- 8 Kasım 2015
- 240
- -9
-
- Konu Sahibi Durusu1993
Ben bu konuda sorun etmedim kimsenin yuzune demedim sadece hislerimi paylastim. Tatil Yine yapilir fakat her islem bittikten sonra haber verwbilirlerdi biz zsten gelirdik. Ben onlari döndukten sonra habalimanindan aldim kac kere yazdim hal hatir soedum. Kimse banada iyimisin senin icin hayat nasil evlilik nasil gidiyo diye sormadilat bile aksine 3 ay gecti ölumden sonta benimle ugrasmaya baslafisize biraz da hakettiğiniz gibi davranıyorlar sanki. eşiniz görüşsün veya görüşmesin “babası” vefat etmiş. Artık geri dönüşü yok adı üstünde son yolculuk, balayı en nihayetinde tatil sonra yapsanız ne olur? Kendimi düşünüyorum böyle bir olay yaşasam “acaba eşimin içinde nasıl soru işaretleriz, hesaplaşmalar, hevesler kaldı” diye düşünür hislerini tahmin etmeye destek olmaya çalışırdım. Siz ise balayında bizi rahatsız ettiler demeye getiriyorsunuz. Görümceniz sen bizi aileden görmüyorsun derken haksız mı peki?
Açıkcası eşimden soğurdum böyle biri olsaydı, eş olmadığını düşünürdüm. Bunun dışında çok kayda değer bir şey yok zaten bana göre.
Seni piremses seni. 4. Ayınız kutlu olsunlar falan filan. İyi misiniz? Ayrıca babası öldüğünde elbet gidecekti. Artık ölmüş canına can mi katacagiz biz balayında iyiydik tarzı konuşuyorsunuz yuh diyorum.Evet kizlar 7 aylik evliyim, 29 yasindayim mesleklerimiz var esiminde benimde belli bi kariyer seviyesindeyiz ve bilmiyorum ilk yil cok zor derlerdi inanmazdim…
Esimin ailesi kalabalik bende cekirdek bir aileden geliyorum.. Esimin ailesinde herkes dusunmeden konusur, aklina geldiklerini söylerler sonra onun icinde biz samimi insanlariz derler.. Biraz kendi ailemden coook degisikler.
Evlenmeden önce kina, dügün vs görumce/kv olsun fazla ilgilenmediler. Hos ben kinayi annemle cok guzel sekilde org ettim ama hic böyle bi destek bir umursama yoktu tihaflardi..
Gelin alisverisinde kina icin bir kucuk malzeme alicaktim ve o sira elimde nakit yoktu kartida kabul etmedi magza görumcem vermek istedi parasini ama tskr ettim ilk hani gerekmez annem gelmek uzere diye kibar sekilde tskr etyim. Oda ” sen bizim ailemizi ailen olarak görmuyosun” tarzinda laf soktu. Kendisi benden 11 yas buyuk 4 cocuklu. Cok kontrolcu biti, herseyi bilirim havalarinda. Nisanliyken hosuma gitmedi baska insanlar hakkinda bana konustuklari, sınır diye bisey yok Esimin ailesinde. Insan hisseder ya benle bos muhabbet yapip ama beni sevmedigni hissederdim ki bende Sadece mesafeli durdum dengesiz oldugu icin.
