Esimin Ailesi Yine Günümüzü Maffeti.

şu an ki durum için bana bir yol gösterin ne olur :KK43: ailemin evine bir süre gitmek istemiyorum çünkü babam zaten yaşlı. kalbi var adamın..
babamın zaten haberi yok.
sadece annem geldi o yüzden ailemin evine gidemem kahrolurlar :KK43: ama ders vermek istiyorum bir yandan içim içimi kemiriyor.
acaba bir arkadaşınızı arayıp avukatla konuşuyor gibi mi yapsanız hangi egvrakları hazırlamam gerekiyor falan gibisinden böyle bir korksa ?

peki şimdi sadece suskun mu kalmalıyım ? evden gitsem ona ders olur mu
ama babam kalp hastası adamın kalbi kaldırmaz dayanamaz :KK43:

olaylardan zaten annenizin haberi yok mu? konuşun annenizle dediğim gibi. niyetim ayrılmak değil ders vermek deyin. hatta bunu gerekirse babanıza da söyleyin ki üzülmesin. ama öyle sessiz sedasız da gitmeyin babanızın evine arayın kayınvalideyi herşeyi bir bir anlatın büyütün olayları iyice.

peki şimdi sadece suskun mu kalmalıyım ? evden gitsem ona ders olur mu
ama babam kalp hastası adamın kalbi kaldırmaz dayanamaz :KK43:
ya hayır sen neden evden gidiyorsun aslaaa...
hatta onun yatak ayırma süresi 3 günü geçtiyse ailesini arayın gelsinler siz yanıyorsanız azda o yansınn

aslında olay o kadar küçük ki ama büyüye büyüye kocaman olmuş bakın bu durum iyi bir şey değil dengeyi eşinizin sağlaması lazım dı annesini babasını da üzmemeli sizi de üzmemeliydi adam kötü birşey dememiş sen git ben iki üç saate gelirim demiş siz de haklısınız beraber vakit geçirmek istiyorsunuz bu her hafta böyleyse çok çok haklısınız yok ayın yılın başı oluyorsa babası ne bilsin plan yaptığınızı bazen onlarında ihtiyacı oluyor inanın evlatlarına sinirle kalkıp zararla oturmayın bu sebepten yuva yıkılmaz sinirle söylenen sözler var çok fazla ciddiye almayın derim siz de sinirlenince bir sürü şey söylersiniz yani ben öyleyim sonrada niye dediysem derim o dengeyi belli ki sağlıyamıyor alttan alın demiyorum ama çok fazla abartıp hayatınızı zehir etmeyin zaman verin kendinize en iyi şey zaman bakın kendinizde diyorsunuz sorumluluklarını biliyo çocuğunu seviyo ilgili diyorsunuz bilmiyorum ama bizde de oldu bu sıkıntılar ben başımdan geçeneleri anlatsam ohooo koca yüzü göremedim ama sakin olun geçecek şeffaf düşünün yakın arkadaşınız varsa olumlu düşünen ona anlatın size gaz vereceklerden uzak durun derim ... bekara karı boşamak kolay

Ders vermek istiyorsanız eğer düşüneyim bakayım hımm..

Çocuğunuzu alın gezmeye çıkın geç vakte kadar gelmeyin. Dışarda yemek yiyin . Hiç bir zaman yemek yapmayın, yaparsanızda çocuğun ve sen kendi yiyeceğiniz kadar yapın. Yatağa en güzel halinizle girin nasılsa yataklar ayrı içi gitsin. En güzel halinizlw evde dolaşın . İçi gitsin yani o işleri sizler daha iyi bilirsiniz artık. Suratına bile bakmayın. Birşey diyorsa o yokmuş gibi davranın. Bir sinek gibi. Ne dediğini anlamıyor ama sesi rahatsızlık veren sineklerden gibi davranın. Onun olduğu ortamda surat asın ama mesala birileriyle mesajlaşmasanızda bişe okurken bile kahkahalarla gülün o varken. Çocuğunuzlayken gülün eğlenin o bişe dediği an tiksinir gibi yüzünüzü buruşturun. Mutluluk pozları verin çıkın gezin mesela ama nereye gittiğinizi demeyin.

