• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin ailesi ve eşim

Eş dost tam bilmiyor bilsede umrumda değil kimse düğün olmadı ilk baharda düşünüyor eşim ama ben istemiyorum düğün yapana kadar ayrı eve çıkalım diyorum

Ayri eve cikinca esinin ailesi ve onlarin para beklentilerinden kurtulacagini mi saniyorsun?? Yazdiklarinin tek kelimesi umut vaad etmiyor malesef..
Ben olsam arkama bile bakmadan donerim baba ocagina..

O aile tam bir yiyici ve eşin de kendi fikirleri olmayan bir kukla. Seni insan yerine koymuyorlar. 10 sene de geçse, saçini süpürge de etsen hep ezileceksin o evde. 7 ayda bile eşin senin arkanda durmuyor, üstüne seni cezalandirarak terbiye etmeye çalişiyor. Kim ki o? Ne yani?

Ailen arkandaymiş, kaç kurtar kendini yol yakinken. 19 yaşindasin. Üniversite oku. Kendine akli selim insanlardan bir çevre yap. Ve sana her şeyden önce saygi duyan bir insanla evlen.

Yazini okurken gözümde canlandirdim hep. Asla böyle bir hayat istemezdim, aşkimdan ölsem bile.

Kusura bakma da 19 yasinda kacarsan boyle olur iste. Ne bekliyordun ki ?
Merhaba bayanlar ben 19 yaşındayım ve evleneli 7 ay oldu. Eşimi seviyorum ama bazı var ki boşanmayı bile düşündürtüyor bana. Biz kaçarak evlendik. Giresunda yaşıyoruz. Neyse olayları anlatmaya başlayayım ben. Kaynanamlarla oturuyoruz evlendikten bir ay sonra eşim işe girdi borçları vardı gerçi hala var ödüyor kendisi neyse. Kaynanama veriyor parasını alır almaz direk ben işe girincede maaşımı kaynanama verecekmişim iki ay çalıştım bir yerde maaşımı verdim bişey demedim. Sonra kayınpederim eşime "maaşını annene 250 tl az söyle bana ver o 250 tlyi kredi borcum var annenden gizli" dedi eşim bişey demedi verdi. Biz ramazanın bitmesine 1 hafta kala benim ailemin yanına gittik barışmaya diye hemde abimin nişanı vardı. O zaman 5 aylık evliydik bizim parmağımıza yüzüklerimizi annem aldı ve bana akrabalarımın geneli kızım parmağınıza bari 50 tllik gümüş yüzük alsalarmış dediler. Eşim yüzük alındığını söyleyince kaynanamda "oğlum neden aldılar biz martta para gelecekti o zaman alacaktık yüzüklerinizi bizi mahçup ettiler" demiş. Biz istanbuldaykende benim çalıştığım yerden bir aylık maaşımı alamamıştım eşimin babasına sen al dedik neyse 200 tl almış bi kaynanama söylememiş gitmiş kendine kaçak telefon almış biz gelincede telefona kaçak zararlı falan dedik sattı "ben bunun parası ile gelinin tamirde ki telefonunu alırım" dedi ertesi gün satmış 3 gün sonra eşim aradı "baba telefonu tamirden aldın mı" dedi "yok oğlum arabaya ceza yazmışlar onu ödedim" demiş eşime yine bişey demedim. Benim telefonumun ekranı kırıldı tamire verildi para olmadığı için 6 ay sonra aldım telefonu neyse. Sonra kaynıma telefon alındı bunun parasınıda eşim ödeyecekmiş her ay 180 tl olarak bende bunu eşime sordum "kardeşinin telefonunu niye sen ödüyorsun" diye bana "çocuk üniversite okuyor bir doğru dürst harçlık gönderemedim çocuğun hiç sıfır telefonu olmadı hep benim eskilerimi giydi sen şimdi gelmiş bana burada niye ödüyoruz diyorsun senin ödeyelim demen gerekirken hatta sen bile maaşından verip al aşkım bu aykı borcuda benden öde demen gerekirken kıskanıp ödeme diyorsun" dedi. Suçlu ben oldum yine. Sonra işte eşimin arkadaşımın düğünü vardı 3 gün eve gelmedik düğün köyde olduğu için eve geldiğimiz kaynanam eşimle konuştu konuştuklarını duymadım sonra eşim bana "evi sahiplenmiyorsun, iş yapmıyorsun hiç, şu eve sahip çık" gibi laflar etti bişey demedim ben yine ertesi gün dışarı çıktı beni götürmedi ben nedenini biliyordum ama sorayım yine dedim yazdım buna "beni neden götürmedin" diye eşimde " beni dinden imandan çıkarma otur evle ilgilen yeterda" dedi bende "Evle ilgilenip ne yapicam ki cok is var sanki evde" dedim aradı o sırada " ev işi yapmıyorsun annemle babam geçen gün neler dediler bana otur ev işi yap annem bu kız ev kadını oldu iş yapıyor diyene kadar evde oturacaksın" dedi bende "Ben yapmiyorum degil ben ev isi yapmayi gayet iyi biliyorum merak etme sen" dedim sonra bana "Tabi tabi belli. Fazla konuşma ben neyin ne olduğunu gayet iyi biliyorum" dedi. Bende "Hadi ya neymis peki" dedim oda"Eve gelirim bağarır çağırırım bak fena olur lan sus whatsapptan" dedi bende"Sen zaten bagirip cagirmayi bil" dedim. Kapandı konu öyle. Bugünde babası ile konuşuyorlardı babasına "bir iş buldum baba 2500 tl maaş veriyor" dedi babasıda hemen "oğlum bankaya kredi borcum var her ay 600 tl ödüyorum yardım edersin bana 300-400" eşimde " ben öderim baba 600 tlyi" dedi.
Arkadaşlar biraz uzun oldu umarım yardımcı olursunuz ben gerçekten bıktım bu durımdan eşimi enayi yerine koyuyorlar. 7 ay oldu evleneli bir iğne bile almadılar bana bende artık ev işi falan yapmıyorum ben ev işi yapınca mutlu oluyorlarmış ben mutlu olana kadar onlarda mutlu olmayacak. Eşimle konuşmak istiyorum bu konuyu sonra aramız kötü olur diye susuyorum psikolojim bozuldu evlendiğimde 55 kiloydum şimdi 42 kiloyum kafayı yemek üzereyim lütfen yardımcı olun bana