Esimle evlendik, balayina gittik sonra balayimiz yarim kaldi Esimin konusmadigi babasi vefat etti. Biz dunyanin öbur yerindeyiz balayinda Adam olur ölmez görumcem hemen telefona sarildi haberi vermek icin ve bizim yapicagmiz bisey yoktu. Cenaze baska yere gidicegi icin kağıt islerini bekleyip öyle haber verebilirlerdi bize. Bizimde balayi yarim kaldi esimle apar topar geri dönduk. Esim cenaze icin baska memlekete gitti bekde yeni evimize perisan sekilde geldim… Esimin ablasina ara sira msj attim halini sordum. Sonra 2 ay gecti ameliyat oldu Esime dedim cicek gonderelim evine diye. Neyse sonra iftara ilk bizim evimize geldiler ve buyuk oglunun yazin dogum gunu ve unv bitirme partisi varmis onuda esime demis tarihini daha önce. Bizde o hafta esimle ucuz bir tatil ayarladik malum balayi yarim kaldi. Ve bozuldu biz gelemiyoruz diye bana cok gicik olmaya basladi.. Evime geliceklerdi kv, teyzeler kendisinede aile grup icinde msj attim ve cevap bile vermedi Geliyorum gelemiyorum diue. Sonra bu surecte dugun fotolarimiz geldi Anneler wp grupta paylasti 4 ayiniz kutlu olsun fln Yine ayni hic bisey yazmiyor cizmiuor. Insan Geliyorum gelemiyorum diye cvp verir bende o hariketinden sonra instada fln Hic biseyine like atmadim zaten yorum fazla yapmazdim geri cekildim. Baktim kendiside ayni. Dogum gunum oldu paylastim resimler fln ne kutladi ne etti. Ve kapilarinda ilk gelin oldugum seneydi. Sorun degil neyse en son yaz bayraminda mecbur olarak gittim esimle ben kus degildim sadece gereksiz triplerini hos bulmadim birde bu insan surekli ailenin önemini vs anlatan biri. Gittik gayet gergindi ortam ilk basta ve soguktu sonra biraz ortaya konusuldu okadar. Onlara gittikten sonra cocuk gibi benim hikayelerimi begenmeye basladi sosyal medyada fln bende geri yaptim kusmusim gibi olmasin diue. Kendi abisini vs kac kere cagirir eve biz bi gecen sene bayramda gittik bide bu sene bayramda. Öyle oluncada bende onlari evime cagirmiyorum zaten calisan biriyim kimsede yardkm etmez bide kalabaliklar. Iyi olsalar hic usenmem. Kendi dogum gunu olfugunda bende yazmicam acikcasi. Hic takmiyorum ayni onun davrandigi gibi davraniyorum. Beni surekli bi cekemiyo ve Sürekli dengesiz davraniyo. Kv mide doldurdugnu bilirim cunku kv de ayri dert. Özunde iyi niyetli biri ama evlendigimde ilk 2 ay her haftasonu ordaydik. Bendede bu durum iyice rahatsiz etmeye basladi koydum tabrimi gitmedim surekli. Bunuda cok kötu bisey yapiyomusum gibi gördiler.
Kv beni gördugunce cok surat asti yuzume.. yindde bi onla arami dozunda iyi tutmaya calisiyorum.
Artik kvyi 10-14 gun arasi bir götmeye calisiyorum öbur turlu cok fazla oluyor. Her ona gittigimde haftasonu cok kalabalik cok ses Sürekli hizmet yoruluyorum. Ustune benimle Hic biri bugune kadar ne sevip sevmedigmi bilmezler anca evde görusuruz..
Sizce tutumum yanlismi? Mesafeli kalarak kafam rahat ediyo. Benimle özel ilgilenmediler esimin kardesleri kv de zaten bazdn iyi bazen kötu.
Esimin ailesi ya küs gibi olursun ya asiri ic ice. Ortasi yok. Artik takmamaya calusiyorum
