eşimin ailesi ve madiyat

Arkadasim bence ailene yardim et sen para olarak almiyorlarsa yiyecek al sebze meyve al cay kahve gotur , annen bizim kiz fatura yatiracak desin, sen yatir ama parasini guya annen sana vermis olsun benim annemlere destegim bu sekilde fatura yatiririm bisi gordum mu alirim dogumgunu anneler gununde babalar gununde her defasinda farkli bi ihtiyaclarini alarak tamamliyorum birde sor bakalim belki bi yere borclari harclari var onu yatirirsin olmadi az az

kocanin elindenkredi kartlarini al, sonrada bogazina kadar borca sok. Yoksa orda 3 kurus burda 5 kurus sizi hep tirtiklarlar. ve damlaya damlaya gol olur.

gerçektende damla damlaya göl oluyor 1 yıldır kendim için alış veriş yapmıyorum olan kıyafetlerimle idare ediyorum ama sırf jest olsun diye onlara harcama yapılınca zoruma gidiyor ben kendimden ödün verirken o para başkasına harcanıyor. şimdide küçük görümcem eşimden onun adına 6000 tl lik kredi çekmesini istiyor borçlarından dolayı banka kendisine ve eşine kredi vermiyormuş eşim 6000 tl çekip onlara verecekmiş onlarda bu parayla tüm borçlarını kapatıp her ay kredi taksitlerini ödeyeceklermiş. ben eşime görümcemin devamlı bir içi yok kafasına estikçe istifa ediyor 2,5 yılda 7 defa işe girip çıktı yarın öbür gün yine işten ayrılırsa bu kredi ödemelerini aksatmadan ödeyebilecekler mi? bizim üstümüze kalmasın sonra dedim eşiminde kafası karışık hem yardımcı olmak istiyor hemde güvenemiyor tüm bu yaşananlardan sonra görümcemi çok severim ama böyle bir borcu verip vermeme konusunda bende tereddütteyim. Bir yolunu bulsam ve bize şu sebeplerden dolayı kredi vermiyorlar diyebilsem keşke diyorum kırmadan reddetmiş oluruz ama eşi muhasebeci ve bu işleri çok iyi biliyor destekli bir bahane bulmalıyız.

çok şükür borçları falan yok onlar varsa harcar yoksa olduğu kadar yaşarlar ben 2 ayda bir gidiyorum onları görmeye gıda yardımına ihtiyaçları yok abim çalışıyor eve bakıyor ama genel ihtiyaçları var harçlık olsun babamın diş masrafı olsun telefon kontörleri olsun giyim kuşam falan gibi

minnet borcuda eşim lisede haftasonları otellerde sabahlara kadar çalışıp eltimin bebeğine bez alıyormuş hiç sevgi görmemiş anne sevgisine öyle muhtaçki bazen tv falan izlerken koltukta uzanıyoruz ben kafasını falan okşuyorum seviyorum kendisini öyle hoşuna gidiyorki bazende gözünden yaş akıyor öylece zor bi ergenlik olmuş anlayacağınız benim fikrim saygısını göstersin sonuçta yemeğini yemiş evinde yaşamış ama borçlu hissetmesin kadın son gittiğimizde bana kaynanalık taslıyordu gelinim sayılır falan diyor millete çocuğumuz olunca ona babaanne demesini istermiş duyunca beynimden vurulmuşa döndüm sustum ama asla ona babanne dedirtmem

o babanne kelimesi de çok farklı bende çocukken yaşadım. olmadık insanlar kendilerine babanne dememi istedi. benim babannem hayatta değil derdim... sizde bebiğinize anlatırsınız. oda ben gibi yapar. çok takma kafana...

maddiyat konusundada eşinin elinde. ince ince anlat.. babam tarafından çok şey yaşadık. hep küçük ailede yanlızdık.. seni anlıyorum. özellikle erkeğin annesi çocuk yaşta ölünce herşey alt üst oluyor.

aslında gelinler k.validelerini sevmez de eğer birde k.valide olmayınca çevredeki tüm kadınlar kendini k.valide sanıyor. bir tane olacakken birsürü k.validen oluyor...