Ah canım benim ah ya.okudukca kendi kızım aklıma geldi.kizim daha bebek benim.ama hep düşünürüm ağlamasın bile kiyamadigim kızıma böyle davranacak eşi, ailesi.... bilmiyorum.lutfen annenize bunu yapmayın bari.anne evinde rahattim diyorsunuz.annenizin kiymetlisisiniz.yuzugu bile o almis.
Biliyorum düzelir mi eşiniz? Ama ayrı ev ama ayrilik. O evden kurtulun bir şekilde.kendinize bu eziyet yapmayın. Çok üzüldüm hikayene.gercekten canım sıkıldı.allah hiç bir anne evladını böyle başkasının eline vicdanına bırakmasın

Kactiniz da ne oldu simdi? Kactiginiz halde arkanizda duran yuzuklerinizi bile alan ailenize bunu nasil yapabildiniz hic mi vicdaniniz sizlamadi. Ben inanamiyorum bir evlat ailesine bunu nasil reva gorur? Hem de kim icin? Sizin lafinizi bile saymayan tek yaptigi ev isi beklemek olan varini yogunu babasinin bitmek bilmeyen borclarina yatiran biri icin degdi mi yani. Yazik ya..

Para mevzularını,ayrı evi,kaynananı falan hepsini geçtim.Sadece aklım eşinle olan konuşmanda kaldı şuan.Annem bu ev kadını oldu diyene kadar evde oturacaksın,beni dinden imandan çıkartma otur ev işi yap ne demek ya? Sen kendine bu lafların söylenmesini yakıştırabiliyor musun? Böyle bir hayatı mı hakediyorsun gencecik yaşında? Hiç sende gurur yok mu bu laflara nasıl katlanabiliyorsun? Cidden o yaşadığın ortamı hayal ettim şuan şimşekler çaktı beynimde.Ayrı eve çıksanız düzelecek mi sanıyorsun herşey? O kadar borç içinde,aile bu kadar para beklerken,senin 22 yaşında ki kocan nasıl ev geçindirecek bunu aklın kesiyor mu? Ne işin vardı o yaşta kaçarak evlendin demiyorum,söylenecek çok şey var ama susuyorum artık ne kadar konuşsam da boş,olan olmuş çünkü.Hala 1 sene daha beklerim diyeceğine,çoluğa çocuğa karışmadan bir an önce kaç git ailenin yanına,kurtul bu aileden.Zaten yapmışsın bir hata evlenerek,bir de orada kalmaya devam edip iyice hayatını mahvetme.Senin o kaynanan hamile bırak diye bile akıl verir oğluna sen merak etme,bulmuşlar senin gibi evi temizleyecek,yaşı genç,hizmet edecek gelini kaçırır mı hiç sanıyorsun? Aklını kullan ve biran önce boşan.Git okulunu bitir,eline mesleğini al.