Biraz özeleştiri yapın lütfen. En baştan beri eşinizin ailesine yakın hissetmediğinizi göstermişsiniz. Hatta o kadar uzak durmuşsunuz ki babasıyla görüşmüyor diye cenazesinde bile misafir gibi gitsin beklentisine girmişsiniz. Cenaze olayı sizin evliliğiniz için ilk sınav olmuş ve siz kalmışsınız. Bu durum karşısındaki tavrınız o kadar itici ki ben olsam size mesafe koyardım ki eş ailesi de bunu yapmış sanırım. Asıl onlar size mesafe koymuş haklı olarak. İnsanların acısı varken hala bana evlilik nasıl diye sormadılar diyorsunuz? Kaldı ki mesaj atmışsınız sadece başsağlığı için. Benim eşim aileme mesaj atsa eski eşim olurdu eşiniz ya çok sabırlı ya da umrunda değil bilemiyorum artık. Ama kimse size yanlışınızı söylemediği için hala kendinizi haklı görüyorsunuz.Ben bu konuda sorun etmedim kimsenin yuzune demedim sadece hislerimi paylastim. Tatil Yine yapilir fakat her islem bittikten sonra haber verwbilirlerdi biz zsten gelirdik. Ben onlari döndukten sonra habalimanindan aldim kac kere yazdim hal hatir soedum. Kimse banada iyimisin senin icin hayat nasil evlilik nasil gidiyo diye sormadilat bile aksine 3 ay gecti ölumden sonta benimle ugrasmaya baslafi
Yeni evlisiniz, eşinizi zor günde siz yalnız bırakmışsınız bence. Diğer şeylerde de çok haklılık payınız yok gibi yani. Abartı geldi yakınmanız.Onun icin degil. Cenaze uzak yere gidivekti oyuzdrn kagit isleri bitip öyle bize haber verebilirlerdi. Esim gitti 3 gun bosuna bekledi ben yalniz kaldim, tatil onemli degil yoksa
İyi sizin de ailenizden biri vefat ederse o acınızın arasında erkek kardeşinizin ve gelininizin balayısını düşünürsünüz. Her şeyi halledip öyle haber versinlermiş. Sünnet düğününe mi çağırıyorlar ?Ben bu konuda sorun etmedim kimsenin yuzune demedim sadece hislerimi paylastim. Tatil Yine yapilir fakat her islem bittikten sonra haber verwbilirlerdi biz zsten gelirdik. Ben onlari döndukten sonra habalimanindan aldim kac kere yazdim hal hatir soedum. Kimse banada iyimisin senin icin hayat nasil evlilik nasil gidiyo diye sormadilat bile aksine 3 ay gecti ölumden sonta benimle ugrasmaya baslafi
Rol çalma diye buna derim. Hakkın olup da bürünmediğin her rol haksızın elinde oyuncağa dönecektir.adamın babası ölmüş evrak işleri bitsin öyle haber verebilirlerdi diyorsunuz şaka gibi.
görümce yerinde olsam bende size kafayı takardım babam öldü cenazesine bile gelmedi diye.
Sen gorumce gormemissin ilk defa sucu sende buldum yaptigi bir sey yok sorun aramaEvet kizlar 7 aylik evliyim, 29 yasindayim mesleklerimiz var esiminde benimde belli bi kariyer seviyesindeyiz ve bilmiyorum ilk yil cok zor derlerdi inanmazdim…
Esimin ailesi kalabalik bende cekirdek bir aileden geliyorum.. Esimin ailesinde herkes dusunmeden konusur, aklina geldiklerini söylerler sonra onun icinde biz samimi insanlariz derler.. Biraz kendi ailemden coook degisikler.
Evlenmeden önce kina, dügün vs görumce/kv olsun fazla ilgilenmediler. Hos ben kinayi annemle cok guzel sekilde org ettim ama hic böyle bi destek bir umursama yoktu tihaflardi..
Gelin alisverisinde kina icin bir kucuk malzeme alicaktim ve o sira elimde nakit yoktu kartida kabul etmedi magza görumcem vermek istedi parasini ama tskr ettim ilk hani gerekmez annem gelmek uzere diye kibar sekilde tskr etyim. Oda ” sen bizim ailemizi ailen olarak görmuyosun” tarzinda laf soktu. Kendisi benden 11 yas buyuk 4 cocuklu. Cok kontrolcu biti, herseyi bilirim havalarinda. Nisanliyken hosuma gitmedi baska insanlar hakkinda bana konustuklari, sınır diye bisey yok Esimin ailesinde. Insan hisseder ya benle bos muhabbet yapip ama beni sevmedigni hissederdim ki bende Sadece mesafeli durdum dengesiz oldugu icin.