kv çok becerikli bir kadınmış kp de tam tersi çalışmayı sevmezmiş mızmızmış kv hep onu çalışmaya teşvik eder 7 çocuğu çekip çevirirmiş ve bugün neleri varsa ona borçlu olduklarını söylüyorlar o vaktinde iyi yatırımlar yapmış bi arsa aldırmış ev yaptırmış eve kat çıktırmış falan çocuklarını teşvik etmiş rahmetli olunca tek bekar çocuğu eşimmiş eşimi 45 yaşından falan doğurmuş tekne kazıntısı en büyük oğlu 57 yaşlarında ondan sonraki 54 falan eşimin bir büyüğü ablası oda 33 - 34 falan

babanne neden desinki siz çok iyi yapmışınız öncelikle eşime izah edicem çocuğum herkese kendi sıfatıyla hitap edicek yengeyse yenge, amcaysa amca, dayıysa dayı onların ailesinde kimin kim olduğu belli değil eltimin çocukları görümcemin eşine dayı diyorlar neden diye sorduğumda yakın buluyoruz biz onu diyorlar daha fenası diğer eltimin çocuklarıda amcalarına amca eşinede hala diyorlar nasıl yani dedim olmaz öyle kardeşmi bunlarda biri amca diğeri hala olsun lise ünv çağında çocuk bunlar akıllarıda ermiyor sanki bana çok acayip geliyor

benim babannem ben küçükken yaşıyordu babamın kardeş gibi gördüğü bi akrabamız var ve bu çiftin hiç çocuğu olmadı servet döktüler dr lara kocakarılara falcılara falan ama Allah vermeyince vermiyor babam bana o arkadaşının annesinede babanne dememi istemişti kadında beni çok seviyordu 7 yaşlarındaydım torun hasreti işte arada sırada babam alır el öptürmeye falan götürürdü ona Hatun babanne derdim kadın öyle sevinirdiki gözleri ışıldardı ama bu durum çok farklı sırf ego tatmin etmek kendini yüceltmek için istenen bir hitap

amcası halasıyla evlenmiş gibi sanki, başkası duysa aile ne kadar çarpık der ya.. öle şey mi olurmuş. boşver biraz çekersin kendini, herşey düzelir..

amcası halasıyla evlenmiş gibi sanki, başkası duysa aile ne kadar çarpık der ya.. öle şey mi olurmuş. boşver biraz çekersin kendini, herşey düzelir..

aynen iki kardeş evlenmiş gibi yaa çocuğunda aklı karışır. uzağa taşındığıma çok seviniyorum kendi ailemede uzağım ama olsun buna değer diyorum yoksa aynı binada sürekli bu tür şeylerle uğraşıcaktım. ben evlendikten sonra biraz toparlandı eltiler o binada 2 elti 2 tanede amca çuğunun ailesi yaşıyor yani toplamda 4 aileler alt bir tek küçük eltim çalışıyordu oda 6 ay sonra hamile kaldı işten ayrıldı diğerleri hep ev hanımıydı ben çalışıyordum evlendikten 3-4 ay sonra baktım onlarda işe başladı çalışma hevesi geldi millete 10 yıldır falan ev hanımıymışlar ben hep bir mesafe bıraktım arada akşam kimseye gitmezdim kapılarını çalmadan içeri girmezdim onlarda bana öyle davranmak zorunda kaldılar benden önce kim kiminle belli değildi çelik kapıları hep aralıktı tv izlerken bi bakmışın biri salondaydı benden sonra onlarda toparlandı aralarına bir yabancının girmesi onları kendilerine getirdi. ben bunları kendimi övmek için anlatmıyorum anlatmak istediğim şey arada bir çizgi olmalı mutlaka

offf şu para mevzuları insanı deli ediyo beee
bizde eltimle altlı üstlü oturuyoruz ve son 4-5 aydır sürekli ayın biri geldiğinde eşime maaşını aldınmı diye soruyolar.
bizde bi verdik iki verdik sonra benim deli damarı tuttu tabi yeteeeeeer lan dedim bu ne böyle habire para mı vericez
eşimde tamam hayatım almadım derim bahane bulurum falan dedi ama işte insanları kırmadan şu para meselelerini halletmek zormuş bee
helede aynı binada sürekli yüzyüze geliyosan

