• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin ailesi ve eşim

hani diyelim kişi eşinin kendi maaşından anasına babasına vermesi normalse bile, kendi paranı vermeni ne yüzle isteyebiliyolar. hiç mi ayıplamadın reddetmedin

Sorun yaratıyor zaten bana bıktım demekte istemiyorum. Borcu olmasın kendi ayaklarımızın üstünde duralım zaten ben bile derim ona yardım edelim ihtiyaçları varmıymış diye ana kuzuluğundan kopamadı hala evlimiyiz yoksa sevgili mi belli değil

Ana kuzusu adamla yürümez malesef. Belli ki bu adam olgunlaşmamış da daha. Annesinin iki sözüyle külhanbeyi kesilmesi filan komik geldi bana. Kaç yaşında eşin?

OTE="Has nicktir, post: 42753042, member: 694017"]ah be canım acelen neydi..
bitermi bu çile, çekilirmi bu çile.. en güzel yaşında kendine napmışsın gerçekten üzüldüm. Sakın diyorum çocuk yapma. Eşini ikna edersen ayrı eve çık derim.Böyle evlilik olmaz[/QUOTE]
Çocuk zaten düşünmüyorum ayrı eve çıkana ayrı eve çıkıncada borç falan olucak onlar bitene kadar yapmıcam çocuk falan

Ailem arkamda zaten şimdi desem geliyorum diye gel derler ama bilmiyorum ya düzeleceğinede inanıyorum düzelmezsede olan olur
duzelecegine biz burdan inanamiyoruz. ayni olmasa da cok benzer hatta daha kotusunu yasadim diyebilirim. duzelmiyor. sen isin icinde oldugun icin surekli umut ediyorsun ama siyrilman lazim. oncelikle sen bir bireysin. once kendine saygin olacak. kendine saygiin onemli bi kurali da emegini baskasinin eline saymamaktir. aslinda sen de faekindasin olmayacaginin duzelmeyeceginin ama sanirim biraz cesaret istiyorsun. merak etme bi sure sonra ask sevgi yalan oluyor. sadece ufak bi cesaret.

Esıni enayi yerine koymuyorlar esin enayi zaten o evde cikip ayri hayat kurabileceginizi dusunmuyorum ben kolay kolay duzelcek bir kafada degil esin hatta hic duzelcek gibi degil oturup gencligini curuteceksin yada bosanacaksin ama "esimi seviyorum" dedigine gore hala bosanamassin sen evle ilgilenmemenin cozum olacagini sanmiyorum esinin yasi kac
Emin yaşı 22 evle ilgilenmiyorum şu yönden düşünmüyorum biri soracak elbet neden diye o zaman söylice herşeyi ama bakalım