Nefret ettiğim türden bir kocanız var. Ahlaksız herif . Çakcan ağzının ortasına aslında karımdan korkuyorum memur beeeeey kurtarın beni diye kaçacakta neyse :-)

aslında olay o kadar küçük ki ama büyüye büyüye kocaman olmuş bakın bu durum iyi bir şey değil dengeyi eşinizin sağlaması lazım dı annesini babasını da üzmemeli sizi de üzmemeliydi adam kötü birşey dememiş sen git ben iki üç saate gelirim demiş siz de haklısınız beraber vakit geçirmek istiyorsunuz bu her hafta böyleyse çok çok haklısınız yok ayın yılın başı oluyorsa babası ne bilsin plan yaptığınızı bazen onlarında ihtiyacı oluyor inanın evlatlarına sinirle kalkıp zararla oturmayın bu sebepten yuva yıkılmaz sinirle söylenen sözler var çok fazla ciddiye almayın derim siz de sinirlenince bir sürü şey söylersiniz yani ben öyleyim sonrada niye dediysem derim o dengeyi belli ki sağlıyamıyor alttan alın demiyorum ama çok fazla abartıp hayatınızı zehir etmeyin zaman verin kendinize en iyi şey zaman bakın kendinizde diyorsunuz sorumluluklarını biliyo çocuğunu seviyo ilgili diyorsunuz bilmiyorum ama bizde de oldu bu sıkıntılar ben başımdan geçeneleri anlatsam ohooo koca yüzü göremedim ama sakin olun geçecek şeffaf düşünün yakın arkadaşınız varsa olumlu düşünen ona anlatın size gaz vereceklerden uzak durun derim ... bekara karı boşamak kolay
peki her kavgamızda tehtit etmesine bu şekilde 2 dir annemin aranıp cagırmasına ne diyorsunuz ?
bende onun ailesini aramlıydım pasif durmamalıydım değil mi..

peki her kavgamızda tehtit etmesine bu şekilde 2 dir annemin aranıp cagırmasına ne diyorsunuz ?
bende onun ailesini aramlıydım pasif durmamalıydım değil mi..

yani benim ailem gelecekse senin ailende gelmeli deyin bi dahakine ki inşallah bi daha böyle şeyler yaşamazsınız ve çağırmayın annenizi kadını üzmeye hakkı yok... küsün trip atın ama abartmayın herkesin evi düzeni fıtratı farklı burda herkes kendi eşinden pay biçip akıl veriyor size sizi en iyi siz bilirsiniz pireye kızıp yorganı yakmayın bizim oralarda bir söz vardır akıl veren olur da ekmek veren olmaz derler yine gidersiniz inşallah pikniklere sezon yeni açıldı boşuna onun annesine babasına da yansıtıp iyiyken kötü duruma düşme şu durumda eşinle hallet aileler en son seçenek olsun eşin belli ki patavatsız ve olgun değil yaptığı hata bakın bir sürü şeyi düzeldi diyorsunuz bu da düzelir hatasını anlayacaktır eşiniz de bekleyin derim

yani benim ailem gelecekse senin ailende gelmeli deyin bi dahakine ki inşallah bi daha böyle şeyler yaşamazsınız ve çağırmayın annenizi kadını üzmeye hakkı yok... küsün trip atın ama abartmayın herkesin evi düzeni fıtratı farklı burda herkes kendi eşinden pay biçip akıl veriyor size sizi en iyi siz bilirsiniz pireye kızıp yorganı yakmayın bizim oralarda bir söz vardır akıl veren olur da ekmek veren olmaz derler yine gidersiniz inşallah pikniklere sezon yeni açıldı boşuna onun annesine babasına da yansıtıp iyiyken kötü duruma düşme şu durumda eşinle hallet aileler en son seçenek olsun eşin belli ki patavatsız ve olgun değil yaptığı hata bakın bir sürü şeyi düzeldi diyorsunuz bu da düzelir hatasını anlayacaktır eşiniz de bekleyin derim
hani diyorsunuz ya ailesine yansıtıp o insanları üzmeyin iyiyken kötü duruma düşme o insanların gözünde diye ?
o benim aileme yansıtıp benim ailemi düşünmeden üzüyor ama
sizce cok adaletsiz bir durum değil mi haksızlık değil mi ?

hani diyorsunuz ya ailesine yansıtıp o insanları üzmeyin iyiyken kötü duruma düşme o insanların gözünde diye ?
o benim aileme yansıtıp benim ailemi düşünmeden üzüyor ama
sizce cok adaletsiz bir durum değil mi haksızlık değil mi ?