Esimle evlendik, balayina gittik sonra balayimiz yarim kaldi Esimin konusmadigi babasi vefat etti. Biz dunyanin öbur yerindeyiz balayinda Adam olur ölmez görumcem hemen telefona sarildi haberi vermek icin ve bizim yapicagmiz bisey yoktu. Cenaze baska yere gidicegi icin kağıt islerini bekleyip öyle haber verebilirlerdi bize. Bizimde balayi yarim kaldi esimle apar topar geri dönduk. Esim cenaze icin baska memlekete gitti bekde yeni evimize perisan sekilde geldim… Esimin ablasina ara sira msj attim halini sordum. Sonra 2 ay gecti ameliyat oldu Esime dedim cicek gonderelim evine diye. Neyse sonra iftara ilk bizim evimize geldiler ve buyuk oglunun yazin dogum gunu ve unv bitirme partisi varmis onuda esime demis tarihini daha önce. Bizde o hafta esimle ucuz bir tatil ayarladik malum balayi yarim kaldi. Ve bozuldu biz gelemiyoruz diye bana cok gicik olmaya basladi.. Evime geliceklerdi kv, teyzeler kendisinede aile grup icinde msj attim ve cevap bile vermedi Geliyorum gelemiyorum diue. Sonra bu surecte dugun fotolarimiz geldi Anneler wp grupta paylasti 4 ayiniz kutlu olsun fln Yine ayni hic bisey yazmiyor cizmiuor. Insan Geliyorum gelemiyorum diye cvp verir bende o hariketinden sonra instada fln Hic biseyine like atmadim zaten yorum fazla yapmazdim geri cekildim. Baktim kendiside ayni. Dogum gunum oldu paylastim resimler fln ne kutladi ne etti. Ve kapilarinda ilk gelin oldugum seneydi. Sorun degil neyse en son yaz bayraminda mecbur olarak gittim esimle ben kus degildim sadece gereksiz triplerini hos bulmadim birde bu insan surekli ailenin önemini vs anlatan biri. Gittik gayet gergindi ortam ilk basta ve soguktu sonra biraz ortaya konusuldu okadar. Onlara gittikten sonra cocuk gibi benim hikayelerimi begenmeye basladi sosyal medyada fln bende geri yaptim kusmusim gibi olmasin diue. Kendi abisini vs kac kere cagirir eve biz bi gecen sene bayramda gittik bide bu sene bayramda. Öyle oluncada bende onlari evime cagirmiyorum zaten calisan biriyim kimsede yardkm etmez bide kalabaliklar. Iyi olsalar hic usenmem. Kendi dogum gunu olfugunda bende yazmicam acikcasi. Hic takmiyorum ayni onun davrandigi gibi davraniyorum. Beni surekli bi cekemiyo ve Sürekli dengesiz davraniyo. Kv mide doldurdugnu bilirim cunku kv de ayri dert. Özunde iyi niyetli biri ama evlendigimde ilk 2 ay her haftasonu ordaydik. Bendede bu durum iyice rahatsiz etmeye basladi koydum tabrimi gitmedim surekli. Bunuda cok kötu bisey yapiyomusum gibi gördiler.
Kv beni gördugunce cok surat asti yuzume.. yindde bi onla arami dozunda iyi tutmaya calisiyorum.
Artik kvyi 10-14 gun arasi bir götmeye calisiyorum öbur turlu cok fazla oluyor. Her ona gittigimde haftasonu cok kalabalik cok ses Sürekli hizmet yoruluyorum. Ustune benimle Hic biri bugune kadar ne sevip sevmedigmi bilmezler anca evde görusuruz..
Sizce tutumum yanlismi? Mesafeli kalarak kafam rahat ediyo. Benimle özel ilgilenmediler esimin kardesleri kv de zaten bazdn iyi bazen kötu.
Ayni bulundugum nadir zamanlarda bile ben yokmusim gibi davranmalar bana inat olsun diye öbur gelinleroyle kikili olmalar. Esimle beni dislamalar vs vs daha cok sey varSen gorumce gormemissin ilk defa sucu sende buldum yaptigi bir sey yok sorun arama
Esimin konusmadigi babasi vefat etti. Biz dunyanin öbur yerindeyiz balayinda Adam olur ölmez görumcem hemen telefona sarildi haberi vermek icin ve bizim yapicagmiz bisey yoktu. Cenaze baska yere gidicegi icin kağıt islerini bekleyip öyle haber verebilirlerdi bize. Bizimde balayi yarim kaldi esimle apar topar geri dönduk. Esim cenaze icin baska memlekete gitti bekde yeni evimize perisan sekilde geldim…
Haklisiniz ama inanin bencil ve egolu bir insan degilim. Sadece bana nasil davraniliyosa bende ayni sekilde geri davraniyorum okafar.Sahiden mi ya? Adamın babası ölmüş ve balayımız yarım kaldı, geç haber verselerdi, evime yalnız girdim diye mi tavırlısınız.