Merhaba bayanlar ben 19 yaşındayım ve evleneli 7 ay oldu. Eşimi seviyorum ama bazı var ki boşanmayı bile düşündürtüyor bana. Biz kaçarak evlendik. Giresunda yaşıyoruz. Neyse olayları anlatmaya başlayayım ben. Kaynanamlarla oturuyoruz evlendikten bir ay sonra eşim işe girdi borçları vardı gerçi hala var ödüyor kendisi neyse. Kaynanama veriyor parasını alır almaz direk ben işe girincede maaşımı kaynanama verecekmişim iki ay çalıştım bir yerde maaşımı verdim bişey demedim. Sonra kayınpederim eşime "maaşını annene 250 tl az söyle bana ver o 250 tlyi kredi borcum var annenden gizli" dedi eşim bişey demedi verdi. Biz ramazanın bitmesine 1 hafta kala benim ailemin yanına gittik barışmaya diye hemde abimin nişanı vardı. O zaman 5 aylık evliydik bizim parmağımıza yüzüklerimizi annem aldı ve bana akrabalarımın geneli kızım parmağınıza bari 50 tllik gümüş yüzük alsalarmış dediler. Eşim yüzük alındığını söyleyince kaynanamda "oğlum neden aldılar biz martta para gelecekti o zaman alacaktık yüzüklerinizi bizi mahçup ettiler" demiş. Biz istanbuldaykende benim çalıştığım yerden bir aylık maaşımı alamamıştım eşimin babasına sen al dedik neyse 200 tl almış bi kaynanama söylememiş gitmiş kendine kaçak telefon almış biz gelincede telefona kaçak zararlı falan dedik sattı "ben bunun parası ile gelinin tamirde ki telefonunu alırım" dedi ertesi gün satmış 3 gün sonra eşim aradı "baba telefonu tamirden aldın mı" dedi "yok oğlum arabaya ceza yazmışlar onu ödedim" demiş eşime yine bişey demedim. Benim telefonumun ekranı kırıldı tamire verildi para olmadığı için 6 ay sonra aldım telefonu neyse. Sonra kaynıma telefon alındı bunun parasınıda eşim ödeyecekmiş her ay 180 tl olarak bende bunu eşime sordum "kardeşinin telefonunu niye sen ödüyorsun" diye bana "çocuk üniversite okuyor bir doğru dürst harçlık gönderemedim çocuğun hiç sıfır telefonu olmadı hep benim eskilerimi giydi sen şimdi gelmiş bana burada niye ödüyoruz diyorsun senin ödeyelim demen gerekirken hatta sen bile maaşından verip al aşkım bu aykı borcuda benden öde demen gerekirken kıskanıp ödeme diyorsun" dedi. Suçlu ben oldum yine. Sonra işte eşimin arkadaşımın düğünü vardı 3 gün eve gelmedik düğün köyde olduğu için eve geldiğimiz kaynanam eşimle konuştu konuştuklarını duymadım sonra eşim bana "evi sahiplenmiyorsun, iş yapmıyorsun hiç, şu eve sahip çık" gibi laflar etti bişey demedim ben yine ertesi gün dışarı çıktı beni götürmedi ben nedenini biliyordum ama sorayım yine dedim yazdım buna "beni neden götürmedin" diye eşimde " beni dinden imandan çıkarma otur evle ilgilen yeterda" dedi bende "Evle ilgilenip ne yapicam ki cok is var sanki evde" dedim aradı o sırada " ev işi yapmıyorsun annemle babam geçen gün neler dediler bana otur ev işi yap annem bu kız ev kadını oldu iş yapıyor diyene kadar evde oturacaksın" dedi bende "Ben yapmiyorum degil ben ev isi yapmayi gayet iyi biliyorum merak etme sen" dedim sonra bana "Tabi tabi belli. Fazla konuşma ben neyin ne olduğunu gayet iyi biliyorum" dedi. Bende "Hadi ya neymis peki" dedim oda"Eve gelirim bağarır çağırırım bak fena olur lan sus whatsapptan" dedi bende"Sen zaten bagirip cagirmayi bil" dedim. Kapandı konu öyle. Bugünde babası ile konuşuyorlardı babasına "bir iş buldum baba 2500 tl maaş veriyor" dedi babasıda hemen "oğlum bankaya kredi borcum var her ay 600 tl ödüyorum yardım edersin bana 300-400" eşimde " ben öderim baba 600 tlyi" dedi.
Arkadaşlar biraz uzun oldu umarım yardımcı olursunuz ben gerçekten bıktım bu durımdan eşimi enayi yerine koyuyorlar. 7 ay oldu evleneli bir iğne bile almadılar bana bende artık ev işi falan yapmıyorum ben ev işi yapınca mutlu oluyorlarmış ben mutlu olana kadar onlarda mutlu olmayacak. Eşimle konuşmak istiyorum bu konuyu sonra aramız kötü olur diye susuyorum psikolojim bozuldu evlendiğimde 55 kiloydum şimdi 42 kiloyum kafayı yemek üzereyim lütfen yardımcı olun bana
İşin cok zor be canım.. Nekadarda kucuksun ınsanın kendıne ettıgını kımse kımseye etmezmış... Ömrunu verıp bır çaput sahıbı olamayacagını dusundugum bır aile profılını okudum.. Sana aıt senın olan hıçbişiyin olmayacak :KK43: allh sabr verdın

