eşimin ailesi ve madiyat

ismaltes

Üye
Kayıtlı Üye
21 Mayıs 2014
58
0
merhaba hanımlar buraya yazıp yazmama konusunda çok düşündüm. Ben yaşadığım sıkıntıları z olduğum konuları kimseye anlatamam anneme bile anlatamam. Konu şu eşim 7 kardeşli bir ailenin en küçüğü 5 erkek 2 kız kardeşler tüm kardeşler evli ve çoluklu çocuklu eşim hariç bir 2,5 yıllık evliyiz. kv ve kp im rahmetli olmuş. kv. eşim 13 yaşındayken kp ise 18 yaşındayken rahmetli olmuş. eşim ünv. 1. sınıfta maddi olumsuzluklar yüzünden okulunu bırakıp çalışmaya başlamış. tüm kardeşlerin kendilerine ait evleri var iyi kötü gelirleri var. Eşim en küçük abisinin yanında kalmış hep kp den eşime bir ev kalmış eltim evin kirasını almış eşime bakıyorum diye biz evlenene kadar kirayı hep onlar almış eşime hiç vermemişler eşim askere gitti geldi aylarca işsiz kaldı kontör alacak akpil dolduracak parası yoktu abisinden abilerinden isteyemedi sorun olacağını bildiği için elimden geldiğince ben destek oldum kendisine iş buldu sözlendik, nişanlandık her masrafı kendisi yaptı kimse maddi destek olmadı nişanlıyken işsiz kaldı ne yapıcam diye düşünmekten mide hastası oldu kirayı hala küçük abisi alıyordu. Allah a şükür Allah yüzümüze baktı iyi bir iş buldu bende daha iyi maaşlı bir işe geçtim kp den kalma evin mutfağını, banyosunu, pencerelerini kartonpiyerlerini, badanasını, fayanslarını,yer döşemelerini yani herşeyini yenileyip eşyalarımızı aldık düğünümüzü yaptık evimize geçtik. 1 yıl o evde yaşadık sonra iş için şehir değiştirdik ve o evi kiraya verdik. evlendikten 2 ay sonra 3. nolu kaynım eşinden gizli eşimden borç altın istedi 2 ay sonra ödeyeceğim dedi eşim bana sordu çünkü düğünde takılanların dışında benim kendi birikimimde vardı altınların hepsi benim hakkımdı bende güzel bir ev almak için onları kesinlikle elletmem demiştim. Eşim bana sorunca ihtiyacı var 2 ay sonra ödeyecek diye 9 tane çeyrek altın verdik o zamanlar çeyrek 150 tl falandı. Borcu 1000 tl olarak bu ay ödedi 3. nolu kaynım şu an bile çeyrek 140 tl civarında galiba ekim ayında ev aldık istedik sıkışığım dedi sömestrda 7 zayıf getiren kızına laptop aldı kızının ayakkabıları kıyafetleri giyimi kuşamı beni katlar lise 1 öğrencisi oğlu ünv. okuyor her ay 1000 tl harcıyor. Bizim borcuda 2,5 yıl sonra eksik ödüyor (üstelik biz ev kredisi ödüyoruz) ben hiç bir şey demedim eşime bunu geri aldığımıza şükür dedim. Küçük kaynımın maddi durumu iyi değil diyorlar bebek olduğu için eşi çalışamıyor geliri yetmiyormuş k. kartı borçları çokmuş diye duyduk eşimde üzüldü hafta sonu ziyarete gittiğimizde 200 tl verdi borç falanda değil sonra bi öğrendik adam borç yapıp 600 tl ye arabasına lastik almış 3 sokak yukardaki markete bile arabayla gidiyor falan ben yine sustum eşim küçük kaynıma ilk defa para vermiyor eşi doğum yaptığındada 350 tl vermişti. Biz şehir ayrı şehirde yaşıyoruz 2-3 ayda bir hafta sonu ziyaretine gidiyoruz eltim eşimin yiğeni sürekli bişiler istiyorlar dışar çıkıyorsanız saatimi tamir ettirin 25 tl tutuyor Eminönüne gidiyorsanız oğluma iç çamaşırı alın 20 tl amca dondurma harçlığı ver kumbarama para at falan ben maddi konulardan tatsızlık çıkmasını istemiyorum ama bunları gördükçe sinirleniyorum suratım düşüyor. Benim babam hasta artık bünyesi çalışmayı kaldıramadı işten çıktı 1 yıldır işsiz annem ile abimlerle aynı evde yaşıyorlar hiç bir gelirleri yok abim çalışıyor eve bakıyor ev kira babam emekliliğini bekliyordu şimdide evraklarının sonuçlanmasını bekliyor 1 yıldır ağzında diş yok parasızlıktan yaptıramadı ben baba taksikle yaptıralım ben öderim dedim maaşım bağlandıktan sonra yaptırırım diyor sizin kredi borcunuz var yüklenmiyim diyor bi kaç defa cebine 50-100 tl koydum kızdı gurur yaptı. Onların o halini gördükçe içim eziliyor sonra eşimin ailesinin bize yaptıklarını düşünüyorum. Bi taraf lüks yaşıyacağım diye borç ve yokluk çekiyor bi taraf sadece ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyorama hala yardım kabul etmiyor. Bunları sadece içimi dökebilmek için yazdım. Yorumlarınızı dikkate alıcam belki benim görmediğim göremediğim bir nokta vardır.