Konuşmuyor olabilir ama sonuçta babası. Bir ebeveynin ölümünün ne kadar ağır olduğunu hiç süşündünüz mü? Elbette ki görümceniz haber verecekti, elbette ki eşiniz gidecekti. O yüzden de dünyanın öbür ucundan kalkıp apar topar dönmüş zaten.Evinize tek başınıza girmenizdünyanın sonu değil yani.
Yani konunuzun geneline bakınca sudan nem kaptığınızı düşünüyorum ama en azından cenaze konusunda şu cümleleri kurmadan önce iki kere düşünseydiniz.
Konunuza ithafen de şunu söylemek istiyorum. Dünyanın sizin etrafında dönmediğini ne kadar çabuk idrak ederseniz hayat o kadar kolaylaşır sizin için. Böyle bir kafa yapısıyla her şey çok yoruyordur sizi.
O size öyle geliyor işte. Eş tarafına mesafeli ve soğuk olunca onları dışlayınca onlar da öyle davranmışlar. Mesafeli davranmakta yanlış bir şey yok hatta burada bile çok yakın ilişkilerde uyarı yapıyorlar biraz mesafeli olmak gereklidir diye. Ama mesafeli olmanın da sonuçları vardır, mesafeli olmanın da bir adabı vardır. Mesafe size yardımcı olmaya çalışan görümceye ne gerek var diyerek kabalaşmak, eş babasının cenazesine gittiğinde geç çağırsalardı da farketmezdi demek değildir. Bakın onlar da size mesafeli, üstelik ayıp bir şey de yapmamışlar, çatkapı gelmek haricinde ki onda da uyarılınca yapmamışlar bir daha, sizinle iletişim kurmuyor, beklentiye girmiyor, uzak duruyorlar. Ama yine olmuyor. Beklentinizi azaltın bence. Zaten mesafeli olmak ben sizden bir şey beklemiyorum demektir kibarca.Burda cok yanlis anlasildigmi dusunuyorum. Ben tatil keyfinde degildim. Esim istemedi gelmemi cenazeye ztn hersey Cok karisikti deprem oldu o siralar. Benim kv ve görumce ile sorunlarim bu sepeplerden dolayi degildi. Diger yszdigim seylerle ilgiliydi. Ben mesafeli ve yerine göre davrsnarak yoluma devam ediyorum
Çevir kazı yanmasın.Burda cok yanlis anlasildigmi dusunuyorum. Ben tatil keyfinde degildim. Esim istemedi gelmemi cenazeye ztn hersey Cok karisikti deprem oldu o siralar. Benim kv ve görumce ile sorunlarim bu sepeplerden dolayi degildi. Diger yszdigim seylerle ilgiliydi. Ben mesafeli ve yerine göre davrsnarak yoluma devam ediyorum
Kim her şeyi bitirip kağıt işlerini halledip haber vermeliydi? Anne baba vefat edince çocukları yapar bu işleri. Bizim yapacağımız bir şey yoktu derken eşiniz adına niye karar veriyorsunuz? Cenaze sadece kağıt işinden mi ibaret, cenaze kendi kendine mi hazırlanıp toprağa gömülüyor? Benim de babam vefat etti ben de yurt dışındaydım. Kucağımda iki çocukla apar topar hemen geldim. Ben yıkamadım ben kefenlemedim ama gasilhane önünde kardeşimle ikimiz bekledik. Biz yaptık bütün kağıt işlerini, kim yapmalıydı?Öyle degil. Kendiside küstu babasiyla konismuyodu yillardir. Cenaze baska ulkeye gidicekti ve ta kac gun sonra oldu. Bizim yapicagmiz bisey yoktu. Esim 3 gun bekledi memlekette cenaze icin. Bize hersey bitip öyle haber verebilirlerdi
Öyle degil Anneler kutladi wpta benim demek istedigim insan ölurmu bir guzel cumle etmekte?Ben kendi 4.ayımı kutlamam gelini kutlamak hiç aklıma gelmez... siz bayağı takıntılısınız takmamamak böyle olmaz! Hem gelin hem görümceyim sizin gibisini hiç görmedim iki tarafta da ...