İşte kv taşınmanızı elbet istemez işlerine geliyorsunuz,sonra kaçarak evlendin kıymetin sıfır anladığım kadarıyla ,eşinden ne köy olur nede kasaba herkesin kuklası olurda senin asla !:KK43:

Hoba geçmiş olsun. Aynısı vaktiyle annemede ve bizde aynı bölgeden sayılırız. Canım kocanı annesiyle hayatta yalnız bırakma çünkü kadın seni yerin dibinr sokup, kocanı doldurmaktan başka bir halt yapmaz. Artık nasıl yapacaksın bilmiyorum ama kocanın annesi ve babasına değilde daha çok sana bağlanmasını sağlamalısın. Heralde o en büyük çocuk ve ailenin sorumluluğunu üstünde hissediyor. Zamanla salaklığını anlarda başına taşlara vurur. Şimdi annesine sorsan kocam mı daha değerli yoksa küçük oğlun mu diye sorsan küçük oğluma daha acıyorum onu daha çok düşünüyorum der. Eğer bir anda annesini kötülerden kabul etmez. Bu tarz erkeklere kanıtlarla gitmen lazım. İş yapıyorsan gözüne soka soka yap temizliğini. Kaynana birazcık yalakalık yap. Kadında ne olduğunu şaşırsın. İnşallah zamanla kocanla aranı düzeltir sonrada ayrı eve çıkarsınız inş.

Ayrıca 22 yaşında bir adamın ne borçları olabilirki? ne almış sana mobılyalarmı yeni evimi döşemiş ? altın salkım aldıda sana borca girdi? Bu borç işinde de kv kp parmağı var bence bu borçlar bitmez ardı arkasıda kesilmez 22 yaşında ki eşin anasının ağzı ile doldurulmuş olarak sana geliyor daha evlilik ne sorumluluklarından bi haber bu seni çok üzeceğe benzer kendini nasıl bi aileye atmışsın kendi düşen ağlamaz !

Merhaba bayanlar ben 19 yaşındayım ve evleneli 7 ay oldu. Eşimi seviyorum ama bazı var ki boşanmayı bile düşündürtüyor bana. Biz kaçarak evlendik. Giresunda yaşıyoruz. Neyse olayları anlatmaya başlayayım ben. Kaynanamlarla oturuyoruz evlendikten bir ay sonra eşim işe girdi borçları vardı gerçi hala var ödüyor kendisi neyse. Kaynanama veriyor parasını alır almaz direk ben işe girincede maaşımı kaynanama verecekmişim iki ay çalıştım bir yerde maaşımı verdim bişey demedim. Sonra kayınpederim eşime "maaşını annene 250 tl az söyle bana ver o 250 tlyi kredi borcum var annenden gizli" dedi eşim bişey demedi verdi. Biz ramazanın bitmesine 1 hafta kala benim ailemin yanına gittik barışmaya diye hemde abimin nişanı vardı. O zaman 5 aylık evliydik bizim parmağımıza yüzüklerimizi annem aldı ve bana akrabalarımın geneli kızım parmağınıza bari 50 tllik gümüş yüzük alsalarmış dediler. Eşim yüzük alındığını söyleyince kaynanamda "oğlum neden aldılar biz martta para gelecekti o zaman alacaktık yüzüklerinizi bizi mahçup ettiler" demiş. Biz istanbuldaykende benim çalıştığım yerden bir aylık maaşımı alamamıştım eşimin babasına sen al dedik neyse 200 tl almış bi kaynanama söylememiş gitmiş kendine kaçak telefon almış biz gelincede telefona kaçak zararlı falan dedik sattı "ben bunun parası ile gelinin tamirde ki telefonunu alırım" dedi ertesi gün satmış 3 gün sonra eşim aradı "baba telefonu tamirden aldın mı" dedi "yok oğlum arabaya ceza yazmışlar onu ödedim" demiş eşime yine bişey demedim. Benim telefonumun ekranı kırıldı tamire verildi para olmadığı için 6 ay sonra aldım telefonu neyse. Sonra kaynıma telefon alındı bunun parasınıda eşim ödeyecekmiş her ay 180 tl olarak bende bunu eşime sordum "kardeşinin telefonunu niye sen ödüyorsun" diye bana "çocuk üniversite okuyor bir doğru dürst harçlık gönderemedim çocuğun hiç sıfır telefonu olmadı hep benim eskilerimi giydi sen şimdi gelmiş bana burada niye ödüyoruz diyorsun senin ödeyelim demen gerekirken hatta sen bile maaşından verip al aşkım bu aykı borcuda benden öde demen gerekirken kıskanıp ödeme diyorsun" dedi. Suçlu ben oldum yine. Sonra işte eşimin arkadaşımın düğünü vardı 3 gün eve gelmedik düğün köyde olduğu için eve geldiğimiz kaynanam eşimle konuştu konuştuklarını duymadım sonra eşim bana "evi sahiplenmiyorsun, iş yapmıyorsun hiç, şu eve sahip çık" gibi laflar etti bişey demedim ben yine ertesi gün dışarı çıktı beni götürmedi ben nedenini biliyordum ama sorayım yine dedim yazdım buna "beni neden götürmedin" diye eşimde " beni dinden imandan çıkarma otur evle ilgilen yeterda" dedi bende "Evle ilgilenip ne yapicam ki cok is var sanki evde" dedim aradı o sırada " ev işi yapmıyorsun annemle babam geçen gün neler dediler bana otur ev işi yap annem bu kız ev kadını oldu iş yapıyor diyene kadar evde oturacaksın" dedi bende "Ben yapmiyorum degil ben ev isi yapmayi gayet iyi biliyorum merak etme sen" dedim sonra bana "Tabi tabi belli. Fazla konuşma ben neyin ne olduğunu gayet iyi biliyorum" dedi. Bende "Hadi ya neymis peki" dedim oda"Eve gelirim bağarır çağırırım bak fena olur lan sus whatsapptan" dedi bende"Sen zaten bagirip cagirmayi bil" dedim. Kapandı konu öyle. Bugünde babası ile konuşuyorlardı babasına "bir iş buldum baba 2500 tl maaş veriyor" dedi babasıda hemen "oğlum bankaya kredi borcum var her ay 600 tl ödüyorum yardım edersin bana 300-400" eşimde " ben öderim baba 600 tlyi" dedi.
Arkadaşlar biraz uzun oldu umarım yardımcı olursunuz ben gerçekten bıktım bu durımdan eşimi enayi yerine koyuyorlar. 7 ay oldu evleneli bir iğne bile almadılar bana bende artık ev işi falan yapmıyorum ben ev işi yapınca mutlu oluyorlarmış ben mutlu olana kadar onlarda mutlu olmayacak. Eşimle konuşmak istiyorum bu konuyu sonra aramız kötü olur diye susuyorum psikolojim bozuldu evlendiğimde 55 kiloydum şimdi 42 kiloyum kafayı yemek üzereyim lütfen yardımcı olun bana
Aklin varsa boşan senin kocandan bir halt olmaz