üşenmedim okudum
eşin durumun farkında mı onu farkettim onu tepkisi ne

ben okudum okudum.

ama sorunu eşinin görmesi gerekiyor. belki onlar büyüttü diye eşinin içinde vefa duygusuda olabilir...

gücün yetiyorsa sende ailene yardım et... istemezlersede annene ver parayı, babalar kabul etmez. annende çaktırmadan ihtiyaçları için harcar...

bende okudum canım hepsini her satırını..
Lütfen tepkilerini koy kimseye para vermesin eşin *herkes ayağını yorganına göre uzatsınnn* okadar !!!!!
Sende ayda mutlaka en az ailene 100 tl ver annene babana ver yani sonucta calısıyorsun elbette vericeksin bu yasına annen baban getrdi seni

üşenmedim okudum
eşin durumun farkında mı onu farkettim onu tepkisi ne

okuduğunuz için çok teşekkür ederim insan sustukça şişiyor biriktiriyor.

eşim durumun farkında şöyle küçük abisine 200 tl verdiğinin ertesi günü arabasına taksitle 600 tl lik lastik altığını öğrenince bozuldu bana yansıtmamaya çalıştı. 3. no abisinin borcu geciktirmesi ve ailesinin harcamarı ortadaydı ben eşimi kırmayacak bir şekilde dile getirdim ev alıcaz iste borcu kredi borcunu bahane et sıkıştık de iste dedim her istediğinde adam yok demiş ayarlamaya çalışıcam demiş zaten bir daha asla kendisine borç vermem eşimin vermesinede rıza göstermem

keşke büyütseler eşim 14 yaşlarında küçük abisi evlenmiş ve onlarla yaşamaya başlamış babasıyla beraber eltim sürekli şikayetçiymiş kp ve eşimden istemiyormuş 4 yıl sonra kp vefat etmiş eşim tek kalmış onlarla ne pişiyorsa onlarla onu yemiş temiş ne çamaşırı varsa onu giymiş ütüsünü kendi yapmış her yaz tatilinde işe gitmiş yazın kazandıklarını kışın okul yol parası harçlık yapmış eltimin oğluma bakmış haftasonları eltim işe gitmiş evine süpürge açıyormuş kömürünü taşıyormuş kendi dağınıklığı hiç olmuyormuş eltim dili sivridir ve çok titizdir çocuklarına dökülecek dağılacak şeylerden bile pişirmez

babam şubat ayının ortasında bağkura emeklilik evraklarını verdi inş emekli olunca rahatlıyacaklar önce dişlerini yaptıracak sonra maaşını krediye bağlayıp ev alacaklar abimde çalışıp eve bakacak babamda kendini yormayacağı bir iş bulmaya çalışacak benim para vermemi istemiyorlar babam çok gururludur yapabildiğim tek şey internetten kontör yüklemek teknolojiden pek anlamıyor fark etmiyor kontörlerin geldiğini