size en çok dokunan durum bu olmuş bakın ailelere yansıması o benim ailemin canını yakıyo bende onun kini yakmalıyım der gibi.. peki annenize sorun bakın değeri ne kadar eşinizin onların gözünde dediğim gibi eğer çağırıyorsa sizde çağırın onun ailesi de gelsin. ben şu anki durum için diyorum üstünden vakit geçmiş artçıları yaşıyorsunuz olay çok daha fazla büyür

peki her zaman susmayla olur mu :KK43: birde benim anlamadğım beni düşündüren
neden kendi ailesinde aramıyor bu adam ?

çünkü bencil. hep benim dediğim benim ailem benim benim diyor.
bence de susulmuyor hep. bizim de farklı problemlerimiz var. ben susarsam ok susmazsam tartışma oluyor.
ama eşim bu kadar ileri gidemez. giderse ben yol veririm gider.
çünkü tartışmanın da adabı var

Merhaba herkese iyi tatiller :KK43: ben bugün cok doluyum iyi degilim artık..
Ben haftanin 5 gunu , esim ise 6 gunu calisiyor. bir pazarimiz var ve onuda kendimize ayiriyoruz. Ayirmak istiyorum butun hafta cok yoruluyoruz pazar gunleri cok iyi geliyor bize..
Yillik izinleri ayni anda denk getirip kullanamiyoruz ne yazik ki.
Hava Güzel olunca bugunden icin arkadaslarimizla plan yaptik sabah kahvaltidan sonra piknige gidecektik, butun gun dolu dolu gecirecektik. Arkadasimin cocuguda ayni yasda oldugu icin birlikte eglenecekti cocuklar Hazirlik yapmaya basladim..
Daha sonra her zaman ki gibi kp aradi kurbanlik kuzu alip besleyecekmis, koyde biryerde bulmus esimide cagirdi birlikte gidelim bakalim alalim diye.
Esimde tamam dedi. !!
Bende artik sinirlendim , baban yine tatil gununu mu bulmus dedim !! hep boyle oluyor her pazar inanin tetikdeyim yine birsey cikaracaklar diye.. İlk evlendigimiz zamanlar daha beterdi, her pazar gelirlerdi cagirirlardi yada akraba ziyareti cikarirlardi. cok yiprandim ama onune gecebildim bazi seylerin yalniz halen devam ediyor eskisi kadar olmasada bu durum
Daha sonra kavga ettik kotu sozler hakaretler havada ucustu..
Ne yapayim ? Babama gelemem mi deyim ? Gezecez mi deyim adamin bir isi dusmus yapmayim mi ?,3 saatlik isim var bilmem ney.. Baska zaman gideriz.
Aslinda benim takildigim ve kizdigim nokta bu degil.
Tartisma buyudu yavrum cok korktu sus dedikce susmadi, beni evden gitmekle tehdit etti,
Bende gitmek isteyene kapi orda git dedim'' bana sen cok adi bir insansin dedi.. Agza alinmayacak hakaret ler etti !! Uzerini giyindi ve gitti evden.
Rabbime sigindim dua ettim cok agladm, yavrum o kadar korkmus ki butun gece benimle uyumak istedi, elimi birakmadi :KK43: gece gelmis eve
Hic konusmadim, salonda uyumus sabahda gitmis babasinin isini halletmeye
Ben sustukca tepeme cikti, ben sustukca pasif belledi, ben sustukca tehtit etti, ben sustukca kiymetsiz belledi.
Ben simdi ne yapmaliyim ? Sussam olmuyor susmasam olmuyor cok yoruldum nasil bir yol izlemeliyim evladim icin hep guclu durmaya calisiyorum ama yikildim artik.. :KK43:,
ailesi beni cok yipratti artik hic tahammlm yok yine gunumuzu zehir ettiler.. Bazi seylerin onune gecmekten mucadele etmekden yoruldm esimin hakaretleri cok agrima gidiyor her kavgada beni bosanmakla evden gitmekle , annemi babami cagirmakla tehtit ediyor
Güncelleme ; babasının işini halletti geldi.. yine kavga ettik, bana yine senin defterini düreceğim benden sana koca olmaz, bıktırdın artık bu hayatı bana zehir ettin, sen bittin artık ara lan ananı cagır aileni, bu iş bitecek dedi.. yavrumun ağlamasına dayanamadm cagırdm annemi..
hiç birşey olmadı, annem yapıcı konuştu aman yuvanıza bakın gözünüzün önüne bakın dedi kadıncağız, ama çok üzüldü kahroldu yavruma kahroldu.. daha sonra bizi konuşmamız için bırakarak gitti..
yüzüne bile bakmadm aldım yavrumu cıktım, gezdim dolaştım, önüne yemek bile koymuyorum nefret ettirdi kendinden, yatagını ayırdı, hiç umrmda değil bende yavrumun kokusu ile yatıyorum mis gibi. aklı sıra beni tehtit ederek, bana göz dağı vererek beni sindirmeye çalışıyor, kendi ailesini arayamıyor ama, çünkü niyeti yok boşanmaya biliyor ki kendi ailesini arasa iyice ciddiye binecek..
Eşime annem gittikten sonra tek dedğim cümle; eğer bir daha bana bunu yapar, beni boşanmak ile tehtit eder cocuk gibi aileni ara gelsin bilmem ney vırt zırt muhabbetleri yaparsan, bu sefer pılını prtını toplarım ararım aileni gelip seni almaları için dedim'' o zaman boşanmak nasıl olmuyormuş görürsün haa o saatten sonra boşanmak istemesende bu evde işin yok dedim..'
tek kelime edemedi.
alıştı beyimiz kavgada annemi aramaya.. beni şikayet etmeye .. benim aptal kafam ben aramadm annesini babasını , arayamıyorum, bu durumun bir daha tekrar etmemesi için elimden gelen herşeyp yapacağım yine aynısını yaparsa kendisi kaybeder..
Yerden göğe kadar haklısın. Herkes sınırını bilmeli kp kendi gitsin bir zahmet düşünsün bu çocuklar çalışıyor bir pazarları var onda da ben rahatsız etmeyim diye. Ey Allahım ya ne insanlar var. Helal olsun sana anneni çağırmışsın eşinde seni korkutup aklınca gözdağı veriyor sindirmek için ee ne oldu gördü. Sen yapman gerekeni yapmışsın akıl vermeye gerek yok bravo