OTE="Has nicktir, post: 42753042, member: 694017"]ah be canım acelen neydi..
bitermi bu çile, çekilirmi bu çile.. en güzel yaşında kendine napmışsın gerçekten üzüldüm. Sakın diyorum çocuk yapma. Eşini ikna edersen ayrı eve çık derim.Böyle evlilik olmaz
Çocuk zaten düşünmüyorum ayrı eve çıkana ayrı eve çıkıncada borç falan olucak onlar bitene kadar yapmıcam çocuk falan[/QUOTE]

Emin yaşı 22 evle ilgilenmiyorum şu yönden düşünmüyorum biri soracak elbet neden diye o zaman söylice herşeyi ama bakalım

Of ikinizde cok kucukmussun akil yaşla olmuyor ama genelde erkekler zaten gec olgunlasiyor 22 yasinda evlilik,aile vs olayini kavramasida cok zor ailesinin lafina gider o çook cekecegin var ayri eve ikna bile etsen o ailesinden tamamen kopmayacak ve hersey biranda degismeyecek malesef ..

senin yaşın eşinden küçük ama ondan daha olgunsun sanırım.
eşin belli ki ailesine karşı gelmeyecek bu durumda en iyi çözüm belli aslında ama anladığım kadarıyla sen bunu istemiyorsun.yani boşanmayı düşünmüyorsun.
ailenin desteği sadece boşan gel değilse onlardan bir destek alsan. gelsinler evine mesela, karşılarına alsınlar aileyi, damadı açık açık sizin artık bir aile olduğunuzu ve ancak kendi borcunuzu ödeyebileceğinizi söylesinler. senin yalnız olmadığını arkanda olduklarını hissettirsinler, gücünü hissettirsinler.
eşin arkanda değil, ailen de evet arkandayız diyor ama bu gücü eşinin ailesine hissettirmiyorsa daha çok kilo verirsin.

hani diyelim kişi eşinin kendi maaşından anasına babasına vermesi normalse bile, kendi paranı vermeni ne yüzle isteyebiliyolar. hiç mi ayıplamadın reddetmedin
Ben eşime dedim eşimde ver nolucak annem hem borcumuzu ödüyor hemde para bırıktıyor bizim için dedi şimdi kaynanama sorsam kaç para bırıktı diye hiç der

senin yaşın eşinden küçük ama ondan daha olgunsun sanırım.
eşin belli ki ailesine karşı gelmeyecek bu durumda en iyi çözüm belli aslında ama anladığım kadarıyla sen bunu istemiyorsun.yani boşanmayı düşünmüyorsun.
ailenin desteği sadece boşan gel değilse onlardan bir destek alsan. gelsinler evine mesela, karşılarına alsınlar aileyi, damadı açık açık sizin artık bir aile olduğunuzu ve ancak kendi borcunuzu ödeyebileceğinizi söylesinler. senin yalnız olmadığını arkanda olduklarını hissettirsinler, gücünü hissettirsinler.
eşin arkanda değil, ailen de evet arkandayız diyor ama bu gücü eşinin ailesine hissettirmiyorsa daha çok kilo verirsin.
Eşim bunun farkında ailemin arkamda olduğunun çünkü ben bir ay önce memlekete gittim babam eniştem teyzem beni göndermiyordu zor ikna ettim onları şimdide keşke etmeseymişim diyorum

duzelecegine biz burdan inanamiyoruz. ayni olmasa da cok benzer hatta daha kotusunu yasadim diyebilirim. duzelmiyor. sen isin icinde oldugun icin surekli umut ediyorsun ama siyrilman lazim. oncelikle sen bir bireysin. once kendine saygin olacak. kendine saygiin onemli bi kurali da emegini baskasinin eline saymamaktir. aslinda sen de faekindasin olmayacaginin duzelmeyeceginin ama sanirim biraz cesaret istiyorsun. merak etme bi sure sonra ask sevgi yalan oluyor. sadece ufak bi cesaret.
Düzelmeyecek biliyorum fakat şöyle bir salaklığımda var ayrılırsak eşimin psikolojisi bozulacak biliyorum söyledide bunu bana bir keresinde ayrılmak istiyorsan ilk beni vur öyle git nereye gidiyorsan dedi onu düşünüyorum ben hala ama o benim ne hala geldiğimi görmüyor