bir iki kere ihtityacı olur anlarımda her ay istemeside gerçekten abartıymış yani

aklınca kaynatamdan istemeyerek kendini iyi gelin göstericek
ama bi çözüm bulmak lazım her ay bi bahaneyle olmuyo yaa

borca girdik falan diyin her ay ne sebeple sizden para istiyorlar sebebini sorun sonuçta mecbur değilsiniz veriyorsanız nereye harcandığınıda sormanız hakkınız.

borca girdik falan diyin her ay ne sebeple sizden para istiyorlar sebebini sorun sonuçta mecbur değilsiniz veriyorsanız nereye harcandığınıda sormanız hakkınız.

kaynımın maaşı yetmiyomuşta kredi kartı borcunu ödüyolarmış
ebe kadın dedim 16 senelik evlisin, kocanın parası yetmediğini biliyosun, ne diye evde pineklemek yerine bi işe girip çalışmıyosun
(bu şekilde söylemedim tabi daha kibarcık )

eltim: ayyy yıldız ben çalışamam, zaten babacımda beni verirken bu kızı sakın çalıştırmıycaksınız ona göre veriyorum haa dedi, diyo
ben tabi içimden kıskıs gülüyom

aynen gelir belli giderinizide ona göre ayarlasınıza yaa bende bunu anlamıyorum gelirin giderinden fazla olmaması lazım yoksa böyle çuvallar insan

aynen gelir belli giderinizide ona göre ayarlasınıza yaa bende bunu anlamıyorum gelirin giderinden fazla olmaması lazım yoksa böyle çuvallar insan

kimseye kendini de kocanı da muhtaç etmiyceksin arkadaş ben bunu bilir bunu söylerim
baktın olmuyo paranız yetmiyo, gidersin paşalar gibi çalışırsın, kimseye de ağız eğmezsin
ama seninkilerde benimkiler gibi istemeye alışmış galiba
benim bütün kayınlarım hala kp parası yiyip duruyolar valla. adamcazda vermem demiyo
bi biz para istemiyoz

işte bende bunu anlamıyorum ya bişiler ters gider borç olarak istersin ama sürekli olmazki kendi sorumluluğunu kendi geçimini karşılamak zorundasın kp tüm çocuklarına para vermek zorunda değil evlendirmiş gitmiş sizden aldıklarıda borç değildir aldıkları meblalar ne kadar olursa olsun damlaya damlaya göl olur her ay kenara o kadar para atabiliyormusunuz?

yüz vermeyin, eşinizle de konuşun bu konuyu.
eşinizde mesafeli olsun.
onlar lüks yaşarken siz sıkıntıya giriyorsunuz.
ben şunu merak ettim eşiniz ailenizin durumu için ne diyor? destek olalım veya sen destek olmalısın diyor mu yoksa hep kendi ailesine mi yöneliyor?
siz, siz olun ailenize yardım edin lütfen, eşinizin ailesine de kuruş bile vermeyin derim.

eşim benim ailem için yapılabilecek bişi varsa yapalım diyor ama bunu sadece demiş olmak için diyor. mesela babamın diş parası 2000 tl civarında tutuyor ben ne kadar babama dediysem gel benim karta taksit yapalım yok kızım diyor acelesi yok dedi çekilen dişlerin yeri iyice iyileşmedi dedi hep bi bahanesi vardı ben bahane ürettiğinin farkındayım o almamak için diretti.

şurda daha 4 aydır çalışıyorum ama kenara para atmak baya zormuş meğer çalışmadığım zamanlarda hep kredi kartına yüklendik aman kimseden para istemeyelim diye. şimdide yeni yeni toparlanıyoruz
kp öyledir yaa istesek bizede verir ama ben üzülüyorum haline adamcazın.6o küsür yaşında hala çalışıyo ve hala çoocuklarına para yediriyo
burda yiyen tarafın biraz vicdan sahibi olması lazım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…