canım aynısını kv ile yaşıyorum boşuna uğraşıyorm valla. 1 yıldır evliyiz çocuğumuz yok ama genelde her haftasonu bişi çıkartır eşimle kavga ederiz ve onun dediğini yaparız. ben 5 gün çaışıyrm eşimde bigün çalışığ bigün evde. evde olduğunda mutlaka annesine giderdi. çok kızdm ne kavgalar ettik artık çok gitmiyor.o kadar bıktım usandm ki anlatsam hikaye olur. daha dün içine etti günümüzün aynı şekilde aradı annenenegidelm bn ameliayat olcamda göremem edemem. kendi gideceği yere bizi çağırdı evde kavga dövüş neler neler... bıktım artık. bi yere gidilcekse beni bile aramaz yada ben yanındaysam dönüp bana suraya gidelm demez direk oğluna der buraya gidelm gidicez edicez. çok severim kendini iyiliğine iyi ama son aylarda iyice soğudum. şimdi ameliyt oldu elinden 1 ay oraya gidip gelicem üstüne çalışıyorum bide ben. ne var ne yok oğlu. sanki biz kaynanamla kumayız o derece. eşimle tartışmaktan yıldım oda bana bazen hak verior ama sonuç yok. kayınvalidem istediği olmasn fln surat 5 karış hele bi haftaiçinde gitme laf vurur suratına bakılmaz falan. temizliğim duruyo der çağır yapalım derim kendisi yapar sonrada heryerm ağrıdı iş yaptm der falan çıldırtır. ben 2 haftada bir gitsem temizliğini yapsam nie geldn demez yoruldum mu yorulmadm mı. lafa gelince kıyamıorum :) hafyasonlarını oğuza göre ayarlıyolardı eşimin teyzeleride dahil. ona göre ayarlamayın bi haftasonumuz var dedim. kv oo her konu geçtiğinde onun lafını vurur ama arada gidilide gelinirdee. kafasındaki gelin potansiyeli elimin ayağımın altnda beklesn oğlumla gelinim hep benle olsnlar. bayramda bile bizle gelmk isteyenden ne ararsın.amaaaann ah ah roman olur 1 seneye sığanlara.. insanız hepimizin annesi düşkün ama bununki bi ayrıı. artık dün dedimki ben kumayım sanırım size sonradan gelen dedm. git annende kal iyice sana doysun ne zaman bn sana doydum git derse o zmana bana gel gerçekten ben ciddiyim dedm. o denli bktım. bide kendimce zaten çocuğumuz olmuyor sorunlarmz var ameliyat olucam kendim falan çok bunalımdaym. ama işte napsan boş. eşinlede alakalı bazen canım. yola gelsinler die beklersn ama bi bakmşsn ailesini ssavunmuş. bide böyle tartıştık geçen aylarda anneni cağırıcam benm anneme gtmemde ne gibi sorn var konuşcaz dedi çağır dedim anlatalm herşeyi nolcaksa olsun dedm. çağırdığında geri dönüşüde olmucak bunuda bil dedm. aramadı. şimdi kv elnden bugün ameliyat oldu bende zaten hastam moralman kötüyüm işten çık oraya git ordan eve gel falan. umarm nazlanıpda kalalım istemez çünkü kalma dahi istemiorm artık. işin kısası ne yaparsan yap kul kaderini yaşarmış onu anladm..

