Merhaba benimde üzüldüğüm bir konu var ve sizden yardım bekliyorum bana bir akıl verir misiniz? Ben birkaç kez kayınvalidemden annem ve babam hakkında yaşlılar vb gibi sözler duydum tamam çok genç değiller ama babam 63 annem 61 yaşında ve çok dinçler hatta annem kayınvalidemden genç görünüyor fakat kayınvalidem emekli olunca senin memlekete gidersiniz hem ozamana kadarda diyip yutkunuyor cümlenin sonunu getirmiyor. Kendiside 56 yaşında. Hatta bir kezde annemin yanında demiş kendi kızıda varmış ters ters bakmış annesine. Aileme de okadar samimi davranıyorki normalde şöyle seviyorum böyle seviyorum. Kayınvalidemin beni çok denemişliği olmuştur laf sokar dener ama ben hiç cevap vermem hatta kaç kez eşime "desemde demiyor demesemde demiyor" diye beni anlatıyordu.Eşim aileme karşı çok samimi değil sizli bizli (bende samimiyet beklemiyorum )ama birinde konuşurken oda bu konuyu ima etti. Tabiki kimse sonsuza kadar yaşamayacak ama benim ailemin onlara hiçbir zararı yok hatta hiçbir şeye karışmazlar kalp kırmazlar. Ama eşim de anneside çok gaddar konuşuyorlar bazen. Bende geçen Allahım dedim eğer ben yanlış düşünüyorsam beni doğru yola ilet bu vesvese ise içimden sök at ama eğer gerçekten böyle istiyorlarsa önce kayınvalidem ölsün dedim. hiç böyle bir yapım yok aslında kimse incinsin de istemem ama canım yanınca dedim. Aslında kayınvalidemin kızkardeşide çok fena onunda çok efendi bir eşi var saygılı ama adam ölsün istiyor. Hatta kayınvalidem kardeşinden için kocası ölünce yeniden evlenecek diyor. Bu duayı ettiğim gün inşallah abla kardeş ikiside ölürlerde eniştede kendini seven sayan biriyle yeniden evlenir mutlu olur bizde kafamızı dinleriz dedim. Sizce ben bu dua mı geri almalımıyım. eğer başlarına birşey gelirse vicdan azabı olacak gibi geliyor bazende hak ediyorlar diyorum. Sizce ne yapmalıyım?