Sana whats apten thetit etmege biliyor esin kadin degilmisin temizlik yapmiyormusun sende erkek olup evini ayir deseydin madem kadinlilktan bahsediyor sende erkel.degilsin ana kuzusu pisirik sin daha evin bile yok yazamadin mi..

Aklim varsa boşan senin eşin daha cocuk kactim mactim.deme ailen.bir iki söylenir susar ömür boyu bu deliler.cekmektense boşan. Ne.demek.sen.evde iş yapcan anmem.memnun.olana kadar.annesiyle mi evlendin.yarin öbpr gün aranizdada yatarsa şaşirmam tövbe. Kac o evden hemde cabuk. Onlat simdi.ah bu kacti nasilsa gidemez diye düsunuyorlar. Kacanlarada ev düzüyorlar dugunde yapiyorlar. Herkes arkdanizdan konusuyor ne.bir taki ne bir esya.alndiniz yüzük bile kvdenle yanliz olunca sen bunlari söyle.sinir oldum..

Oh ne ala hiç masraf gerek kalmadan gelin gelmiş bide yaptığını beğenmesin kv:KK62: bozuntusu sende daha nasıl memnun edecem diye kv didin dur üffff :KK34:he kocan olacakda senide çalıştırıp sülalesinin keyfi ihtiyaclarını gidersin açıkcası kullanılıyorsunuz !!

"ben yine bisey demedim" diyorsun ya bak böyle bisey dememeye devam edersen daha cok ezilirsin.
resmen sizi sömürüyorlar.
nerden buldun bu kocayi?
oldu pasam ben calisayim annene vereyim parami oldu bide ev isi yapayim sor bakalim annenin babanin ayaginida yikayayim mi de.
cok abartmis. esin kac yasinda?
hic akil yok onda. bayram bayram acayip sinirlendim daha kendi evini gecindiremeyen annesine babasina bakmak zorunda hisseden kocan evlenmeseymis, sende hic mecbur degilsin onlara bakmaya.
köle muammelesi yapiyorlar resmen.
herkeste bi borc, isleri gücleri para olmus.
sakin calistigin paradan kaynanana verme.
esin cok iyi doldurusa geliyor iki annesinin lafiyla esine lan evde otur ev isi yap diye kafa tutan kocadan bi halt olmaz.

Ayri bir eve cikmadikca esiniz her daim onlara yardim etmek zorunda cunku onlarin evinde yasiyorsunuz.
Sizde ev islerini yapmak durumunda kalacaksiniz cunku gencsiniz, gelinsiniz.
Eger ayri bir eve cikma durumunuz yoksa esinizle kotu olmamak icin herkesin suyuna gitmeniz gerek.
Cok zor bir durum Allah yardimciniz olsun.

Back