eşim benim ailem için yapılabilecek bişi varsa yapalım diyor ama bunu sadece demiş olmak için diyor. mesela babamın diş parası 2000 tl civarında tutuyor ben ne kadar babama dediysem gel benim karta taksit yapalım yok kızım diyor acelesi yok dedi çekilen dişlerin yeri iyice iyileşmedi dedi hep bi bahanesi vardı ben bahane ürettiğinin farkındayım o almamak için diretti.
yapılacak bişey varsa yapalım mı diyor.
e durum ortada, kendi ailesine nasıl destek oluyorsa sizinkine de olalım demesi ve icraatta da bunu yapması gerekiyor.
babanızı anladım, bi an kendi babam gözümde canlandı. o da öyledir, bi hediye alayım hemen der ne gerek vardı kızım. hem mutlu olur, hemde gurur yapar. kıyamaz benim paramı harcamaya
siz annenize verin her ay gücünüzün yettiği kadar eşinizde bilsin bunu tabi ki
şimdi gördüm hepsini okudum eşinle bu konuyu konuş onun ailesine yaptığı yardımların lafını geçirmeden aileme yardım etmek istiyorum de başka türlü iş inada fln biner olan yuvanıza olur huzurunuz kaçar
akşam eşimle yemek yerken eşim görümcemle telefonda konuştuğunu söyledi bende nasıllarmış ne var ne yokmuş dedim. küçük kaynımın baldızından altın borç alıp evine koltuk takımı alacağını söyledi. ben şok oldum nasıl yani dedim dağ gibi borçlarına bir yenisini ekleyip birde koltuklarınımı değiştireceklermiymiş dedim eşim abisinin yaptığının yanlış olduğunu düşündüğü için sesini çıkarmadı. ben koltukları yırtık değil kırık değil iş görüyordu ne gerek var borca iyice batmanın dedim eşim yine sessiz kaldı baktım abisine laf söylenmesi hoşuna gitmiyor bende kapattım konuyu ama bundan sonra onlar için üzülüp yardımcı olmaya çalışmasının karşısında durucam
vay anam görümceye bak sen
böylelerine herşey müstehak bacım. ulan paran yok madem ne diye koltuk değiştiricem diye milletin altınına göz dikiyosun
bu ne rahatlık yaa ben anlamıyorum valla. bizde paramız olsa bile kırk defa düşünüyoruz eve bişey alırken
yok şekerim görümcem almıyor gerçi oda farklı değil yaa dünya kadar kredi kartı borçları var her ay sadece minimum tutarını ödeyebiliyorlar gidip borçla yatak odasını yeniledi. şimdide bizden onun için kredi çekmemizi istiyor tüm bu borçları kapatabilmek için
koltuk takımı alacak olan eşimin 200 tl verdiğinde arabasına lastik alan küçük abisi eltimin kız kardeşinden altın borç alacaklarmış.
ortalık dallasa dönmüş yaanoluyo böyle herkes borç sevdasında tövbe yarabbiiiiii
aman aman sakın diyim öyle kredi falan çekmeyin mazallah başınıza kalır malır sonra üzülen siz olursunuz karıkoca
sen değilde eşin bunu üslubuyla anlatsın onun abisi sonuçta sen kendini ortaya atma sakın
aynı düşüncedeyim eşime söyledim net bir şekilde senin kredin olduğu için sana kredi vermediklerii söyle dedim benimde kredi kartım yok eşimin ek kartını kullanıyorum kredi kartı geçmişi olmayanlarada kredi verilmediğini söyle dedim bunlar aslında bahane ikimizde istesek kredi çekebiliriz. Ablan durduk yere yatak odasını değiştirdi borcu katladıkça katladı düzenli bir işi yok canı sıkılınca işten ayrılıyor önümüz yaz yazın çalışmak istemeyecek zor gelecek ödeyebilecek garantileri yok dedim. ben borç verme taraftarı değilim dedim sen verirsen ve bizi zora sokarlarsa ( abin gibi) o zaman suçlu sen olursun dedim.
