaysli olmali dese niz ettigi kufurler icinde baskasi yuzunden kalbinizn kirildgni soyleyin ve konusmayin yalvartin

Bide siz zaten calisiyorsnz bende calstigim icin cok iyi anliyorm sizi eşim ile geçirmek isterim ya illada bugun halledilmesi mi gerekiyor baska zamn gitsin babasiyla zor bisey degil işten çıkışta gitsin yada babasi tek baksin siger taraf kabullenmeli artik onun bi ailesi bakmakla yukumlu oldgu cocuklari var yani her aradiginda gidenezki bende sinirden catlarim pazar gunu evde kalmayi

Bide siz zaten calisiyorsnz bende calstigim icin cok iyi anliyorm sizi eşim ile geçirmek isterim ya illada bugun halledilmesi mi gerekiyor baska zamn gitsin babasiyla zor bisey degil işten çıkışta gitsin yada babasi tek baksin siger taraf kabullenmeli artik onun bi ailesi bakmakla yukumlu oldgu cocuklari var yani her aradiginda gidenezki bende sinirden catlarim pazar gunu evde kalmayi
Birde bu son olay dahil ikidir aileme yansiyor hadi ara anani babani gelsinler diyor .. Bu is bitecek diyor ama kendi ailesine gelnce arayamiyor hep benim ailem uzluyor

Bence konusmayim hatasini anlasin her kavgada boşanmakla tehdit etmesi kufretmesi de ne ? Siz ona okadar emek vermissiniz bu terbiyesiz tavir da ne ne kadr ayıp guzel dille kavga etmeden anlatin cok bunaldiginizi yavrunuzla esinizle vakit gecirmek istediginizi bu drum icin boyle yapmasnin sizi üzdüğünü ailesine guzel bi dille biz soz verdik cocukta bunaldı disarlara gitcez diyip planida tam olarak aciklamamasi lazm esibiz yapacak bunu yavas yavas eşinize asilayin bunu bunun kadar dogal bisey yok annenfil anlaysli olmali dese niz ettigi kufurler icinde baskasi yuzunden kalbinizn kirildgni soyleyin ve konusmayin yalvartin
Zaten konusmuyorum yuzune bile bakmiyorm smdi.
İkidir ailemi cagirtiyor onlara yansiyor yazik insanlar uzuluyor aman yuvaniza bakin diyor..
Bende salak gibi kendi ailesini aramiyorum !! Kendi ailesini arayamiyor beyimiz

Birde bu son olay dahil ikidir aileme yansiyor hadi ara anani babani gelsinler diyor .. Bu is bitecek diyor ama kendi ailesine gelnce arayamiyor hep benim ailem uzluyor
Telefonunuz mu yok yoksa dilsiz filan mısınız
Kaç kere soruldu cevap vermediniz

Neden siz aramıyorsunuz onun ailesini

Neden her konuda “ben bilmem beyim bilir” tavrı takınıyorsunuz?