Of ikinizde cok kucukmussun akil yaşla olmuyor ama genelde erkekler zaten gec olgunlasiyor 22 yasinda evlilik,aile vs olayini kavramasida cok zor ailesinin lafina gider o çook cekecegin var ayri eve ikna bile etsen o ailesinden tamamen kopmayacak ve hersey biranda degismeyecek malesef ..
Bir anda değişmese değişsin istiyorum ama olmuyor eşimin beni düşündüğü varsa yoksa anasını mutlu olsun kardeşi mutlu olsun babası mutlu olsun ben umurlarında değilim ailecek

Düzelmeyecek biliyorum fakat şöyle bir salaklığımda var ayrılırsak eşimin psikolojisi bozulacak biliyorum söyledide bunu bana bir keresinde ayrılmak istiyorsan ilk beni vur öyle git nereye gidiyorsan dedi onu düşünüyorum ben hala ama o benim ne hala geldiğimi görmüyor
abartmasin canim esin. ölünmuyo merak etmesin. 2 aya kalmaz unutur. unutmazsa asktan sevgiden degil hirstandir. senin de vicdanini rahatsiz ediyor ki birakmayasin onu. vicdanina yenilme. ya da acikca konus "10 sene sonra geriye bakinca iyiki bosanmisiz dicez" lafi gecer aranizda. ve gercekten de 10 sene sonra oyle deniyor. 10 sene gecti iyiki ayrilmisim iyiki evlilige gitmemis diyorum. ayy ne manyakmisim. deli cesareti mi ergen cesareti miii..

Bir anda değişmese değişsin istiyorum ama olmuyor eşimin beni düşündüğü varsa yoksa anasını mutlu olsun kardeşi mutlu olsun babası mutlu olsun ben umurlarında değilim ailecek
gercekten umurlarinda bile olmadiinin farkindasin. az once bi konu vardi yeni nesil evliliklerle alakali. orda bu konuya kacmakla alakali seyler yazmistim. kp kv emek harcamiyosa rahat rahat kiyarlar o kiza. sana da kiyiyolar. yazik yapma kendine.

Eşim bunun farkında ailemin arkamda olduğunun çünkü ben bir ay önce memlekete gittim babam eniştem teyzem beni göndermiyordu zor ikna ettim onları şimdide keşke etmeseymişim diyorum

ailelerin bu durumu da hoş değil. ya gidersin çekersin onları ya da yanımızda kalırsın. bu onların arkanda olduğu anlamına gelmez ki.
belli ki eşinin yaşı küçük olduğu için bazı şeyleri göremiyor, senin onun kafa yapısını kısa vadede değiştirmen pek mümkün değil.
ailenin bence yapacağı senin yanına gelip aileyle ve damatlarıyla adam akıllı, yapıcı bir şekilde konuşmak. madem evlendiniz borçlarınızı kendiniz ödeyebilir birikiminizi kendiniz yapabilirsiniz. kp de kredi nasıl çektiyse kendi ödesin, ne demek ya gelinin parasından kendi şahsi giderlerini karşılamak.
konuşacağım zamanı geldiğinde demişsin, kv ni al karşına konuş kocanı sana karşı kışkırtmasın en azından.
Allah yardımcın olsun, hiçbir şey sağlıktan daha önemli değil, o kadar kilo vermişsin sağlığın da etkilenmiştir.

abartmasin canim esin. ölünmuyo merak etmesin. 2 aya kalmaz unutur. unutmazsa asktan sevgiden degil hirstandir. senin de vicdanini rahatsiz ediyor ki birakmayasin onu. vicdanina yenilme. ya da acikca konus "10 sene sonra geriye bakinca iyiki bosanmisiz dicez" lafi gecer aranizda. ve gercekten de 10 sene sonra oyle deniyor. 10 sene gecti iyiki ayrilmisim iyiki evlilige gitmemis diyorum. ayy ne manyakmisim. deli cesareti mi ergen cesareti miii..

7 ay oldu hemen pes etmek istemiyorum aslında birazda o var. Baktım bir yıl oldu düzelmedi mi boşarım o zaman büyük ihtimalle

Back