Eşin onların yanında kalması ve kendi anne babası olmaması sebebiyle ailesine karşı hem sorumlu hem de kuvvetli bir bağ hissediyor sanırım.Ama ailedir.Kardeşleri ilgilenmek durumunda kalmışlar ilgilenmişler.Bu eşinin ömür boyu onlara borçlanmasını gerektirmez.Eşini karşına al kırmadan izah et ve kendinizi biraz geri çekin.Eşin devam ederse aynı harketlere tavrını biraz daha sertleştirebilirsin.

Maşallah baya kalabalık bir ailesi varmış eşinin, benim erkek arkadaşım da 4 erkek, 1 kız 5 kardeşler. Eşiniz biraz yumuşak yüzlü, merhametli zannediyorum eşinizle konuşun, yetinmeyi bilirlerse pekala da geçinebilirler.

İyi de siz başka yere taşındıysanız neden kp den kalan evi satıp üzerine para koyup taşındığınız yerden ev almadınız da krediyle ev aldınız ki onu anlayamadım ne gerek vardı kredi çekmeye. Kaldı ki mutlaka evlenirken filan yardım etmişlerdir yoksa nişanlıyken işsiz sonra zaten birikimi yokmuş neyle yapıldı evin için filan hadi etmeseler bile zaten ödemiş aldığı çeyreklerin parasını şimdi altın bu zamanda bu kadar para altın arttı ama bize eksik ödediler demenizin anlamı yok o zaman o da kullandığında o meblağdan kullanmış para olarak verseydiniz siz de. 200 tl vermiş olabilir de demiyor mu eşiniz laptop nasıl alındı, ne lastiği diye arabası olduğuna göre para durumu iyi demek ki. O da bir şey diyemiyordur vefa borcu var diye. Aralarda gittiğiniz de kumbaraya harçlık, iç çamaşırı filan bunları da konu etmeyin artık ne kadar zora sokacak sizi. Ailenize gelince sizin de maaşınız varmış ufaktan siz de yardım edin eşin mi istemiyor yardım etmenizi. Bir şey istediklerinde biz de kredi ödüyoruz deyin. Yani sürekli olmasın. Arada oluyorsa hoş görülebilir. Eşinizle sizin konuşmanız lazım.

kesinlikle haklısınız bunu ona nasıl ifade edebilirim

evi evlenmemize 3 ay kala yaptırdık 1 yıl nişanlı kaldık nişanınca eşim 2 ay işsiz kaldı evin masraflarını eşimle ben karşıladık evde kiracı varmış oturulacak gibi değildi. evi satamazdık aile binasıydı tapusu toprak tapuluydu. aldığı çeyrekler 9 adet 2,5 yıl oldu alalı çeyrek bugün bile 140 tl civarında 1250 tl gibi bir para yapıyor hem geç ödedi hemde eksik ödemiş oldu. eşim diyemiyor para yokken nerden çıktı bu laptop dediği şey abi 7 zayıf getirmiş laptop bu karneye alınırmı oldu abiside herkesin var onunda olacak dedi. lastiği duyunca sadece bozuldu kırmak istemedi.

kesinlikle haklısınız bunu ona nasıl ifade edebilirim

O farkında değil mi? Kredi borcunuz var sonuçta, siz eksik kalıyorsunuz belki bir de elti ve kayınlarınızın düşüncesiz davranışlarına maruz kalıyorsunuz. Peki siz ailenize yardım etseniz? Eşinizin davranışları kendi ailesine olduğu gibi alçak gönüllü mü olurdu? Alıp karşınıza konuşacaksınız, biz de borç ödüyoruz, durumları iyi değilse ona göre davransınlar, ben kendimden sıkıp başkasının lüksüne neden harcayacağım diyeceksiniz açık ve net..

kocanin elindenkredi kartlarini al, sonrada bogazina kadar borca sok. Yoksa orda 3 kurus burda 5 kurus sizi hep tirtiklarlar. ve damlaya damlaya gol olur.