Merhaba herkese iyi tatiller :KK43: ben bugün cok doluyum iyi degilim artık..
Ben haftanin 5 gunu , esim ise 6 gunu calisiyor. bir pazarimiz var ve onuda kendimize ayiriyoruz. Ayirmak istiyorum butun hafta cok yoruluyoruz pazar gunleri cok iyi geliyor bize..
Yillik izinleri ayni anda denk getirip kullanamiyoruz ne yazik ki.
Hava Güzel olunca bugunden icin arkadaslarimizla plan yaptik sabah kahvaltidan sonra piknige gidecektik, butun gun dolu dolu gecirecektik. Arkadasimin cocuguda ayni yasda oldugu icin birlikte eglenecekti cocuklar Hazirlik yapmaya basladim..
Daha sonra her zaman ki gibi kp aradi kurbanlik kuzu alip besleyecekmis, koyde biryerde bulmus esimide cagirdi birlikte gidelim bakalim alalim diye.
Esimde tamam dedi. !!
Bende artik sinirlendim , baban yine tatil gununu mu bulmus dedim !! hep boyle oluyor her pazar inanin tetikdeyim yine birsey cikaracaklar diye.. İlk evlendigimiz zamanlar daha beterdi, her pazar gelirlerdi cagirirlardi yada akraba ziyareti cikarirlardi. cok yiprandim ama onune gecebildim bazi seylerin yalniz halen devam ediyor eskisi kadar olmasada bu durum
Daha sonra kavga ettik kotu sozler hakaretler havada ucustu..
Ne yapayim ? Babama gelemem mi deyim ? Gezecez mi deyim adamin bir isi dusmus yapmayim mi ?,3 saatlik isim var bilmem ney.. Baska zaman gideriz.
Aslinda benim takildigim ve kizdigim nokta bu degil.
Tartisma buyudu yavrum cok korktu sus dedikce susmadi, beni evden gitmekle tehdit etti,
Bende gitmek isteyene kapi orda git dedim'' bana sen cok adi bir insansin dedi.. Agza alinmayacak hakaret ler etti !! Uzerini giyindi ve gitti evden.
Rabbime sigindim dua ettim cok agladm, yavrum o kadar korkmus ki butun gece benimle uyumak istedi, elimi birakmadi :KK43: gece gelmis eve
Hic konusmadim, salonda uyumus sabahda gitmis babasinin isini halletmeye
Ben sustukca tepeme cikti, ben sustukca pasif belledi, ben sustukca tehtit etti, ben sustukca kiymetsiz belledi.
Ben simdi ne yapmaliyim ? Sussam olmuyor susmasam olmuyor cok yoruldum nasil bir yol izlemeliyim evladim icin hep guclu durmaya calisiyorum ama yikildim artik.. :KK43:,
ailesi beni cok yipratti artik hic tahammlm yok yine gunumuzu zehir ettiler.. Bazi seylerin onune gecmekten mucadele etmekden yoruldm esimin hakaretleri cok agrima gidiyor her kavgada beni bosanmakla evden gitmekle , annemi babami cagirmakla tehtit ediyor
eşiniz ailesi ve siz tercih konusu olunca ailesini tercih ediyorsa
planlarınıza onu dahil etmeyin.
bırakın onlarla gitsin .
madem ailem benim ne olmuş zihniyeti taşıyor siz de onu tercih etmediginizi bir seçenek olmadıgını belli edin.

Gerekirse 2 ay konuşmayın adamla siz arkadaşlarınızla plan yapin
Bir hafta sinema bir hafta avm bir hafta piknik bir hafta kendi aileniz gibi
Asla planlarıniza onu dahil etmeyin
Mal gibi otursun evin içinde

Bazi kadınlarda cok işe yaramış bu
Bu yoruma kesinlikle katılıyorum. Çünkü ben de öyle yapıyorum. Bence kavga etme değil tartışmaya bile gerek yoktu. O koyun peşine gitseydi. Siz de pikniğe çıksaydınız. Benim eşimde de benzer şeyler yaşadık. Ben tamam sen gelmek istemiyorsan ben arkadaşlarımla şunu yapıcam, bunu yapıcam ya da tek başıma yapıcam (henüz çocuğumuz yok) benim ne kadar eğlendiğimi sosyal medyadan takip etti. O aile işleriyle uğraşırken. Sonra bi baktım ben de gelicem seninle demeye başladı. Mesela kurban bayramında da beni zorladı, namaz kılmaz oruç tutmaz kuran okumaz cumaya gitmez ama ailesiyle koyun kesecekmiş. Eleştirmek haddim değil ama şaşkınlığımı da gizleyemedim. Tamam dedim sen kurban kes ben kızlarla tatile çıkıyorum. Ne tartışıp stres yapıcam kendime. Yaparım kahvemi ararım kızları tatil planı yaparız. Sefam olsun :)

X