eşimin ailesi ve madiyat

çalışıyormusun ben çalışıyorum ve bu şehirde kimsem yok çocuğa kimseye bırakamam o yüzden çocuk olunca uzun bir süre izin almam gerekiyor buda tek maaş demek şu an tek maaşla geçinemeyiz

aynen çalışıyorum ve bi hamilelik durumunda patronun beni hemen şutluycanı da biliyorum. kaynanam da annem de uzak diye gelemez bende eltime bırakamıycam için mecbur evde oturucam
bizde tek maaşla (eşim asgari ücret alıyo) geçinemiycez biliyorum ama iyi bi iş bulalım diye beklersek daha çoooook bekleriz
deli cesareti mi var bende neyse artık
ama senin durumun farklı tabi. sonuçta ortada bi kredi var. senin annenler nerdeki

istanbulda ayrı şehirlerdeyiz aynı şehirde olsaydık annem kimseye bırakmazdı yiğenimi o büyüttü abimin eşi çalıştı hiçte gözü arkada kalmadı ama malesef ben doğum iznimden sonra 6 ayda ücretsiz izin alıcam çocuk 8 aylık falan oluncada mecbur kreşe yani böyle bir çare bulduk doğmamış çocuğa don biçilmezmiş ama inş herşey yolunda gider :)

peki annenler bi süre sizde kalsa mesela? yada siz onlara gitseniz ne bilim bi çaresi bulunur elbet
İnşallah bi yolunu bulursunuz zor ayrı şehirlerde oturmak

peki annenler bi süre sizde kalsa mesela? yada siz onlara gitseniz ne bilim bi çaresi bulunur elbet
İnşallah bi yolunu bulursunuz zor ayrı şehirlerde oturmak

aynen zor gerçektende sorucam anneme gelirmisiniz diye ama babam evde oturamaz burdada hiç çevresi yok annemdende babamı bırak gel bende kal diyemem desemde öyle çok uzun süre kalamaz

aynen zor gerçektende sorucam anneme gelirmisiniz diye ama babam evde oturamaz burdada hiç çevresi yok annemdende babamı bırak gel bende kal diyemem desemde öyle çok uzun süre kalamaz

Allah yardımcın olsun canım ne diyim bilemedim bi yolunu bulursun inşallah

eşim sonunda ailesi için boşa üzüldüğünü anladı.

Dün görümcem kendisini aradı ve küçük abisinin koltuk takımı , tv ünitesi , ve yeni bir tv aldığını söyledi. eşim tabi şok nasıl alırlar kızına bez alacak paraları yoktu bunların dedi görümcemde abisinin baldızından borç altın aldığını onlarla aldığını tv yide kredi kartına taksit yaptırdığını söyledi eşimin morali bozuldu tabi 1-2 ay içinde ararlar döndüremiyoruz sıkıştık diye dedi burada ben devreye girdim o zaman ayağını yorganına göre uzatacaklar dedim 40 yaşına gelmiş insanlar 2 çocukları var bu kadar borcun içinde borca borç eklemeden önce düşünmüşlerdir düşünmeliler dedim. Biz evlendiğimizden beri yemek masamız yok alamazmıydık alırdık ama önceliklerimiz vardı borca girmeye güvenemedik kendimize dedim şu anda borcu bitirmeden çocuk bile yapmayı planlayamıyoruz dedim kimseyi düşünemem dedim bizde bir aileyiz kendi sorumluluklarımız var nasılki kimseye güvenmeden yaşıyorsak onlarda o şekilde yaşamayı öğrenmeliler dedim. eşime yardımcı olmayacağımızı net bir şekilde en baştan söyledim. yarın öbürgün biri arayıp ayy böyle oldu waahh bize diye ağlarsa eşim benim tepkimin ne olacağını artık biliyor.

valla seni can-ı gönülden tebrik ediyorum heh böyle işte yaaa
bak eşinde gördü artık milletin rahatlığını çok iiyi oldu. ona göre bundan sonra istedikleri kadar zor durumdayız desinler yardım mardım yoookkkk

Eşine ima et bence direkt söyleme. Anladigim kadarıyla o da abileri oldugundan mecbur hissediyor kendini. Baktin olmayacak gibi sen de ihtiyaçlar ini taksite bağla baskasina gideceğine kendinize harcamis olursunuz

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Ben bu ailedir anadır babadır kardeştir evlattır diye yapılan maddi yardımların bir sınırı olması gerektiğini düşünüyorum. Keşke herkes sorumluluğunu bilip ayağını yorganına göre uzatmayı bilse, keşke sırtını aile bireylerine yaslamaktan vazgeçse...

Ve böyle olaylarda hep ailede bir kişi sorumsuz olur diğerlerini sömürür...

Son düzenleme:

Bende ima etmeyi düşünüyordum ama son telefon konuşmasında konu denk gelince içimdekileri rahat bir şekilde ortaya koydum. durum ortada biz nasılki ayağımızı yorganımıza göre uzatıyoruz çoluk çocuk sorumluluğumuz bile yokken sorumluluklarımızı biliyoruz onlarda bilecekler 2 çocuk var ortada gelir belli harcamalarınıda ona belirlemeliydiler bu saatten sonra kimseye yardım etmeyeceğimi söyledim eşimin bana kızmaya küsmeye yüzü olamaz artık onların bu sorumsuzluğundan dolayı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…