Eşimle bir kere büyük kavga ettik. Bir iki gün sonra aradım kv mi (ama Allah yukarıda beni kızı gibi görür 7 yıldır içlerindeyim bir kere gelin gibi davranmadı.) anlattım her şeyi artık ne yaptıysa asla eşim bir daha aynı hareketi tekrarlamadı. Sizde arayın anlatın beni tehdit ediyor diyin onlar büksün kulağını. Kolay mı çocuklu olup yuva yıkmak ne demekmiş her seferinde sizin aileniz aranıyor anneniz geliyor yazık değil mi ailenize . Hem evladınıza da bunları yaşatmaya hakkı yok. İyice sürtün burnunu görsün madem

ah canm bende anlamıyorum ne kadar saçma cocukca bir durum..
üzerini giyindi gideceğim bu evden senden boşanacağım dedi ve gitmedi kandil akşamı
yine bagırmaya devam etti bende yaka paça dışarı attım ayakkabılarını fırlattım.. canıma tak etti.
sonra dedim ya gece 12 de geldi.. ama cocuk için gelmiş benim için değil
sabah kalktık
bana hala benden sana koca olmaz senin defterini düreceğim yetti artık hayatımı zehir ettin..ara anneni gelsin bu iş bitecek dedi''
annem geldi ne oldu hiç birşey ? kadın üzüldüğü ile kaldı..
suratına bile bakmıyorm nefret ettim iyice..
neden benim ailem aranıyor neden kendi ailesini aramıyor böyle haksızlık böyle adi lik olur mu ya. :KK43:

Allah allah. Ne istemiş kadıncağızdan yazık ya.

Es aileleri başka ne amaçla gelmiş acaba bu dünyaya ?? En iyi bildikleri şey huzur bozmak .. Ama eşinin de çok hataları var tabi .. Ne bilim umursamaz gibi davran pazar günleri çocuğunla birşeyler yap mesela .. Ayrıca her tartışmada anneni araması da çok çirkin .. Yazık o kadıncağıza da Allah bilir nasıl üzülüyordur..

Bırakın ne hali varsa görsün. Annenizi her seferinde çağırıp aklı sıra sizi korkutucak. Şayet bir gün yine aynı şeyi yaparsa sizde onun ailesini çağırın. Siz bebeğinizle planlar yapın bakın keyfinize mis gibi. Ünlü bir psikiyatr derki; nir insanı en çok onu görmezden gelerek canını acıtanilirsiniz. Yok sayın ve mutlu olmaya çalısın. Paşa paşa size gelecek

herkese teşekkür ederim pek iyi değilim hanımlar hastalıgım bir yandan içim kan aglıyor bir yandan eşim denen insan böyle yapıyor bir yandan
hiç konuşmuyorum onunla buda benim sınavmmış sagolun..

Canım benim bu sorun bence herkesde vardır ki aynısımı bende yaşıyorum. Başlarda bende çok takardım. Eşinizi sizde artık planlarınıza dahil etmeyin, gidin kızınızla doya doya gezin oda ailesinin işini görsün. Zamanla bu durum eşinizide rahatsız etmeye başlar. Ama bu yüzden bir evlilik yıkılmaz.

X