Ben babamdan biliyorum. Babamda 13 yaşında annesini kaybetmiş. Üvey annesi istemediği için evden iş için İstanbul a gönderilmiş. Ama ne olusa olsun üvey annesine laf ettirmez bayramlar da el öpturmeye gönderir. Ne olursa olsun minnet borçlu hisseder.

Doğru değil tabi ama zamanla öğrenir. Acitmadan konuş.... Inşallah acı tecrübeyle anlamaz...

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

hakkınızı yedirtmeyin. sizin elinizden tutan olmamış. şansınız açılmış mı deyim yoksa siz mi çok çalışkansınız iyi bir iş bulmuşsunuz. anladığım kadarıyla iyi kazanıyorsunuz. en azından harcamalarınızı kontrol altına alabiliyor ve başkalarına yardım ediyorsunuz. bence artık etmeyin.. yani bu kişiye duruma göre de değişir elbet.. eşin kardeşlerine yardımı yapmasın artık. borç falan da vermesin. eşinin kardeşlerine yardımı kesmeli..bunu umarım anlamıştır.. eğer yine bir borç verme olayı olursa dersin ki bizim de yuvamız var çocuğumuz var harcamalarımız var borç verecek kadar paramız yok dersin.. desin..

şu var 200 tl yi vermişsiniz gitmiş lastik almış bunda bence birşey yok. araba da ihtiyaç bence.. önemli birşeyi yapmış en azından. eğer yiyecek birşey alsın diye vermek istiyorsan sen yiyecek birşey al getirirsin. ama yok bir ihtiyacını görsün diye veriyorsan bence çok da üzülme. sonuçta içki almamış sigara almamış.

durumunuz iyiyse gönlünüzden üç beş kuruş kopuyor bence sorun etme..aynı şekilde kendi ailene de ver tabi.. gurur yapıyor almıyorsa bir yolunu bul ver al yaptır neyse ihtiyacı görürsün..Tabi eşinle aranı bozmadan. yoksa ailene yaptığın o iyiliğin anlamı kalmaz. eşinin de kendi isteğiyle yardım etmesini sağla vs.

elimizden tutan olmadı doğru ikimizde çok çalıştık nişanlılığımızda evliliğimizin ilk 6 ayında kendimize hiç harcama yapmadık hep bir amaç için çalıştık biliyorduk çünkü yarın öbür gün bişi olursa yine kimse elimizden tutmayacaktı kendi dertlerimizle başbaşa kalıcaktık. eşim o parayı lastik alması için değil borçlarından dolayı biraz rahatlaması için verdi çünkü arabaları ihtiyaç değil onlar için işine servis ile gidiyor arabayla gezmeye falan gidiliyor hafta sonları çok borcun varsa paran yoksa olan lastikle idare ediceksin yada arabayı sık kullanmayacaksın bu benim düşüncem ben aldığımız üç beş kuruşluk şeylerde değilim ama artık bıraksınlarda bizim gönlümüzden kopsun dediğiniz gibi düşünmeden istemesinler aldığımızı kar saymasınlar hediye jest saysınlar onlara verilen değer gibi görsünler ne koparırsak kardır mantığına dönüşmeye başladı konu benim ailemin durumunu düzeltmesine az bir süre kaldı babamın maaşı bağlanınca sıkıntılarıda bitecek hayırlısıyla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…