offff yaa şu kendini bilmez insanlar nasılda etrafını zora sokup duruyolar
şuna baksana milletin derdi için nerdeyse aranız bozulucak Allah korusun
kızın düzenli çalışma olayı yok bide borca giriyo ohh ne ala memleket, nasıl olsa kardeşleri yardım eder dimi yok öyle yağma ciciiiim diycen
kesinlikle herkesten maddi desteğinizi çekin... hepsinin iyi kötü işi var çok muhtaçta değiller yani
evet inş kendi evimin huzurunu bozmadan bu para mevzularını aşabiliriz.
inşallah canm. mesela bende geçen sene kaynıma iki bileziğimi bozdurup vermiştim
neymiş efendim ihtiyacı varmış bi aya ödermiş falan. 7 ay sonra ödedi bide en sıkışık olduğumuz zamandı yani
hem ben işsizdim hem eşim maaşını alamıyodu
ne kavgalar oldu aramızda onun yüzündenama abisinin ruhu bile duymadı tabi
işte ben kimse yüzünden aramızın bozulmasını istemiyorum eğer biri yüzünden benim evimin huzuru bozulursa ben o kişiyi hayatından uzaklaştırırım ilk zamanlarda herkese aynı mesafeyle yaklaşıyordum tanıdıkça mesafelerimi ona göre koymaya başladım. benim ailem hiç çocuk mevzusunu açmadılar annem bile ne zaman düşünüyorsunuz diye sormaz artık kendi evim var kendi sorumluluklarım var eşimle benim kararımın olması gerektiğini düşünür yönlendirme yada etkisi altında kalmamdan çekinerek hiç sormadılar ama eşimin tarafında bu konu laçkalaştı artık her mevzusu olduğunda ben kibarca hazır olmadığımızı düşünmediğimizi Allah zamanında verir inş diye anlatıp konuyu kapatıyordum hooop yine aynı mevzuu ben aynı şeyleri yine takrar ediyordum hooop yine aynı mevzu bi gün yine eltime telefonda sert çıktım kredi borcumuz var bu eşimle benim ikimizin arasında verilebilecek bir karar hhem maddi hem psikolojik olarak hazır olduğumuzda eninde sonunda olacak sürekli sorulmasından hoşlanmıyorum dedim bozulursa bozulsun artık çekemicem yani telefonu kapattıktan sonra eşim 40 yaşındaki kadınla nasıl konuştun öyle dedi bende artık benide çileden çıkarılacak haddeye getirmeseydi dedi.
tabi ki kim olursa olsun aile birliğimize zarar vermemeli. sonuçta herkes gider sen yine kalırsın eşinle başbaşa
çocuk konusunda yaşadıklarımız aynıymış hee. benim eltide sağolsun her gördüğünde sorar hadi çocuk yapın diye. benim ailemde hiç sormaz ne zaman çocuk yapıcaksınız diye. ilk başlarda kızardım eltime ama son zamanlarda bende istemeye başladım artık. aklıma mı girdi ne
benim elti de 39 yaşında ve canım nasıl isterse öyle konuşurum hıhhhh büyükse büyüklüğünü edebini bilsin dimi ama
bu arada senin yaşın kaç
benim yaş 27 2,5 yıllık evliyiz çocuk isteriz ama büyük sorumluluk maddi olarak bi rahata girmeden en azından krediyi kolaylamadan yapamayız 1 yılı falan var daha sen ne kadar zamandır evlisin
bende 26 yaşındayım 1,5 yıllık evliyiz yakınmışız baya
tabi sizin başınızda kredi sorumluluğu var şimdi Allah yardımcınız olsun çok zor bu devirde. ablamlarda ödüyo ordan biliyorum
eşimde diyo önce bi para biriktirelim sonra düşünürüz diye ama bende önce çocuğum olsun sonra ev taksidine gireriz diye düşünüyorum artık :44:
öyle böyle para gidiyo bi şekilde en azından akşamları bizimki koltukta sızarken benimde bi uğraşım olur