merhaba hanımlar buraya yazıp yazmama konusunda çok düşündüm. Ben yaşadığım sıkıntıları z olduğum konuları kimseye anlatamam anneme bile anlatamam. Konu şu eşim 7 kardeşli bir ailenin en küçüğü 5 erkek 2 kız kardeşler tüm kardeşler evli ve çoluklu çocuklu eşim hariç bir 2,5 yıllık evliyiz. kv ve kp im rahmetli olmuş. kv. eşim 13 yaşındayken kp ise 18 yaşındayken rahmetli olmuş. eşim ünv. 1. sınıfta maddi olumsuzluklar yüzünden okulunu bırakıp çalışmaya başlamış. tüm kardeşlerin kendilerine ait evleri var iyi kötü gelirleri var. Eşim en küçük abisinin yanında kalmış hep kp den eşime bir ev kalmış eltim evin kirasını almış eşime bakıyorum diye biz evlenene kadar kirayı hep onlar almış eşime hiç vermemişler eşim askere gitti geldi aylarca işsiz kaldı kontör alacak akpil dolduracak parası yoktu abisinden abilerinden isteyemedi sorun olacağını bildiği için elimden geldiğince ben destek oldum kendisine iş buldu sözlendik, nişanlandık her masrafı kendisi yaptı kimse maddi destek olmadı nişanlıyken işsiz kaldı ne yapıcam diye düşünmekten mide hastası oldu kirayı hala küçük abisi alıyordu. Allah a şükür Allah yüzümüze baktı iyi bir iş buldu bende daha iyi maaşlı bir işe geçtim kp den kalma evin mutfağını, banyosunu, pencerelerini kartonpiyerlerini, badanasını, fayanslarını,yer döşemelerini yani herşeyini yenileyip eşyalarımızı aldık düğünümüzü yaptık evimize geçtik. 1 yıl o evde yaşadık sonra iş için şehir değiştirdik ve o evi kiraya verdik. evlendikten 2 ay sonra 3. nolu kaynım eşinden gizli eşimden borç altın istedi 2 ay sonra ödeyeceğim dedi eşim bana sordu çünkü düğünde takılanların dışında benim kendi birikimimde vardı altınların hepsi benim hakkımdı bende güzel bir ev almak için onları kesinlikle elletmem demiştim. Eşim bana sorunca ihtiyacı var 2 ay sonra ödeyecek diye 9 tane çeyrek altın verdik o zamanlar çeyrek 150 tl falandı. Borcu 1000 tl olarak bu ay ödedi 3. nolu kaynım şu an bile çeyrek 140 tl civarında galiba ekim ayında ev aldık istedik sıkışığım dedi sömestrda 7 zayıf getiren kızına laptop aldı kızının ayakkabıları kıyafetleri giyimi kuşamı beni katlar lise 1 öğrencisi oğlu ünv. okuyor her ay 1000 tl harcıyor. Bizim borcuda 2,5 yıl sonra eksik ödüyor (üstelik biz ev kredisi ödüyoruz) ben hiç bir şey demedim eşime bunu geri aldığımıza şükür dedim. Küçük kaynımın maddi durumu iyi değil diyorlar bebek olduğu için eşi çalışamıyor geliri yetmiyormuş k. kartı borçları çokmuş diye duyduk eşimde üzüldü hafta sonu ziyarete gittiğimizde 200 tl verdi borç falanda değil sonra bi öğrendik adam borç yapıp 600 tl ye arabasına lastik almış 3 sokak yukardaki markete bile arabayla gidiyor falan ben yine sustum eşim küçük kaynıma ilk defa para vermiyor eşi doğum yaptığındada 350 tl vermişti. Biz şehir ayrı şehirde yaşıyoruz 2-3 ayda bir hafta sonu ziyaretine gidiyoruz eltim eşimin yiğeni sürekli bişiler istiyorlar dışar çıkıyorsanız saatimi tamir ettirin 25 tl tutuyor Eminönüne gidiyorsanız oğluma iç çamaşırı alın 20 tl amca dondurma harçlığı ver kumbarama para at falan ben maddi konulardan tatsızlık çıkmasını istemiyorum ama bunları gördükçe sinirleniyorum suratım düşüyor. Benim babam hasta artık bünyesi çalışmayı kaldıramadı işten çıktı 1 yıldır işsiz annem ile abimlerle aynı evde yaşıyorlar hiç bir gelirleri yok abim çalışıyor eve bakıyor ev kira babam emekliliğini bekliyordu şimdide evraklarının sonuçlanmasını bekliyor 1 yıldır ağzında diş yok parasızlıktan yaptıramadı ben baba taksikle yaptıralım ben öderim dedim maaşım bağlandıktan sonra yaptırırım diyor sizin kredi borcunuz var yüklenmiyim diyor bi kaç defa cebine 50-100 tl koydum kızdı gurur yaptı. Onların o halini gördükçe içim eziliyor sonra eşimin ailesinin bize yaptıklarını düşünüyorum. Bi taraf lüks yaşıyacağım diye borç ve yokluk çekiyor bi taraf sadece ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyorama hala yardım kabul etmiyor. Bunları sadece içimi dökebilmek için yazdım. Yorumlarınızı dikkate alıcam belki benim görmediğim göremediğim bir nokta vardır.